Alergie la laptele praf?

Alergie la laptele praf? | Autor: dariutza

Link direct la acest mesaj

Salut la toata lumea... Eu sunt o mamica relativ tanara de 22 de ani... fetita mea are 5 luni, este bine sanatoasa insa avem o mica problema :nu tolereaza laptele praf. La varsta de 1 luna, disperata fiind ca nu se satura cu lapticul de la mami i-am dat lapte praf (NAN). L-a baut fara probleme dar dupa vreo 2 ore, probabil cand a venit timpul sa-l digere a vomat tot. Mi s-a spus ca s-ar putea sa aiba intoleranta la laptele praf, dar totusi cat am stat in maternitate (7 zile, dupa cezariana)nu am alaptat-o decat foarte putin si mai mult bea lapte praf (Humana 1) si nu a avut probleme de genul asta. Deci? Nu stiu ce sa mai zic... Pe la 4 luni i-am dat cereale Milupa cu lapte si am patit la fel. Daca cineva dintre voi a fost in situatie asemanatoare poate ma ajutati cu cateva sfaturi, sugestii, orice sa inteleg ce se intampla si daca voi putea sa-i dau vreodata lapte praf. Deocamdata o alaptez natural dar s-ar putea sa am nevoie sa ii dau si in completare din cauza jobului. Sa incerc cu alt tip de lapte (LaDorna de ex.)?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Incearca iarasi cu Humana sau alt lapte praf, cred ca e totusi prea devreme sa-i dai la dorna. Pediatrul ce te-a sfatuit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariutza spune:

Pediatra mi-a zis sa continui sa o alaptez... sa mai incercam cand se face mai mare. Problema e ca acum mie nu mai imi vine sa mai incerc cu nimic de teama sa mai vomite ptr ca imi e tare mila de ea... vomita f rau si apoi tot ce incerc sa-i dau dupa (ceai, suculet, lapte) il vomita. Mai nou ma gandesc ca daca nu suporta laptele praf poate nu tolereaza nici iaurtele sau branzica si acum nu-mi vine sa-i dau deloc... desi pediatra mi-a zis sa incep sa-i fac branzica dulce din lapte si iaurtel...Ce crezi poate sa aiba legatura, sa reactioneze la fel cand va trebui sa le digere?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Am mai auzit si eu de alergie la laptele praf, insa in general copiii pot bea lapte de vaca si evident, iaurt, branzica, etc.
Nu trebuie sa te nelinisteasca chestia asta din moment ce tu mai ai inca san si poate papa laptic de la tine. Fetita ta este marisoara, la 5 luni ii poti da deja mancare, deci ii poti inlocui laptele praf cu o supica de legume, cereale, piure de fructe si legume si indata ii poti da outz, carnitza, branza si iaurt. Introdu-i incet fiecare nou aliment, incepe cu o lingurita, a doua zi doua lingurite si tot asa pana ii poti face chiar o masa intreaga cu alimente solide. Copiii sunt foarte fericiti sa pape si ei ca oamenii mari cu lingurita.
Fetita mea nu are alergie la laptele praf, insa nu agreaza deloc gustul. A fost foarte greu la inceput, am incercat pana acum 5 tipuri de lapte praf si din toate bea cate 30-40 ml cat sa aiba ceva in burtica sa nu ii mai fie foame si gata! Iti dai seama ca la 3 luni, cat avea ea cand am intarcat-o era insuficient, asa ca doctorita m-a sfatuit sa ii introduc cate putin din alimentele solide ca sa inlocuiasca lapele. Emi are 4 luni acum si papa supica, pireu de fructe cu cereale, branza calcica si suculetze de portocale, mere si morcov. Iar laptele, il bea numai prin somn. Nu e usor, dar asta e!!!
S-ar putea ca fetita ta sa tolereze laptele de vaca, insa trebuie sa discuti cu pediatrul tau cand sa i-l introduci si cum - am inteles ca e destul de periculos sa o faci de capul tau.
Nu fi suparata - exista alternative care sa rezolve situatia.
Mai intreaba daca ai ceva neclar!
Succes mult si pofta buna lui bb,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela-Z spune:

Fetita ta este micuta pt. laptele de vaca, indifernt ca este dorna sau alta marca. Cat despre intoleranta la laptele praf ? ce sa-ti spun? atata timp cat a baut humana si nu a avut nimic nu cred sa fie vorba de asa ceva, intoleranta nu apare la laptele praf, ci la lactoza, o componenta care exista in orice lapte, poate cauza varsaturilor nu a fost laptele! ai pus si altceva in el? i-ai mai dat si altceva? in afara de lapte? intoleranta la lapte se manifesta si cu varsaturi, scaune moi, dar mai ales nu ar fi luat in greutate bine. Incearca sa-i dai lapte fara lactoza (eu stiu de nan fara lactoza, dar mai sunt si alte marci) sau da-i lapte hipoalergenic(nan), insa cel mai bun este , dupa cum cred ca sti, cel de mamica. Daca tb. sa mergi la servici mulge-te si lasa-i laptele in frigider(poti sa-l pastrezi de pe o zi pe alta) si-l incalzesti cu biberon cu tot intr-un vas cu apa calda.Numai bine! si sa ne spui ce mai face
Ela si Octavian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariutza spune:

Va multumesc mult ptr raspunsuri si ptr sfaturi. Intr-adevar cel mai important este ca mai am lapte de la mine s-o alaptez. Si incepem sa ne descurcam cu mancarica: supica si pireuturi de fructe deja mancam f. bine + suculet de fructe. Mai vedem cand mai creste bebitza cu restul. Deocamdata ea e bine, n-a avut probleme cu luatul in greutate sau altceva, o sa mai vedem pe parcurs cum merge cu iaurt si branzica. Va pup si mai vorbim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dddd spune:

salutare! ma gandesc ca poate are intoleranta la lactoza. fetita mea a avut in toleranta la lactoza, pe la trei luni nu am mai alaptat-o si i-am introdus morinaga, iar pe la 6 luni dupa chinuri si sfaturi multe, am aflat ca are intoleranta la lactoza. incearca cu lapte fara lactoza sau lapte de soia allsoi de la nestle. daria mea insa nu voma dupa ce manca ci plangea, nu lua in greutate.... sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aura_Bozo spune:

Tot cu o asemenea problema ma confrunt si eu , baietelul meu de 3 luni , dupa cum spun medicii , are intoleranta la lactoza " adica de cate ori este alaptat cu lapte praf face scaunue diareice" am incercat si cu Nan fara lactoza dar rezultatul este acelasi am vazul la "dddd" ca i-a dat ceva (MORINAGA) si asi vrea sa-mi expilcati si mie acest cuvant ca eu sincer nu stiu .
Daca aveti alte sfaturi in legatura cu aceste probleme , in afara de cele de mai sus , va rog un mic ajutor pentru o mamica ingrijorata.

Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Sa stiti ca si laptele de mama are lactoza, asa ca, atita vreme cit a tolerat laptele de mama nu poate fi vorba de intoleranta la lactoza. Daca e OK cu laptele de mama si nu tolereaza laptele praf, poate sa fie o intoleranta la una sau mai multe din cele un milion de componente ale laptelui praf (care are un proces de fabricatie diferit de cel al laptelui de mama).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aura_Bozo spune:

Dar mama nu are lapte si nici nu pot sa spun daca la acest lapte ar face acela-si lucru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dddd spune:

intr-adevar si laptele de mama are lactoza. doar ca pana la trei luni, cat am alaptat-o natural, daria plangea de fiecare data cand i se facea foame, nu vroia sa suga decat cu insistente, plangea si in timpul suptului si asa mai departe. degeaba ii spuneam medicului ca plange si ca nu vrea sa manance, ca el ii dadea in continuare ca nu se poate asa ceva si ca sa insist. pe la trei luni am pierdut laptele pentru ca sugea aiurea de tot si am inceput sa-i dau lapte praf MORINAGA. am mai chinuit-o pana la 6 luni timp in care nu a prea mai luat in greutate, avea malnutritie protein calorica de gradul 2, si in final am gasit un medic care sa ne zica ca are intoleranta la lactoza. i-am dat ecoflorina ca sa i se refaca eritrocitele si flora somacala sau ceva de genul asta si aproape pana la 1 an ne-am chinuit cu intriducerea mancarii. la inceput doar morinaga fara lactoza, ecoflorina de rigoare de cate ori avea scaune proaste, apoi orez, mere coapte si abia dupa 3 luni iaurt, supe cu carne .... greu a fost dar a trecut. acum are 2 ani si 4 luni, nu mai are intoleranta la lactoza iar cu manctul stam destul de prost cu povesti si desene, lego si cabtece si ce ne mai trece prin cap. cam atat.

Mergi la inceput