donarea de organe

donarea de organe | Autor: monixy

Link direct la acest mesaj

eu stiu ca prin primavara se discuta legiferarea acordului prezumat (adica se pot lua pt transplant organe de la o persoana decedata fara acordul familiei ,pt interzicerea acestei actiuni fiind necesar un act notarial special , al persoanei in viata, care sa isi exprime constient dezacordul), pana atunci , (nu stiu situatia actuala) se proceda prin cererea acordului familiei.(putine familii isi dadeau practic acordul in acel moment).
se pare ca statistic ,in europa , tara noastra are cel mai mare nr de donatori vii(se suspecteaza trafic de organe , mai ales in conditii de saracie) si cel mai mic nr de donatori cadavru .
7 tari europene au semnat o alianta pt a rezolva penuria de organe si a eficientiza listele de asteptare .
in statele unite se procedeaza la cererea acordului in momentul obtinerii permisului auto.
in cateva tari europene functioneaza acordul prezumat .
deci , ce mai stiti despre acest subiect ,si ce parere aveti in cazul familiei voastre ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Nu am informatii despre acest subiect, dar sunt de acord ca organele mele sa fie donate on cazul in care as muri. Daca pot sa foloseasca la salvarea altor vieti, mi se pare un lucru bun.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Aici ti se inmaneaza o scrisorica referitoare la acest lucru in multe situatii: cand aplici pentru driving license, cand mergi la spital, la banca, si in multe alte imprejurari. Tin minte ca mi s-a intamplat de foarte multe ori sa dau cu ochii de asa ceva.
In privinta mea, nu m-am gandit la asa ceva, mi se pare destul de morbid.

Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by cristina1974
In privinta mea, nu m-am gandit la asa ceva, mi se pare destul de morbid.

Ajutati-o pe Sonia

Cristina ,Iasmina Timeea si Georgia Helia

pai daca nu te decizi tu atunci o sa decida sotul...si atunci sa vezi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Proiectul de lege implica, din cate am auzit si crearea unui registru national, in care persoanele are NU doresc sa doneze se inscriu in timpul vietii. Astfel, in momentul in care ai un accident ce se soldeaza cu afectarea ireversibila a creierului, de exemplu, daca nu te regasesti inscris in registrul respectiv, automat devii donator, fara sa mai fie nevoie de acceptul familiei.

Edit: mi se pare o idee excelenta.

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

stie cineva ceva mai sigur, exista un proiect, s-a votat?
mie mi se pare excelent, in sfarsit dpmdv ar fi normal...de ce sa nu salvez si ceva vieti daca tot mor?? nu mi se pare deloc morbid...mi se pare normal sa ajuti pe cineva, mai ales ca tie persoanl nu-ti mai dauneaza...eu i-am spus sotului de mult..daca e sa mor si se poate, sa-mi doneze orice organ posibil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Yo nu cred ca e asa simplu cum spuneti voi aici...cine decide cind guestus e mort ...ca te trezesti ca incep unii sa scoata inima si dupa un simplu lesin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by Guestus

Yo nu cred ca e asa simplu cum spuneti voi aici...cine decide cind guestus e mort ...ca te trezesti ca incep unii sa scoata inima si dupa un simplu lesin.

Vezi daca esti rau?

Monixy, te rog sa ma scuzi de offtopic!!!

Eu nu stiu nimic in legatura cu legea.
Si da, sunt de acord sa-mi donez organele.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

Eu numai cand ma gandesc la asta si deja ma simt goala pe dinauntru...
"Iti dau inima mea" n-o sa mai fie o simpla declaratie de dragoste scrisa pe felicitarile de Valentine's Day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monixy spune:

denizel , guestus , orice off topic amuzant e bine venit , ca sa nu mai para asa de morbid subiectul.

imi cer scuze daca am intristat pe cineva !

ca sa fiu si eu on topic ; da , sunt de acord cu donarea de organe, in cazul meu si al familiei mele.

ceea ce as vrea sa stiu (dar mi-e frica sa intreb...) ar fi cum privesc diferite religii aceasta situatie , mi-e teama insa de dispute. totusi , marea majoritate a celor impotriva , se pare , la noi in tara , cel putin , refuza pe temei traditional-religios (opinia lor personala religioasa , nu neaparat a bisericii din care fac parte).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Eu as fi onorat daca mi-ar folosi cineva bucatele din mine...ma rog, dupa ce nu mai am nevoie de ele. Si apoi nici nu-i mare lucru, ce daca-ti scoate cate ceva? Ganditi-va ca, uneori, din unii oameni nu mai gasesc decat cate o bucatica, se bucura sa o aiba si pe aia, sa ingroape ceva din persoana respectiva...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput