facem o cheta pentru...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citind subiectul asta, ma gandesc ca cel mai mare cosmar pentru mine ar fi sa fiu parlamentar. Serios vorbesc. Sau sa fiu bugetar - la fel. Toata lumea iti sare in cap ca pe "banii lor" ori nu-ti faci treaba (medici, profesori), ori cheltui prea mult (parlamentari).
Probabil ca parlamentarii si in alte tari au drepturi similare - mi se pare normal sa se acorde o suma de bani pentru chirie.

Vi se pare mare suma? Mie deloc. Rar gasesti un hotel bun, chiar si in Bucuresti, sub 100 EUR. Deci suma nu ar ajunge decat pentru vreo 7-8 nopti, cam asa...

In plus, un apartament civilizat de 2 camere in Bucuresti nu-l mai inchiriezi sub 700 EUR - deci tanda pe manda.

In fine, Slava Domnului ca nu lucrez la stat si nici nu vine nimeni sa-mi purice facturile de cazari, transport sau sa urle la mine ca pe banii lor eu nu-mi fac treaba cum trebuie.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

Adina,

Parlamentarii acestia au declarat fals,deci pot fi condamnati de fals ,uz de fals si frauda. daca inainte au trebuit sa faca o declaratie pe proprie raspundere ca nu detin locuinta in capitala,acesti bani inseamna ca erau alocati exclusiv cu acest fin.

sigur o persoana pensionata de bola in ro, care primeste pensie, trebuie sa-si demonstreze periodic inabilitatea,deoarece pensia lui provine din banii publici,trebuie sa se justifice...

nu stiu cum sunt remunerati parlamentarii de aici si care sunt drepturile lor ,dar pot sa-ti spun ca si in companiile particulare fie multinationale sau transnationale, la angajare completezi o declaratie unde specifici daca detii automobil ,marca ,anul fabricatiei,locuinta cu cate camere,cate persoane traiesc in locuinta.
De ce ?pai tocmai ca sa afle statutul tau social, daca este nevoie sa te ajute sau nu.daca nu ai masina ,iti pot pune la dispozitie o masina ,daca nu ai locuinta si compania poseda edificii proprii,iti dau locuinta sau te ajuta de alta maniera.
Chiar si nefiind in ochii unei intregi tari ,nu m-as gandi niciodata sa insel sau sa mint ca nu am daca am.....doar de dragul de a baganiste bani in buzunar...

urat

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Adina iulia, aia de pe lista scurta a Nasului au declarat ei, pe propriile declaratii de avere ca au casa IN BUCURESTI fapt ce nu ar mai justifica deci banii decontati pt chirii. Pe unul chiar l-a intrebat Nasul ce face, cand intra in casa PROPRIE isi rupe bilet de intrare de are nevoie de 28 mil pe luna chelt de cazare? A raspuns candid ca are de platit cablu, telefon, internet...ce pana mea (sau a lui). Probabil smecherii nu si-au schimbat buletinele pe adrese de Bucuresti si se plang saracii ca platesc chirii de ii rupe la buzunarele doldora.
Mi-e sila.

Mergi la inceput

Pai eu nu inteleg.
Cum Principe, daca eu am o masina proprietate personala, asta inseamna ca sunt obligata s-o pun la dispozitia firmei? Si ca nu mai mi se ofera autoturism de serviciu, desi pozitia respectiva implica, in pachet, masina si telefon mobil si ce-o mai fi?
Sigur ca se poate sa lucrezi cu masina ta, in schimbul unui contract de comodat cu firma, si primesti bani pentru ca o utilizezi in interes de serviciu.

Daca eu am un apartament in Madrid care este inchiriat, inseamna ca la deplasarile in Madrid nu mi se va deconta cazarea?

In fine...nu mi se pare deloc corect ce ziceti voi, in sensul ca eu personal nu as accepta sa lucrez asa. Daca cineva a cumparat un apartament din banii proprii in orice scop (investitional), nu vad sa aiba vreo legatura cu faptul ca are dreptul la cazare in cazul in care nu este rezident in orasul cu pricina.

Edit: Principe, nu cred ca a trebuit ca parlamentarii sa declare proprietatile ceva ca sa primeasca banii - banii astia se acorda probabil oricui ce nu domiciliaza in Bucuresti. Nu cred ca s-ar fi expus la astfel de acuzatii (fals, uz de fals etc). Pe rationamentul vostru ar trebui ca cei ce au alte venituri sa nu mai primeasca deloc salariu.
In fine, inca o data multumesc lui Dumnezeu ca lucrez la o firma cu capital privat.

Adina

Mergi la inceput

nu vad ce nu intelegi Adina

Parlamentul,companiile,au fiecare o politica interna diferita (de la caz la caz)de reguli in ceace priveste beneficiile lucratorilor ,asocitialor etc..etc.

dupa cum tu chiar ai spus sunt companii care iti pot pune la dispozitie celular,masina ,sofer,garda personala,club de diversiune,vacante platite,scoala ptru copii,casa,bonuri..etc etc iar altele care dau doar salarii fara alte beneficii....sigur salariul poate acoperii toate aceste beneficii mai sus mentionate, sau nu.

O companie transnationala, spre ex ,se poate ghia dupa 2 politici contractuale diferite..una ptru angajatii nationali si alta ptru cei expatriati...nimeni nu discuta de ce exista diferenta intre aceste doua categorii...ptru ca este o regula si are temeliile ei.

o figura politica in orice stat isi declara veniturile si bunurile,nu ptru a nu mai primii salariul,daca veniturile lui ii acopera cheltuielile de trai ,ci ptru a exclude ca a facut uz de putere si si-a insusit banii publici,etc.

ce au facut acesti parlamentar ar fi similar cu faptul ca desi eu o perioada buna de timp nu am avut copii,iar compania platea colegiile,utilele scolare ,cadouri de craciun,sa fi zis si eu am copii...ca doar nu ma cauta nimeni acasa sa vada daca am sau nu copii si asa puteam si eu sa-mi rotunjesc veniturile.

Nu cred ca este cazul sa mai discut ,defapt aici nu se negociaza nici pachetul meu nici al tau nici alui x parlamentar ci se dicuta despre minciuna si uzul de fals a acestor parlamentari.

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#

Mergi la inceput

Mai Principe

Daca i-a pus cineva sa declare daca au locuinte in Bucuresti ca sa ia banii astia, si ei au zis NU, desi era DA , sunt perfect de acord cu tine. Dar nu cred ca i-a pus nimeni , s-a aflat ca au proprietati in Bucuresti doar din declaratia de avere.

Raman la parerea mea e ca primirea banilor respectivi nu a fost (si nu ar trebui sa fie) conditionata de proprietatile pe care le are cineva in toata lumea. Singura conditie ar trebui sa fie sa nu ai domiciliul in Bucuresti.

Nu prea are legatura cu bursa de scoala pentru copii...ci are legatura mai mult cu drepturile unui angajat oarecare, sa nu fie obligat sa-si utilizeze bunurile in mod gratuit in favoarea angajatorului.

In fine...ca pentru ce fac nu ar merita ei banii astia...asta e cu totul alta discutie cu care sunt perfect de acord.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Adina,
ia mai citeste articolul o data ...ai sa vezi ca au facut o declaratie pe proprie raspundere ca stau cu chirie in bucuresti.

sii mai exista si o lege in care este stipulat clar cu ce fin si ptru cine se aloca acesti bani....deci ????

monica mami de print

Mergi la inceput

Principe, eu legea n-am vazut-o, poate ca se ofera banii doar celor defavorizati de soarta, asa o fi.

In orice caz, vad ca vi se pare destul de normal sa-ti platesti din buzunar chiria/hotelul pentru deplasarile in interes de serviciu.
Mie nu. Da' ai dreptate ca nu negociem aici pachetul meu motivational sau al tau, si cum nu suntem parlamentari...de fapt mai mult pierdem amandoua timpul pe-aici.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

iar ai inteles gresit,
nu face speculatii ce mi se pare mie normal...ptru ca nu este acesta punctul...nu este normal ca sa platesti din buzunar propriu deplasarile in interes de serviciu...o stie si cel mai fraier,nu este normal sa-ti platesti singur hotelul fie ca te duci la o reuniune de parlament,congres,curs,negociere,prezentare ,forum etc...in tara(dar in alta localit decat cea unde functioneaza comp)sau in afara ei.si exact in sprijinul acestui scop s-a adus acea lege si s-au dat acei bani ptru chiria parlamentarilor....CARE NU Au LOCUINTA IN BUC,care provin din alte localitati.
banuiesc ca tu primesti bani ptru masa ,casa,transport doar pe perioada cat te deplasezi in interes de serviciu..fara sa amestecam aici salariul....tot acest plus de cheltuieli este normal sa le suporte comp,insa nu este normal si nici nu se obisnuieste ca o companie sa plateasca hotel angajatilor chiar daca acestia locuiesc ,au locuinta personala in spatele companiei sau la 10 km. tu crezi ca poti cere companiei sa-ti plateasca hotel in bucuresti ca nu mai ai tu chief sa platesti consumul electric la apartamentul tau??...vezi cazul in discutie...nu este criticata chiria celor care nu au locuinta in buc si se deplaseaza din provincie...

dupa cum spuneam fiecare institutie are regulile ei ,legile ei interne si deci ca atare o persoana are posibilitatea sa accepte sau nu conditiile de lucru in mod onest fara sa umble cu fofarlica,minciuni si alte declaratii false....cazul parlamentarilor.

monica mami de print

Mergi la inceput

Draga mea Principe,
Suma se acorda parlamentarilor cu domiciliul in alt oras.Mai citeste o data si tu.

Eu din asta inteleg ca ei isi platesc la domiciliul lor din alt oras facturile de curent si intretinere.
Ca au posibilitatea sa-si plateasca in 5 locuri, e alta poveste. Insa nu ar trebui sa fie si obligatie, cata vreme deplasarile catre Bucuresti le fac in interes de serviciu.

Ti-am spus, din punctul meu de vedere nu este ca si cum as cere companiei la care lucrez sa-mi plateasca chiria in Bucuresti unde domiciliez, ci (daca vrei o situatie echivalenta) sa nu-mi plateasca cazarea pentru deplasarile pe care le fac in interes de serviciu in Caracas, daca as avea prin absurd un apartament cumparat pe numele meu in Caracas sau daca ar afla ca te cunosc pe tine si deci as avea unde sa stau.

Ne mai invartim mult in jurul cozii?

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput