Pledoarie pentru colinde

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Buburuza-shop spune:

Primiti cu colinda?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Ce frumos!!!!... Multumim pentru link.

Colindatorii au un farmec anume de sarbatori, nu se poate fara ei...

istorioare cu talc (pentru copii)

www.crestinortodox.ro/AscultaCasa_cu_mireasma_de_brad_lectura_Florian_Pitis-1261.html" target="_blank">povesti audio (pentru copii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihai33 spune:

Pe noi ne colinda studentii nostri, este minunat. Ii primim cu dulciuri facute in casa, placinta , cite un pahar de vin....astept cu mare placere momentele astea.

Mihai

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEA GEORGIANA spune:

Mica fiind,niciodata nu l-am vazut pe Mos Craciun la noi in casa.Venea pe nesimtite in seara de Ajun cand noi(eu si sora mea aveam cate o sarcina de indeplinit,departe de casa bunicilor,locul in care era bradul).Tarziu de tot,impreuna cu parintii nostri mergeam la bunici si ii colindam la geam,apoi intram in casa si ne invaluia dulce mirosul de brad si de portocale.Stiam ca a venit!Mosul.Era cea mai frumoasa seara din an.Doar atunci cantam colinde(nu ca acum,o luna intreaga!).Era seara lor.Bunicii si parintii cantau impreuna cu noi si se crea un moment aparte,greu de descris in cuvinte.Mai tarziu,la liceu ori la facultate(lic. de muzica si Conservatorul)mergeam sa colindam cu un grup organizat,nu mare insa deosebit de "profi".Aveam un repertoriu bogat si dadeam adevarate spectacole.Daca intram intr-o scara de bloc ieseau toti locatarii dupa primele note.Cantam cu emotie si dragoste pt. ca stiam ce reprezinta Craciunul,ce trebuie sa transmitem prin cantul nostru si iubeam aceasta sarbatoare.Cati dintre colindatorii de azi mai stiu?Cati mai simt?Imi doresc din suflet sa ne crestem fetita in spiritul in care am fost noi insisi crescuti,imi doresc sa-i insuflu caldura sarbatorilor,dragostea pt. familie si oameni,pt. traditii si obiceiuri si respectul pt. cei din jur.Imi doresc sa aiba "o colectie de amintiri frumoase".Tocmai de aceea vreau sa ma vada gatind,cantand,decorand casa si facand lucruri "rare" acum,pe care mai nou,le fac fel de fel de furnizori de servicii.Imi doresc din suflet sa nu se piarda ceea ce este cu adevarat important.
Aceste sunt doua dintre colindele mele favorite pe care le si cant de vreo 27 de ani(de cand imi amintesc).Ambele sunt de la Cenaclu(inca o amintire draga):
Mari ninsori si...

Colindul gutuii din geam

Dulce, galbenă lumină
Cum si eu bălaie-eram
Mi-a pus mama o gutuie
Ce se coace-ncet la geam...
As musca-o dar mă doare
Mă cuprinde-un fel de jind
si acum cînd trece anul
Parc-o simt îmbătrînind.
Galbenă gutuie
Dulce, amăruie
Lampă la fereastră
Toată iarna noastră!
Mama mea n-avea nici globuri
Nici beteală si nici stea
Sărbătorile de iarnă
Cu gutui le-mpodobea...
Mi-a pus mama o gutuie
În fereastra dinspre drum
si o văd că luminează
N-am puterea s-o consum.

Parcă are-n ea ceasornic
si al mamei plînset sfînt
Luminează si se stinge
O gutuie pe pămînt.
Luxul mamei cel mai mare
Cînd copii ne mai simțeam
Era pîinea de pe masă
si gutuïa de la geam.

ANDREEA GEORGIANA,mamica de Thea Antonia... frumusica(28.03.2006)
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Tare imi mai place perioada asta din an, cand in asteptarea Craciunului ascultam colinde, fredonam si noi, ca mai apoi, de Craciun, sa primim colindatorii mici, ca mai mult ei colinda, azi.
Noi avem un grup de prieteni si in zilele de Craciun colindam de la unul la altul si tare frumos mai este.
Colinda cu gutuia exista si intr-o versiune mai moderna, www.trilulilu.ro/schuster/767e1e45d4e44c" target="_blank">Galbena gutuie".
Iar www.trilulilu.ro/Adicalina/8f0eee99e30190" target="_blank">aici, versiunea ei de la Cenaclu Flacara.

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn

*** Printesa Ema din castel ! ***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Cand eram copil sateam la casa, in Bucuresti si nu veneau colindatori. Mai treceau cu capra niste colorati, dar nu le deschideau bunicii usa. Acum stau la bloc si din cei care vin pe la usi... abia la 2-3 grupuri merita sa le deschizi (restul sunt gunoieri la cersit, vre-un preot care vrea sa sfinteasca, de la dezinsectie ...) si e destul de greu sa stii cam ce asteapta. Mama mea a dat odata unui copilas bomboane si in loc de multumesc si-a luat injuraturi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Anina, frumoasa colinda cu gutuia. Marturisesc ca n-am auzit-o niciodata. Pe aici nu se canta acea colinda.

www.crestinortodox.ro/AscultaCasa_cu_mireasma_de_brad_lectura_Florian_Pitis-1261.html" target="_blank">povesti audio (pentru copii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

quote:
Originally posted by Adrianaa

Anina, frumoasa colinda cu gutuia. Marturisesc ca n-am auzit-o niciodata. Pe aici nu se canta acea colinda.

o gasesti pe albumul mai vechi al lui stefan hrusca.o canta asa de frumos ca-ti dau lacrimile.se canta si pe la cenaclul flacara...dar mai demult.are hrusca la ea o melodie superba.

dana

Mergi la inceput