***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007*** (29)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns moko spune:

uff, am lipsit weekend-ul asta, dar s-a intamplat sa stea si sotul acasa 2 zile consecutiv si am profitat de asta!
asa ca, mai intai, am niste "la multi ani!!" de transmis:
La multi ani!!cu intarziere
Andrei de vali5
Aurora Demetra de Bebeta
Bobytza de Ella

apoi La multi ani!!
Oliver de Alegrutza
Rafael de ali24
Nicolae Spiridon de ciuffy
Stefan de IrinutzaS

La multi ani Carmen-so!! sa ai parte numai de bucurii alaturi de familia ta!
[b]" despre 3 lucruri nu te grabi sa vorbesti: despre Dumnezeu, pana nu-ti intaresti credinta in El, despre pacatul altuia pana nu-l cunosti pe al tau si despre ziua de maine pana nu se lumineaza de ziua!"

poze cu noi si bebe
www.totsites.com/tot/stefan-baby" target="_blank">pagina de Stefanut(26.06.07)
de ce iubim bucurestiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihamora spune:

Salutare
Ne-am intors din vacanta saptamana asta,si tot am zis ca va scriu, vroiam intai sa ajung la zi. Sunt in urma tare cu cititul la cap. 24 si vreau sa recuperez dar nu prea am spor.

A fost tare frumos,putin obositor pentru ca eram toata ziua pe drumuri. Copilul s-a comportat f bine.
O sa pun si poze in curand.

Multumim tare mult de urari Didialex, Madi, Motanel, Gabiu,Vali5, Alyna24, Mica, Alex Alice, Petit_ange,Paflo, Addinel
Ali24,Angela,Ckristina

Bun Venit Ioana 13 si Lauradi

Michelle mamica de Mario Dominic 15.05.2007

POZE

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe SONIA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moko spune:

uff, fara cateva secunde nu m-am incadrat in ziua de ...ieri!!
nu stiu daca imi mai amintesc chiar toate subiectele atinse in ultimele zile, dar incerc un rezumat!
despre calcat, recunosc cu rusine ca sunt antitalent, iar masa de calcat si"auxiliarul" sunt in casa mea din greseala!rar se intampla sa le folosesc-am mare noroc ca sotul se imbraca doar sport(mi-l si inchipui facand receptii de strazi, prin noroaie si alte alea imbracat la costum!) iar eu am grija sa-mi cumpar haine care nu necesita operatiunea(mai nasol cu stefanut, dar deocamdata l-am "fentat").Putem infiinta un club al celor ce urasc calcatul.
carmen-soesti fenomenala cu lasagna ta!nu stiu cat de dezastruoasa esti in bucatarie, dat ai un talent narativ si un umor extraordinar! Iar la patania cu fetitele, am ras cu lacrimi!
alina24, nu te mai supara ca nu te viziteaza soacra, mai bine bucura-te ca nu-ti da ocazia a te enervezi zilnic(mai ales ca am inteles ca nu-i cea mai agreabila prezenta).Imagineaza-ti cum ar fi sa va vedeti zilnic si sa-ti comenteze orice chestie pe care o faci!..socrul meu (ca soacra nu e in tara) se tot plange ca nu mai poate de dorul lui nepotu'su, vai, vai, dar vine in bucuresti si pe la stefan nu trece, ne anunta abia dupa ce revine acasa ..si zau ca sunt draguta cu el mereu si nu musc!dar nu'i bai, ca eu si stefan nu avem nimic de pierdut!!!
mica ma bucur ca s-a rezolvat cu febra mayei.Am ramas indragostita de fotografia cu halatele de baie!
legat de dormitul bebe-ilor in pat cu parintii...stefan a dormit primele 3 saptamani cu noi in camera, in landoul de la carucior, apoi singur, in camera lui-de altfel, in dormitorul lui nu am luat de la inceput pat mare, tocmai pentru a nu cadea in ispita de a dormi acolo cu el!Acum mai incerc sa-l tin la somnul de zi cu mine in patul mare,dar e imposibil...se foieste si se trezeste in 5 minute...asa ca tot patutul lui e mai bun!Cat despre strategii de adormit..cred ca depinde mult de personalitatea copilului- al meu a adormit de la bun inceput singurel, fara leganat sau plimbat in brate, inclusiv in timpul zilei.Am fost norocoasa, nu am facut nimic special pentru asta.

