va rog, am nevoie urgent de un sfat de la voi...

va rog, am nevoie urgent de un sfat de la voi... | Autor: madade

Link direct la acest mesaj

dragelor,

apelez la voi cu rugamintea de a-mi da un sfat cu privire la bona pe care am gasit-o pentru Mara (aproape 5 luni):
- recomandare solida (casa + copil in grija de la 6 luni la 6 ani)
- femeie simpla, foarte curata, aprox. 45 ani, in putere, calma, blanda, rabdare poate prea multa...
- cu greu am reusit sa smulg de la ea o suma - 3.000.000 lei - pentru ingrijire bebe + casa program de luni pana vineri, de la 08:00 la 19:00 (ca sa fiu corecta, cuvintele ei au fost "daca nu-mi permite bebe sa termin si treaba in casa pana va intoarceti de la serviciu, raman dupa aceea pana termin...)
- desi e singura persoana pe care am vazut-o pana acum si eram hotarata sa mai caut ceva timp (ma intorc la serviciu in octombrie), am ramas uimita de reactia Marei, care a placut-o de la prima vedere si i-a ras in cascade vreme de cateva minute de ne uitam si eu si sotul ca ... la poarta noua - caci e tare zgarcita cu manifestari de tipul asta chiar fata de noi.

Am doua strangeri de inima si nu imi dau seama daca sunt sau nu motivate - si aici as avea nevoie de sfatul vostru:
1. nu o vad reactionand intr-o situatie critica altfel decat dandu-ne un telefon - si probabil ca multe alte mamici am frica accidentelor extrem de comune dar care necesita o interventie imediata - innecul cu mancare de exemplu
2. citind comentariile voastre pe forum am auzit de bone care invata copiii sa deseneze sau sa spuna poezii, care le citesc povesti, etc. Stiu ca deocamdata nu e cazul de asa ceva, dar nu intentionez sa schimb bona pe masura cresterii copilului si nu ma pot opri sa ma intreb daca nu cumva ar trebui sa mai caut... pe de alta parte, intentionam sa o trimitem pe Mara la gradinita, si deci poeziile, povestile si desenatul nu ar mai fi "eliminatorii" pentru bona, mai ales ca - tarziu, ce-i drept - mai ajungem si noi acasa...

voi ce credeti?
multumim frumos pentru rabdare,
magda si bb mara

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coryna spune:

Eu zic sa ii ceri ceva analize medicale sa nu aiba, doamne-fereste, TBC sau alte boli de genul asta. Ia si tu un formular din ala care se cere la angajare si roag-o sa-si faca analizele respective, eventual , pe cheltuiala ta si daca e totul in ordine, atunci, nu-ti ramine decit sa o mai verifici din cind in cind. Si in ceea ce priveste povestile sau poeziile, am citit pe un site american ca e bine ca de la 6 luni sa i se citeasca copilului pentru a usura dezvoltarea vorbirii. Bafta!

Mergi la inceput