Dati spaga la privat??

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
Originally posted by iubu77

Vad multe dicutii cam incinse aici.. Este optiunea fiecaruia ce face..
Eu la stat am dat spaga..La privat nu as da niciodata..
Eu la mine la servici am un salariu ce trece putin de 12 milioane dar eu nu am primit niciodata spaga..Doctorii cred ca au cam la fel..
Asa ca este delicata problema..daca eu imi pot face treaba pe banii astia ei de ce nu pot???

Nu se pune problema ca ei nu isi fac treaba, pt. ca pacientii dau banii dupa . Si daca pe Guestus il doare undeva de rezolvarea unei probleme acre priveste atat doctorul cat si pacientul , la fel pot spune doctorii ca nu ii intereseaza ce spun altii pt. ca ei primesc banii dupa , in semn de multumire.
daca pacientul vrea sa-mi dea ceva pt. ca m-am purtat frumos si i-am salvat viata e optiunea lui, atata timp cat doctorul nu-l obliga si se face totul legal.
Nici eu nu sunt de acord cu datul banilor , dar ca sa eradicam asta trebuie sa educam pacientul , sa platim doctorul corespunzator.

ca daca urmam celebrul "de ce-ai facut medicina , babay" , atunci sunt curioasa ce fac pacientii.
Norocul nostru ca sunt oameni carora le pasa si de semenii lor.

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terry spune:

nici eu nu sunt de acord cu spaga.
eu prin spaga inteleg plata in avans (ceruta de medic) pentru serviciile medicale.anul acesta m-am confruntat cu situatia in care medicii nu au vrut sa primeasca si in semn de multumire am insistat noi (eu si familia mea). unora le dau de drag pentru ceea ce au facut la fel cum dau si la coafor daca sunt multumita sau la restaurant daca sunt bine servita.dar cand aud ca medicii pun taxa pe un serviciu medical si spun ca te costa x sute de euro pentru o operatie si sa-i mai si numere in fata ta...asta mi se pare josnicie din partea lor.la privat nu voi da niciodata si nici nu am dat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisabia spune:

Mi se pare absurd sa platesti in plus pentru niste servicii ce deja au fost achitate.Pe langa asta e penibilul situatiei , nestiind cum sa ii dai banii mai repede.Eu n-am dat mai mult decat la cosmetica , coafor , restaurant.Sunt niste sume mici , care nu le vad ca spaga si nu se intampla mereu.Un exemplu e faptul ca am primit mai multe servicii , insa nota a fost mai mica decat trebuia , ceea ce m-a determinat sa ii dau in plus.In schimb la taximetristi nu , mai mereu umfla nota ,rest nu au , li se pare normal sa le lasi in plus.
Putin offtopic ma intristeaza profund divergentele in privinta spagii data medicilor.Imi doresc ca pana la terminarea facultatii macar sa mai scada amploarea acestui fenomen.In fiecare zi drumul catre cursuri duce pe langa sectiile multor spitale si vad copii imbratisandu-si mama , oameni dormind in masini la oncologie , bolnavi tristi cu fete palide, sunetul ambulantei ce se aude mereu in Cluj.Ma intreb cum poti pune pret pe vindecarea unui om sau mai rau pe viata lui.Probabil nevoia , lipsa de scrupule.Chiar nu vad o solutie aplicabila , fiecare parte are dreptatea lui.E atat de delicata situatia in care trebuie sa alegi intre a ramane corect si a nu avea cum sa te intretii pe tine sau familia si a accepta niste bani care ar trebui sa vina de la stat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramyteo spune:

Mai dragutelor nu va enervati dar atunci cand tie drag de cineva te duci cu ceva in mana poate sa fie si un chelner daca iti place cum te-a servit ii lasi ceva acolo ca doar deh alti din asta traiesc dar cand vezi ca de exemplu: doctorul ginecolog la intrebarea unei paciente cat o costa o nastere el ii spune foarte calm ca in jur de 200 de euro si asta acum 3 ani iti vine sa le dai in cap. Am dreptate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Eu sunt de parere ca doctorii care pretind bani pt. a-si face datoria sau care constrang pacientul sa le dea bani/alte foloase ar trebui sa plateasca o amenda colosala , sa fi dati afara din sistemul sanitar , iar pt. a practica din nou meeria de doctor sa faca inca o data facultatea , rezidentiatul si tot.
Atata timp cat oamenii nu fac reclamatii,legile nu sunt aspre sau nu se aplica si salariile sunt o bataie de joc nu se prea poate indrepta mare lucru.
Trebuie cooperare si din partea doctorior, si din partea pacientilor pt. ca nici unei parti nu ii convine situatia actuala.

