Pana acum 2-3 ani foloseam frisca vegetala, dupa ce a venit bebe am trecut pe smantana UHT gen dorna pentru frisca. Din pacate ultima, pe langa smantana, mai contine si caragenan pe care nu-l mai vreau in alimentatie. De cea vegetala nu mai vorbesc ca e o lista de E-uri.Asa ca intreb pe unde ati vazut in Bucuresti smantana pentru frisca proaspata? Citind un alt subiect din aceasta sectiune, am aflat de la Androix ca a gasit in Carrefour de la Lacta. Eu cand am fost duminica nu era.DianaD & Alexandru
Milli mai face smantana de frisca (dar nu stiu daca are cara-cezicituacolo in ea!), iar produsele Lacta se gasesc, dar nu intotdeauna. Trebuie sa fii pe faza.
Adriana si
Mihnea Stefan (11.11.03)
Creatii culinare
Parerea mea: frisca din smantana este foarte grasa si este prea gra pentru organism. Se poate manca normal,nu este asta interzis.
Frisc avegetala este mai sanatoasa,fiind vegetala...si colesterolul organismului n-are de suferit.
nu trebuie sa fiti de acord cu mine
este doar o parere...
- 07.11.2005(2 ani)
Chiar m-am uitat pe o cutie de frisca Milli acum, ca aveam in frigider, are si asta carragenan. De Lacta stiu si eu ca e proaspata, DAR! cumparindu-o odata vara, chiar daca era in termen, am avut surpriza sa constat ca era inacrita, deci a mers direct la gunoi. Despre frisca vegetala pot sa spun doar ca m-am crucit cind am vazut cite e-uri are in ea, si m-am uitat la diverse firme, nu doar la una. Dupa mine, mai bine natural si gras, dar mai rar, decit asa-zis vegetal (de fapt artificial) si des. Evident, nu trebuie sa fiti de acord cu mine, este doar o parere... 
------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
quote:
Originally posted by Hildegard
Frisc avegetala este mai sanatoasa,fiind vegetala...si colesterolul organismului n-are de suferit.
Veronica,dar lista de E-uri de pe cutia de frisca vegetala ai studiat-o? Cum poate sa fie mai..."sanatoasa fiind vegetala"? Doar n-o fi facuta din...laptuci...
si Robert 
si atunci ce facem... reducem consumul de frisca ![]()
Unde sant vremurile alea cand se vindea frisca la pahar la cofetarie 
Eu una folosesc praf de frisca pe care il prepar cu lapte. Banuiesc ca si asta e plin de E-uri...
Ingrid si Cristi 4 ani si 8 luni
Eu am cumparat de la cofetaria de pe Bld. Decebal nr. 7 frisca la pahar.
Poate mai sint si alte cofetarii care vind. Dar aia de care frisca o fi? Cu sau fara chimicale?