Am o MARE nelamurire! Marius HELP!!!!!!!!!

Am o MARE nelamurire! Marius HELP!!!!!!!!! | Autor: iulia11

Link direct la acest mesaj

Ma numesc Iulia si am o fetita de 2ani si o luna.Inainte de a naste am stat in concediu medical cu regim de urgenta(aveam placenta praevia si am fost internata in spital) timp de o luna si jumatate dupa care o luna am avut prenatal.Exact la inceputul concediului de boala mi s-a marit salariul de la 4 la 5 mil.(asta era in mart 2001)
Am nascut pe 31mai 2001 si fluturasii de la serviciu i-am primit abia dupa un AN.Pentru perioada cat am avut concediu de boala cu regim de urgenta am fost retribuita cu 75% si nu cu 100% cum era normal,iar baza de calcul pentru retributia din timpul concediului de maternitate a fost calculat ca o medie a ultimelor 6 luni dinaintea intrarii in concediu de boala adica din martie si nu din iunie dupa ce am nascut. Este corect?
Si mai este ceva :in martie 2002 s-au marit salariile pt toti angajatii unitatii si am fot prousa si eu pt marire la 7 mil.Dupa aceasta marire pe fluturas imi aparea asa;
-ore lucrate(in functie de cate erau in luna respectiva )si sal de referinta de 4,2mil
-retinerile de 1% se faceau din noul sal. de 7 mil
-retinerile de 6,5% se faceau la 4,2mil
- impozit ...nu stiu la ce suma
Imi cer scuze daca nu am fost prea explicita dar nu stiu cum altfel sa explic.Este corect modul de calcul si mai ales faptul ca-mi faceau retineri pe sal. de 7 mil iar eu luam in mana cam 3,6mil?????????????
Multumesc foarte mult!
Iulia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Mda am inteles.Sa le luam pe rand:
1.La intrebarea vis a vis de cele 6 luni anterioare concediului de boala raspunsul este DA conform legislatiei de atunci 2001 nu se luau in considerare cocediile de boala din cate stiu sau mai tin minte.
2. La intrebarea aceasta am eu o intrebare: in aprilie 2002 nu erai in concediu pt ingrijirea copilului? Sau erai la serviciu?
Daca erai in concediu nu putea sa ti sa mareasca salariul pana la reintoarcerea ta la serviciu
Daca erai la serviciu probabil ca din motive fiscale ti-au mentinut incadrarea de baza la un salariu mic si au pus ore suplimentare sau premii sau alte forme astfel incat salariul realizat sa fie cel mare. In acest caz probabil ca apar aceste retineri pe statul de plata. Vino cu un caz concret si poate se gaseste un raspuns mai obiectiv.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia11 spune:

Multumesc pentru promptitudine. In aprilie 2002 eram in maternitate. AM stat 2 ani pe muchie acasa.Am reinceput serviciul pe 2 iunie 2003
Concret: redau fluturasul
-zile CM CAS 21 =4849000
-coef deducere =1,5
salariu de incadrare=7400000
somaj =74000
cass6,5 =315185
impozit =268020
rest de plata =4191795
Acesta a fos salariul pe mai 2003. A fost cel mai mare, nu stiu de ce, pentru ca in celelalte luni la rubrica zile CM CAS era de 4,2mil sau 4,4 in functie de nr de zile .
Mai pot face ceva in privinta faptului ca pe perioada concediului de boala nu am fost retribuita cu 100% cum era normal pt urgenta medicala?
Multumesc
Iulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Intai de toate scuzele de rigoare. Mesajul tau a ramas in urma din eroare, mi-a scapat. Ai facut bine ca ai revenit cu un alt mesaj.
M-am uitat pe datele furnizate de tine si sunt corecte.
Cat despre concediul medical daca se suporta 100% poti sa soliciti recalcularea lui cum ar fi fost corect, stabilirea diferentei neacordate si aceasta se poate include in salariul pe iulie de exemplu ca diferente de drepturi cuvenite si neacordate. E dreptul tau intr-adevar.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia11 spune:

MULTUMESC !
IULIA

Mergi la inceput