LMA! Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (116)
Raspunsuri - Pagina 14
Laura13 spune:
salutari mamici!
somnoroasa, dar nu foarte. adica am dormit surprinzator de bine, am aspirat pe la 2 noaptea, papa pe la 4 si cam atat. apoi somn pana la 7.30. deci ok, comparativ cu ce ma asteptam. multumim din suflet pt toate urarile
ralumat postul este de consultant analiza economico-financiara, la singura firma din iasi care face asa ceva. programul e 8-16.30, cu exceptia cazurilor cand sunt termene limita, care am inteles ca s-au mai redus. acum sper sa fie asa nu sa ma abureasca ei.
trebuie sa fug jos, nu mai am nici o leguma in casa si trebuie sa fac papita pt dani, dar
MARK 
DANIEL 
ALEXA 
DARIA 
SA CRESTETI MARI, SANATOSI, FRUMOSI, SA AVETI O VIATA PLINA DE FERICIRE SI BUCURII!
v-am pupat, s-ar putea sa plecam azi la parintii mei, sa nu ma dati la disparuti
Laura
lui
Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
eri_ka spune:
La multi ani Daria si Alexia !
La multi ani Mark Andrei !
La multi ani Daniel !
Daria - Se trage de la forma greceasca a cuvantului persan darayavahush ("posedat de bine")
Numele de Alexia este o varianta a numelui "Alexandra" vine de la "Alexandros", nume grecesc care inseamna "protector al barbatilor sau al oamenilor".
Mark- origini latine, se trage de la forma cuvantului warlike (razboinic).
Andrei- Purtatorul acestui nume este stabil si responsabil, insa tinde sa se considere superior celorlalti Este inteligent, judeca bine in afaceri, e responsabil si apreciaza lucrurile fine. E serios si nu prea glumeste, iar in tinerete are interese mai mature decat cei de aceeasi varsta. Caminul si familia inseamna mult pentru el, isi doreste un camin linistit si armonios, in care sa se poata bucura de compania familiei si a prietenilor. Orice actiune ar intreprinde, isi da toata silinta sa o finalizeze cat mai bine posibil.
Daniel - Originea acestui nume starneste inca nedumerire si controverse in randul lingvistilor. Intrucat apare si ca nume biblic, una dintre traducerile lui, pe filiera ebraica, ar fi Dumnezeu a judecat. Personalitatea celui care poarta acest nume este controversata si chiar si cei care il cunosc indeaproape vor spune adesea ca au senzatia ca nu ii cunosc deloc. Are standarde morale ridicate si tendinta de a crede ca pentru toata lumea acestea ar trebui sa fie identice. Poate aprecia o persoana doar dupa o trasatura de caracter ori dupa un detaliu al infatisarii. Surprinzator pentru cei din jur, in ciuda rapiditatii evaluarii, caracterizarea unei persoane este de o acuratete socanta. Daca are vointa necesara, isi poate indeplini idealurile fara a apela la ajutorul altora
SONIA
www.protv.ro/petitie.php" target="_blank">Salvati animalele!
Fericirea nu e o destinatie. E un mod de a trai. Burton Hills
desiree spune:

MARK 

DANIEL s]
sa cresteti mari!
Alina,mami de Mihnea-Octavian
varsta Octavian;
www.pampers.ro/ro_RO/baita/gallery_view.php?page=1&id=2753&from=search&keyword=PETRE" target="_blank">votati un super-bebelush !!!
Dbunny spune:
Multumim celor ce ne-ati urat La Multi ani. Azi implinim un anisor, aseara cand l-am culcat atata l-am mangaiat si i-am spus ca suntem de un an impreuna, si cat de fericita ma face...
A adormit in timp ce-i vorbeam si-i mangaiam parutzul...puiul meu, sa cresti mare sanatos si fericit!
a_deju...multumim de info cu dormitul...aveti program super... esti femeie odihnita![]()
Mancarea preferata la pranz: carne cu legume pasate si ulei de masline. Cel mai mult ii place vita, si legumele cat mai variate, adaug praz, pastarnac, morcov, fasole verde, cartof, etc.
Nu prea i-am dat foarte variat, inca nu i-am facut nimic la cuptor, dar daca ciuguleste din farfuria mea ii place orice... normal, e mai aromata mancarica mea. Nu face nazuri la peste deloc, nici cel facut de mine cu legume pasate nici la cel din borcan...ii place pestele.
eri ka multumesc pt semnificatia numelui...ai facut efortul si l-ai mai pus odata si pt noi
In ceea ce priveste semnificatia...nu stiu de ce dar ma simt identificata...poate trebuia mama sa-mi puna numele de Daniela...
Pun imediat povestea nasterii...
Dbunny cu bb Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu
An angel wrote...If someone betrays you once, it's their fault;If someone betrays you twice, it's your fault.
roxanica2006 spune:
LA MULTI ANI MARK SI DANIEL , ALEXIA SI DARIA !!!! 

Alexandra, mamico, trebuie neaparat sa apari si sa ne servesti cu cate-o palinca buuuna de Sighet, hai ca azi e mare sarbatoare!!! Petrecere frumoasa sa aveti !!
Dbunny, la voi a inceput petrecerea???Ati amenajat garajul, totul a iesit cum va doriti??? Multa sanatate si fericire frumosului Daniel!!
Va multumesc mult pt. aprecieri ref. la povestea nasterii
Am scris-o in timp ce David dormea si m-am cam grabit,am simitit ca tare sarace-s cuvintele, dar trebuia sa v-o impartasesc, ma tot simteam cu temele nefacute cand intram la voi, asa cu mainele goale...Plus ca Donia, cand a propus tema asta a specificat ca povestea nasterii e un dar pt.puiul nostru la aniversarea unui anisor...asa ca, Kikineata, hai se te auzim!!
Ruxandra, ma flateaza, onoreaza, bucura aprecierile tale. Iar apelativul...ma topeste efectiv, o persoana f.f.f. draga mie imi spune asa. ce interesant ca oamenii dragi te privesc, te percep, in acelasi fel...
A-deju, dar cum blenduiesti, tu, mama, pastele???Ca iese o compozitie cu o textura bleah
, asa inecacioasa, aiurea de tot.
Acs, zici ca Vitoras a facut febra...Cat a avut?? Am facut si noi vaccinul de 1 an dimineata si vreau sa stiu la ce sa ma astept.
ROXANA
si
DAVID MIHAI (20.11.2006)
David al meu
bamboletta spune:
Neata 
Bai mi-ati virusata fata
cu "vaca lola" voastra
cum ma vede la pc tipa pana ii pun vaca lola
e innebunita ![]()
Desiree-f interesant articolul
si mie toata lumea imi zice ca e alintata si ca-i fac toate mofturile
cica asa am educat-o ![]()

Kikineata-si la mine la fel erau pline de puf ![]()
le-am scuturat pe balcon si le-am spalat iar 

Mark de Alexandra

Daniel de Dbunny

Daria si Alexia de Flavia-Ioana

Bamboletta
de
Antonia-Gabriela(1 nov 2006)
Aniversare 1 An
luna 13
www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker5.png" target="_blank">varsta Antonia
www.smi.ro/fulguleti/" target="_blank">Fulguleti nov-dec 2006
eri_ka spune:
Dupa cum stiti ieri am avut intalnire in IOR. A fost o experienta noua ptr mine si sper sa mai putem repeta. Sa stiti ca am fost surprinsa deoarece , se pare, ca fotografiile nu redau realitatea in totalitate. In realitate fetele si fulguletii sunt muuult mai frumose/i si mai minunate/i.

