discriminare pozitiva
![](images/user_woman.png)
Ieri m-am intalnit cu o colega de serviciu, am baut o cafea si m-a pus la curent cu ultimele noutati. Printre altele mi-a spus ca se preconizeaza ca la anu’ nu mai luam prime de 8 martie (sume modice) si era foarte indignata de acest deznodamant. Cand i-am replicat ca oricum era vorba doar de discriminare pozitiva am devenit brusc misogina
si m-a acuzat ca stand acasa am inceput sa gandesc
…
N-am nimic cu celebrarea femeii acasa, prin baruri si restaurante, la “cipandeilz”, dar la job fiecare zi ar trebui sa aduca drepturi egale pentru toti angajatii.
Sincer nu stiu cum e in alte tari.
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/viviana/viviana.jpg)
viviana spune:
Ai gandit foarte corect si la obiect.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
rolo spune:
Nu e buna discriminarea asta pozitiva. Ar trebui spus tuturor celor care profita de diferite feluri de discriminare pozitiva.
mama de Ileana Cosanzeana
poze
"De poti sa nu-ti pierzi capul cand toti in jurul tau si l-au pierdut pe-al lor gasindu-ti tie vina...
De poti s-auzi cuvântul rostit cândva de tine
Rastalmacit de oameni, ciuntit si prefacut" - R. Kipling
inaioana spune:
Eu zic ca asta nici macar nu este discriminare pozitiva. Eu zic ca e mai degraba o idee feminista decat misogina...sincer!
Discriminarea pozitiva e buna (pana la o limita!) cand e voba de sanse acordate unor minoritati care altfel nu le-ar avea, ceea ce ar duce la perpetuarea problemelor lor serioase, a neintegrarii si a stereotipiilor/prejudecatilor pe care majoritarii le au despre ele. Spre exemplu locurile speciale din universitati pentru romi. Este o forma foarte folositoare de discriminare pozitiva in acest moment pentru situatia lor din Ro.
Ar fi fost o idee buna daca femeile prin anii 40-50 cand multe erau casnice ar fi fost "discriminate pozitiv" la angajare. Acum aceasta discriminare nu si-ar mai avea rostul. Si tot asa...
Discriminarea pozitiva asigura un echilibru in societate atunci cand lucrurile sunt FOARTE dezechilibrate si asta creeza probleme sociale serioase. Si trebuie practicata pe un anumit termen. Nu le nesfarsit, ci doar pana problema se regleaza.
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004)
http://educatielibera.blogspot.com/
Oliv75 spune:
"In noiembrie 2006, 58% dintre alegatorii din Michigan au votat pentru suprimarea tratamentelor preferentiale pe care statul le acorda minoritatilor rasiale. Preferintele acordate pana atunci cu titlu de „discriminare pozitiva“ unor candidati doritori de a fi admisi la Universitatea din Michigan au fost sanctionate de acest vot. Intr-adevar, alegatorii au repus în discutie o decizie a Curtii Supreme a Statelor Unite pronuntata în 2003. Prin decizia din cazul Grutter vs Bollinger, Curtea estimase ca facultatea de drept a Universitatii din Michigan avea motive intemeiate sa prefere candidatii negri si hispanici datorita; diversitatii rasiale pe care o aduceau corpului studentesc."
E doar o parte a unui articol cu titlul "Declinul discriminarii pozitive in SUA", intr-adevar multe state inca mai practica discriminarea pozitiva.
inaioana spune:
quote:
Originally posted by Oliv75
intr-adevar multe state inca mai practica discriminarea pozitiva.
Pentru ca au de ce!
![](icon_smile_sleepy.gif)
Ioana cu
![](copilas.gif)
![](zana.gif)
http://educatielibera.blogspot.com/
ralcat spune:
Sincer mi se pare din partea noastra usor exagerata treaba asta cu discriminarea pozitiva. Mi se pare normal ca femeile sa primeasca macar acea modica prima de 8 Martie atata timp cat e la fel de normal ca pe munca egala salariul unei femei sa fie mai mic decat al unui barbat.
Daca ar fi cu adevarat la munca egala salar normal, mi s-ar parea si mie corect ca primele de 8 Martie sa dispara dar asa ... mi se pare ok.
Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan
mariamunteanu spune:
N-am avut niciodata prima de 8 martie dar nu sunt impotriva, mai ales ca suma e modica dupa cum spui. Cat timp femeile castiga in medie mai putin decat barbatii pt. aceeasi munca si aceeasi calificare, nu vad de ce prima aceasta ar fi o discriminare pozitiva.
Maria