Cum v-a schimbat viata in strainatate?
Raspunsuri - Pagina 35
![](images/user_woman.png)
olguta12 spune:
Ankalaura 1-0 pt tine. Ai mare dreptate in tot ceea ce spui.
Din pacate, adevarul deranjeaza pe multi, si nu inteleg de ce. Asa cum am mai spus, nici aici nu e raiul pe pamant, nu e totul de la perfect in sus. Pot da 1001 de exemple(si fac asta in jurnalul pe care l-am inceput), dar am stiut si am crezut intotdeauna ca Romania a fost si este o tzara civilizata. Cand m-am intors acolo, dupa 21 de ani, socul a fost insuportabil. Romania pe care o stiam eu din copilaria mea, chiar Romania aia comunista- disparuse de mult. Si ceea ce am gasit m-a intristat si m-a inspaimantat.
Nu mai retin cine spunea acum cateva zile- la subiectul acesta- ca Bucurestiul este VARZA, iar Timisoara este BOBOC. Eu sint nascuta in Bucuresti, si am locuit acolo pina la 12 ani. Sotul me e din Timisoara- nascut acolo si a trait acolo pina la 13-14 ani, cand a plecat din Romania. Eh, cu mina pe inima pot spune ca de ar fi sa ma mai intorc in Romania vreodata, in Bucuresti n-as mai putea locui. Dar in Timisoara as sta cu placere. Intr-adevar, un oras frumos, curat, intretinut, unde se vede ca lumea inca are grija de ceea ce este al LOR. SI cu toate astea asa cum e Bucurestiul, VARZA..tot imi e drag:( Chiar daca mi-ar fi frica sa ies din casa dupa tigari la 1 noaptea- asa cum fac aici, fara nici o grija.
Si daca e sa fiu sincera, daca intr-adevar NU MI-AR MAI PASA DE ROMANIA si DE OAMENII DE ACOLO, chiar ca nu m-as mai agita ca un Pepsi pe aici. M-ar durea exact in baschetzi. Eu niciodata n-am suferit de boala asta- sa injosesc sau sa jignesc pe altul, ca sa ma simt eu mai "bine", sau mai "de soi". TOTI NE TRAGEM DE-ACOLO. Si doare atunci cand vezi tara in care te-ai nascut si ai crescut, si oamenii pe care-i consideri "ai tai" ca sufera si o duc din ce in ce mai rau, fara nici o schimbare in bine sau nici o sperantza pt mai bine...
olguta12
"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours." www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE
POVESTEA DREI PISHCOT
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/maru/maru.jpg)
maru spune:
quote:
Originally posted by Llauraquote:
ti-l dai io p-al mieu ca io mai am fo doua!ca noi muncim aici nu ...facem misto de altii.
dana
Nu, ma![]()
Mi-l dai pe al tau ala vechiu', ca tu iti iei unul mai mare si mai frumos![]()
Apropo de circulatie, eu cred ca numai amenzile fara nitzel bun simtz nu sunt suficiente. Unde sunt acuma se merge rau de tot (desi am luat o amenda, $140, pt mers pe banda pe care trebuie sa fii doi in masina ca sa mergi si eu eram singura), trecutul pe rosu e la ordinea zilei, sunt mii de pocneli pe zi intr-un oras cu 1 mil de locuitori, majoritatea carora simt o mare durere in cot de amenzi.
acum stii si tu la fel de bine ca si mine, ca daca esti in Q, putin iti pasa de amenzi, ca asigurarea e pe un an cat e la mine in Ontario pe o luna.
Asa ca mie imi sta inima cand fac o greseala, nu de amenda, ci pentru ca pe langa amenda, imi creste si asigurarea, de ajunge mai mare ca rata la masina
Doamne'ajuta!
POZE
khristin spune:
Maru, in ON nu-ti creste asigurarea pt. orice amenda hai sa fim seriosi acum, eu conduc de fro 5 anisori si ceva p'acilea Tocmai si de asta sint facute legile cum sint, ca sa-ti stea inima....dar factorul psihologic nu se dezminte
Cristina
noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si Paris & AOB
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/maru/maru.jpg)
maru spune:
quote:
Originally posted by khristin
Maru, in ON nu-ti creste asigurarea pt. orice amenda hai sa fim seriosi acum, eu conduc de fro 5 anisori si ceva p'acileaTocmai si de asta sint facute legile cum sint, ca sa-ti stea inima....dar factorul psihologic nu se dezminte
Cristina
noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si Paris & AOB
daca iei puncte la amenda?
Doamne'ajuta!
POZE
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Denisam/Denisam.jpg)
Denisam spune:
Maru-chiar dc iei puncte si nu schimbi anual firma de asigurari-ei nu verifica anual amenzile tale si pctele dupa 2ani se anuleaza-sotu' e patzit cu speeding si nu ne-a crescut insurance yet-le are din martie2006
Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/laura - andreea/laura - andreea.jpg)
laura - andreea spune:
Buna seara,
Probabil ca interventia fie va trece neobservata fie va fi criticata.
Evident ca s-a deviat de la subiect si nu este ceva neobisnuit. Pe mine ma mira ca aceleasi persoane insista foarte tare sa-si povesteasca experientele personale(de parca ar interesa pe cineva).
Mi se pare absolut nedrept ca membrii care au acel mic stegulet romanesc sub semnatura sa fie atacati de altii membri cu o rautate fara margini. Doamnelor si domnilor de peste hoatare, nu sunteti cu nimic mai presus decat cei din tara!
Mariuca draga, las-o mai moale cu experientele tale nefericte in Romania, din cate stiu eu pe masinile de taxi scrie foarte explicit pretul si nu astepta ca pe la Mall sau alte magazine sa ti se inchine cineva doar pt simplu fapt ca tu traiesti in Austria sau in alta tara.
Daca cineva face efortul sa citeasca si alte postari ale unor persoane din Canada, mai ales, vor observa acelasi lucru : cum nu li s-a acordat atentie in magazin. Extraordinar, ce lucru degradant!
Si toata discutia aia cu ce sigura ma simt pe strazile din Canada, cata bunavointa si recunoastere a meritelor personale si alte bla bla-uri sunt pentru gradinita, oameni buni. Este o imagine. Remarcati(asta ca sa nu-mi sara toti membri cu steguletul alb-rosu in cap) ca nu generalizez!
Pe mine m-a alergat un idiot mort de beat pe St-Catherine la cinci pm iar la metrou dupa ora 20.00 nu se putea circula din cauza nebunilor la propriu.
Sincer, nu vreau sa spun mai mult ca nu este cazul insa haide-ti sa fim onesti.
De faptul ca esti mort-vivant la urgenta si nimeni nu te baga in seama? Si ca la clasa a treia nici nu se invata tabla inmultirii la scoala si ca iti baga pe gat franceza lor quebecoasa iar intr-o provincie bilingva(unde pt a obtine un job tb sa fii bilingv) copiii au o ora de engleza pe saptamana? Precizez ca esti obligat sa-ti inscrii copilul la o scoala cu predare in franceza. Precizez de asemenea ca ma refer la Montreal.
Are rost sa mai dau si alte exemple?
Chiar am citit ceva de genul hranit veveritele....Doamne Mare! Pai noi vb de lucruri serioase aici nu de frunzele colorate ale pomilor toamna sau de vara indiana.
Daca putem fi onesti sa o facem acum, ca doar scriem sub un nume fictiv!
Aude cineva cand se spune, hai sa facem ceva, hai sa ripostam, hai sa dam exemplu personal ca sa putem schimba tot ce nu este pe placul nostru?
Eu apreciam fetele din SUA insa cand am auzit de toata constructia aia becali-bla bla mi-a cam ramas felia de mar in gat. Daaa, aveti si voi dreptate insa nu mai judecati, doar de tot de acolo veniti si voi(Romania) si doar nu sunteti de generatii prin SUA.
Felicitari acelei membre(scuze ca am uitat nick-ul) care traieste de la 12 ani in sua si a scris f frumos(mai rar asa o persoana asa toleranta si inteleapta). Aplauze la scena deschisa!!!!
Da, eu nu traiesc in Romania insa sunt romanca si-mi pasa. La institutia unde lucrez povestesc despre istoria noastra, despre traditiile noastre, imi invit colegii la restaurante romanesti si o fac cu mandrie.
Si ma oftic(ca na, este dreptul meu) cand se repeta continuu despre romanii care au plecat si au uitat de unde plecat si alte ineptii.
Pai oameni buni, cum zicea Olguta, cred, (nu sunt buna la retinut nume) asta arata cat de dezbinati suntem. Se mai gaseste cate cineva (gen Guestus - well done, mate) care ironizeaza insa nimeni nu vrea sa inteleaga ce ironizeaza el. Ironia lui este asa amara!!!!!
Pe mine strainatatea m-a invatat sa apreciez valorile preluate de la parinti, sa le aplic fara teama si printre straini, sa nu fiu superficiala si sa-mi folosesc timpul liber constructiv, sa descopar societatea si lumea de unde vin, sa iau oamenii asa cum sunt si nu in ultimul rand sa fiu mandra ca sunt romanca.
Astept numai remarci si argumente constructive!
Laura
lai spune:
quote:
Originally posted by olguta12
Lai, stai linistita, ca nu ma "iau" de Guestus.
Am vrut sa "vaz" daca se nervozeaza si el oleaca.
olguta, eu ziceam de capcaun, nu de Guestus
![](icon_smile_wink.gif)
Lai
Llaura spune:
quote:
Originally posted by maru
daca esti in Q, putin iti pasa de amenzi
Nu sunt in Q, sunt in Alberta. Asigurarile sunt mari, da. Puncte pt HOV nu se dau, am platit banii si atat.
Andrada spune:
quote:
Originally posted by olguta12
.... m-am batut cu 3 golani ziua la amiaza mare chiar la intrarea in Pantelimon-la Iancului, deoarece baietii au vrut sa-mi "controleze" posteriorul (surprinzator,eu am iesit castigatoare, deoarece le-am spart 2 sticle de Grasa de Cotnari in cap si un carton imens cu prajituri- unde mai pui ca am fost aplaudata si de o gashca de babutze care stateau in statie la autobuz.....
EXACT acelasi lucru i s-a intimplat si lui Elise, povestea aici pe site. Cred ca marca de vin era diferita, dar sa ma jur ca prajiturile erau in carton...
Serios, trebuie cumva sa va imprieteniti, si la scris semanati...
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Donia spune:
quote:
Originally posted by laura - andreea
Buna seara,
Si toata discutia aia cu ce sigura ma simt pe strazile din Canada, cata bunavointa si recunoastere a meritelor personale si alte bla bla-uri sunt pentru gradinita, oameni buni. Este o imagine. Remarcati(asta ca sa nu-mi sara toti membri cu steguletul alb-rosu in cap) ca nu generalizez!
Pe mine m-a alergat un idiot mort de beat pe St-Catherine la cinci pm iar la metrou dupa ora 20.00 nu se putea circula din cauza nebunilor la propriu.
Sincer, nu vreau sa spun mai mult ca nu este cazul insa haide-ti sa fim onesti.
De faptul ca esti mort-vivant la urgenta si nimeni nu te baga in seama? Si ca la clasa a treia nici nu se invata tabla inmultirii la scoala si ca iti baga pe gat franceza lor quebecoasa iar intr-o provincie bilingva(unde pt a obtine un job tb sa fii bilingv) copiii au o ora de engleza pe saptamana? Precizez ca esti obligat sa-ti inscrii copilul la o scoala cu predare in franceza. Precizez de asemenea ca ma refer la Montreal.
Pardon, vad ca vorbesti de Quebec... ce legatura are cu Canada?
![](icon_smile_big.gif)
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.