Cum v-a schimbat viata in strainatate?
Raspunsuri - Pagina 26
ilse spune:
quote:
Originally posted by ellejquote:
Originally posted by mariamunteanu
Adina, asa o fi la Milano sau Londra, numai ca nici Italia si nici Anglia nu sunt tarile mele. In tara mea ma astept sa fiu tratata echitabil pe principiul ca nu ne furam intre noi, de la straini nu am aceleasi pretentii.
In majoritatea capitalelor pe care le-am vizitat nu e necesar sa iei taxi din gara, poti sa ajungi in oras cu trenul.
Inca ceva: In Bucuresti nu se putea (poate ca acum e posibil, nu stiu) face comanda la taxi de la o zi la alta. Am incercat o data sa fac asta in Bucuresti, mi-a promis soferul ca ma duce la aeroport cu un pret si la destinatie mi-a cerut dublu pe motiv ca venise de nu stiu unde. In oras, daca faci comanda, preturile sunt convenabile, dar daca iei un taxi privat de pe strada, iti cere cu mult mai mult. Aici nu mi s-a intamplat asa ceva - e drept ca iau f rar taxiul pt ca circul cu mijloacele de transport in comun, dar nici n-am auzit sa li se fi intamplat altora.
Maria
In caz ca nu stiai, nici in Bucuresti nu este absolut necesar sa iein taxiul de la aeroport, exista o linie Expres care te ia de la sosiri si te duce fix in oras. Cat despre taxiuri, normal e sa te uiti bine ce la tariful afisat pe el.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
ca bine zici, 104 si costa parca doar vreo 40.000 adica cam vreun 1,5 euro, asa ca mai ieftin de atat nu exista nici in Paris, in Olanda nici atat...dar sigur se vor gasi cativa sa comenteze si aici.
lai spune:
Nu stiu altii cum sunt, dar pentru mine una amenzile din US si perspectiva de a merge la 'scoala de trafic' (chiar daca o poti face la domiciliu, tot nu e o placere) sunt motivatii suficient de puternice pentru a respecta regulile de circulatie.
Poate altii le respecta ca urmare a educatiei; educatia e facuta intr-un anume fel ca reflectie a culturii locale. Cultura asta insa vine si ea de undeva, ca nu rasare din pamant, din iarba verde, si nici genetica nu e. Mie mi se pare o explicatie plauzibila ca, pe termen lung, un set de institutii (= reguli, in cazul de fata legi si sistemul de aplicare a lor) sa formeze o cultura. Care se poate schimba, dar nu-i usor, pentru ca, odata formata, creeaza piedici in calea schimbarii institutiilor si tot asa.
Lai
conchita spune:
quote:
Originally posted by denizelquote:
ce s-a intamplat la subiectul asta a dovedit ca nu e suficient sa se tranteasca trei vile becaliste si doo remodelari de apartamente in cutiile de chibrit ceausiste, cinci iesiri in ioropa, masina de marca si eticheta de nush care la costum. sclipiciul nu e suficient. schimbarea vine dinauntru si pentru multi nici nu o sa vina in mileniul asta si nici in ala viitor, oricate tari ar mai vizita si pe oricate forumuri ar mai scrie si oricate romanii mari vadimiste vor mai citi. atata vreme cat le va sta in gat opinia altora, diferita de a lor, si vor face front mineresc comun ca sa-l ridiculizeze si sa-l injoseasca public, inca traim vremuri de cacao. pardon, traiti. iar romania asta a voastra, manelisto-becalisto-pasunista nu a fost si nici nu va fi romania mea si a celor ca mine. sper. sper ca romania mea sa invinga romania voastra. amin.
Conchita, la unii dintre cei plecati, care au scris pe acest topic, schimbarea inca sta la usa si bate! Si, probabil, nu va intra niciodata inauntru.