am observat si eu ca's destui pediatri care recomanda sucul de citrice inca de la inceputul diversificarii.ba, mai mult, am o prietena cu bebe mic(mai mic cu vreo luna decat stefan) careia doctorita i-a recomandat sucul de portocala-cand a indraznit sa spuna ca, din cunostintele ei, citricele au potential alergen, i s-a raspuns ca in discutia aia ea e doar mama, nu si doctor, cum de indrazneste sa o contrazica?!?offf...poate daca gasea si niste explicatii, intelegeam, dar raspunsul asta mi s-a parut

vali5 felicitari andrei o tine dintr-un progres intr-altul!!vezi, daca a inceput sa manance bine?!?

m-a distrat metoda micai de a coace vinetele! eu nu am stat niciodata in camin, dar aveam prieteni la care ma "refugiam" in regie!acolo am baut cel mai bun ceai de macese si vin fiert..evident, pe resou!!si parca mi-e dor de zilele in care ma duceam nauca la serviciu sau la facultate dupa o noapte petrecuta in max..

ali24 si eu trec frecvent prin starile astea de nesiguranta si eu am cu 2 kg mai putin decat inainte de sarcina.Nu am fost niciodata o mare cocheta, ma duceam linistita la paine sau gunoi in trening si fara ruj...dar parca asa, ca acum, n-am fost niciodata!nici nu mai stiu cum e sa stau linistita la un ..tuns(ca de coafan nu poate fi vorba, la freza mea) ma consolez cu ideea ca am un sot grozav si...foarte ocupat la serviciu, asa ca nu mai are timp sa ma mai si insele sa treaca starea asta cat mai repede!!
ar cam fi cazul sa fug si eu la somn, asa ca va doresc o saptamana cat mai buna tuturor!!

" despre 3 lucruri nu te grabi sa vorbesti: despre Dumnezeu, pana nu-ti intaresti credinta in El, despre pacatul altuia pana nu-l cunosti pe al tau si despre ziua de maine pana nu se lumineaza de ziua!"
poze cu noi si bebe
www.totsites.com/tot/stefan-baby" target="_blank">pagina de Stefanut(26.06.07)
de ce iubim bucurestiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

Intru si eu pe fuga.... Ca azi m-am trezit eu prima si ANTONIO inca dormea

Mica fata sa se faca bine! Ti-am zis eu ca nu-i de la vaccin!

Pepsi, Ella epinefrina, se gaseste in ANAPEN si la noi in tara.

Sobi, Mica legat de pusul sau nepusul in fundulet: Daca COPILUL se ridica singur in fundulet de la 2 luni (exagerez evident!) atunci poti sa-l lasi sa stea in fund!!! Daca se ridica la 7 luni singur in fundulet, atunci abia atunci ai voie sa-l pui sa stea asa! Din pacate, am observat ca tot mai multi medici de familie/ medici pediatri recoamnda pusul in fundulet de la o anumita varsta... Numai si tinand cont de faptul ca fiecare bebe are ritmul lui de dezvoltare si ti se poate parea o..... ma abtin sa NU mai ziceti ca-s sarcastica!!!

Vali5, FELICITARI!!!!!!! Ti-am zis eu... maine-poimaine cu fetele

Gata... am fugit!

