Cum v-a schimbat viata in strainatate?
Raspunsuri - Pagina 13
filofteia spune:
quote:
Poate ca TU gandesti altfel, dar 90% gandesc asa cum am descris eu.
Maria
Multumesc Mariamunteanu, in sfarsit sunt si eu printre cei putini. Oare? Sa fim asa putini?
quote:
Recomand putina rabdare....in curind se trezeste US...atunci sa vezi circ
Guestus
quote:
cred ca orice roman care a dat putin cu nasul pe "afara" se intoarce cel putin influentat de experienta occidentala si, poate, cu cateva achizitii (de civilitate !!) benefice. cei din jurul nostru vor observa modificari in comportament, daca vom fi mai atenti cu colectarea resturilor menajere si repartizarea lor, vecinii vor baga de seama pana la urma si, nu toti, nu brusc, dar usor-usor vor incepe si altii sa urmeze exemplul.
Manon, eu dupa ce am dat cu "nasul" pe afara am tras o singura concluzie ca si "ei este oameni" la fel ca noi.
Iar din Italia am venit dea dreptul bulversata... toate trenurile miroseau ingrozitor, sa nu mai vorbesc de mizeria de acolo. Am facut poze ca sa le arat colegilor. Da arhitectura superba si merita vizitata si atat.
Dar cate dintre voi ati vazut Iasi-ul sau Oradea? Si cate orase superbe si curate mai avem...
Majoritatea va limitati la Bucuresti sau la ciobanul din varf de munte. Nu stiu de ce dar nu-mi vine sa cred ca nu au si in strainatate saracii lor.
mariamunteanu spune:
quote:
Originally posted by Guestusquote:
Originally posted by mariamunteanu
Am vrut sa vin cu copiii in tara pt. o luna cand erau de un an. Parintii mi-au spus sa renunt la idee pt. ca mi-ar fi f greu sa ma descurc cu gemeni, nici n-as avea pe unde sa merg cu carutul dublu.
Maria
e uite asta e problema...ca nu incape mercedesul pe alee. hai nene...aveti niste idei fixe da bune.
Ce legatura are Mercedesul ? Hai sa ne bagam in vorba chiar daca suntem pe langa subiect. Ce masini de lux am vazut in Bucuresti, n-am vazut prin alte parti.
cl spune:
quote:
Alessia, Cl, noi nu vorbim despre a vizita o tara ca turist, vorbim despre a locui acolo si a cunoaste viata in partile ei mai putin placute.
...
Maria
Maria, am lucrat si eu in Germania (luni bune). Si nu am ramas acolo, desi mi s-a propus un contract de "macar" doi ani de zile. Deci vorbesc in cunostinta de cauza. Cunosc si partile bune si cele mai putin bune ale Romaniei, dar nu accept sa fiu improscata cu noroi pentru ca am ales sa traiesc aici si nici sa fiu facuta inferioara din aceasta cauza!!!!
Manon, n-ai ghicit. Mie vizitele in afara tarii nu mi-au oferit nici o achizitie benefica (civilitate etc). Am ramas la fel, pentru ca m-a crescut mama bine! Ca au fost experiente interesante: alte culturi, alte civilizatii, alt mod de a privi anumite lucruri, da, cu asta sunt de acord.
Guestus spune:
quote:
Ce legatura are Mercedesul ? Hai sa ne bagam in vorba chiar daca suntem pe langa subiect. Ce masini de lux am vazut in Bucuresti, n-am vazut prin alte parti.
deci ai mercedes...te-am prins iar in ofsaid.
maraki spune:
quote:
Originally posted by amyarabella
Eu nu stiu ce sa mai zic cu totii aveti dreptate in felul vostru mai ales Maria din austria cuvintele ei sunt exact ce simnt si eu.
As vrea ca oricare din cei care spun ca noi cei care am plecat din tara si facem comparatie acum sa stea vre-o 6 luni in austria si o sa vada ca zambeste altfel si ca te dezobisnuiesti sa mai clacsonezi la semafor din clipa cand sa facut verde...si ca daca mergi cu metrou nu inseamna ca nu iti permiti o masina sau ca esti frier .Sau daca nu te inbraci de 'Firma' esti aiurea sau mai stiu eu cum.
Eu am exemplu pe sotul meu care pana acum cativa ani se certa cu mine la cutite ca nu se poate ca astea sunt fite ca vi din strainatate si ca ne-au intrat figurile in cap...va spun sincer ca dupa ce a plecat prima oara 3luni a stat mi-a spus sa il iert ca nu si-a dat seama ca am dreptate ,nu neeaparat ca este alta lume dar cand un om iti zambeste pe strada fara sa il cunosti ii zambesti si u fata sa vrei...
mami Amy si bebe Stefan
Normal ca nu claxonezi cand se face verde pt. ca aici nu se obisnuieste si ar fi penibil. Cu metroul se circula pt. a face economie la benzina, multi nu au unde sa parcheze la serviciu.Cu bicicleta cred ca mai mult tot pt. economie, mai putin pt. miscare. Cand vad biciclisti pe timp de ploaie, vant si ninsoare.....nu e pt miscare...
