alaptat cu program, sau la cerere?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Si eu sunt de parere ca la cerere e cel mai bine.Iar in legatura cu digestia... exista o gramada de licori magice care ajuta la digestie si combat colicile (Sab Simplex, Bonisan, etc), asa ca "la cerere e sfant. Inspre trei luni isi va regla singurel orarul de masa i functie de nevoile proprii. Iar cu tinutul in brate... deocamdata e prea mic ca sa se invete in brate. Varsta critica tot inspre trei luni este (asa ne-a zis pediatra Mariei), asa ca... liber la tinut in brate.
Succes!
Cu drag,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

LA CERERE!!!
Toate cartile de specialitate spun acest lucru si o demonstreaza cu argumente. Eu asa am facut si pe la 2-3 luni si-a reglat singura programul. Si acum tot la cerere ii dau desi are aproape 11 luni! Doar sa ai grija acum cand bebele e foarte mic sa nu-i dai la mai putin de o ora, o ora jumate. Eu asa am facut si nu am avut probleme. E ceva cu laptele proaspat peste cel vechi care nu a apucat sa se digere, de unde rezulta colici. Asa mi s-a spus, cel putin. Nici nu ai reusi sa-i faci nici un program cel putin pana pe la vreo 6 luni.
Cat despre rasfat, nu poate fi vorba acum. Poate peste 4-5 luni, desi nici atunci nu cred. Tine-l in brate fara grija, eu am tinut-o cat de mult am putut, e minunat pentru amandoi. Faptul ca-l tii in brate il linisteste extraordinar, ii aminteste de viata intrauterina, cand iti auzea inima si-ti simtea caldura. A mea nu s-a invatat rasfatata, e un copil vesel si foarte sociabil. Ii dai incredere in el, in viata, ii oferi siguranta, simte ca e bine aici.
La 4 saptamani, am pus-o in patutul ei, in camera ei, am stat cu ea in camera pe o canapea inca vreo 10 zile ca sa vad ce se intampla, apoi am lasat-o singurica. Am baby-fon, aud orice fosnet si nu-mi fac nici o grija.

Ruxi si Clara pisicuta, 11 luni

Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Cele mai multe care alapteaza o fac la cerere pt ca e greu sa sti cat a mancat, ce fel de lapte a primit (la calitate ma refer). In schimb cele cu formlula gasesc ca e relativ usor sa stabilesti un program. Cu luatul in brate, fa-o cat poti acum pt ca nu e nici un pericol sa-l rasfeti. Cerintele lor la varsta asta sunt tocmai nevoile lor deci nu asculta nici de x nici de y care-ti spun ca-l inveti in brate sau eu mai stiu cum.

Adela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Eu am doi baieti, de 5 ani si de un an. Pe ambii i-am alaptat la cerere si crede-ma ca exista o mare deosebira intre ei. Daca primul nu a avut colici si a fost cuminte si a dormit noaptea, cel de-al doilea mi-a scos si inca imi scoate peri albi. Si acum se trezeste de cateva ori pe noapte (de 3 ori ar fi OK) dar are momente cand se trezeste si de 10 ori si l-am invatat rau, caci adoarme inapoi numai daca ii dau putin sau suga. Cel mare a acceptat de mic suzeta, a vrut si lapte din biberon; ce sa-ti spun un copil cum si-ar dori orice parinte. Cel mic nu a vrut niciodata suzeta, din biberon bea numai ceai si altfel de lapte nu iti bea nici sa il pici cu ceara.
Concluzia: nu exista o regula generala, fiecare copil are un ritm propriu de dezvoltare si de viata, asa ca ...tu alegi.
Sanatate multa,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Draga Bobi, in primele saptamani de viata ale bebelusului e greu tare sa il vezi cum plange, sa nu stii ce vrea, sa nu stii daca ii este foame, daca il doare ceva, e firesc.

Daca ne gandim din puncul de vedere al specialistului o sa vedem ca parerile sunt impartite. Unii recomanda alaptatul la program iar altii alaptatul la cerere.

Daca ne gandim din punct de vedere al metodelor noi de crestere a bebelusilor personal as prefera o cale care este deja bauta de mai multa vreme si poate ceva mai traziu as incerca noutatile. Stiu ca sunt avantaje si dezavantaje dar dintre doua posibilitati as alege una mai putin periculoasa pentru bebelusul meu. E bun si ce e nou nu neg dar nu sa experimentez pe bebelus.

Acum la varsta de 2 saptamani mi se pare normal sa ii dai sa pape mai des pentru ca, inca nu poti fi sigura daca suge cat ii trebuie, daca ai lapte suficient, daca a luat in greutate si tot asa. Deci la inceput se recomanda alaptatul la cerere de catre cei mai multi dar nu mai devreme de doua ore.

Daca ai stors lapte din sani si stii sigur ca are o cantitate de lapte suficienta pentru o masa cel putin doua ore el nu trebue sa ceara mancare oricat de rapida ar fi digestia, poate in schimb sa ii fie sete si poti sa ii dai sa bea apa. Dupa o luna, doua deja ar trebui sa incerci un fel de programel, adica de alaptat la 3 ore. Nu pentru ca ar fi mai confortabil pentru mamica(desi este), dar ma gandesc ca, in acest caz nu stii niciodata cat a mancat la o masa si cand vei trece la alimentatia diversificata, mie personal mi se pare un haos, ce fac ii fierb oul si ii dau jumate acum si jumatate peste o ora sau cu sucul, cu supa?
Eu cred ca noi mamicile trebuie sa avem multa rabdare si sa incercam pe cat posibil sa il incadram intr-un programel cat decat. Deja la varsta de un an de zile bebelusii trebuie sa fie si ei incadrati in programul casei, nu? Trebuie sa stie de mesele principale, de gustare, de somn, de joca... etc.

Acum depinde de fiecare parinte in parte, de timpul fiecaruia. Eu personal am avut tot timpul necesar sa stau cu ea si am fost pentru program. Am stat si cu ea in brate ore intregi nu pentru ca plangea(nu a fost plangacioasa) ci pentru ca imi era draga si ii spuneam tot felul de povesti si catecele si a fost destul de cuminte, a sta in patutul ei fara prea multa galagie.

Dar sunt copii care vor mai mult la mama se simt mai in siguranta dupa 9 luni de viata intauterina mi se pare normal. Daca timpul iti permite stai cu bebelusul cat de mult poti. Ma gandesc ca sunt mamici care au mai multi copii si atunci mi se pare normal ca timpul sa il imparta cumva pentru fiecare dar prioritar ramane pentru mult vreme inca cel mai mic.

Crestere usoara de la 2xCiufulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Felicitari pentru bb - sa fie sanatos, voinic si frumos si sa va bucurati de el! Iar tie, mamico, refacere rapida si crestere usoara.
Dupa mine, ideea este sa nu il lasi pe bb sa planga de foame, dar nici sa ii dau la o ora sa pape, nu e bine. Stiu ca nu e periculos sau daunator sa ii dai sa suga la fiecare 2 ore la san, insa pentru lapte praf trebuie sa treaca cel putin 3 ore, deoarece acesta se digera mai greu.
Daca tu esti sigura ca a supt foarte bine acum o ora, inseamna ca se trezeste de sete, sau de altceva. Da-i putina apa sau ceai cu lingurita (sau cu biberonul - daca nu iti este frica ca se va obisnui) si lasa-l sa doarma din nou. Daca vrei sa il inveti cu program, poti incepe de pe la o luna, o luna si jumatate. Acum cred ca este mititel si vrea si el sa se mai alinte putin. Foarte important este sa ia normal in greutate. Deci, daca ia saptamanal intre 150-200 g, sau chiar mai bine, da-i sa pape asa cum vrea el o perioada... dar ma indoiesc ca nu are colici in conditiile astea. Apar durerile de burtica imediat!
Pe fetita mea au "invatat-o" fetele la spital sa pape la 4 ore, si asa a papat de cand s-a nascut, chiar daca a fost la inceput san si acum lapte praf. Nu mananca mai devreme, sub nici o forma. La aproape 2 luni, si-a scos si masa de noaptea, asa ca de atunci doarme 8 ore fara sa miste un muschi - neintoarsa.
Prima fetita a fost alaptata la cerere si mi-a fost putin mai greu, dar ce nu facem noi mamicile pentru bb-ii nostri... In schimb, a fost foarte mancacioasa - cea mica e capricioasa si mofturoasa la masa.
Cine stie cum e mai bine??? Cred ca ar trebui sa le incerci pe amandoua si la care ia mai bine in greutate, aia e! Dar si bb sa fie fericit...
Crestere usoara si sanatate multa lui bb,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acvi spune:

Sa va traiasca micutul si gingasul membru al familiei!!!!
Eu pe Alex(3 luni) il alaptez de la inceput la cerere ,si sintem amindoi multumiti!!!De pe la 4-5 saptamini s-a stabilit la doua mese noaptea (la 1 si apoi la 4-5) si e bine!! Ziua eu ii dau si ceiut pt ca asa ne-au spus din maternitate,desi am vazut pe forum pareri impartite!!!Acum am ales calea de mijloc ,ii dau, dar cantitate mai mica!!
Alege solutia pe care o crezi tu mai buna !!
Gabi si Alex.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ungureaa spune:

Buna ! Si eu am un baiat de aproape trei luni, il alaptam la cerere la inceput, apoi am incercat la program, dar se pare ca pina la urma tot de el depinde, uneori ii este foame dupa 2 ore si jumatate, si alte ori dupa 4 ore si jumatate (mai ales noaptea). Cred ca isi stabileste singur programul, oricum daca au trecut doua ore de la ultimul alaptat si plinge ne putind fi alinat cu nimic, se pare ca ii este din nou foame. La aceasta virsta inca nu e momentul de dat suseta, dar pe la o luna o va putea primi si astfel nevoia lui de a suge va fi temporar satisfacuta pina ce ii va fi din nou foame. Al meu fiu plinge si de oboseala, si cind vad ca l-am alaptat acum o ora, stiu ca plinge de oboseala si nu de foame. Are multa nevoie de prezenta noastra si nu putem sa-i alintam prea mult la aceasta virsta...
Succes !
Adina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Sa va traiasca bebelusul!
Pe Maria am alaptat-o pana aproape de 7 luni, iar 5 luni exclusiv lapte. Mie in spital mi s-a spus sa o hranesc la cerere si asa am facut. (chiar daca 2 luni am fost mai mult adormita)
Maria n-a avut colici, dar eu beam in fiecare zi aproape 2 litri de ceai de chimen si anason. Si bebita a luat foarte bine in greutate.
Program i-am facut cand am inceput sa-i dau piure si fructe. N-a facut nazuri nici la program.
Parerea mea: daca alaptezi bebelusul, atunci da-i lapte la cerere, macar acum cat e micut. Chiar daca e multa oboseala, merita.

Multa sanatate,
Manuela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Felicitari pt bebe Sa-ti fie sanatos, papacios si voios!

Eu l-am alaptat pe Danutz numai la cerere si tot eram disperata in primele saptamani ca cerea dupa 1 ora sau se intampla sa ceara dupa 3-4 ore> oboseam mult si eram ca un zombie. Nu l-am chinuit cu regimul, si constat ca bine am facut. Pe la 3 luni si l-a format singurel, a inceput sa manance o data la 3 ore, dormea la anumite ore si totul fara a-l forta eu si asa pana la 1 an si 7 luni cand l-am intarcat.

Prin urmare, te sfatuiesc sa-i dai tzitzica atat cat cere si cand cere. La varsta aceasta papa si cand i-e foame si cand i-e sete, dar cand va creste nitzel isi va forma singurel un orar. Stiu ca e obositor, dar se merita. Nu-l lasa sa planga mult, pt baietei, de fapt, e contraindicat - provoaca hernie testiculara.

Sa fiti sanatosi!

Cu drag,
Dana, mamica lui Danuz - 1 an si 9 luni pe 20 iunie
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599

Mergi la inceput