Si da , si mie mi se pare incredibil si inuman sa te gandesti ca daca ai 100.000 de euro poti sa traiesti , iar daca nu .. asta e , mori in maxim 1 luna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta-Maria spune:

quote:
Originally posted by XIO

Eu sunt de parere ca doctorii care pretind bani pt. a-si face datoria sau care constrang pacientul sa le dea bani/alte foloase ar trebui sa plateasca o amenda colosala , sa fi dati afara din sistemul sanitar , iar pt. a practica din nou meeria de doctor sa faca inca o data facultatea , rezidentiatul si tot.
Atata timp cat oamenii nu fac reclamatii,legile nu sunt aspre sau nu se aplica si salariile sunt o bataie de joc nu se prea poate indrepta mare lucru.
Trebuie cooperare si din partea doctorior, si din partea pacientilor pt. ca nici unei parti nu ii convine situatia actuala.

Si da , si mie mi se pare incredibil si inuman sa te gandesti ca daca ai 100.000 de euro poti sa traiesti , iar daca nu .. asta e , mori in maxim 1 luna.

si parerea mea este ca e una sa dai in semn de multumire, si e una sa tise pretinda. Si mai cred, de asemenea, ca e greseala romanului ca da inainte... chiar daca i se cere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simmonna spune:

Mai draga, XIO, din fericire nu te cunosc, sper nici sa n-am ocazia. Din nefericire insa, te recunosc ca pe un cal breaz dupa consecventa cu care apari de fiecare data si te ambitionezi sa dai cu bata-n balta.
In fond si la urma urmei, ca sa fiu on toppic era o intrebare simpla:" dati spaga la privat?". Nu, nu dau. Dar mi s-a intamplat sa coste consultatia 450.000 si sa nu mai primesc restul si nici chitanta. Amarat dom' doctor, las' sa manance si el un cozonac cinstit, saracul, la cat a invatat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

XIO, deci tu vei accepta bani (sau altceva) dupa ce ai tratat pacientul, corect?

iubu77, scuze.

"Exista o infinitate de moduri prin care poti dovedi ca esti prost. E greu sa le eviti pe toate."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramyteo spune:

La noi e cam critica treaba nu stiu cum e pe la voi dar la spitalul din orasul acesta mai bine nu te-ai duce ca....Te doare mintea cand ii vezi. Doctorul care a operato pe mama mea soramea ia dat 200 roni acum 4 ani si ca sa ne spuna ca va mai trai 2 sau 3 luni va muri asa a si fost. Daca fetita mea se racestesambata sau duminica eu nu indraznesc sa ma duc cu ea la urgenta mai bine stiu ca stau o noapte treaza sa o supraveghez decat sa ma duc la chilarii astia. Si cu ginecologii nu mi se pare drept sa ceara pai daca va spun ca pana nu i-am dat bani nu ma bagat in seama atunci cand am nascut si atunci mi-a bagat perfuzii si asa am stat prea mult pentru ca eu nu aveam voie sa nasc normal dar astai legea aici . Acum doar la Dumnezeu ii multumesc ca am fetita sanatoasa. Oricum nu ne permitemi sa ne punem cu ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Mi se pare absurd sa dau spaga la privat. Doar de aia merg la privat. Platesc consultatia cat mi se cere, la revedere si bonjour. Banui ca isi stabilesc tarifele ca sa aiba si profit, nu? Atata vreme cat platesc cinstit pentru un serviciu, nu vad de ce trebuie sa las in plus. Ma indoiesc sincer ca medicii care lucreaza la privat se pot plange de remuneratie, mai ales cei care au cabinetul lor.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Mrs. Perfect for more than 1 year

Mergi la inceput