Pentru ca, nu este schimbat un om care simte nevoia sa spuna celor ramasi fel de fel de rautati. La fel cum, nu sunt manelisto-becalisto-pasunisto-romano-mari-ceausisti, cei care incearca sa faca haz atunci cand declaratiile plecatilor depasesc limitele bunului simt elementar, care, nu-i asa, e gratis si pe toate drumurile pe dincolo. O fi el, bunu' simt, gratis, da' daca nu e coada, imbulzeala si dati-cate-un-pachet-sa-ajunga-la-toata-lumea, se vede ca nu merita bagat in seama.
In plus, faptul ca ai perceput unele postari drept sanctionari badaraneasti ale asa zisor opinii diferite, imi arata ca, fie ai avut o zi ingrozitor de proasta, fie ca, citind acest subiect, ai pus undeva deoparte simtul acela special al tau, simt cu care detectai de la o posta grobianismul, lipsa empatiei, minciuna si, de ce nu, fandaxiile...Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
nuuu, ziua a fost buna, topicul a fost prost.
detectorul a functionat ca deobicei, altfel n-as fi scris. si am scris premeditat asa, alegand cu luciditate mai intai intre a critica prietenii si a respecta niste principii, ca sa sfarsesc in concluzia ca nici unii nu conteaza mai presus de adevar. iar adevarul este la caragiale, in portretul in carioca a lui dom mitica. daca rumanului ii e bine, atunci de ce sare de poponeata in sus cand aude ca si diasporeanului ii e bine? si de ce bate din palme ca la circ cand aude ca-i e rau? concluzia e una singura: nu ii e bine. adica undeva la creier are o buba mica numita complex de inferioritate care nu se astampara altfel decat umilindu-l pe celalalt. mai zic inca o data: tipic romanesc. sau, cu cuvintele tale, grobianism, tzatzism, miticism, dambovitenism, guestusism si marina-ism. poftim, si mai clar de data asta.
marox nu a atacat pe nimeni. si chiar daca ar fi zis ceva de plaurile romanesti, romanul care se simte cu adevarat bine in pielea lui ar fi zambit CRESTINESTE, adica ingaduitor si fie si-ar fi vazut de treaba ca nu era topicul lui, fie ar fi discutat civilizat. nu s-ar fi dezbracat de haina de moderator sa ne-o arate pe-aia si mai dura, de simplu user. numai mie imi miroase a ionesco si kafka la un loc?
conchita spune:
quote:
Originally posted by maraki
Conchita imi pare rau dar intr-o intersectie nesemaforizata are prioritate cel care vine din dreapta sau dupa caz, drum cu prioritate.Nu pot sa cred ca din cele 4 colturi isi fac soferii semne de cedare cu politete si bun simt Aici in Europa sant mari amenzile, la voi e alta Marie cu alta palarie!
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
la faza asta nu stiu ce sa raspund. imi spui in fata ca mint. eu ce-as putea sa mai zic? decat jos palaria pentru respectul reciproc intr-o discutie. numai tu spui adevarul, nu-i asa? desi, evident, vorbesti in totala necunostinta de cauza.
daca doar amenzile ar mentine civilizatia strazii, calculat la, sa zicem, 150 de milioane de soferi, US ar trebui sa aiba 150 de milioane de politai. ca la distantele de-aici, chiar e imposibil pentru un singur politai de circulatie sa urmareasca toate masinile, plus in acelasi timp.
conchita spune:
quote:
Originally posted by Guestusquote:
Originally posted by conchita
stii sigur ca sunt amenzile infiorator de mari? cat de mari? uite, iti spun eu cat de mari: la prima abatere, in US, primesti avertisment cu posibilitatea de a lua un curs online si fara sa iti apara in record ca ai primit avertisment. la a doua abatere, la fel. sumele as zice ca-s mai degraba derizorii raportate la salariul mediu, adica nicidecum infiorator.
uite aici amenzi...poate in alabama sat dau aia avertisment ...si cica sumele sint derizorii ...auzi aici la bazaconii de te doare capul
http://www.nydmv.state.ny.us/....
"The fine for illegally parking in a space reserved for people with disabilities is $50 to $150, plus a mandatory $30 surcharge."
