* Ghiocei de martie-aprilie 2006 * (45)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ANDREEA GEORGIANA spune:

Am pus poze incepand de aici http://good-times.webshots.com/photo/2941244210079410238bVERBK

ANDREEA GEORGIANA,mamica de Thea Antonia... frumusica(28.03.2006)
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

Salutare!

Multumesc mult fetele!

Ceela la multi ani si multa fericire! Mai intra pe la noi si mai scrie-ne 3-4 randuri despre voi! Sper ca sunteti ok!

Fetele si eu am vorbit cu Serj de curand! Si ei sunt ok, insa nu a mai avut timp sa intre pe forum, a avut si calculatorul stricat.

Va pupacim!

Mihaela&Cristian 25.03.2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=341f286d3bf41ca4ad740e&skin_id=701&large&utm_source=otm&utm_medium=embed" target="_blank">Cu toata dragostea!
www.onetruemedia.com/shared?p=3b01868c31a44c86fd1346&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Skiathos

Bebe 2

"It`s nice to be important, but it`s more important to be nice!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Salutare, dragi mamici
Ceela, multi ani fericiti. Sa petreci fain de tot.
Catrinutza, tare rau imi pare de Mariucu bolnavior. Pacat ca a trebuit sa ia iar antibiotice. Sanatate multa. Eu as mai consulta un medic. Prea usor se apeleaza la antibiotice. Zau.
Gabifer, ma bucur ca ai reusit sa zambesti dupa moartea tatalui tau. Nu e usor deloc sa uiti. Mai ales daca esti si o fire mai pesimista …
Imi amintesc de povesti illustrate cu copilasi ce aveau nasucurile lipite pe geamuri, uitandu-se sa vada cum cad fulgii de zapada. Ai grija de tine.
Miha, rasfatatoooooo!!! O sa fii o alintata cu 3 baieti langa tine. Sa te tii flori primite, cadouri … sotul isi va lua baietii la meciuri in timp ce tu vei colinda magazinele, vei merge la cosmetica, coafura . Hmm, suna tentant, nu? Felicitari!
Rocsana, e o placere sa iti citesc mesajele. Apropos de inchis usa. Eu niciodata nu incui masina si usa de la casa. Noroc cu sotul ca se duce sa faca double check. La masina nu se baga. Treaba mea. Dar, fara exagerare, sotul cand e plecat mai tot timpul las usa neincuiata. Doamne fereste sa se intample candva ceva .
Maria ma uimeste cu vorbitul. Acum a ajuns sa faca si propozitii? Eva e tot la faza de prima silaba a cuvantului. Dar cam la acelasi nivel se afla si Luca la varsta asta.
Ei nu ii place ciocolata deloc. Iar Luca e un devorator.
Mortala matza mica cu trei suzette in gura. Asta e buna de reclama la pacifiers.
Super ca ai putut sa te duci la disco. Sotul nu mi-ar zice nimic, ca deh, cica se vrea libertin in gandire, dar mi-ar intoarce-o candva. Sa stii ca mi-e dor sa am niste prietene cu care sa ies la o distractie (nu doar sa vorbim despre copii ), sa uit ca sunt mama. Sa ma simt tanara. Dar nu mai pup eu asa ceva . S-a dus tineretea mea.
Am reusit sa iesim saptamana trecuta la un restaurant cu nasii Evei. Ei s-au simtit intr-un fel obligati fata de sot, ca am facut un gest bun, si sotul a cumparat pentru sora baiatului care urmeaza sa vina la o operatie in America de inlocuire de sold si avea nevoie de bilet de avion la clasa I. Bilet care costa vreo $15.000. Iar sotul avand multe mile i-a cumparat biletul cu numai $100. Asa ca fata va putea calatori comod, acel scaun se face pat, va putea sa stea intinsa perfect la orizontala. Eh, in fine, si ne-au invitat la restaurant. Mama a stat cu micii acasa si timp de o ora jumate ne-am simtit super. Dar faceam ce faceam si discutam despre scoli, gradinite, iar prietena noastra tot zicea ca nu mai vrea sa vorbeasca de bona si incerca sa schimbe subiectul si tot la ea ajungea . Ca sa vezi obsesie…
Aloreea, as scrie romane despre socrii mei. Cat am fost maritata, sotul a stat la ai mei. A fost ok. Cred ca as fi innebunit si eu si sotul sa fi stat cu socrii. Sunt genul de oameni care te controleaza, te trateaza ca pe un adolescent care trebuie tot timpul directionat. Ce facem cu banii, cand venim acasa, unde mergem … Control total. Pe mine m-au suparat atat de tare asta vara ca de atunci eu nu mai vorbesc cu ei. Soacra-mea s-a oferit sa vina la vara sa ne ajute si i-am spus clar sotului ca eu nu mai vreau pe nici unul din ei, si daca ar fi el in pielea mea ar simti la fel. Acum ma tot bodogane sa trimit copiii acasa in vara pentru 3 luni, ca sa le fac un favor socrilor, in opinia mea. El zice ca sa am eu timp de invatat. Ash, cine l-o crede. Dar uita ca eu cand am fost cu Luca o luna jumate in Ro incinsese firul la telefon de dorul copilului, spunandu-mi ca nu o sa se mai desparta de copil niciodata pentru un termen asa lung. Gata, termin subiectul.
Ana, zau imi pare rau de tine. Nasoala situatie. Dar daca ati sta cu chirie? Ca o sa ajungeti sa va certati si voi intre voi, fiecare aparandu-si partea.
Danybv, welcome in our club!!! Eu credeam ca esti o vizitatoare, nicidecum mamica de ghiocel.
Catrinel, sa dea Domnul sa nu ii mai iese bacteria in cacuta. Tinem pumnii. Nu ma surprinde deloc pretul. Pediatra Evei ma incasase vreo $150 pentru analiza de streptococ in gat si noroc ca mi-a acceptat pana la urma spitalul respectiv asigurarea ca altfel ma vedeam scotand frumusel banii din pozonar.
Poli, bafta sa va faceti vacanta in Ro. Serviciul cum mai merge?
Irina, tu i-ai facut vaccine antigripal lui Andrei? Multumim pentru gandurile imparatasite. Mai avem nevoie si de moment de sensibilitate, ca doar suntem si noi suflete. Mi-e dor de Mariana si sper sa ne scrie cat de curand.
Aalina, asa zic si americanii astia. Cu cat face copilul mai multe raceli, cu atat se imunizeaza mai bine. Asa o fi. Ma mai uit si in gura lor, ce sa fac. Wow, si mica ta e vorbareata. Mi-e rau… ce ma fac cu mutulica mea???
Carmen, Laura Ioana este bine si burtica creste frumos. Eu am mai cautat-o la subiectele unde mai posteaza ea.
Andreea, mumoasa foc Theuta. Ha, si ea este acum bretonoasa. E tare scumpa cu codite. Si e o miniature a ta. Un mic surplus de falcute (cum ii sade bine unei fetite), dar in rest esti tu.
Noelino, vazut pozele, florile. Faine. Si mie imi plac perdelele portocalii. Dar si setul de canapele e fain. Dupa mine toata casa ar trebui sa fie colorata in tonuri pamantii, dar culoarea predominant sa fie portocaliu/caramiziu. Ai vazut ca dormitorul l-am facut caramiziu. Iar Andra e o frumoasa.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_fer spune:

