ce nu va place in tara in care locuiti?

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Kristin - aceste etape le avem si noi scrise in booklet-ul de "instruire" pt "emigrarea" in Suedia :-)
Eu stiu f bine de ce am "un cui" pe Suedia... Pt ca se LAUDA de nu-i adevarat... Si ceea ce se stie "afara" despre Suedia NU "bate" cu ceea ce e in realitate... Noi cand a trebuit sa venim in Suedia - atat ne-a fost de super-laudata... un fel de super'tzara pe Terra! Ca doar Suedia e in toate statisticile pe locul 1 sau 2 - topul-topului - la bunastare!
Insa e si vina mea... Sunt naiva si am crezut... Tatal meu imi spunea adesea "sa nu pui pe nimeni pe un piedestal... ca vei fii dezamagita!"... si de-aici putem extrapola...
Si cand am venit aici si am vazut IN PRIMELE SAPT ca... sunt kk de caini in parcuri si pe gazon, ca se fura din birouri, am aflat ca NU voi avea pediatru pt prunca, am inghetzat in casa la +19 grade Celsius (in Montreal eram obisnuitzi cu +24 de grade Celsius), etc... mi s-a spulberat toata "luna de miere" si sincer am vrut sa-mi fac bagajele sa ma intorc acasa... Dar, deoarece contractul pe care-l avea sotzul trebuia onorat... am decis sa ramanem... De la lucruri marunte, la lucruri importante - NU - nu e cum isi fac ei reclama... Cel putzin daca e sa comparam cu viatza pe care o aveam in Canada...
Deci - "Reclama - sufletul comertzului!"... Si apropo de statistici... Sotzul a fost (trimis de firma impreuna cu altzi colegi) la un curs despre stress... Si acolo a aflat de la prof-ul care le-a predat ca... statistic (evident, nu?... dragostea pt statistici NU piere!) suedezii sunt "cei mai stresatzi" oameni de pe pamant! A fost amuzant...
Culmea culmilor "Stockholm is the capital of Scandinavia"! Oare ce zic ceilaltzi... scandinavi de asta?
Si inchei cu "perla" sotzului... "Vai mami-drag, da' de ce esti tu asa de "rea"... si vrei sa le spulberi iluziile la altzii? De ce nu-i lasi sa ne invidieze ca traim in Suedia?"
O zii faina va doresc si o iarna usoara! La noi e ger de aprox -7 grade Celsius!

Lorelai
Gabisor , Iarna pe ulitza..., Albume foto pe Webshots
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput