***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007*** (25)
Raspunsuri - Pagina 19
Carmen_So spune:
Ei, Motannel, cum a iesit prajitura? A iesit si cu albusurile ne-batute? (ca daca le mai bati, nu se mai cheama ca se face singura).
Io parca-parca m-as incuraja sa incerc maine lasagna Ckristinei, doar sa stea ploaia sa ies sa iau foile.
Ella, da-mi mie fo 5-6 grade, ca mie nu mi se pare niciodata prea cald. Cred ca-s neam de soparla. La noi era inainte asa cum zici tu, da de cand au pus repartitoare, nu mai e la fel, inchide lumea caloriferele si pana circula apa pe coloana, trec o mie de ani.
Lauradi, trebuie sa faci ceva cu oboseala. Ziua, cand doarme Ducu (sau nu prea doarme)? Io devin foarte nervoasa daca sunt obosita, imi vine sa ma urc pe pereti. Cand eram singura cu nr 1 (pana la 6 luni ale ei) dormeam cand dormea si ea, mai putin atunci cand era frumos si ieseam afara. Nasol e daca bebe doarme cate o juma de ora, cum mai ziceau fetele, ca nu apuci nici sa adormi bine.
Am "dovedit-o" pe nr 2 si acu ma duc s-o dovedesc si pe nr 1, care vrea sa-i fac roaba prin pat (adica s-o tin de picioare si ea sa mearga in maini).
Vali, nu pot sa te ajut cu decalotarea. Asta e una din chestiile de care imi era frica, daca nr 2 ar fi fost baiat. Stiu ca e o problema controversata, am doua prietene care au baieti si au hotarat sa nu decaloteze, da' presupun ca daca ai inceput, acu' trebuie sa mergi mai departe asa, nu?
Carmen_So spune:
Hai ca pana am scris eu am citit ca a iesit bine. Pai esti tare, Motannel, ce sa mai. da cum adica, molicica, curge din lingurita? daca nu curge e bine, ai standarde prea inalte.
Ia lasa-ti-ma cu spontaneitatea, draga, eu am aceeasi parere cu voi, lucrurile trebuie pregatite. In schimb si al meu zice sa nu-s spontana, asa ca m-a dus mai demult in niste vacante "spontane" de mi-au iesit pe nas. Da' am mers eu cu betoniera, e? Bine ca totusi am avut unde dormi, dar urmatoarea vacanta spontana a petrecut-o singur. "si cum a fost draga?" "minunat" "unde ai dormit" "in sala de mese a unora". Mi-a venit sa ma pup singura ca nu m-am dus.
Vali5 spune:
Ella,
stiu ca nu ai vrut sa ma sperii. Andrei chiar a facut pipi in seara asta la baita si a facut cu jet cum trebuie. Si pampersii sunt mereu plini. Asa ca nu imi fac griji ca nu poate face pipi.
Da, avem amamndoua baieti Andrei nascuti in aceeasi zi ![]()
Liviana, am tot citit pe net pana acum si unele mamici povestesc ca e albastru dupa decalotare. Altele ca nu trebuie sa fie albastru. Si tot asa...
M-am hotarat sa nu ma mai panichez. Atata timp cat Andrei face pipi si nu da semne de dureri stau linistita pana la convorbirea cu doctora.
Stiam si eu ca zona este puternic vascularizata, dar obisnuita cu ce are sotulica
asta e culoare diferita. Nu radeti de mine... ![]()
Motannel, felicitari pentru prajitura! Si eu am facut cum ne-a sfatuit mai devreme Liviana, am pus ceva mai multa faina, ca mi se parea cam lunga compozitia. Si "crema" e ca o crema, dar nu foarte moale. Nu stiu cum sa descriu.
Carmen_So, merci de raspuns!
Valentina, mamica lui Andrei - 24.04.2007
Botez
Prima excursie
Vali5 spune:
Eu ma bag in patut, ca mi-e cam somn.
Multumesc inca o data pentru raspunsuri! 
Va pup si va urez o noapte cu bebei somnorosi!
Valentina, mamica lui Andrei - 24.04.2007
Botez
Prima excursie
miniuta spune:
motannel, felicitari pentru prajitura! data viitoare o sa fie si mai buna. hai sa va zic eu din inceputurile mele in ale prajiturilor. cat am fost acasa la mama nu am prea gatit, ca ma certam cu ea in bucatarie, si oricum, aveam altele mai bune de facut. dupa ce m-am maritat si am venit aici, in primele trei luni am stat acasa. eram singurica, nu stiam o boaba de germana asa ca nu ma incumetam sa ies din casa neinsotita (si sotul pleca des in delegatii) asa ca m-am apucat de bucatarit. primele ciorbe au fost cam "scumpe", facute cu telefonul in brate pentru indicatii de la mama. cel mai fain a fost insa primul tort pe care l-am facut, si care era cu gelatina, cu care eu nu mai lucrasem niciodata. nu mai stiu cat trebuia sa pun, dar eu am pus foarte multa gelatina, si a iesit o chestie asemanatoare cauciucului. pe care m-am incapatanat si am mancat-o totusi. dar eu sunt de parere ca pana nu incerci, nu ai cum sa reusesti.
ella, stiu eu teoria cu "noua luni cu burta, noua luni cu cur", dar eu sunt tare trista. m-am uitat zilele trecuta la cum aratam inainte, si cand ma vad cata sunt acum, ma apuca tristetea. o sa va pun la semnatura doua poze de anul trecut, cu putin timp inainte de a ramane insarcinata. acum sunt insa ingrijorata, ca sunt la a treia saptamana de regim (si e vorba de unul de bun simt, care la mine a functionat mereu) si am impresia ca nu am slabit deloc. in primele doua sigur nu am slabit deloc. saptamana viitoare ma duc sa-mi fan analizele, sa vad daca e totul ok, si daca nu au luat-o hormonii razna. in fine, o dau inainte cu regimul.
liviana, mi-a placut faza cu "temele facute". ai dreptate, e bine cand le-ai facut.
mamica lui [url=http://www.dropshots.com/puparussa]david[/url](21.05.2007)
lauradi spune:
Carmen,Ducu doarme binisor ziua,dar nu pot sa dorm si eu de fiecare data cand doarme el ,ca mai am treburi de facut.Cand e treaz nu fac mai nimic ca nu prea sta singur.Am mai furat si eu cate un somn,dar imi revin doar pe moment ca,deh, e oboseala acumulata.
Laura si DUCU (29.05.2007)
numai_eu spune:
Buna seara mamici de capsunici.
Dupa o lunga absenta mai scriu si eu cate ceva pe aici sa nu ma uitati de tot. De cand am inceput serviciul nu mai am timp de nimic, mai citesc cateva pagini seara, dar in nici un caz nu reusesc sa tin pasul cu voi. Totusi eu sunt perseverneta, asa ca citesc din urma ( nu am "decat" 4 capitole
restanta deocamdata, dar recuperez eu pana la urma). Poate in vacanta de sarbatori, daca nu ajung pana atunci la o restanta de 20 de capitole. Habar nu am despre ce se vorbeste acum, asa ca raspunsuri nu va pot da.
Dar vreau sa va mai povestesc si eu cate ceva despre noi. Si noi tot la categoria musca suntem ( la 5 luni si o saptamana avem 6600 g, crestem incet, dar sigur). Lungimea nu am mai masurat-o in ultima vreme, la controlul de 4 luni aveam 63,5 cm. Mie mi se pare ca s-a mai lungit un pic, dar nici aici nu avem cine stie ce performante.
Am inceput si noi de ceva vreme diversificarea. Deocamdata mancam doar mar si morcov, suc si/sau piure. Azi a mancat puiul meu doua mere rase amestecate cu suculetul de la doi morcovi. O fi prea mult? Dar el a mancat tot foarte incantat, nici nu avea rabdare intre 2 lingurite. Si dupa a mai mancat 150 ml de lapte, e drept asta in doua reprize cu pauza de aprox 30 de minute. De cand am inceput cu fructele a inceput si el sa manance mai bine, ca ma disperase pana atunci, aruncam la lapte la greu. Mai mancam si san inca, putin dar cred ca e mai bine decat deloc. Mananca san seara, noaptea si dimineata si uneori daca am timp ma mai si mulg pana la 100 ml pe zi.
Cand citeam de rostogoletii vostri incepusem sa-mi fac griji ca al meu e cam lenes, dar cu vreo 2-3 zile inainte de a implini 5 luni a inceput si el sa se rostogoleasca bine si de pe spate pe burtica. Si de atunci sa te tii, nici sa-l schimb nu mai pot, toata ziua o tine numai in rostogoleli si tarasuri prin casa. Nu pot sa-l mai las nici un minut singur in patul mare ca sigur il adun de pe jos.
Ma gandeam sa incep sa ii dau si un pic de para zilele astea, dar nu prea stiu cum sa procedez sa i-o introduc. Poate ma ajutati si pe mine, va rog. Sa ii pun cateva lingurite de suc in piureul de mar si morcov pe care il mananca in mod normal sau sa il scot si sa-i dau doar para? In mod normal as adauga in ce mananca deja, dar ma gandesc ca daca amestec mar cu para sa nu aiba ceva efecte ciudate asupra stomacelului lui.
Si mai am o intrebare. Pot sa dau gutuie coapta la bebe? Mie imi place tare mult si ma gandeam daca as putea sa-i dau si lui sa mai diversific "oferta" de fructe.
Urez si eu la multe luni si ani tuturor capsuneilor si capsunicilor sarbatoriti zilele astea, sa creasca mari si sanatosi si sa-si bucure parintii.
Va pup si sper sa ajung sa scriu mai des de acum inainte.
ella_74 spune:
hai ca mi-am adus aminte : da spuneti fetelor cine-i domnitza care a ironizat-o pe Pepsica?
adica cum o stim cu toate ca de fapt n-o stim.
hai ca nu dorm la noapte daca nu aflu.
, mamica de David (24.04.2007)
lauradi spune:
Ma duc si eu sa ma culc,ca intr-o ora doua se scoala piticul si s-apuc si eu un pic de somn.
si noapte buna!
Laura si DUCU (29.05.2007)
miniuta spune:
mda, m-am gandit si eu azi "tradare sa fie, dar s-o stim si noi"
pe mine ma chinuie talentul sa-mi modific semnatura, asa ca nu ma bagati in seama. si iertati-ma ca ocup spatiul aiurea.
oare acum o fi iesit?
mamica lui [url=http://www.dropshots.com/puparussa]david[/url]
(21.05.2007)