Dati spaga la privat??
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
doradora spune:
of, tocmai am auzit de cineva, care , dincolo de cei 500.000 cat costa consultatia, a lasat un plic cu 2 milioane. ma supara treaba asta la particular, si nu o inteleg nici in ruptul capului.
chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
psj spune:
nu inteleg de ce nu merg direct la spital daca oricum simt nevoia sa dea?! strica piata ca sa zic asa...:(
iubu77 spune:
Hmm exista o diferenta cumva..
La stat se asteapta sa primeasca oricum..Ca e dat inainte sau dupa.. el se asteapta sa primeasca.. si daca nu dai data urmatoare ai cam imbulinat steagul...
Si hai sa fim seriosi pana la urma..La stat esti tratat cu fundul.. Iar daca nu dai bani eu nu cred ca te trateaza ca si cum ai da...
Asa ca cine sustinea pe aici ca e un fel de multumire.... Nu e..Suntem cumva obligati sa dam bani..ca altfel..
As prefera numai sa multumesc verbal pt ca m-am uitat pe fluturasul de salariu.. si dau in jur de 2 milioane lunar la sanatate..Nu ma intereseaza daca ajung la doctor sau la cine.. dar eu ii dau..Degeaba..Ca oricum dau si spaga..As prefera sa nu dau nimik din salar si cand am probleme cu banii astia ma tratez omeneste la privat.
Va ca nu-s prea multe cazuri de dat spaga la privat ceea ce ma bucura nespus..Si asa as vrea sa ramana
anya spune:
Sa nu generalizam. Am avut ocazia sa cunosc medici-oameni care nu numai ca n-au cerut, dar nici nu au vrut sa ia dupa ce facusera ...multe (inclusiv FIV). Pare ciudat, dar am alergat dupa doctor sa-i dau (nici macar nu erau bani, era un cadou). Si acelasi lucru cu o asistenta... dupa multe nu-multumesc-uri a acceptat niste prajituri puse la comun cu colegele ei. Si asta intr-un spital de stat.
RalucasS spune:
In sistemul privat nici nu imi imaginez sa dau spaga...ca de aia e privat, platesti mai mult dar beneficiezi de niste servicii superioare, dar recunosc ca doctoritei mele, care este o scumpa si se poarta extraordinar cu mine ii mai duc din cand in cand cate un cadou, nu foarte substantial, dar o fac pt ca imi face placere, nu din obligatie.
Iar in sistemul de stat m-am izbit de multe ori de situatia in care nici macar nu mi se acordau 2 min , sio pana la urma trebuia sa dau "darul" si apoi toata lumea nu stia cum sa se poarte mai bine cu mine.
Si am vazut multe cazuri asemanatoare, daca nu dai poti sa mori linistit, ca nu se uita nimeni la tine, sau iti arunca doua pastile in sila si te lasa sa astepti pana nu mai poti24+
Lucas
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Cand spun ca salariile sunt izere , nu ma refer la doctorii care au cabinete private ci la salariile de la stat.
8 euro pe zi pt. un rezident e cam trist , cu 5 mil. 100 nu poti sa traiesti...
Si solutia nu sunt banii primiti de la pacienti ci normalizarea balantei la noi in tara....
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
quote:
Originally posted by XIO
Cand spun ca salariile sunt izere , nu ma refer la doctorii care au cabinete private ci la salariile de la stat.
8 euro pe zi pt. un rezident e cam trist , cu 5 mil. 100 nu poti sa traiesti...
Si solutia nu sunt banii primiti de la pacienti ci normalizarea balantei la noi in tara....
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
pai daca stii ce salariu ai de ce te faci nene medic? asta nu pot sa inteleg....tu trebuie sa te normalizezi cu statu" si nu cu pacientul.
iti mai explic yo ceva....in ziua de azi e ghinion ca e economie de piata....si statu" are de unde sa angajeze "doctori" citi vrea...si daca sa zicem nu are mai face inca 10 univ sau importa...
![](icon_smile_big.gif)
asa ca yo iti spun ca nu e nici o paguba, da absolut 0 paguba, daca tu iti faci valiza si te lasi de meserie in ro.
Poate iar incepi ca pleaca toti "medicii care au invatat" si mor pacientii si sa va pupam mina ...si alte bazaconii comuniste
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tzitziri/tzitziri.jpg)
tzitziri spune:
Ca sa raspund la subiect:nu, nu dau bani la privat pentru ca dau LEGAL (chitanta) suficienti bani pentru serviciile de care beneficiez ca sa mai strecor si bani in buzunarul vreunui doctor/asistente.Si cel mai mult imi place ca inclusiv in sistemul privat poti plati cu cardul si nu mai lasi nici macar 1 ron 'atentie' ca nu are sa iti dea vreun rest.
Raspunzand la problema medicilor la noi in tara: in primul rand tin sa precizez ca nu sunt medic si nici nu am cochetat vreodata cu ideea. Dar mi se pare nedrept sa spunem:e problema voastra cu statul. Rezolvati-o!
Mi se pare nedrept si sa dam spaga in spitale (de aia prefer sistemul privat ca macar stiu de la inceput cat ma duce o operatie/analiza/altele).
Legat de cine si ce probleme are cu statul....cred ca e o problema care ne priveste pe toti. Pe medici direct, pe noi indirect...pentru ca noi beneficiem de servicii bune sau proaste.Mi se pare aiurea sa zicem.....ah, pai pensionarii au probleme cu pensia. Sa iasa in strada daca nu le convine. Mie imi e bine multumesc! Mi se pare o dovada de lasitate. Indirect salariile medicilor se reflecta asupra serviciilor pe care le ofera. Si mie una imi e simplu de la nivelul salariului meu sa zic 'Pai sa isi faca dle treaba ca de aia au depus juramant!Ce conteaza ca nu au bani??' dar nu zic pentru ca daca as fi in situatia lor nu pot sa garantez ca nu as lua o ciocolata, o atentie, 1 leu pentru o injectie ....
Si nu incerc sa justific atitudinea medicilor care iau. Nu o sa gasesc niciodata justificari pentru cei care conditioneaza actul medical de primirea de bani.
Dar atata timp cat eu nu stiu cum as trai din pana in 10 mil pe luna presupunand ca am o familie , atunci nu o sa ii judec pe cei care iau banii dupa o operatie (numai asa am dat pana acum) reusita in conditiile in care salariile lor sunt cele care sunt.
RalMar spune:
Nu dau spaga la privat, consider ca pretul unei consultatii e destul, mai ales ca nu toti dr. si nu pentru toate serviciile dau chitante.
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
Poate va copiaza si altii gindirea ....si incep si medicii din Franta sa primeasca spaga ca nu au bani ca aia din Chicago est...si controlorii CFR din anglia ca nu au la fel ca aia din NY sud plus clasicul "saracii au copii acasa"...
cind face guvernul bugetul si aloca 1% pt sanatate un "medic" nu zice nimic......dar la chestii simpliste si congoleze gen cersit de la popor e primul.