SONIA
www.protv.ro/petitie.php" target="_blank">Salvati animalele!
Fericirea nu e o destinatie. E un mod de a trai. Burton Hills
Dbunny spune:
Povestea nasterii lui Daniel
20 de luni a trebuit sa steptam ca sa vad si eu 2 linioare roz pe testul de sarcina. Spermatozoizii lui Paco sunt lenti (38% din viteza normala) si pana-am ajuns la doctor, pana a inceput tratamentul…au trecut 20 de luni de munci intensive
. Paco a luat si tratament de la naturisti, polen, vit E, propolis si amandoi am facut ceva dieta lejera.
Inclin sa cred ca am ramas insarcinata chiar de 1 Martie(aniversarea casatoriei). Luna in care am ramas insarcinata a fost luna in care deja nici nu mai speram, am abandonat idea avand in vedere ca medical lui Paco i-a zis ca ne trimite direct sa inseminare artificiala. Eram racita cobza ziua in care trebuia sa-mi vina ciclul, si chiar am sangerat putin. Vazand `ca-mi vine ciclul` am inceput sa iau medicamente impotriva racelii, chiar tari as zice. 2 zile am tot bocit, racita cu febra. Dupa 4 zile de intarziere mi-am luat un test, dar l-am facut la servici, mi-era frica sa-i spun sotului…sa nu spere degeaba. Inca-l mai am ca amintire(are capacel). L-am invelit in hartie colorata si i l-am daruit lui Paco. Cand l-a desfacut si-a vazut ceva din plastic alb cu roz ma intreaba: `mi-ai luat un piaptan?` Bineinteles c-a sarit in sus de bucurie, cand m-a vazut cu lacrimi in ochi a inteles ce era. In timpul sarcinii am trecut prin mai toate bucuriile si greutatile unei sarcini. Am vomitat pana in saptamana 19, am trecut prin anemie, picioare umflate, dureri de spate la greu, mancarimi de piele teribile, varice, constipatii, nopti nedormite, teste de glucoza alan-dala, kile in plus, etc
Moasa zicea ca Dani vine pe 25 noiembrie, eu ziceam 22. In 22 seara, la 8.30 dupa o portie uriasa de sarmale (lasate de mama in congelator) si un dus, faceam planuri de-o intalnire cu cateva prietene. Eram obosita, in ultimele zile am umblat mult pe jos, prin toate magazinele, doar doar incepe dilatarea, si inainte de a ma imbraca am zis sa ma odihnesc 5 minute pe canapea. Recent iesita de la dus eram pe jumatate goala(adica partea de jos). Paco de pe cealalta canapea facea glume uitandu-se la `iesirea` lui Dani. In momentul in care m-am intins dupa telecomanda mi s-a rupt apa. O gramada de…muci! Am patat canapeaua noua si perinitele…tolvai! Paco mi-a adus un prosop si fuga la baie la dus iarasi. Paco tremura, ii ziceam´vine Dani´ el intreba´deja?´ pai…suntem in 22.. Nu eram foarte sigura in acel moment daca era dopul sau apa…ca era cam mucilaginoasa apa..
La 9.30 am ajuns la spital…fara griji, fara dureri. La 10 m-au pus pe masa. Intr-adevar s-au rupt membranele, dar dilatatie 0, contractii nici atat. Mi-au tras sange si mi-au dat antibiotic. M-au internat spunandu-mi sa ma odihnesc cat pot si daca incep contractile bine, daca nu, a doua zi imi provoaca nasterea. Asa ca eu si Paco(eu pe targa aia cu roti el pe langa) sus la etajul 8, intr-o camera cu vedere spre tot orasul super iluminat. Vreau sa mentionez ca am nascut in spital de stat, nu-i vorba de nici o clinica privata. Camerele au 2 paturi pt 2 femei si 2 fotolii pe sotiori care se fac pat si o baie mica cu dus, dar avand in vedere ca nu era nimeni in salon…Paco s-a culcat in patul liber. Noaptea am petrecut-o foarte linistita, m-am odihnit cat am putut..stiam ca ma asteapta o zi lunga…La 8.30 dimineata toti vizitatorii trebuie sa paraseasca etajul… asa ca Bye Bye Paco, l-am trimis acas sa se barbereasca..nu care cumva sa se sperie copilul de barba lui. La 9 vine asistenta, iar imi trage sange, iar antibiotic. La 10 imi aduc o gagica langa mine… era la al 2-lea copil…stia ce o asteapta..eu inca mai faceam glume…Am inceput sa am contractii, dar neregulate si nedureroase. La 10.30 ma coboara la sala de dilatatii si incep sa ma pregateasca…ser in vena, monitor peste burtoc, oxitocina…
Spre bucuria mea apare doctorul de la clinica privata unde mergeam la ecografii..ce bucurie pe mine…cineva ma cunoste, yupii. Mai bine nu venea…Moasa mea(in cazul asta era un barbat, deci mos? Avea cam 40 de ani) nu ma controlase in dimineata respectiva, si vai ce l-a certat in fata mea… si mosul meu era un inger.. tot timpul imi vorbea si ma intreba cum sunt, de unde sunt, ce-i prin Romania, etc..asa ca m-a verificat doctorul meu…si surpriza…nici macar nu putea ajunge la colul uterin… copilul cu col cu tot s-a urcat in sus…normal, s-a speriat de atata artilerie! Asa ca… mai multa oxitocina. Din cand in cand imi bagau si antibiotic in vena. Dupa clisma cam nasoala faza…m-am tot plimbat cu stativul ala la wc de vreo 5 ori…
Pe la 12 stiam ca Paco trebuia sa fie pe vine, asa ca l-am sunat si i-am spus sa nu urce ca-s deja jos…el credea ca-s pe punctul de a naste deja…da de unde… nici contactii serioase n-aveam inca. La 12 a intrat la mine…eu cu mobilul langa mine si cu pastilele homeopatice (cica pt dilatatie, n-au functionat delooooc). Paco urmarea pe monitor intensitatea contractiilor. La 1 mi-au marit iarasi oxitocina..tot mai repede picura la mine-n vena…eram dilatata de 2 cm…cand am inceput sa simt dureri la contractii, tot mai nasoale. La 3 fara 15 n-am mai rezistat si-am cerut epidurala(as mai fi rezistat putintel cred, dar am zis ca chem anestezistul, ca numai unul era, nu care cumva sa fie ocupat si sa trebuiasca sa atept cu orele). Am cam tremurat de frica. M-au spreiat cu ceva rece, apoi am simtit o intepatura normala, apoi ceva m-a cutremurat. N-am intrebat, nici nu vroiam sa stiu ce-mi fac, stateam cat puteam de tzintuita. N-a fost asa rau cum am crezut ca va fi. Plus ca am avut 2 contractii in timp ce-mi puneau epidurala. O alta moasa tinerica respira in rand cu mine, in timp ce-mi puneau epidurala si eu aveam contractii nu care cumva sa ma misc. Dupa 10 minute eram ca noua, n-am mai simtit nimic. Aveam contractii tot la 2 minute, Paco inca urmarea monitorul, dar dilatatia era slabuta 4 cm. asa ca… mai multa oxitocina+antibiotic+ser…Au urmat 3 ore super linistite. Ma plictiseam langa Paco, am inceput sa barfim, apoi l-am lasat sa se joace cu psp. Aproape ca am adormit de relaxata ce eram. La 6 am inceput sa simt iar contractile…rau de tot, m-am speriat. I-am spus unei asistente sa-mi cheme mosul ca ceva-i bai…zice asistenta:´pai de ce n-ai zis inainte, ca acum anestezistul e ocupat cu o cezariana si aia dureaza cam 25 de minute´. Gandul ca urmatoarele 25 de minute o sa le petrec cu durerile alea ma innebunea. Nu stiam de ce sa apuc cu mainile sau cu dintii. Paco incerca sa-mi distraga atentia, la care eu bineinteles ca i-am zberat sa taca din gura ca acum nu-i momentul …cum indrazneste sa-mi vorbeasca acum?? #61514;. Mosul a venit, m-a controlat si-mi zice: mergem la sala de nasteri…eu si mai speriata…´acum? Cu durerile astea? Pana acum de ce nu ne-am dus?` La care el pregateste o injectie care-o injecteaza in acelasi cateter ce duce la coloana mea…mi-a spus sa imping de cateva ori…sa vada cum avanseaza treaba si zice´bun, hai sa.-i vedem ochisorii´. Si m-au dus la sala de nasteri…acolo ca-n filmele de groaza… o masa d’aia de nasteri in mijlocul salii, si tot inconjurat de chestii sterile, lighean, punga cu foarfeci de varf indoit (m-am ingalbenit la fata cand am vazut cate modele au pt epiziotomie. Eu am cerut una in Zig zag..dar n-aveau…se vede ca eram iarasi amortita bine, faceam glume, dare eram tare in suspans…asa face eu glume cand ma apuca panica). Pe la 6.30-6.45 m-au bagat la sala de nasteri. Aveam picioarele si fundul amortite de tot. Singura nu puteam sa-mi urc picioarele. Dar de impins am putut impinge si simteam efortul pe care-l faceam cu muschii abdominali…
Ritmul cardiac a lui Dani s-a micsorat, sau ceva s-a intamplat, caci mosul s-a speriat si a chemat repede o asistenta cu un monitor din ala ca un microfon sa-i caute ritmul cardiac. Poate ca d’aia nu l-au lasat pe Paco inauntru. Cand sunt complicatii nu lasa pe nimeni. Vorbeau in soapta, nu prea mi-am dat eu seama de ce se-ntampla-n jur…Deabia mai tarziu mi-am dat seama ce s-a petrecut, ei nu-ti spus nimic sa nu te sperie…Dani a iesit destul de usor, am impins de vreo 5 ori, m-au ajutat foarte mult, mosul imi apasa pe burta in timp ce eu impingeam. N-am simtit expulsia…doar ceva umed…Dani era afara deja..tare murdarel, si nu ma asteptam la asa blondiciune. Mi l-au asezat pe burta cateva secunde, timp in care l-au lasat si pe Paco inauntru, apoi l-au luat la curatat. In aceasi camera, si Paco langa mine. Am vazut placenta (e ca un ficat mare de porc, pt cele care n-ati vazut-o), m-au curatat si cusut(o taietura mare cat o zi de post). Dani s-a nascut la 7.15 seara cu 3,650 Kg si 52cm. Ne-au bagat iarasi in sala de dilatatie, nu stiu de ce. Dani era langa mine intr-o cutiuta d’aia care poti sa-i urci temperatura daca trebe, Paco la fel..cam o ora jumate acolo…mangaiindu-i manutele si mirandu-ne pe le cat era de mare …frumos adevaru-i ca eu nu l-am vazut, dar Paco zicea ca era muuuuy guapo.
Eram foarte amortita si-mi simteam picioarele foarte reci. Familia lui Paco era afara asteptau pe coridor, pe coridorul pe care noi am trecut cand ne-au urcat la etaj, cu bebe cu tot. Bineinteles ca toti erau calare pe noi cand am iesit, sa vada `prospatura`. De-abia la 9.30 ne-au urcat la camera noastra si familia a putut urca cu noi…
Asta este povestea noastra… povestea nasterii princhindelului meu, multumesc lui Dumnezeu ca nu am nimic palpitant de adaugat si ca totul a iesit bine
Dbunny cu bb Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu
An angel wrote...If someone betrays you once, it's their fault;If someone betrays you twice, it's your fault.
roxanica2006 spune:
Kikineata, iti spun cu mana pe inima ca mancarea preferata e ...laptele. dar totusi, cand papa, ii place mult pilaful cu pui. Orez fiert separat, morcovi, o bucatica ceapa, o rosie decojita la steamer, blenduite cu puiul, fiert si el separat. Mai adaug cateodata o cupa de cereale, o bucatica unt, putin ulei de masline, depinde de consistenta.
Asta pt. pranz, insa asa ca gustare adora iaurtul cu biscuiti si banana.
Auzi, da tu in ce combinatii ii dai oul si ficatul ca pt. noi astea sunt ceva groaznic!!
Dia, laura, ma bucur ca Oana si Dani se simt mult mai bine. Multa sanatate!
Ruxandra, Matei cum se mai simte???
danita, la voi cum mai sta treaba??
ROXANA
si
DAVID MIHAI (20.11.2006)
David al meu
dandusa spune:

Victor

David

Elisabeta

Mark

Daniel

Daria

Alexia

La multi ani,fulguleti draguti!
Sa cresteti mari si sanatosi
Roxanica,
ffff frumosasa povestea voastra...,emotionanta...,ai un dar deosebit de a povesti...,esti minunata...si-ti shade fff bine asa optimista...,sa dea domnul asa sa ramii
multi pupici si o imbratisare calda din partea noastra...
Bebinuta,
nu am mai dat ca n-am mai avut cum...,dar recuperez eu cind vine sotul acasa...,sper sa am mai mult timp de invatat...
cred ca esti o super soferita,asa-i?
Multa sanatate fulguletilor bolnaviori,multe,multe imbratsari din partea noastra
Multumesc de raspunsuri ,fetelor...,voi lua si eu vanish,sper sa ma ajute,ca am o groaza de hainute albe fff patate...
Ieri am avut prilejul sa cunoastem inca doi fulguleti minunati,Ingrid si Sebastian...,plus mamicile lor minunate...
,ne-am simtit bine si speram sa mai fie o data viitoare,mai ales ca am plecat cu jucaria lui Dragos acasa...,deci trebuie s-o inapoiem...
Yagmur,
tinem pumnii strinsi ca ancheta sa mearga struna...
abia va asteptam la Bucuresti...,ne este tare dor de voi,multi pupici
De vreo trei zile,de cind merge mai bine in picioare...,a luat vreo 3 cazaturi/zi...,in medie...,ba a cazut cu fata de asfalt si s-a ales cu o mica julitura pe nas si buza...,ba a cazut fix in coltul dulapului cu fruntea si s-a ales cu un cucui...,moooor de suparare...ca nu pot sa evit astfel de accidente...,sint linga ea...,dar dorm in post...,nu stiu cum puii mei se strecoare si cade exact cind ma uit pe pereti...
,stiu ca vor mai fi si altele...,dar pur si simplu mor cind vad cum plinge de durere...si-mi vine sa-mi dau palme cit sint de neatenta...
Fiti mai buni de Craciun
Ionut
/Teo
/www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Sonia
/www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Darius
/www.crisa.ro/" target="_blank">Crisa