Andrada de ANTONIO (12 Mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

graviduta, daca mara are pete sau ceva e cel mai bine sa fie vazuta de un medic, ptr a se pune un diagnostic corect. la reactia alergica apar pete rosii pe fata iregulate,ca o urticare care se tot extinde, sint de marimi diferite, de la o unghie, la un ban de 2CAD.ele sint mai umflate iesite in relief, citeodata copilul se scarpina. o data cind lui dominic i-a iesit pe tot corpul atit de ciudate erau ca aveam impresia ca se muta din loc in loc reactiile sint diferite, ca si petele, de ex petele cind dominic a avut alergie de tip4, non IgE dependenta erau diferite, cu cele cind facea soc anafilactic.apoi mai sint petele de dermatita atopica

miniuta, pofteste si tie putina salata.eu le coc simplu la cuptor electric am,iar vara pe barbecue. asa e cu alergiile astea, din pacate sint tot mai multe, de unde si nevoia de un mediu sanatos, mai putina poluare, si mincare cit mai sanatoasa posibil

david se trezeste tot timpul urlind, tare rar se scoala fara sa tipe

carstea, e super ca micutul tau doarme atita, as vrea si eu sa dorm macar 6 ore de somn legat

liviana, cum faci placinta cu brinza?

didi, la fel si al meu primul la sin adormea si apoi cu bibe, si apoi cu mama, iar david cu suzi!

angela, uite asta e sucul de care vorbeam, dar nu te sfatuiesc sa=i dai fetei, desi nu scrie de cel biologic, in 2006 au fost retrageri de pe piata ptr ca era botulism(mortal la bebei si persoana cu imunitate redusa) http://www.inspection.gc.ca/english/corpaffr/recarapp/2006/20060930e.shtml

mica, am vazut pozele, ce ochisori frumosi are, e tare frumoasa. cu tizti si dintisorii dominic nu m-a muscat niciodata si avea aproape toti dintii cind s-a intarcat. in schimb david ma musca de numa si nu are dintinasol cu virusii astia, tin minte cit de terminata eram cind era dominic mic si se tot imbolnavea. am ris cum coceai tu vinetele

sobi, nu am inceput sa=l sprijin. el, daca sta culcat se ridica singur fara sa=l tin de mina pina pe la jumatate asa ca si cum ar face abdomene. daca sta in pat se trage singur, apoi in schimb nu stie ce trebuie facut, si cade.mi-e si frica putin cu dominic, sa nu vrea el sa=l ajute.

vali, cit e de scump, ce m-am emotionat!bravoooo!

ali, cind am inceput sa citesc ce ai scris imediat in gind imi ziceam , lasa e de la kg in plus nu te supara pe mine draga mea, ca si eu ma simt la fel, si eu am 85 kg, si eu credeam dupa dominic ca ma insela sotul.....of, stiu ce simti, ca si eu simt acelasi lucru cind ma uit in oglinda, atita pot sa-ti zic ca tot atita aveam si dupa dominic si cind am ramas gravida a doua oara aveam 70.imi ramasesera doar 5 kg de dat jos.asa ca se poate, termina tu frumusel cu alaptatul, ca acuma cel putin copilul e cel mai important ii faci un bine ptr toata viata!lasa depresia ca nu e momentul, trebuie sa ai grija de micut, sotul tau sigur te iubeste, i-ai facut cel mai frumos cadou din viata lui pe pamint, si te iubeste sigur ptr ca esti MAMA copilului lui!(cel putin asa mi-a zis mie sotul)

ella, stiu ce spui, cind mergeam undeva cu dominic, oriunde era, socoteam in asa fel incit sa nu am spital mai departe de 20 km.eu stiu ca socul anafilactic e unul singur

mihamora, bine ai revenit

moko, aici cind ii zici unui medic ca sucul de portocale ai auzit ca e alergen zice, a nu stiam , ma documentez si va tin la curent. si chiar se documenteaza si te tine la curent, ca nu mai scapi de el

gata fetelor fug la somn, ca ma simt tare tare rau, dureri ff rele de spate am si andrada m-a trimis in pat sa stau la caldura(ma bate daca nu}

Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
www.woow.ro/prezentare/Cand_se_naste_un_copil.html" target="_blank">dedicatie de la Liana la nasterea lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sobi spune:

mica, miniuta, lauradi, motanel, andrada si pepsi, va multumesc de pareri si sfaturi. azi mergem la controlul de 5 luni si discut si cu doctora problema, desi ultima oara mi-a zis sa nu-l fortez si sa-l las in ritmul lui, dar atunci avea 4 luni. azi imi iau si caietul sa-mi notez, poate ne da unda verde la diversificare!

ali, stai linistita, lasa deoparte visele rele si gandeste-te la faptul ca esti o persoana implinita, ai un sot bun si un copil minunat. kilogramele se vor duce cu putina vointa dupa ce vei termina alaptatul. hai, nu te intrista, cred ca multe din noi au un mic of legat de cum aratau inainte de nastere.

aveti idee la kidex va avea stand si chicco? vreau sa-i cumpar scaunelul de masa polly, cel de care vorbea si elteka... mai am doua prietene care au fost tare incantate de el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vali5 spune:

Buna dimineata!

miniuta , chiar a adormit usor aseara, cred ca l-a obosit efortul. Ai avut dreptate cu repetatul al infinit. Daca nu a incercat de nu stiu cate ori - nu i-a iesit chiar de fiecare data, dar se chinuia. L-am pus si pe jos in camera si a luat-o de-a busilea pana la canapea, s-a agatat de cuvertura si s-a ridicat in picioare. Pana acum cand vroiam sa ies din camera si sa il stiu in siguranta il puneam in patut sau pe jos. De acum nu mai pot sa-l pun pe jos nesupravegheat - mi-e frica sa nu ii scape mainile si sa cada pe spate.

lauradi, multumesc pentru felicitari!
Si eu mai am seri cand nu ii fac baita lui Andrei. De obicei cand plecam pe undeva si ne intoarcem mai tarziu. Asta e, nu-ti mai face probleme ca ai sarit o seara.

ali24, uite un pentru tine sa nu mai fii suparata. Stiu prin ce treci ca si eu sunt cu muuuulte kg in plus si la fel ma gandesc, ca sotul nu ma mai place. Mi-e mie jena de cum arat... Dar el nu mi-a dat nici un motiv sa fiu nesigura. Ma suna mereu de la munca sau stam o groaza de vorba pe mess, vine acasa imediat dupa munca, cand e vorba de o iesire nu iese daca nu ies si eu, cand sunt mai deprimata se duce sa imi ia o berica sa ma mai inveseleasca. Asa ca prefer sa las gandurile negre la spate si sa ma bucur de ce am - un copil sanatos, dulce, haios si un sot iubitor care mai vrea un copil cu mine. Si eu sunt de parere sa vorbesti cu sotul ca sa scapi de stres. Nu are rost sa te superi si sa te deprimi fara un motiv intemeiat.
Si nu o sa ne superi ca scrii aici nelinistile si supararile tale. Pentru asta suntem aici, sa ne bucuram impreuna si sa ne sustinem una pe cealalta in momente mai grele.

Ella, off, ce greu iti e fara Bobytza. Cand gasesc cate o sosetuta ratacita de-a lui Andrei in casa ma gandesc cu drag la el desi il am in casa. Cred ca e tare rau in sufletul tau.

Paflo, multumesc pentru felicitari! Andrei s-a ridicat singur in fundulet si a stat foarte bine de la 6 luni si 2-3 zile.

mica Ce succes a avut fotografia cu halatele de baie

Motannel

moko Da, chiar mananca bine, sper sa ramana asa.

andrada, ce tare esti! Acum doarme copilul mai mult decat tine. In loc sa profiti...
Multumim pentru felicitari!

Pepsi Daca ai stii ce m-am emotionat eu.

Mai vroiam sa zic ceva... Aaa, Liviana, i-am dat si eu ieri lui Andrei putina gutuie coapta amestecata cu un mar copt. I-a placut tare mult.

Azi trebuie sa fac mancare si nu am idee ce sa fac.

Valentina, mamica lui Andrei - 24.04.2007

Botez
Prima excursie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauradi spune:

Buna dimineata si de la noi!Mai intai pt sarbatoritii zilei:

Jacob
Amelie
Dragos Stefan

Ali24, nu te mai ingrijora,ca ai sa slabesti,o sa vezi!

Moko,stai linistita ca nu-ti punem absenteEsti intr-adevar norocoasa ca Stefanut adoarme singur

Mihamora, bine ai revenit!Asteptam poze.

Andrada, tu mereu esti pe fuga!

