ce nu va place in tara in care locuiti?
Raspunsuri - Pagina 19
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lorelaim/lorelaim.jpg)
lorelaim spune:
Caro - sa nu mi-o iei in nume de rau... dar eu, daca as avea firma de cleaning si as dori sa angajez pe cineva ca "maturator" mi-as dori sa-i pot verifica background-ul... Nu ca sa stiu ca matura bine... ci ca sa stiu ca daca il trimit la client nu pleaca de-acolo cu laptop-ul clientului... de exemplu... (cum a ramas sotzul meu fara laptop si monitor aici in Stockholm). Dupa cum am povestit anterior - in Montreal, la firmele unde am lucrat nu mi s-a furat niciodata nimic (nici mie si nici sotzului)... Nu pot sa uit ca odata in graba mare sa fug sa prind trenul spre casa mi-am lasat portmoneul pe birou ... Am realizat acest lucru doar cand a doua zii dimineatza am vrut sa verific daca mi-am pus abonamentul la loc seara (in tren il purtam in buzunar pt control daca era cazul)... Am intzepenit cand am realizat ca nu-l am... rememorand ce am facut cu o seara inainte... am vizualizat momentul cand l-am pus pe birou, am scos abonamentul si... acolo l-am lasat.... In fiecare seara venea echipa de curatzenie (o tanti si un nene care dadeau cu aspiratorul si luau gunoiul). Erau singurele persoane care intrau in birou dupa ce plecam noi. A doua zii portmoneul ma astepta cumine pe birou ne-atins asa precum il lasasem.
Da - zambetul canadian poate fii interpretat ca "fals" deoarece noi in Ro nu prea zambim... Ei nu-tzi zambesc pt ca sunt "prietenii" tai... ci pt simplu motiv ca sunt politicosi. Nu sunt fatzarnici sau ipocritzi - sunt pur-si-simplu niste straini - care putzin ii intereseaza viatza ta (stii bine ca acolo "mind your own business") dar au invatzat ca e atat politicos dar si benefic (pt sanatatea personala) sa zambesti nu sa te incruntzi.
Politicienii sunt cam la fel peste tot! Indiferent de culoarea politica si de ceea ce promit in campaniile electorale - sunt simpli politicieni si stiu sa minta frumos... De aceea nimeni nu-i crede...
Lorelai
Gabisor , Iarna pe ulitza..., Albume foto pe Webshots
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lorelaim/lorelaim.jpg)
lorelaim spune:
Caro - Apropo de a angaja NUMAI datorita networking-ului... NU e adevarat... Gandeste-te cate firme cate recrutare sunt (in To sunt mult-mult-mult mai multe decat in Mtl) si vezi ca si prospera. Asta inseamna ca angajatorii apeleaza la firmele de recrutare si fac angajari prin firmele de recrutare! Am fost recrutor in IT si telecom in Canada din nov 99 pana in nov 2005 si pot sa-tzi spun ca business-ul MERGE!
Lorelai
![](images/user_woman.png)
caro spune:
quote:
Originally posted by lorelaim
Caro - Apropo de a angaja NUMAI datorita networking-ului... NU e adevarat... Gandeste-te cate firme cate recrutare sunt (in To sunt mult-mult-mult mai multe decat in Mtl) si vezi ca si prospera. Asta inseamna ca angajatorii apeleaza la firmele de recrutare si fac angajari prin firmele de recrutare! Am fost recrutor in IT si telecom in Canada din nov 99 pana in nov 2005 si pot sa-tzi spun ca business-ul MERGE!
Lorelai
Oh, I do now that... dar incercam sa-i explic Ramonei ca nu e chiar asa cum zice ea ca networkingul nu este cateodata PCR si ca toti sunt angajati exclusiv pe competente si cunostinte. Am incercat sa explic ca pamantul e rotund, atata tot....
Ramona J spune:
Avem pareri diferite, asta e.
Lorelaim a explicat si a inteles foarte bine ce si cum.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ciuf/ciuf.jpg)
ciuf spune:
Ce nu imi place? Poate parea copilaresc, dar astea au fost primele impresii ale mele de cand m-am mutat in USA: ca nu vad lumea mergand pe jos (decat prin parcuri si in zona centrala) si ca Primaria nu acorda mare atentie decorarii orasului de Sarbatori. Noroc cu locuitorii care se iau la intrecere care isi decoreaza casa mai frumos.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
adriuta spune:
Ciuf, nici la voi nu merge lumea pe jos??? Si io care credeam ca numai la noi se obisnuieste. Aici e chiar pustiu....
numai pe stradutele din centrele istorice , stii tu mana aia de cladiri vechi... mai merge lumea pe jos. Mie mi-a explicat sotu' ca de aia avem mall...:)). Ha ha ...glumetul de el.
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev061pf_.png[/image][/link]
26+ cu
ADRIAN
Ramona J spune:
Pe aici umbla lumea pe jos, dar fara scop. Adica se plimba pentru sanatate, echipati sportiv. Nu vin cu sacosele de la magazin. Noi am fost la cinematograf ca-i aproape, mergem la recreation center tot ca-i aproape, copilul merge pe jos la scoala si mergem in parc - tot pe jos.
Mai ies oamenii cu ciini la plimbare, alearga... Vezi copii jucindu-se pe strada.
Imi place ca sint trotuare aproape peste tot (mai putin in zonele semi-rurale, unde casele au teren mare, mare - dar e frumos acolo!).
Stiu ca sint multe orase care au zone cu case construite fara trotuare. Erau niste ani cind se construia in felul asta.
Acum au cautare zonele mixte, cu apartamente si magazine - pe unde se poate merge mai mult pe jos. Au inceput aici sa le construiasca in mai toate suburbiile.
Scuze de off-topic. Vroiam doar sa va lamuresc sa va mutati la Dallas!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ciuf/ciuf.jpg)
ciuf spune:
Ramona, nu ma convingi sa ma mut in Dallas ca sunt rau indragostita de Colorado. Imi place vremea, peisajul, nu mai vorbesc, de aerul curat.
Si pe aici tot asa, lumea se plimba ca sa faca sport. Turistii se plimba in zona centrala si cea veche a orasului.
Mie mi-e dor sa vad lumea plimbandu-se de mana pe strada, iesind la promenada, nu la galop. Mai intra intr-un bar sa se incalzeasca, sa bea o cafea calda.
Eu ca sa ajung in zona comerciala trebuie sa merg cu masina ca e prea departe ca sa o iau la picior. Iar ca sa merg cu masina pana acolo numai ca sa ma plimb si sa casc ochii la lume si magazine ... nu prea imi arde.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
Ramona J spune:
Am incercat si eu! Noi avem un centru din asta comerical/rezidential relativ aproape si in toamna asta incep constructia la unul nou, destul de aproape incit sa merg si pina acolo pe jos.
Avem niste asiatici care ies la plimbare "nu la galop" si vad mereu un cuplu de indieni mai in virsta care vin in parc si se plimba sau se aseaza pe vreo banca, zau ca stau vreo doua ore cind e vreme frumoasa!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/maraki/maraki.jpg)
maraki spune:
Am intrat sa citesc despre alte tari dar vad ca e Canada pe toate paginile De ce nu mergeti voi frumusel la topicul vostru?
Mi s.a parut interesant si totodata ciudat ce am citit despre chinezi Daca nu vad si poze nu pot sa cred
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3