Copiluti de mai-iunie 2005 (57)
Raspunsuri - Pagina 19
Androix spune:
E clar, io cred ca deja v-ati pus pe facut tobe si sarmale! ![]()
Andreea mama de Filip si Georgia
gabitzam spune:
Io cred ca e ceva in aer
O lene, asheaaa, de decembrie blegos... ![]()
Il astept pe Costi sa mergem in Carrefour sa luam ceva de Mos Nicolae lui Andrei. I-am luat eu o chestie, dar parca ar mai trebui ceva dulce, nici nu stiu ce sa-i dau copilului, sa vad ce oferte sunt pe acolo.
Si la servici mi-a mers totul beton azi, m-am mirat si eu de mine. Chestia asta cred ca e invers proportionala cu lenea de pe forum ![]()
Ne-a dat si sindicatul bani pt. copii de sarbatori.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
patriciaRO spune:
Salutici la fete
Sanatate la bolnaviori. Eu saptamana asta in pregatiri acasa, sambata la serviciu, duminica la cursuri si sapt urmatoare examenul si gata, ca parca e prea mult. Sunt obosita de numa dar asta este nu ma las... Sa-l iau si sa scap. Ca sa nu mai am pe creieri asta, sa imi decorez si eu casa de sarbatori, sa ma pot gandi in voie la Craciun... ca acuma parca am un ghimpe. Nu-mi vine sa fac altceva pana nu finisez examenul si apoi uraaaa. Am 2 diplome... hihihi...
Beatrice, mami de
Alex pifos
Tdi spune:
Bea, succes la examen! 2 diplome in domeniul sportului zici?
Mi-e rau cand ma gandesc ca-n adolescenta eram printre cei mai buni la sport din liceu si aveam o conditie fizica incredibila iar acuma sunt un sac de shunci si lesin dupa ce urc 3 trepte.
Sa va zic...maine seara il asteptam pe Mos Nicolae!
facem un "party" acasa, i-am invitat si pe prietenii nostri argentini cu fetita lor Victoria, prietenutza Alyssei. Pentru Victoria va fi prima oara ca vine mosul, cica in Argentina nu exista iar in Italia doar in zona unde locuim noi si nici aici in toate orasele. Am luat 2 cadouri identice si sunt tare curioasa cum o sa reactioneze fetele...aici e altfel obiceiul: Mosul vine seara si copiii trebuie sa-i lase la usa ceva de mancare pentru el si pentru magarus, iar drept multumire pune cadouri, suna la sonerie si pleaca rapid sa nu fie vazut!
ca sa fie tacamul complet, Mosul lasa cadourile in ghetutze!
...cred ca e singurul Nicu italian care face asa ceva!![]()
La voi cum se procedeaza cu Moshu?![]()
Ah, nu stiu daca v-am zis, Victoria asta mica va mai avea un fratior sau o surioara, mama ei a aflat ca-i insarcinata fix in perioada cand credeam eu ca sunt, mie imi iesise testul negativ iar ei pozitiv...faza tare e ca alti prieteni comuni sunt fix in aceeasi situatie, deci daca eram si eu eram toate trei familiile in acelasi numar de saptamani!!!![]()
moama cat am scris...imi scot parleala pentru zilele trecute!![]()
Cloreta spune:
Hello gagix,
Mai intru si eu sa dau un ochi, azi am vrut sa scriu si doo vorbe dar mi-a expirat pauza mai repede decat trebuia
Sa va spun ca am fost la brad dar am stat departe ca nu ne puteam omori copiii in balamucul ala si a parut un mare fas.
La intoarcere Teodorei i-a cam fost rau in masina si a cerut sa mergem pe jos, asa ca eu neavand carnet am mers cu ea pe jos de m-am capiat in timp ce tati ne astepta in masina. Si m-a dus garga pe jos pret de vreo trei statii luuungi de ratb, topaia ca o caprita de n-avea treaba.
Cadouri de mos i-am luat Alba Ca Zapada si cu piticii si un print ca asta si-a dorit, print si printesa plus o mica sirena si alte maruntisuri. Ma mir ca a cerut printesa ca ea tot cu animalele si cartile si cuburile se joaca. Ah si de vreo saptamana are alt pitic: ca nu e fetita, e baiat iar azi i-a zis mamei ca e o fetita care s-a transformat in baiat, clar se uita prea mult la desene animate. Daca ar fi fost mai mare m-ar fi ingrijorat chestia asta dar la cate faze a avut si a trecut peste ele, o las in pace.
Ah, a zis ca mai vrea un ingeras si in afara de d-aia de pus in pom sau decoratiuni nu am gasit ceva fain.
As fi vrut sa mai zic una alta dar ma cheama datoria, a se citi Teodora. La job e din ce in ce mai mult de lucru si ma cam enerveaza situatia asta, stau zilnic peste program si nu sunt genul care sa vrea sa castige mult si sa nu aiba timp sa ii cheltuiasca. E bine ca e de lucru dar imi revin mie cam toate:))
Era sa uit. Am fost si la Kidex, i-am luat Teodorei cizmultie si eu m-am ales cu un set de bijoux cu chihlimbar, imi place mult de tot si am gasit ceva f. fain. Am donat si doua jucarii la campania lansata de voiculescu, mi s-a parut cam slabuta miscarea acolo dar mai era pana la finalul targului.
Va pupacesc
"Mami, unde sunt papucii cu Nemo?"
poze
babygirl spune:
Il asteptam si noi pe Mos maine noapte. Ema este tare nerabdatoare. Le spune tuturor ca ea isi spala cizmulitele si le pune la geam ca sa-i aduca Mosul jucarii. De cateva zile canta si "Mos Craciun cu plete dalbe" asa ca suntem pregatiti si de C|raciun. Abia astept sa impodobim bradul. Ma tot gandesc cum sa fac sa iasa perfect Craciunul asta pt Ema pt ca tare-l mai asteapta pe Mos Craciun. Ma gandeam la cateva variante
1. sa o duc de acasa pana impodobeste familia bradul si aseaza cadourile sub brad, iar cand ne intoarce, tati tocmai sa inchida geamul pe unde tocmai a iesit mosul..
2. sa impodobim impreuna bradul in Ajun, iar dimineata sa gasim cadourile sub pom...
3. sa-l convingem pe prietenul lui Mihai sa-si ia costumul de Mos si sa ne faca o vizita..
Voi cum procedati? Eu ma gandesc ca trebuie sa profitam de varsa asta, ca intr-un an - doi ...nu vor mai crede...
Nu sunt inca hotarata ce sa-i cumpar de Craciun. Loreen, zi-mi de masuta de toaleta Chicco. Merita? Clara, si Ema este in faza Snow White, iar cand ii pun filmul, scenele preferate sunt cu printul. Cred ca i-ar place si ei papusile respective. Am vazut printelesel Disney in varianta soft. Sunt din materiale moi, maricele. Sigur le-ai vazut la Cora sau Carrefour. Daca o intrebi pe fii-mea ce face printul cand o vede pe Alba ca zapada, spune ca o pupa si o duce in padure...
Ati cumparat trusa dr.? Cred ca deja au varsta potrivita. Am fost cu Ema la vaccin si i-a prezentat pedi toate "ustensilele". A fost perfect pt a-i spune ca daca este cuminte ii aduce Mosul si ei stetoscop si seringa ca sa-l faca bine pe bebe.
Tdi, la noi nu se lasa prajiturele sau laptic pt Mos, ca in alte parti, dar acum ca ai scris tu despre obiceiuri, parca e frumos, parca as face si eu asa cu fii-mea. Buna idee, multumesc. O sa pregatim biscuitii langa ghetute.
off-topic: m-am lasat de fumat si ciugulesc toata ziulica 
nelia spune:
Adina, noi am dus mosul cind avea Agata trei ani, primul ei Craciun pe care il tine minte. A fost atit de emotionant, ca am avut casa plina de musafiri, numai familii cu copii mici si noi, mamele nu stiam nimic, ne-am ocupat de pom, de cadourile pentru puiuti, dar nu ne-am gindit ce surpriza de proportii ne pregatesc doi dintre tati (al meu, bineinteles si inca un prieten). Au ales un mos (un prieten care abia venise in Canada, deci copiii nu-i cunosteau vocea si nici nu a lipsit nimeni din casa, ca sa se prinda, mai ales moaca de Agata. Mosul a intrat prin curte, in camera din spate, eu am vrut sa intru la un moment dat si era incuiata, dar am zis ca se pregatesc cadourile... a iesit si trecea prin fata blocului, ca si cum cauta o adresa. Prietenul respectiv vorbeste fff bine si engleza si chiar si franceza (Agata era pe engleza atunci) si Octav a facut in asa fel incit sa fie copiii pe linga geam, ca sa-l astepte pe mos. Ei, cind au vazut mosul, au iesit toti in balconul din fata, pe zapada asa desculti cum erau in casa si au inceput sa strige la mos, in toate limbile, acesta s-a oprit, a intrebat de o adresa fictiva, i-am zis ca nu e si pleca mai departe... Nu-ti spun ce au inceput sa urle toti dupa el, ca aici e asteptat... pina la urma a acceptat mosul ca poate a notat gresit adresa, era doar o cifra schimbata si... a intrat. Distractiv a fost ca noi, ceilalti, ne uitam pe geam si eram siguri ca totul e pe bune, ca chiar nu e al nostru, pur si simplu nu l-am recunoscut, pentru ca nu ma asteptam sa vina cineva la noi, in plus de cei invitati. M-am uita la Octav, juca atit de bine, ca nu puteam citi nimic pe fata lui, ceilalti se vedeau clar ca sint suprinsi... A intrat in casa, inca neconvins ca aici trebuia sa aduca cadourile, avea vreo cinci saci plini si ne-a spus ca el e cam obosit si ca nu mai pleaca mai departe, le da aici si gata. Vorbea in toate cele trei limbi, ca doar asa e mosul, ne-am asezat cu totii in jurul lui si a deschis un sac... primele cadouri nu aveau nume, a mai fost inca unul care avea un nume necunoscut pentru noi... si apoi a inceput sa-i cheme pe toti copiii, sa vorbeasca cu fiecare in parte, la ureche, sa le dea cadourile... A fost atit de emotionant!!! Parca eram toti niste copii, uitindu-ne la fetele lor increzatoare si fericite. Agata era ea un pic sceptica (sceticismul ei venea de la faptul ca erau prea multi Mosi Craciuni, peste tot si ei i se parea imposibil acest lucru, trebuia sa fie unul, atit!), dar pentru a m-a simtit si pe mine la fel de surprinda, a acceptat ca asta e mosul cel adevarat. Supriza mare a urmat dupa ce si-au primit copilasii cadourile (erau cel putin 10 copii), ca mosul a luat alt sac si a inceput sa cheme mamele... Atunci am primit de la sot poate cel mai frumos cadou din viata mea, supriza totala de a-mi face un cadou intr-o maniera originala (era o gama de cosmetice, foarte indragita de mine). Si toti sotii s-au intrecut pe ei cu cadourile oferite sotiilor... Apoi au urmat cadourile pentru soti, cele pe care le stiam, si cele pentru noi, trase la tombola... ca asa hotarisem.
Tatii au ramas ei fara cadouri-surpriza, dar a fost atit de frumos totul!!! O idee... ca sa vezi cum mai fac si alti varsatori.![]()
Abia am scris mesajul asta, acum ma duc sa zac din nou in pat. Ati observat probabil ca nu am baut cafeaua cu voi... nici nu am baut. Sint la pamint cu sanatatea!