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
filofteia spune:
quote:
Am vrut sa vin cu copiii in tara pt. o luna cand erau de un an. Parintii mi-au spus sa renunt la idee pt. ca mi-ar fi f greu sa ma descurc cu gemeni, nici n-as avea pe unde sa merg cu carutul dublu.
Maria
La noi gemenii sunt tinuti in casa pana pot sa mearga ca sa nu mai fie nevoie de carut.
ellej spune:
quote:
Originally posted by analessya13
Ellej, nu faci altceva decat sa rastalmacesti ceea ce scriu.
Da-mi voie sa te citez:
"De la ora 16 si pana acum a fost un reportaj pe Rai Uno in care s-a discutat numai despre tigani, despre bestia care a ucis ieri, cat si despre alti infractori, bineinteles de natie romana.
Autoritatile au semnat un acord prin care majoritatea romanilor care nu au un loc stabil de munca sau au antecedente penale sa fie trimisi in tara.
Despre atitudinea lui Tariceanu, sincer nu am auzit nimic.
Opinia publica este inversunata, insa, din fericire, au spus ca sunt si romani care respecta legile si nu sunt rasisti. Insa, multi au spus ca noi pentru ei suntem ca o povara, ne-au dat un deget si le-am luat toata mana.
Nu va zic de ceea ce spune sotul meu care e italian, se uita cu scarba la o tiganca rapanoasa, care fuma de zor si tot continua sa isi arate "dantura".
Asta suntem, de rasul tuturor. Repet, pacat ca suntem priviti toti la fel."[/b]
[b]
"De ce sa fiu mandra, mi-e rusine, mi-e ciuda si mi-e scarba. Asta suntem, un popor de necipoliti, de tigani si atat de incorecti care nu vrem sa ne perfectionam si sa facem ceva bun sa ne fie bine.
Tot dam vina pe altul, tot continuam sa spunem ca si italienii au criminalii lor, in loc sa ne vedem de mizeria din ograda noastra.
Sa ne fie RUSINE!"
"Suntem, dregem, sa ne fie rusine etc". Nu consider ca afirmatiile tale ma reprezinta, desi traiaesc in Romania si sunt cetatean roman.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
maraki spune:
quote:
Strainatatea te schimba fara dar si poate.
Te face mai puternic pentru ca multi o iau de la capat, se confrunta cu oameni si situatii noi, cu diverse culturi.
Ca tot s-a vorbit despre cum se circula cu masinile si daca se da prioritate la pietoni, pot sa va spun ca in Italia se circula un pic mai bine ca in Romania, iar despre prioritate nu stiu ce sa zic ca de obicei astept la semafor ca e mai sigur.
Mentalitatea oamenilor aici e diversa.
Nu te intereseaza de ce a facut ala, de cum se imbraca aia la servici sau ce trebuie sa pui tu pe tine ca daca nu esti subiect de barfa. Aici fiecare e cu ale lui, la servici se discuta doar profesional, eventual se iese la o cafea pentru altfel de subiecte.
Nu ca in Romania, te duci la servici si pana sa deschizi mai stai la o barfa sau, in cel mai rau caz, mananci bors cu fasole si cu ceapa la spital cand altii stau la coada pentru o informatie. (pentru curiosi: spitalul Cuza- Voda din Iasi). Ce rusin! Pai daca noi continuam sa ne facem asa treaba...e bine...
La noi in tara e un haos de nedescris, mergi cu masina alaturi de caruti cu cai asta daca ai norocul sa circuli intr-o zi de targ, caini care iti taie calea, pisici moarte pe sosele, gropi peste tot...Asta e tara cxare va place? Ca tot vad ca sariti ca nu e asa. Pai normal ca va place...De asta altii au plecat ca au standarde mai ridicate
Si da, strainatatea inevitabil te schimba poate in bine, poate in rau, dar de cele mai multe ori in bine.
Urat, tare urat ce ai scris! Cine citeste ce trebuie sa inteleaga? Sant strazile pline de mortaciuni si carute ? Chiar ai facut bine ca te-ai " tirat " din Ro.
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
maraki spune:
quote:
[
La noi in tara e un haos de nedescris, mergi cu masina alaturi de caruti cu cai asta daca ai norocul sa circuli intr-o zi de targ, caini care iti taie calea, pisici moarte pe sosele, gropi peste tot...Asta e tara cxare va place? Ca tot vad ca sariti ca nu e asa. Pai normal ca va place...De asta altii au plecat ca au standarde mai ridicate
Si da, strainatatea inevitabil te schimba poate in bine, poate in rau, dar de cele mai multe ori in bine.
uite aici draga "cu magarul pe strazi in italia". ai mai pomenit asa ceva?
http://www.abcnews.go.com/International/story?id=3160105
Guestus esti de milioane!!!
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
mariamunteanu spune:
quote:
deci ai mercedes...te-am prins iar in ofsaid.
Nu am si nici nu vreau dar ce bine mi-ar sta intr-un Lexus ...