***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007*** (30)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Mai bag un oki pe la voi, cat doarme Terorika!( e ora 19:03, abia acum a adormit si ea de dimineata, sa vad cate minute o sa o faca- la noi se masoara somnul in minute, nu in ore)

Andrada mi-a venit sa rad cand ai spus ca si Antonio vier-mu-ies-te pe sub scaunul tau. Cam asta face si Maria TOATA ziua. De unde or fi avand atata energie , nu stiu! Eu daca nu beau o cafea cum se crapa de ziua, simt ca ma scurg de oboseala si sunt zapacita de cap. Si cu fiica-mea nu merg "fandoselile" astea: pt ea trebuie sa fiu super fresh, sa fac genoflexiuni, sa o pun pe burta mea, sa tip, sa dansam , sa o ridic pana in tavan si in acelasi timp sa ma maimutaresc. Deci treaba serioasa frate, nu gluma! Am facut niste muschi la mana dreapta de la cat o tin in brate de pot sa candidez la culturism.
Apropo de somn: si eu o pun pe burtica sa doarma. M-am ferit in prima luna, dar de cand facuse vreo 2 luni jumate am pus-o pe burtica ( spre dezaprobarea lui frate-meu care statea sa o pazeasca sa nu se sufoce cica). Acum somnul de noapte il face in proportie de 70% pe burta si o inteleg caci si eu asa dorm(eam)- acum cand am loc doar de 10 cm iti dai seama ca m-am invatat sa dorm pe-o parte.
Bafta la reinstalat. Si sa stii ca si sotulica are fraze de genul asta in vocabular: "daca nu mi-ai spus?!" sau " tura trecuta te-ai descurcat singura!" sau "trebuia sa imi zici, dar acum e prea tarziu, nu?". Pe moment ma enervez dar apoi imi trece ( cu apa rece!)

Adinell eu zic asa: daca Maria se satura cu 5-600g de lapte si nu ii mai este foame, sa nu iti faci probleme. Sigur daca ar mai vrea, ai afla.:-))
Apropo de tarc: cred ca in Ro o sa ii iau si eu unul. Aici nici nu se prea gasesc ( am vazut doar 2 modele destul de scumpe) si acum , avand in vedere ca plecam in Ro nu are rost sa-i cumpar.

Ckristina acum chiar nu am pe nimeni care sa ma ajute. Am zis ca fac fatza cateva luni doar eu cu Maria, pana vin in Ro si o am pe mama la cheremul nostru. Sotul meu e destul de ocupat si e genul care doarme 3-4h pe noapte( in rest lucreaza sau chiar daca pare incredibil, ma mai ajuta si pe mine). Cand il mai prind duminica acasa, i-o mai plasez pe Maria si ma duc la cumparaturi. In rest: eu sunt imblanzitoarea de balaur. Acum vb serios: NU e un copil obraznic, e doar FOARTE activa si necesita enorm de multa atentie. De una singura mi-e tare greu cu ea ( crede-ma ca de multe ori astept sa adoarma ca sa ma duc si eu la baie). Plus ca s-a acumulat oboseala atator nopti nedormite si am inceput sa ma enervez tare usor. Daca as avea sansa sa o las 1-2h pe zi cu cineva si sa-mi fac si eu treaba,sau sa dorm si eu macar 2h in plus dimineata fara sa ma bage Maria direct in paine, cred ca mi-as reveni si as mai "duce-o" o bucata de timp. Dar sunt LUNI de zile de cand nu am mai dormit cateva ore legate.

Lavini crede-ma ca imi doresc o singura masa pe care sa o manance si Maria cu pofta, sa ma bucur si eu ca nu am bibilit degeaba la bucararie. Dar cred ca va mai curge multa apa pe Dunare pana o sa am parte de asa ceva.Ma bucur tare pt tine ca ai un pui cuminte, care papa tot. Si cand are cate o zi mai nasoala, nu te enerva, gandeste-te ca la Maria e zi de zi asa!

Didi multumesc lui D-zeu ca e sanatoasa. E unul din gandurile care ma alina mereu, mai ales cand imi face cate o zi de toata ciocolata. Maica-mea rade pe sub mustata si ma mai apostrofeaza:"Hai bey ca e doar un copilas, cum poate sa te streseze in halul asta?!" Dar acum eu tac si o sa vada si ea cum e cand o sa-i las Botzul de Aur din ianuarie. I-am zis ca dupa ce i-o duc pe cumintica de nepoa-sa , fug in lume si imi schimb identitatea, sa nu ma mai gaseasca si sa mi-o dea inapoi. O sa stau din dec. pana prin iulie , cand termin sesiunea de vara ( si tratamentul de regenerare a creierului)

Elteka eu mai am vreo 3 sapt pana plec si nu am trimis nimic!! Si am de-a pachete cu carti de-ale mele, caiete speciale pt kanji- care la bagajul de cala ar trage tare mult- , movile de haine - deh, acum ca suntem doua printese iti dai seama ca le am si pe-ale fiica-mi- cadouri pt ai mei ca venim in preajma Craciunului. E ca la nebuni intr-unul din dormitoare, ca le-am trantit pe toate acolo in speranta ca le-oi organiza odata si odata.
De zborul cu avionul mi-e groaza !!! Mi-am dat seama ca daca vreau sa merg la buda nu am cu cine sa o las pe printesa. Sper sa am parte de stewardese dragute, ca altfel am pus-o!! Eu am zis ca nu iau carucior cu noi, ca o sa imi fie greu (mai ales daca o apuca istericalele - cum mi-a facut in Tokyo , inainte de plecare- si o sa fiu nevoita cu o mana sa imping caruciorul si cu una sa o tin pe Maria). Stii bancul ala cu innotatorul novice, care cu o mana innoata si cu una da din picioare, nu? Asa si eu! E chinul naibii!!
Noi mai avem si un zbor domestic ( din Fukuoka pana in Osaka) si abia apoi ne luam zborul spre Amsterdam. Nu vreau sa ma gandesc in ce hal o sa ma termine Maria!!
Si pe mine ma termina momentele cand trebuie sa stai jos si sa-ti pui centura. Atunci faci cei mai adevarati muschi si iti mor carduri de neuroni, caci trebuie sa tii copilul care se zbate ca pestele pe uscat si URLAAA, si sa suporti in acelasi timp si 1000 de ochi care se uita la tine ( unii compatimitori, altii cu repros).
Cat despre pampersi si schimburi: si eu am patit-o si de-aia imi iau mereu body de schimb.

As mai scrie dar a aruncat zmeul meu buzduganul: ajunge in juma de ora. Ma duc sa ma pieptan macar, sa nu zica ca au scapat nebunii si s-au cazat la el in casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

La multe lunisoare pt Ana Teodora de Madi, Mario Luca de Ileana_marius, David de alynta27, Mara de Graviduta, Teodora Ioana de Florina, Alexia de Ramsy!
Kid, La multi ani, multa sanatate si putere sa-ti cresti copilasul!
Mica, La multi ani pt taticul tau! Sa fie sanatos!

Paflo, felicitari pt dintisori si ai grija cu cazaturile fetei!
Arcadia, felicitari pt tata! Atentie cu pasarile/ouale de la tara! Eu una nu va recomand sa le dati copiilor pt ca sunt greu de digerat/grase! Am vazut copii intoxicati de la ouale de tara! Eu nici acum nu risc sa-i dau de ex lui Matei laptele muls direct de la vaca.
Pepsi, draguta, ce raspuns elaborat mi-a dat! Eu te cred, dar sotul meu e Toma necredinciosul si si-a imaginat ca stai pe undeva prin Alaska, unde cica ar putea sa fie preturile mai mici la case si temp de -40 grade. Nu e nevoie de detalii in plus, stai linistita. Matei e bine dar si-a invinetit in week-end un ochi. S-a lovit in timp ce se zbenguia pe canapeaua socrilor. Ma bucur ca-ti place papionul. E costumul de la soacra-mea pt B, dar fie vorba intre noi, materialul nu e prea grozav. Foile de placinta le fac din faina, apa si un pic de ulei. Mi se mai si rup cand le intind, dar cand le rulez nu se mai vede ruptura. Sa stii ca m-am gandit la tine ieri dimineata. Tu mergi la aquababy, iar eu am facut cu B "aerobaby" prin casa cu B in wrap! Sanatate si sa-ti treaca repede durerea de spate. Wow, ce super iti sta asa tunsa! Superb!!! Vroiam sa-ti mai demult ca pustii tai ti-au furat ochii si gura, dar tu stii asta, nu?
ralucami, lasa funia si incearca sa fii inventiva. Canta-i ceva in timp ce o schimbi/hranesti, rade la ea, arata-i o jucarie si poate asa o pacalesti sa fie cuminte. Eu aplic metoda asta si acum la Matei, iar el are aprox 3 ani, deci iti dai seama ce fericire e sa iau un picior in burta de la el in timp ce-l imbrac. Din pacate si eu simt ca ma iau nervii cand vine vorba de B si mancat legume. Seara nu poti sa-i "pasezi" fata sotului? Macar atunci sa te relaxezi un pic, sa-ti faci un dus etc. Eu mai fac asa cu sotul chit ca nu-i convine ca-l iau de fresh. Pai ce, numai eu am vrut 2 copii? Pupici si rabdare!
Pitica, biscutii Pettit beure au putin zahar, dar la 3-4 buc pe saptamana nu e asa grav. Ma rog, parerea mea, caci imi stiu copiii. Si lui Matei i-am dat cand era mic si i-a mancat cu placere. Vreau si eu un pitic mancacios ca al tau. Felicitari pt vorbarila.
mary_lou, wow ce cantitate impresionanta de camasi are sotul tau! Pai tie iit trebuie o menajera la cat ai de calcat!
Vas, depinde de tipul de anestezie. Cred ca cel mai safe e sa te mulgi inainte de anestezie si sa-l hranesti pe pui dupa ce a trecut efectul ei. Eu n-am mai ajuns la dentist dar intre timp s-a mai intarit baza dintelul accidentat acum ceva vreme.
Elteka, mama, da' mult mai calatoresti. Nu ai putea sa ramai mai mult timp intr-un loc? Bietul copil, chiar ca e dat peste cap de atatea fusuri orare.
Carmen, stai in fata oglinzii cand o asezi pe Ana in wrap. Ridica-i piciorul usor si trage de partea din fata a wrapului. Nu-ti fie teama ca nu se rupe fata. Succes! E de coma senioara ta, dar si tu esti figura cu replicile. Mie imi place cum iti sta in colanti. Esti f shic! (sa-i spui si sotului)
Androix, vai, sarmana de tine,ce bafta ai! Ce pot sa spun, succes cu mesterii si ai grija de fata sa nu inhaleze vapori de vopsele! Bafta la examen!

Una peste alta Bogdanel e cam racit, are nasul infundat si in plus e tare marait de la dinti. Azi noapte mi-a plans o gramada, nu vroia nici sanul, sotul era si el mort de oboseala si numai de plimbat prin casa cu el nu-i ardea...

Fetele, vineri incepe KIDEX-ul! Duminica dimineata vine cineva?
(scuze ca am scris un pomelnic)

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
www.flickr.com/photos/10550092@N08/sets/72157603235562212/" target="_blank">Poze din NOV-DEV

***Diverse utile pt bebici***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Didi, vazut pozele din Nov! Acum imi dau seama ca si la tine puii au ochii diferiti: unul ii are albastri si unul caprui (parca). Imi place poza cu cei 2 in patut. Si M are tentative sa se urce in cel al lui B, dar nu-l las eu caci al nostru e din panza/pliant. Frumos Lanternfest-ul ala. Ii place seniorului la piscina? De fapt ce face acolo? Sta in colac? Sa pui si poze de la patinoar pls.
Ralucami, mai pune cand ai timp poze cu Maria. Am vazut ca ai numai vechi, din sept.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
www.flickr.com/photos/10550092@N08/sets/72157603235562212/" target="_blank">Poze din NOV-DEV

***Diverse utile pt bebici***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavini spune:

Lauradi, tu spuneai ca ii faci profilaxia rahitismului lui Ducu, injectabil.Ducu al meu e putin rahitic, are sternul infundat, ii dau Vigantol, dar al doilea pediatru care l-a vazut a zis ca nu o sa recupereze cu tot Vigantolul pe care il inghite, si mi-a recomandat injectabil, dar a zis ca nu se gaseste in Romania.Tu de unde ai luat ?

Lavinia, mamica de Radu Andrei (11 iunie 2007)
http://picasaweb.google.com/Radu.Dobrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arcadia spune:

La multi Kid Sa fii fericita si iubita de ai tai
Si cu intarziere la multi ani Carmen_So, mary_lou, pepsi, piticasigogosica Sa fiti fericite mamici de capsunici!

Nici la pitacu meu nu i-au dat dintisorii. Se rostogoleste cand ii schimb pampersul, ca parca imi vine, cum bine zice Andrada , a-i da cate o scatoalca sa se potoleasca da nu-i dau!
Noi mancam asa: dimineata mar copt sau banana, la pranz legume fierte in supa si pasate (morcov, cartof, patrunjel, telina, pastarnac, ceapa, ardei gras, dovlecel, rosie), ceapa nu se paseaza, si le papa foarte bine, mai nou ii pun si o lingurita de unt in supi; seara cereale de la Humana, ii plac mai ales cele cu cirese, sunt tare bune in rest titi cat cuprinde, si in completare la mese. Mie mi se pare ca papa destul de mult, dar ia putintel in greutate, din a patra luna a luat cate 300 gr pe luna si acu in 2 sapt 100 gr. Nu ma deranjeaza prea tare, e mai silfid asa