Nici nu ma asteptam sa ma imbolnavesc atit de tare. Lisandru este bine, mai are un ochisor un pic lipit, mai agitat a fost el, probabil ca simte ca ceva nu e in regula cu mine. Dupa ani si ani de zile, astazi a fost prima zi in care am cazut efectiv la pat. Si nici nu stiu motivul exact, ma supara rinichii de vreo citeva zile, da, dar parca am avut si colici mai rele si nu ma simteam asa. Singura explicatie plauzibila ar fi acel ganglion umflat de la sinul drept, care a coborit mai jos acum si ma doare de innebunesc. Dupa ce totul se stabilizase cu sinii si laptele, asta-noapte m-am trezit cu sinul drept pietroi, extrem de dureros, vinat... cred ca e mastita! De dimineata, dupa ce le-am pregatit pe fete, m-am bagat tremurind in pat linga Lisandru care isi astepta micul-dejun si acolo am ramas pina cum jumatate de ora. Noroc ca nu a fost ieri si fetele nu sint acasa, ca pe Octav l-am speriat suficient: febra care oscila rapid intre 37 si 40, frisoane, convulsii... dar din alea rele de tot, cum nu am avut nicioadata pina acum, imi clantaneau dintii si mi se schimbase piela pe corp si pe fata, devenise pamintie... Brrr! Acum am 38 cu 8, il astept pe Octav sa vina cu fetele, ca mi-e bine cind il stiu acasa, linga mine, si vedem ce facem daca mai am inca un episod ca cele de dimineata (doua la numar, la citeva ore). Groaznic! Poate fi de la sin, dela rinichi sau combinat... Ieri m-a programat sotul la doctor pentru luni, ca sa-mi dea trimitere pentru investigatii la sin si la rinchi, dar eu cred ca nu scap fara Urgente in seara asta la cum ma simt.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU
Androix spune:
Nelia, dupa simptome e mastita. Eu te sfatuiesc sa nu mai stai asa, mergi de urgenta sa te vada un medic si incepi tratament cu antibiotice. Nu e de glumit cu asta.
In rest mi-au dat lacrimile la povestirea intamplarii cu mosul. Cam asa ceva am fi vrut si noi sa facem anul asta, doar ca nu avem nici un prieten diponibil
nu mai zic de moloz ca nu cred ca o sa fie gata curatenia pana de craciun.
Multa sanatate, te astept cu vesti bune 
Andreea mama de Filip si Georgia
babygirl spune:
Nelia, mi-a facut placere sa citesc povestea ta. Frumos Craciun! Mai ales ca a fost surpriza...Legat de sanatatea ta, sper sa te pui pe picioare curand. Imi amintesc ca dupa ce am nascut eu am avut cateva saptamani in care nu-mi mai reveneam. M-au lovit toate: otite, mastite, panaritiu, febra, antibiotice, dureri, depresii. Le-am uitat cand au trecut. Acum ca am citit mesajul tau imi amintesc ca aveam mastita, eram operata la degetul mare de la picior, abia imi tineam copilul in brate pt ca ma dureau sanii, in casa era praf pt ca se izola balconul, zilnic trebuia sa merg la spital sa-mi schimbe bandajul de la deget si durea cumplit, ma traznise si otita si urlam de durere de urechi, deliram de la febra, luam medicamente. Organismul este slabit dupa nastere si esti mai expusa la fel de fel..dar o sa treaca. Dormi si mananca sanatos ca sa te pui pe picioare. E cel mai important acum, cat esti lauza, sa te pui tu pe picioare. N-am sa uit niciodata, cand a venit dr la mine pt ca aveam mastita si plangeam de mama focului de durere cand mulgeam 50ml in 60 de min, i-a spus sotului sa aiba mai mare grija de mine cateva zile pt ca apoi si bebe va fi bine. Sfatul ei m-a linistit teribil. Chiar este important sa iti revii tu ca sa poti avea apoi grija de copii. Lasa-l pe Octav sa aiba grija de voi cateva zile. E mai greu acum, dar o sa va reveniti in curand si o sa va rescrieti obiceiurile si tabieturile, o sa reganditi echipa si o sa construiti in 5... Insanatosire grabnica, mami!