Cum v-a schimbat viata in strainatate?
Raspunsuri - Pagina 24
![](images/user_woman.png)
denizel spune:
quote:
ce s-a intamplat la subiectul asta a dovedit ca nu e suficient sa se tranteasca trei vile becaliste si doo remodelari de apartamente in cutiile de chibrit ceausiste, cinci iesiri in ioropa, masina de marca si eticheta de nush care la costum. sclipiciul nu e suficient. schimbarea vine dinauntru si pentru multi nici nu o sa vina in mileniul asta si nici in ala viitor, oricate tari ar mai vizita si pe oricate forumuri ar mai scrie si oricate romanii mari vadimiste vor mai citi. atata vreme cat le va sta in gat opinia altora, diferita de a lor, si vor face front mineresc comun ca sa-l ridiculizeze si sa-l injoseasca public, inca traim vremuri de cacao. pardon, traiti. iar romania asta a voastra, manelisto-becalisto-pasunista nu a fost si nici nu va fi romania mea si a celor ca mine. sper. sper ca romania mea sa invinga romania voastra. amin.
Conchita, la unii dintre cei plecati, care au scris pe acest topic, schimbarea inca sta la usa si bate! Si, probabil, nu va intra niciodata inauntru.
Pentru ca, nu este schimbat un om care simte nevoia sa spuna celor ramasi fel de fel de rautati. La fel cum, nu sunt manelisto-becalisto-pasunisto-romano-mari-ceausisti, cei care incearca sa faca haz atunci cand declaratiile plecatilor depasesc limitele bunului simt elementar, care, nu-i asa, e gratis si pe toate drumurile pe dincolo. O fi el, bunu' simt, gratis, da' daca nu e coada, imbulzeala si dati-cate-un-pachet-sa-ajunga-la-toata-lumea, se vede ca nu merita bagat in seama.
In plus, faptul ca ai perceput unele postari drept sanctionari badaraneasti ale asa zisor opinii diferite, imi arata ca, fie ai avut o zi ingrozitor de proasta, fie ca, citind acest subiect, ai pus undeva deoparte simtul acela special al tau, simt cu care detectai de la o posta grobianismul, lipsa empatiei, minciuna si, de ce nu, fandaxiile...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/viviana/viviana.jpg)
viviana spune:
Pe mine una ma distreaza toate astea care se spun despre Romania. Si pro si contra.
Pentru ca fiecare are sau nu are bucatia lui de rai din care se uita si dupa care judeca.
Pentru mine Romania este doar o limita de jur imprejurul meu. Atata tot. In rest nimic. Nici rau nici bun. Tacere absoluta.
Intrebare la radio Erevan
Cum poate fi un stat exclus din Uniunea Europeana?
Raspuns: In principiu nu este posibila o excludere, dar ne bazam pe fantezia Romaniei !
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
mariamunteanu spune:
quote:
Originally posted by ellej
In caz ca nu stiai, nici in Bucuresti nu este absolut necesar sa iein taxiul de la aeroport, exista o linie Expres care te ia de la sosiri si te duce fix in oras. Cat despre taxiuri, normal e sa te uiti bine ce la tariful afisat pe el.
Nu stiam, de unde sa stiu daca nu era nici un anunt in aeroport ? daca as fi stiut, precis as fi folosit linia Expres in loc de taxi.
M-am uitat f bine la tarif, dar una scria si alta arata aparatul de taxat care se invartea ametitor. Am spus si eu ca tarifele la taxi de firma sunt foarte rezonabile chiar.
Eu n-am reusit sa fac comanda de la o zila alta desi am incercat la 4 firme - mi-ar fi fost necesar pt ca avionul meu decola pe la 7 dimineata.
Maria
mariamunteanu spune:
quote:
Originally posted by ankalaura
Eu cred ca ceea ce ii schimba pe cei care pleaca este un lucru foarte simplu: ajuns acolo, vezi ca se poate. In Romania nu se prea vrea. Mai precis, degeaba vreau eu, vreti voi,... daca hotii cei mai mari nu vor. Stiti si voi care sunt hotii cei mai marei.
Scurt, cuprinzator si foarte-foarte adevarat. Romania ar fi putut ajunge departe pana acum daca ar fi fost condusa cu simtul raspunderii, de oameni seriosi. Totul s-a stricat de sus.
Maria
lai spune:
quote:
Originally posted by mariamunteanuquote:
Originally posted by ellej
In caz ca nu stiai, nici in Bucuresti nu este absolut necesar sa iein taxiul de la aeroport, exista o linie Expres care te ia de la sosiri si te duce fix in oras. Cat despre taxiuri, normal e sa te uiti bine ce la tariful afisat pe el.
Nu stiam, de unde sa stiu daca nu era nici un anunt in aeroport ? daca as fi stiut, precis as fi folosit linia Expres in loc de taxi.
M-am uitat f bine la tarif, dar una scria si alta arata aparatul de taxat care se invartea ametitor. Am spus si eu ca tarifele la taxi de firma sunt foarte rezonabile chiar.
Eu n-am reusit sa fac comanda de la o zila alta desi am incercat la 4 firme - mi-ar fi fost necesar pt ca avionul meu decola pe la 7 dimineata.
Maria
Maria, un sfat (asta e off-topic, nu e o 'aparare' a sistemului din Romania ci doar o sugestie care iti poate fi de folos cand mai mergi acolo): intreaba-i pe parintii tai sau pe altcineva care locuieste acolo ce firme de taxi sunt de incredere. Cand esti in oras si ai nevoie sa iei un taxi de pe strada, cauta ca taxiul sa fie al uneia din firmele respective si cel mai probabil nu vei mai avea problema de a scrie un tarif si a ti se incasa altul.
Taxiurile de la aeroport sunt intr-adevar scumpe, eu imi amintesc ca cei de la Otopeni aveau un contract cu o singura firma care avea voie sa ia clientii direct din aeroport si, fiind monopol, preturile erau mai mari (nu zic ca e un lucru bun, dar nu e o situatie specifica Romaniei, am intalnit-o intr-o serie de alte locuri).
Lai
manon spune:
ei, daca ai fost prin india, pakistan, bangladesh, cuba, ...cu siguranta te-ai simtit "deasupra". fara indoiala ca o persoana bine-crescuta cum spui nu e socata de modul de viata occidental. dar, recunoaste, majoritatea romanilor se poarta acasa "ca romanii" . asa ca eu "n-am ghicit" (nu stiu ce era de ghicit), dar un lucru e clar, tu n-ai inteles. oricum, ma bucur sa dialoghez cu persoane educate ca lumea de mama. adevarul e ca mamele ii invata numai de bine pe copii, ceea ce fac ei, insa, nu e intotdeauna ceea ce i-a invatat mama, cum ar fi chestia cu bunul simt...
Manon, n-ai ghicit. Mie vizitele in afara tarii nu mi-au oferit nici o achizitie benefica (civilitate etc). Am ramas la fel, pentru ca m-a crescut mama bine! Ca au fost experiente interesante: alte culturi, alte civilizatii, alt mod de a privi anumite lucruri, da, cu asta sunt de acord.
[/quote]
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Alina/Alina.jpg)
Alina spune:
quote:
Originally posted by mariamunteanuquote:
Originally posted by valentinag
Desi nu e subiectul corect,vreau sa va intreb si eu ceva!
Voi,cei care ati venit in Romania dupa niste ani in care ati fost plecati,ati vazut vreo schimbare?E ceva aparut bun in Romania dupa plecarea voastra?Consideratica am ramas in acelasi stadiu unde ne-ati lasat cand ati plecat?
Multumesc!
"La vita e bella"
De mancare
marea inghetata
Pe drumul spre casa m-a frapat uratenia blocurilor pe care le stiam dealtfel, dar nu stiu de ce, de data asta mi-au cazut greu.
In rest, multe cladiri noi dar si multe blocuri din ce in ce mai urate. Lume destul de placuta si amabila in general. Trafic infernal.
Bucurestiul nu l-am gasit prea mult schimbat fata de acum 4 ani, nimic atragator. Desi am iubit mult acest oras, am simtit ca nu mai este locul meu si aceasta concluzie m-a intristat. Nu stiu ca e vorba de oras in principal, nu cred, poate ca eu m-am schimbat.
Maria
Maria,
Anul trecut am fost in Florenta si iti dau cuvintul meu ca spre periferie am vazut niste blocuri la fel de "aratoase"ca cele de care pomenesti tu.Si acelasi trafic aproape ca in Ro,m-am tot mirat cum de am scapat fara sa se urce vreo motoreta pe noi
![](icon_smile_big.gif)
Sa nu se inteleaga ca nu mi-a placut Firenze...e unul din orasele mele preferate dar nu e totul atit de pico belo cum pare din afara
![](icon_smile_big.gif)
Alina
mariamunteanu spune:
Stiu ca asemenea blocuri nu sunt numai la noi. Totusi aceste blocuri nu sunt atat de vechi, la 30-40 de ani o cladire nu este veche. Unele blocuri din anii '60 arata mai bine decat cele din anii '80.
Cand mergeam la Buc la bunici in anii '80 (in Salajan), zona arata cu mult mai bine decat acum. Era curatenie, liftul era normal - acum liftul e facut din tabla si butoanele la fel din cauza ca indiferent ce reparatii se faceau, in cateva zile arata jupuit si gaurit, iar butoanele arse cu bricheta.
In blocul in care am locuit, in 1996 cand am cumparat apt blocul era ingrijit. In ultimii ani lumea a depozitat pe scara blocului ce nu-i mai trebuia prin casa: vase de wc, dulapuri vechi, saltea veche, plante uscate in ghivece, nimeni nu mai inchidea usa la ghena, manerul de la usa blocului era mai mereu rupt. Administratorul era f vrednic, ar fi vrut sa repare, dar locatarii nu cadeau niciodata de acord. Omul era dornic sa imbunatateasca lucrurile, dar lumea il acuza ca fura si se opuneau la toáte initiativele lui.
Tu spui ca ai vazut asemenea blocuri in Florenta pe la periferie, in Bucuresti sunt peste tot, ba chiar multe sunt si in centru. Au fost lasate sa se paragineasca, fara sa fie vreodata consolidate si renovate.
Maria
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/maraki/maraki.jpg)
maraki spune:
Conchita imi pare rau dar intr-o intersectie nesemaforizata are prioritate cel care vine din dreapta sau dupa caz, drum cu prioritate.Nu pot sa cred ca din cele 4 colturi isi fac soferii semne de cedare cu politete si bun simt Aici in Europa sant mari amenzile, la voi e alta Marie cu alta palarie!
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/columbiana/columbiana.jpg)
columbiana spune:
quote:
Originally posted by maraki
Conchita imi pare rau dar intr-o intersectie nesemaforizata are prioritate cel care vine din dreapta sau dupa caz, drum cu prioritate.Nu pot sa cred ca din cele 4 colturi isi fac soferii semne de cedare cu politete si bun simtAici in Europa sant mari amenzile, la voi e alta Marie cu alta palarie!
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
sunt multe lucruri pe aici care par imposibil de crezut dar usor de ironizat...nu exista prioritate de dreapta, prioritate o are primul ajuns in intersectie si mai departe regulile de politete.
http://www.floriinro.ro/
Loue ŕ bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.