Androix, aoleu, zugraveala, examene, singura si Georgia racita! Iti tin pumnii
ralucami, hai sa-ti zic ce mai fac eu uneori cu Calinut. El e copil cuminte asa, dar uneori il mai apuca batul. De ex, acu cateva nopti l-am pus sa doarma singur in camera, eu alaturi. A adormit la titi, am plecat, peste juma de ora oaaaaaaa, m-am dus, l-am linistit, a adormit, peste juma de ora la fel, aceeasi poveste. A treia ora, la indicatia lui tati, l-am lasat sa planga. Mi-a argumentat ca are prea multa energie si asa o consuma. Dupa vreo 20 de min de plans a adormit, dar daca nu era tati sa ma sustina moral cedam si ma duceam sa-l calmez. A dormit pana dimineata, 8 ore neintrerupt!! Eu, obisnuita sa-i dau titi nopatea, m-am trezit de 2 ori si m-am dus sa-l verific, ingrijorata, ca mi se parea suspect ca nu se trezeste! N-avea nimic, dormea bustean! Poate ar fi bine s-o mai lasi din cand in cand sa urle, ca sa inteleaga ca nu vii mereu la comanda si sa-si mai consume energia. Sper sa reusesti
Elteka, ai fost in Romania?? ce de chestii am pierdut...

Mami de Calinut Gabriel (8 mai 2007)

Poze bebe

fain

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Am intrat si noi in casa ca inghetasem afar iar pitikul deja se enervase ca nu-i place sa stea prea mult in carut!

Raportam si noi ca ink n-avem dintisori dar ii tot asteptam de ceva vreme....Or' veni ei si pe la noi!
Cu mancatul stam binisor, desi intr-un timp chiar manca bine.Acum insa mananca tot ce-i dau insa in cantitati mai mici.Iar lapte avem o medie de cam 450-500 ml in 24 ore(inclusiv masa de noapte).

Cine imi spune si mie cum se face marul copt si gutuia coapta?Cum le coaceti?Le taiati?Le decojiti inainte?vreau si eu sa incerc sa-i mai dau si altceva.

Pitica, eu ii dau Petit Beure de la 4 luni si n-a patit nimik.Am tot cautat fara gluten si n-am gasit decat de la 8 luni incolo!Cu gluten , dr mi-a zis ca am voie de la 6 luni.Sanatate pt Iris!

Carmen>So, pupi si raportam cumparat biberoane si tetine noi!

Paflo, felicitari pt dintisor!

Eu ficatel(ca intreba cineva) ii dau proaspat.

Alyna cu pitik de Davidik (22 Aprilie 2007)

Mergi la inceput

Si....LA MULTI ANI, KID!Sa fii sanatoasa , fericita , iubita si implinita alaturi de familia ta!

"lA MULTE LUNISOARE CAPSUNEILOR SARBATORITI AZI"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arcadia spune:

Ralucami, daca am inteles bine, stai in Ro pana in iulie?? Am ras cu lacrimi de aventurile tale cu Bucuria
Kid, nici al meu nu sta bine in fundulet, il pun, sta ceva si apoi pica pe o parte ce sa mai zic de stat in picioare cum am vazut la Andrei de Vali.. dar lasa ca vin si ai nostri din urma
Alyna24, eu coc marul intreg, nedecojit, in cuptor pana se face maroniu si crapa, atunci e gata. E yumiii

Apropo de biscuiti, reteta de la pediatra mea: rumeniti in cuptor ca sa se dextrinizeze (?? nu stiu ce e asta), apoi inmuiati in ceai fierbinte, se umfla, si apoi se amesteca cu mar copt sau ce-o fi.
Voi dati sare la bebei? Eu stiam ca NU se da sub un an dar pediatra mi-a zis sa-i dau ca nu retine apa deloc in organism..Ce ziceti?

Liviana, oua de tara nu vreau sa-i dau, ca stiu ca nu sunt bune, doar carne de pui..daca oi gasi. Sanatate lui Bogdanel

Nici Calin nu se culca mai devreme de 23.30-00.00..uneori mi-e somn mie si el are chef de joaca

Mami de Calinut Gabriel (8 mai 2007)

Poze bebe

fain

Mergi la inceput

Arcadia, mersik de raspuns.Maine dimin incercam si noi.
Eu ii pun in supica un strop de sare si ulei.
Iar oua ii dau numai aduse de la tara din productie proprie!
Pui ii cumpar din comert!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauradi spune:

Intru pe fuga sa-i spun lui Lavini ca acum am vazut mesajul ei si i-am raspuns pe PM.

Laura si DUCU (29.05.2007)

Mergi la inceput