ce nu va place in tara in care locuiti?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura - andreea spune:

Mathilda iarta-ma ca scriu aici fara a fi on-topic insa cum spuneam si pe alte topicuri rautatea unor membri este de neimaginat.

Ana Stroe,asa rautacioasa si ironica, te-am vazut mai peste tot. Nu-ti imagina ca de asta ti-am raspuns. Iar atitudinea asta atotsitutoare nu impresioneaza pe nimeni. Daca tot iti pierzi timpul pe aici pe DC macar vin-o si spune ca nu este asa cum zic eu si ca este altfel. Vino si spune ca tot ce zic eu nu este asa insa concret : ca aia de la Provigo si de la alte magazine vand marfa expirata si nu le pasa, ca sistemul de invatamant este varza(am avut colegi la facultate iesiti de pe bancile colegiilor bune care nu scriau corect in franceza, de vorbit nu mai zic), ca poti sa mori la urgenta si nimeni nu se uita la tine, ca-ti rupi gatul pe strada in gropile pe care nu le repara nimeni, ca anul trecut un pod de pe traseul spre Laval(unde vad ca stai tu) s-a prabusit efectiv peste masini si au murit oameni si lista poate continua.
Te astept sa vii cu contraargumente si sa vedem atunci daca mai vb de ce frustrata sunt eu sau tu, poate?

Doamne fereste sa critice cineva un aspect al unei societati(cu exceptia societatii romanesti care este criticata in totalitate) ca apar persoane ca tine si il ironizeaza, se dau cu parerea si-l face praf pe respectivul/respectiva.
Asta cu cat de acri au fost strugurii este replica standard a multora ca tine(atotstiutori)care locuiesc in Montreal/Quebec/Canada. Si ca sa-ti poti imagina cat au fost de acrii pt mine, am o viata foarte normala aici si nu m-as mai intoarce acolo nici in vizita(cateva din motive le-am enumerat mai sus).
Nu mi-ai spus ce magazine frecventezi tu prin Laval!!!
Sincer, mai degraba mi-as da copilul sa invete chineza sau romana(ca este mare cerere pe piata de vorbitori din cele doua limbi) decat sa invete quebecoasa(stiai ca quebecosilor le este rusine sa vb "franceza" in Europa?)Btw, quebecoasa este recunoscuta ca limba sau este o franceza stricata si plina de cuvinte in engleza? Paote ma luminezi si pe mine si pe altii in privinta asta!

Copii inca nu am si nu am vrut sa fac atata vreme cat am stat acolo.
Vino si contrazice-ma ca nu este asa si atunci iti voi spune ca ai dreptate si ca strugurii aia au fost nu acri si verzi pentru mine.

Ca de replici din astea ironice care de fapt nu spun nimic este plin forumul.

P.S. zicea cineva de criminalitate, ia spune-ne noua Ana Stroe,cum a fost anul trecut cu atacul ala de la colegiul Dawson si cati copii de romani au fost raniti si unde se afla colegiul? Asta sa nu mai crezi ca numai CDN-ul este mai colorat!

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Cel mai tare ma enerveaza ca lucreaza astia ca disperatii,isi iau o saptamina de vacanta si se duc la cottage.Iar daca se duc la Cuba sau Dominicana e ca si cind si-au facut de cap.
Apoi mersul la mall in week end care e "sportul national" si vremea friguroasa care uneori tine pina in iunie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

quote:
Originally posted by dodo

quote:
Originally posted by mihaela_s
Si mai ales cele care stati in capitale de tari...acolo e un amalgam de culturi, oameni veniti din muuuulte tari, mai ales in tarile nordice care sunt foarte primitoare.

Asadar, eu traiesc intr-o zona unde emigrantii nu prea au ajuns, aici lumea nu strica leaganele acelea de cauciuc, toate sunt intacte, nu am vazut rahati pe iarba si umblu mult cu copiii, dar caini am vazut destui.

Asta nu e decit o prejudecata, emigrantii-s de vina, ca bastinasii-s floricica

Apropo de jafuri si emigranti, in 2004 a avut loc cel mai mare jaf din Norvegia si surpriza cei 13 faptasi au fost majoritatea norvegieni. Puteti citi aici:
"On the morning of Monday, April 5th, 2004 Stavanger lost it's innocent apparel. A league of at least 13 persons robbed the NOKAS cash center - shooting and killing a police officer.

The morning was a quiet workday. Although normal work hours prevailed, a lot of the citizens of Stavanger had fled to the mountains to spend Easter vacation in the snow.

Several shots were heard within the city center. Police officer Arne Sigve Klungland. The robbers had also set a truck on fire right outside the police headquarters, in hope of delaying the police in reaching the city center.

Newspapers state that 65 million NOK (apprx 10 million dollars) was stolen - mainly in the form of used bills. 13 people have been charged with involvement in the robbery, among them a Norwegian kick boxer. The majority of the men charged are Norwegian and from the Oslo district, but several have connections to the Stavanger area.

The case is expected to cost the Norwegian society 160 million NOK. The trial started. All 13 of the defendants were convicted and sentenced on Friday March 10.

David Toska, the mastermind of the robbery, was sentenced to 19 years in prison. Kjell A. Schumann, Metkel Betew, Ridvan Halimi and Thomas Thendrup received 16 year sentences plus preventative custody, with a minimum sentence of ten years served.

The NOKAS case is the most expensive investigation and most discussed crime in Norwegian history, with nearly 40,000 newspaper and online articles on the heist, investigation and trial.
"

De fapt articolul de pe wikipedia de aici povesteste mai in detaliu ce s-a intamplat si sunt prezentate si numele celor condamnati, nu si cetatenia .
Oricum Mihaela e clar ca infractorilor le plac orasele mari si pline de bani .

Vad ca vremea, limba si birocratia sunt in top in nordul Europei.

Otilia, sotul Vlad si gogosica Ana Maria (18 Decembrie 2004)
Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Off topic-tot pentru lorelai. O simpla cautare cu google iti va da o lista intreaga de jafuri armate in Montreal. Cat despre cele micute...fortari de masini, furturi din birouri, etc. nu cred ca nu exista. Asa cum mie nu mi s-a intamplat aici nimic rau si cum tie nu ti s-a intamplat nimic rau in Montreal(sau ma rog, sotului tau) nu inseamna ca aici(in Visby) sau in Montreal nu se intampla nimic.

Ma acuzi pe mine ca nu vreau sa vad si sa stiu dar uita-te intai la tine...ceva jafuri in Montreal? NUUUUU...pentru ca tu nu ai auzit sau nu ti s-a intamplat. Acu' iti iau vorba din gura...asta nu inseamna ca NU SE INTAMPLA!

Inca o data punct, ca m-am saturat nene de razboiu' asta!

O duminica frumoasa!

Mihaela si fetele mele

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Mihaela - eu nu port razboi cu nimeni dar faptul ca tu te stradui f rau si f tare sa fii "mai suedeza decat suedezii" si sa prezintzi doar faptul ca Suedia e paradisul pe pamant si doar emigrantzii fac rau si aduc toate bolile in aceasta tzara plina de oameni super-sanatosi si super-duper in toate privintzele... este de-a dreptul intristator... In zona in care locuiesc emigrantziii isi aduc aportul cel mai mare la profiturile pe care le fac companiile multinatzionale de IT si telecom... de aceea si avem rata somajului printre cele mai mici din Stockholm...
Daca ai fii locuit in tzari precum Canada, USA, Australia, NZ - nu ai mai fii atat de "inversunata" impotriva... emigrantzilor... ci ai intzelege importantza si rolul lor in actuala structura mondiala.

