intrebare-ceai&lapte impreuna?
are ceva daca bebelul meu bea ceai si lapte una dupa alta ? ii poate face rau sau ii poate cauza dureri de burtica ?
Raspunsuri
lilib72 spune:
Buna alexi,
In primul rand sa-ti traiasca bebelusul si sa fie sanatos.
Dupa cate am citit eu, bb-ul tau are o luna si ceva, mancarea de baza trebuie sa fie lapticul, ori eu am citit ca tu ii dai ceai si apoi lapte si unul dupa altul ???
Nu este bine, bb-ul trebuie sa manance lapticul iar ceaiul il dai intre mese si nu de cate ori ii dai lapte trebuie sa-i dai si ceai.
Sanatate si sa auzim de bine.
lilib & daria
iubibubi spune:
pediatrii de pe aici spun ca bebelusii nu au nevoie de alte lichide decat lapte pana diversifici alimentatia si poti incepe sucurile de fructe (dupa 4 luni si jumatate).
iar intre mese nu vad de ce i-ai da ceai...
mamamariana spune:
Teoretic, asa este... copilul alaptat la san si LA CERERE!!! nu are nevoie de suplimente. Insa as vrea si eu sa va intreb: intr-o tzara ca Tailanda, unde am avut in aprilie si mai temperaturi de 42 de grade, cum puteam sa nu ii dau fetitei mele apa???? cand eu beam cate 5 litri de apa pe zi? Aici, le dau bb-ilor chiar din a doua zi apa plata fiarta si racita, imediat dupa laptic si din ora in ora.
DUpa parerea mea, nu are nimic daca ii dau lui bb ceai, insa eu zic sa nu ii dau imediat inainte de masa pentru ca nu mai are suficient loc pentru laptic (am citit pe undeva ca lapticul tre' sa vina la cel mai devreme juma' de ora de la ultima bautura - apa sau ceai), dar dupa masa, poti sa ii dai cata vrea mai ales ca acu e cald si in Romania... Eu i-as da insa mai multa apa decat ceai (apa plata fiarta si racita, e aceeasi cu care faceti si laptele praf in caz ca trebuie, nu? deci nu e nimic nou sau in plus) si ceai doar o data, de doua ori pe zi, de exemplu seara si dimineata daca e ceai pentru colici, sau de cate ori zice prospectul. Nici prea mult ceai nu e bun, zic eu. Poate gresesc, dar am gasit in multe carti ca ceaiurile sunt totusi excitante nervoase pentru micuti si nu stii cat din plansul si agitatia lor e de la ceai sau de la colici???
Numai bine la bb si parinti,
Mamamariana
acvi spune:
Si eu ii dau lui Alex ceai ,pt ca in maternitate ne certau asistentele daca nu le dadeam ceai intre mese asa ca am continuat si acasa.La inceput i-am dat doar ceai de tei sau baby drink ,acum insa am citit ca ceaiul de tei nu ar fi chiar indicat pt baietei asa ca de citeva zile ii dau de menta cu musetel sau musetel simplu.Alex a acceptat suzeta si biberonul de la 3-4 sapt ,asa ca ceaiul il serveste din biberon!!
Gabi si Alex (3 luni).