Gusestus, sumele astea sunt derizorii, asa cum am spus, raportate la salariul mediu. cu $100 te duci la film duminica.
altul care vorbeste in perna despre ce nu stie...
capcaunul spune:
Daca nu s-a pomenit de capcaunism inseamna ca am scapat basma curata de data aceasta.
capcaunul spune:
quote:
Gusestus, sumele astea sunt derizorii, asa cum am spus, raportate la salariul mediu. cu $100 te duci la film duminica.
100$ intr-o tara in care lumea isi pierde casele pe banda rulanta de cateva luni nu-s chiar de lepadat la orice intersectie.
dodo spune:
quote:
Originally posted by capcaunulquote:
100$ intr-o tara in care lumea isi pierde casele pe banda rulanta de cateva luni nu-s chiar de lepadat la orice intersectie.
Ideea era ca nu cuantumul sumei te face sa respecti regulile de circulatie, ci,decit sa umfli buzunarul primariei cu banii astia, mai bine respecti regulile de circulatie si te duci la un film pe picioarele tale, si nu cu un scaun de invalid Referitor la regulile de circulatie, ca tot veni vorba, cred ca (evident sint si multe exceptii) este vorba de educatie rutiera, foarte promovata in strainezia (cel putin aici este), cu clipuri sugestive, pe intelesul pina si al copiilor, cu lectii la scoala, gradinita, in familie, tocmai pt. constientizarea populatiei de obligatiile rutiere, la fel ca si promovarea inotului, ceea pt. noi este vital(ma refer in Oz).
N-as putea spune ca strainezia m-a schimbat esential, insa am privit lumea din jur cu alti oki, lamentatiile familiei din RO le percep ca pe niste chestii menite sa le umple timpul(ma refer aici la parintii mei care sint pensionari, nu fac generalizari), ca daca ar fi ocupati de-adevaratelea, nu ar mai avea timp sa vada ca_copilul lui nu stiu cui a scris pe perete la intrarea in scara, sau cutare si-a luat mobila noua sau mai stiu eu ce..Aici timpul are alta valoare, am atitea de facut intr-o zi ca ma mir cum naiba trece timpul atit de repede, sau pur si simplu ambientul face sa nu bagi de seama fleacuri care in RO ar fi fost stridente, evaluezi altfel viata si situatiile ivite, ai mai multe pirghii de rezolvare a situatiilor in care te afli, pirghii oferite de sistem...Cam asa vad eu schimbarea din mine...
Guestus spune:
quote:
altul care vorbeste in perna despre ce nu stie...
da o raportare la averea lu Gates poti sa faci?
daca ar fi 100 raportata la salariul mediu mai ca 1% ti-as da dreptate...da tu te raportezi la cei 50 care iti ramin tie in buzunar dupa ce faci platile. si atunci vezi pe cine mai prostesti aici cu derizoriu ?
valentinag spune:
Nu mai stiu care cum,cine,ideea este Ana,ca da,in Europa se dau amenzi drastice daca nu respecti curatenia si regulile de circulatie!Din cate stiu eu,in Austria de ex,daca depasesti viteza cu 10km,ai amneda 200E!Daca depasesti cu 30 km,ai vreo 2000E!
In State,Anamaria(ocebine) parca spunea,ca daca cainele ei face mizerie pe strada,trotuar si nu spala,primeste amenda!Anamaria,am visat sau ai spus chestia asta?
Imi pare rau sa te contrazic,dar eu una cred in continuare,ca marea majoritate a oamenilor,respecta regulile pentru ca au fost constransi odata,nu din bunatatea lor!
Sa-ti mai spun,ca am ramas perplexa atunci cand,un neamt gete beget,de la mama lui,a deschis geamul masinii in care ne aflam si a aruncat sticla de cola goala si pachetul de tigariL-am intrebat de ce a facut asta,acasa ar fi facut la fel?Si mi-a zambit,a zis ca nu face asta,ca nu are chef sa ia amenda!Qed!
Edit:modificat,pentru ca am pus un zero in plus la km
"La vita e bella"
De mancare