Lorelai
Lacrimi de Toamna , Iarna pe ulitza..., Albume foto pe Webshots
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Mda, unde dai si unde crapa...acum imi aduci acuze pe care nu stiu de unde le scoti! Eu nu te-am acuzat de nimic, doar am spus ca la mine in Suedia nu e ca la tine in Suedia. Tu esti mai inversunata decat mine sa scoti numai relele din tara asta versus Montreal. Care e numai un oras...ma rog, metropola daca vrei. Poate pui si niste articole despre cat e de safe in Montreal, unde scrie ca nu sunt jafuri, talharii si alte cele...

Ceea ce am spus la acest topic despre emigranti, am retras. Daca tu nu citesti postarile mele ci doar printre randuri, te invit sa le recitesti. Mi-am dat seama ca ma acuzam si pe mine, sunt si eu un emigrant.

vad ca eu vorbesc despre una si tu o iei in alta directie, nu e nici un punct comun...

Imi pare rau ca nu am trait in alte tari, nu e vina mea, am fost insa in destule capitale de tari europene si nord-americane ca sa stiu ce vorbesc. In buricul NY-ului, in Manhattan, unde locuia sora mea cand am fost acolo, mi s-a furat un tricou de la spalatorie...cine s-ar fi gandit? Surorii mele nu-i disparuse nimic pana atunci...acu' eu sa spun ca in NY toti is hoti? Ei, am avut eu un ghinion probabil, era un tricou mai mult de amintire, de pe Empire State Buiding...asta doar asa, ca o paranteza...
Parerea mea e ca exagerezi, asta ca sa o zic asa...mai finutz...

Si acum chiar ca GATA! Merg in Suedia asta a mea sa vad cum mai sunt oamenii...

Mihaela si fetele mele

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Alessia,cu mine vorbesti sau cu Danutz?Nu am dormit azi noapte si sunt varza,nu ride de mine...Doamnele din Suedia,va rog mult,nu va mai contrati!Amindoua aveti lucruri interesante de spus,am citit cu interes si cred ca si celelalte la fel,dar devine topicul loc de rafuiala si nu cred ca asta intentionati de fapt!Nu-s moderatoare dar asta e parerea mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Off topic:-)

Lorelaim,sa stii ca in TOate metropolele din lume,exista o rata a criminalitatii ´´consistenta´´.
Depinde cat de mult te intereseaza acest lucru,pentru a observa asta.
In Paris,New-York,Londra,Berlin,Bucuresti,Moscova,Istambul,Kiew,Roma,etc..etc...aceste mari orase,unde traiesc o multime de oameni,au o rata a criminalitatii direct proportionala cu numarul de locuitori.
Daca traiesti undeva intr-un satuc,criminalitatea este aproape inexistenta.

Uite,Bucuresti de exemplu: de la acte criminale gen furat poseta din tramvai pana la inselaciuni de oridinul miliardelor,gasesti de toate.
Orice tara isi are proprii criminali,hoti,cersetori.Nu exista paradisul pe pamant.Poate o sa avem parte de el pe lumea cealalta,dar nu in viata asta

On topic acum....ma enerveaza in Romania delasarea,culcatul pe o ureche,mentalitatea in general.Sistemul sanitar deficitar,sistemul juridic,politica de balta,grandomania,minciuna,nesimtirea,rasismul(care nici macar nu este constient),ma enerveaza individualismul si egoismul..si as mai putea continua,dar astea sunt nemultumirile mele principale.
Pot sa zic si ce-mi place...dar aici e vorba de nemultumiri.

ladyJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Pe alt topic romanii din Romania erau acuzati ca indraznesc sa spuna ca nu toate sunt asa negre pe cat spun unii, ca nu suporta criticile etc, stiti voi, dar observ ca si altii nu suporta sa se spuna ceva de rau de tara de adoptie, acelasi comportament de care erau acuzati, ca sa nu mai spun de restul de complimente gen complex de inferioritate etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Doamenele din Suedia nu va mai certati,nici o tara nu e perfecta iar intrebarea era "Ce nu va place in tara in care locuiti ?"...remember

Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05

"Happyness is the key to your heart"

Mergi la inceput