Sobi, la Kidex,n-o sa fie,doar la Baby Expo.

Vali, iti spun ce am eu acum de mancare ,poate te inspira:musaca si ciorba de vacuta si as vrea sa incerc azi lasagna Ellei,dar nu sunt convinsa ca o sa gasesc toate cele in orasul asta de kko

Laura si DUCU (29.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miniuta spune:

buna dimineata!

ieri am scris ce-am scris, dar nu v-am zis de evolutia lui david. a inceput dragutul sa se intoarca pe toate partile, se da acum de-a rostogolul prin toata sufrageria, de colo colo. mai rau e de mine, ca nu avem decat un covoras mic in mijloc, si asa ca aterizeaza pe jos pe unde e rece oricat as incalzi eu (stam intr-o casa veche de prin '36, va dati seama cam ce izolata e). acum trebuie sa strang toate obiectele contondente ca sa nu aibe unde da cu capul, si sa am grija ce las pe unde poate ajunge el (ca tot ce prinde-n mana baga-n gura). si ieri am inceput s-ai dau carne ( de curcan). s-a lins pe bot, abia astept sa vad daca si azi mananca la fel de bine.

tot ieri mi-am dat seama ce inseamna rutina. au fost niste prieteni in vizita care nu l-au mai vazut de vreo luna. se uitau la el ca la circ, cica a crescut mult si alte alea. eu nu mai vad totul asa daca sunt cu el zilnic. imi dau seama de schimbari majore doar uitandu-ma la poze. tipa il lua in brate de parca era bibelou, asa cum il luam eu la inceput, cand nu isi putea tine capul. abia dupa cateva ture s-a prins ea ca david e o zvarluga, se zbate ca un peste si are o forta pe care nu i-ai banui-o. ce inseamna pana la urma cele sase luni...

ali24, sa stii ca m-am gandit mult la ce ai povestit cu ziua de cacao. cum au zis si celelalte fete, multe avem nesigurantele noastre, mai ales daca avem nesansa de a fi in grupul celor care eu ramas mai "pufoase" dupa nastere. o sa vezi ca termini cu alaptatul si iti revii (adica o sa vina ziua in care zici gata, de azi la regim.). eu ce sa mai zic de al meu, ca pleaca foarte des in delegatii, si cand e acasa e mereu obosit, unde se asaza acolo adoarme. frustrarea mea maxima e ca am impresia ca acum sunt mai degraba mama decat femeie, si tot incerc sa-l fac sa priceapa ca una nu o exclude pe cealalta. acum ca l-au mutat in service o sa fie cel putin trei zile pe saptamana plecat pe undeva. iti dai seama cam ce ma bantuie pe mine??? si nici zana zanelor nu mai sunt (desi ma straduiesc sa revin la "siluieta"). tu zici ca sunt putini barbatii care nu isi inseala nevestele. eu am cunoscut pana acum doar tipe care isi inselau sotii , asa ca vezi, mai degraba il amenint eu pe al meu ca-mi iau amant! asa, ca sa ma incurajez!!!! nu mai fi deprimata, ca deprimarea duce la ciocolata!!!! mai bine fa zilnic ture de o ora-doua cu caruciorul la pas repejor, se limpezeste mintea si se face piciorul frumos! capul sus! si scrie mai des, o sa vezi cate sunt in situatia ta si te simti mai bine.

vali5, ia reciteste tu meniurile lui pepsi, poate iti vin idei. o salata de vinete, ceva? eu am facut vineri musaca de vinete. azi bag o ciorba de ciolan pentru al meu si gratar cu salata pentru mine. daca ma hotarasc sa gatesc!

mamica lui david(21.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_So spune:

Fetele dragutele, intru acum sa va pup pe toate pentru ca mi-ati urat la multi ani, iar eu n-am putut intra, ca n-am avut net, fir-ar sa fie.

Am primit cele mai multe urari, ca niciodata (mai ales ca a cazut in weekend, ca daca era intr-o zi de lucru, era altceva, te mai vede lumea, isi mai aminteste, asa...)

va pup inca o data si ma intorc dupa ce vad poze.

Mergi la inceput