Am mare nevoie de sfaturi

Am mare nevoie de sfaturi | Autor: odaiana

Link direct la acest mesaj

Sunt insarcinata in 5 luni si 1/2.Problema e urmatoarea.Nu am lucrat pana acum oficial, deci nu am carte de munca si nici taxe platite.M-am interesat cum pot sa obtin somaj dar mi s-a spus ca nu am dreptul pt ca am terminat de prea mult timp facultatea(adica vara trecuta si licenta am luat-o acum in ianuarie)Speram sa emigrez in Noua Zeelanda dar daca am ramas insarcinata...Deci!As dori sa stiu ce se poate face, ce drepturi am, daca am vre unele.Trebuie sa platesc spitalizarea in cazul in care ma internez?Gravida fiind beneficiez cumva de ceva gratuitati? e posibil sa-mi mai fac acum ceva asigurari sau sa platesc ceva taxe pt a putea dupa ce nasc sa iau niste bani?Ce pot face???Va rog mult de tot sa ma ajutati!Nici sotul meu nu are carte de munca sau servici constant, nu e asigurat nici el.A terminat sculptura dar la somaj ni se spune aceeasi poveste-ca am terminat facultatea de prea mult timp!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Din pacate faptul ca nu aveti nici o forma de asigurare sociala sau de sanatate nu va confera nici un drept sub nici o forma. Nu are relevanta daca sunteti sau nu insarcinata, daca sunteti sau nu absolventa unei forme de invatamant. E recomandabil sa va asigurati individual daca sub alta forma nu puteti deoarece este pasaportul vostru social.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput