Circulatia in Romania

Circulatia in Romania | Autor: marius

Link direct la acest mesaj

S-a tot discutat despre faptul ca in Romania nu sunt respectate reguli elementare de circulatie in mod special la acordarea prioritatii la trecerea pietonilor prin locurile special amenajate. Eu nu am fost de acord cu pozitia mai mult decat vehementa prin care se afirma faptul ca in Romania este o debandada totala in special din partea soferilor si exista un scepticism urias in special din partea celor care sunt plecati din tara.
Am facut o experienta zilele trecute cand am filmat aleator o intersectie - constatarea o las la latitudinea voastra. Comentariile mele le voi face mai tarziu.
Tin sa precizez ca am filmat atat secvente privind angajarea pietonilor prin zona permisa special amenajata cat si prin zone interzise, reactia soferilor fata de pietonii angajati pe zona permisa cat si reactia soferilor fata de pietonii angajati in traversare prin zona nepermisa.

http://www.romleas.ro/circulatie/

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Eu circul cu masina zilnic aici si am fost si in Ro cu masina. Nici eu nu sunt de acord, cum ca in Ro ar fi o debandada totala.
Sunt soferi neatenti sau smecheri la fel ca si in alte tari. Chiar am intrat in bucuresti si ma asteptam sa fie un chaos total, nu mica mi-a fost mirarea cand am vazut ca se circula normal.
Cu parcarile se sta cam prost, dar in rest eu gasesc ca e ok.
Si sa fiu sincera cand eram in ro treceam strada pe unde ma taia capul, era egal, acum de cand sunt aici am invatat ca tre sa trec pe trecere, mai calc eu pe alaturi dar mai rarut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Marius, tu te-ai uitat la stiri astazi?
Pe sosele intregi din Bucuresti a fost haos total, cred ca niciodata nu a fost asa paralizie in trafic.
Intersectii blocate total timp de o ora pentru ca toti au intrat (s-au bagat mai corect spus) in intersectie ca sa mai avanseze un metru (in plus fata de vecinul din dreapta sau din stanga). Nimeni nu mai putea sa se miste nicaieri. Nici in spate, nici in fata, stanga, dreapta blocat tot. Tramvaie, autobuze, salvari, inclusiv politia s-a dat batuta azi.
Cum ramane cu bunul simt al romanului? Este valabil pana pica de fraier, dupa care se baga si el pe principiul da ce, io-s mai prost?
Fara politie si mai ales fara amenzi nu se va putea fluidiza niciodata circulatia in Bucuresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

hmmm, acum 1 saptamana am asteptat cumintica 5 min.la semaforul din fata serviciului (pe calea grivitei, in fata rar-ului - cine circula prin zona aceea trebuie sa-l cunoasca!!!! e imposibil sa nu-ti ramana vesnic in amintire!), am traversat pe VERDE si o bestie cu o dacie antica era sa ma spulbere. norocul meu a fost ca am sarit in spate, am cazut in f..d, a venit portarul institutiei de m-a ridicat de pe caldaram. fiind si gravida m-am speriat ingrozitor!

zilnic ma chinui sa parcurg distanta morarilor-iancului (care in mod normal se face in 10 min.). de peste 6 luni fac aceasta distanta in min. 30 min., uneori si 40, sunt blocata in tramvai, lipita de geam sau in cazul fericit de alti pasageri....apoi urc in metrou, alta distractie. cred ca cine merge cu metroul stie cat de distractiv este la orele de varf, in special cand trenul ajunge la statia piata victoriei. asa ca pana la servici fac cam 1 ora si 1/2, inapoi la fel. suna bine, nu?

m-am uitat pe link-ul tau marius. sincer te invidiez.

alexutza 4 ani si 19 sapt.si ceva
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev103pf_.png
Save the Earth- it's the only planet with Chocolate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

Mie mi se pare circulatia din Bucuresti de groaza.
Nu pot sa ma laud ca in Timisoara stam mult mai bine , dar mai avem mult sa ajungem ca in capitala.

In Timisoara daca prizi orele de varf , un traseu pe care in mod normal il faci in 15 minute se lungeste la 35-40 de minute. Nu e asa de rau ... inca si sper sa nu ajungem sa stam cu orele blocati in intersectii.
Oooo , mi-am adus aminte ... vin sarbatorile. Si ca in fiecare an lumea merge mai mult la cumparaturi ... deci , Doamne ajuta ... va fi macel

Aida - mama de pisica mica.

nov2006 , vara2007 , septembrie2007

Matza Emma in actiune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Este evident ca in Romania nu se circula, (sau mai bine zis nu se exista respectul fata de ceilalti participanti la trafic, fie ei pietoni sau soferi), ca in tari ca Germania sau America (vorbesc din experienta).
dar nu e nici cel mai rau; sa vedeti in Turcia: eu nu stiu pentru ce au mai consumat vopsea ca sa marcheze trecerile de pietoni! Pur si simplu NU SE ACORDA PRIORITATE in acele locuri. Cand eram la inceput aici, era sa ma calce de nenumarate ori masinile pe trecerile de pietoni, cu cel mic in brate sau de mana! ba se mai dau jos si te mai si bat! Si nu exagerez! Am avut impresia ca am nimerit in africa de sud (pietnii fiind negrii, bineinteles)! Adica scape cine poate!
Altele: nu se semnalizeaza niciodata (nici la schimbarea benzii. nici la viraje); se trece pe rosu la greu (daca la tine s-a facut verde, neaparat mai ramai cateva zeci de secunde pe laoc, pentru ca altfel risti sa fi spulberat de vreunul care trece pe rosu, bineinteles).
Si exemplele ar putea continua!
Pai cand vin in Romania, mi se pare floare la ureche circulatia!
Asa ca nicidecum, nu e cel mai rau in romania, cel putin din acest punct de vedere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Priscilla spune:

Semafoare cu camere video,amenzi,ore de siguranta in trafic,si pentru soferii indisciplinati si pentru pietonii "grabiti".Cred ca asta ar fi solutia.Cel putin pentru inceput ar merita incercata.Apoi..................Doamne ajuta,daca nu da niciun rezltat............

Oricum la cum se circula in Bucuresti...........mi-e sila si sa mai ies din casa.

mamica de zanamica(putin peste un an)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhea spune:

La numarul de masini din Romania la ora actuala , nu e de mirare ca nu prea mai e loc pe sosele dar nu e chiar un dezastru - se poate si mai rau :

la 30-60 km/h

http://motociclete.motomag.ro/2007/12/cumse-circula-in-india/

sau la 130-160km/h

http://video.acasa.ro/view_video.php?viewkey=9d95302179246148e032&msg=Propunerea+a+fost+trimisa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Legat de circulatia in Bucuresti, mi-e teama ca nu prea am cuvinte de bine. La ce ma refer? Toata lumea pleaca de acasa inainte cu exact timpul pe care l-ar face in caz ca nu ar fi nimeni pe sosea. In prima intersectie aglomerata, intra in panica si se gasesc vestitii smecheri. N-ar fi nimic ca mai sunt si din astia, problema e ca intersectia se blocheaza. Si atunci creste tensiunea. Daca drumul are doua benzi, se circula pe macar trei, evident fara oglinzi laterale, care sunt lovite ba din fata, ba din spate. Evident, nu te mai opresti la semafor, treci cu turma si, tot evident, cineva, la coada, ramane in intersectie. Cei de pe sensul opus se ofuscheaza, se intersecteaza, trec si ei cand prind, in nici un caz pe semafor. In acest caz, se iau cu asalt trotuarele. In mare viteza, se formeaza o coada pe trotuar care intra...unde credeti? In aceeasi intersectie. In tot acest timp, claxoanele nu se mai sfarsesc, injuraturile zboara...
Si este doar prima intersectie.
Ieri cand am plecat (la 9 si 10), am iesit pe poarta casei si am stat 15 minute, pentru ca nu am putut intra in bulevard. Nu, nu pentru ca nu mi-a dat voie cineva, ci pentru ca nimeni nu s-a miscat in cele doua intersectii care incadreaza casa mea. In tot acest timp, un disperat imi cerea sa intru inapoi in curte, ca sa o poata lua el pe trotuar. Normal, nu l-am bagat in seama.
Cand disperarea e maxima, se merge pe contrasens in coloana. De ex., pe Iancului, spre Pantelimon, dimineata mergi pe o banda, pentru ca, din sens opus, pe ambele linii de tramvai si pe banda de langa axul drumului pe sensul meu de mers vin cei grabiti. Merita sa filmezi momentul unui tramvai ce merge spre Pantelimon. Adica care sta, ca n-are pe unde.
Din pacate, nu mi se deschide ce a filmat Marius, ca sa stiu la ce se refera. Dar nebunia de la Obor (pe care o vad zilnic) este doar una din multimea de nebunii din Bucuresti, si nu am vorbit de viteza, parcat aiurea si alte delicatese.
In ceea ce priveste circulatia in afara orasului, e totul la noroc; depasirile pe linie continua sunt frecvente si, din pacate, pot fi fatale. Cand mergi cu sotie si trei copiii in masina, nu prea esti ingaduitor.
Pe scurt, consider ca in Romania se circula in haos, iar posibilitatea de a pati un accident este enorma. Si pentru ca cineva vorbea de Turcia, am sa va spun ca, cu exceptia prioritatii la pietoni, unde asa sta situatia, circul mult mai cu placere si mai in siguranta, in oras sau afara. Desi poti fi surprins de incalcari ale legii, exista un respect in trafic care m-a lasat masca. Si am mai multe zeci de mii de km rulati acolo...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

E o vorba, ca la volan (ca si intr-o alta conjunctura muuult mai intima- dar care nu face obiectul subiectului ) se dezvaluie adevaratul caracter al omului.
Din pacate, daca e sa ne luam dupa circulatia din Bucuresti, imi vine a plinge de cum au ajuns oamenii.
Nu vreau sa generalizez, mai sunt si surprize placute de "colegi de trafic". Insa atunci cand iti vezi NUMAI propriul interes, cand tai fatza unuia si tot tu il injuri, cand pui luminile de avarie si te opresti fix pe prima banda, ca e aproape de magazinul unde ai treaba chit ca blochezi juma din sensul de mers, cand nu cedezi loc unuia care iese de pe o stradutza laterala (chiar daca sta cumintel si semnalizeaza intentia - mama lui, inca unul, sa stea mult si bine pin' la pensie!) atunci e clar, ne-am dezumanizat si continuam sa o facem pe zi e trece .
Mi-e o imensa scirba pentru ca sunt nevoita sa fac fatza zilnic mitocaniei, agresivitatii, lipsei de respect si toleranta.

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

quote:
Originally posted by tlaura

Este evident ca in Romania nu se circula, (sau mai bine zis nu se exista respectul fata de ceilalti participanti la trafic, fie ei pietoni sau soferi), ca in tari ca Germania sau America (vorbesc din experienta).
dar nu e nici cel mai rau; sa vedeti in Turcia: eu nu stiu pentru ce au mai consumat vopsea ca sa marcheze trecerile de pietoni! Pur si simplu NU SE ACORDA PRIORITATE in acele locuri. Cand eram la inceput aici, era sa ma calce de nenumarate ori masinile pe trecerile de pietoni, cu cel mic in brate sau de mana! ba se mai dau jos si te mai si bat! Si nu exagerez! Am avut impresia ca am nimerit in africa de sud (pietnii fiind negrii, bineinteles)! Adica scape cine poate!
Altele: nu se semnalizeaza niciodata (nici la schimbarea benzii. nici la viraje); se trece pe rosu la greu (daca la tine s-a facut verde, neaparat mai ramai cateva zeci de secunde pe laoc, pentru ca altfel risti sa fi spulberat de vreunul care trece pe rosu, bineinteles).
Si exemplele ar putea continua!
Pai cand vin in Romania, mi se pare floare la ureche circulatia!
Asa ca nicidecum, nu e cel mai rau in romania, cel putin din acest punct de vedere!

Laura, mama lui Andrei

Poze

nu cred ca la Izmir se intampla asta !....iar in Turcia ,strada apartine numai soferilor ,nimeni nu se arunca pe trecerea de pietoni fara sa se asigure si oricum o fac pe riscul lor :)) au deasemenea pasarele la tot pasul.

cum mai e acum pe kordon? nu-i asa ?

alina71
a fi om e lucru mare...
Aici e povestea Crisei:
http://www.crisa.z1.ro/

Mergi la inceput