Buna seara,
Andreea- am vazut papusica Thea, este o dulce. Imi pare rau ca nu am putut merge si noi la spectacol, se vede ca Thea s-a simtit bine. Frumoasa ideea ta insa tb puse la punct multe detalii. astept vesti despre eveniment, data, locatia etc sa vedem dc ne putem baga si noi.

Claudia_d, spuneai ceva de o intalnire pe 6 dec, eu as zice ca ar fi mai bine 22-23 dec, at sunt mai multe mamici acasa.

Mihaser, felicitari ptr "baietoiul" din burtica! Si eu mi-as dori ptr Alex o surioara dar in sufletul meu stiu ca peste un an, doi cand va veni, tot baietoi va fi.

Irina71, si eu am citit mult timp din umbra, inca mai citesc pe la anumite subiecte dar nu-mi fac mereu curaj sa scriu ceva desi sunt f impresionata de ce citesc. Va vine sa credeti ca am citit toate povestile despre nastere ale mamicilor al caror utilizator incepe cu lit A, B si C plus altele printre randuri. Andreea are dreptate, se apropie luna dec si asta parca ne face pe toti mai buni.

Catrinutza, cred ca totusi s-au cam grabit sa o bage pe anibiotic pe Mariuca dar eu stiu ca am mai patit si eu ca tine. Iarna trecuta Alex a stat numai cu nasul in batista, 2 sapt racit, una bine,2 sapt racit, una bine si tot asa pana in primavara. Anul acesta insa a racit o singura data. Este adevarat ca in vara am fost la Slanic Prahova, si am coborat in salina si cred ca asta a avut un efect bun asupra lui Alex. L-am dus dupa ce l-am intarcat, cand Alex a facut o depresie, asa i-a spus doctora pediatru, oricum era f trist, nu se mai juca cu copii, statea numai la mine in brate si imi spune:mami titi?!!!!!!!!Offf ce greu a fost at! Uite cat m-am lungitptr Mariuca si multa sanatate. Soacra eu zic sa o lasi pe mana Atmicului ca nu degeaba i se spune asa, area ea grija sa-i faca tratamente pana-n primavara.Despre Dr Stanciu eu am auzit numai lucruri bune dar nu am ajuns la dansul, poate ca iti va fi de ajutor.

Catrinel 17- Sper ca acum Oana este mai bine, oricum este bine ca nu lipseste des de la gradinita, stiu ca in Romnia nu-i primeste cu mucisoriOana

Acum sa va spun ce nazdravenii mai face Alex. Azi vb cu mama la tel si il aud pe Alex plangand. Inchid, peste 5 min sun sa intreb dc s-a lovit tare. Care credeti ca era motivul ptr care puiul meu urla? Intrase in cosul de rufe, capacul s-a inchis si el nu mai stia sa iasa. Mi-a zis mama ca l-a gasit in cos, pe vine si tipand Imi pare rau ca nu am fost acasa sa-l pozez. Voi v-ati gandit la codourile de Mos Nicolae? Eu ma gandeam la masuta de la ikea pe care o tot lauda Catrinuta. Era de mult in vizorul meu iar laudele ei m-au convins. Iar la masuta se vor aduga cateva carticele ca tot sunt preferatele lui.
Acum va las ca tb sa-i citesc papele cu popotei.
Va pup pe tote si va trimit mii de
P.S. Poate in seara asta am sa reusesc sa pun si eu niste poze noi cu Alex ca tot e tati in delegatie si calculatorul se simte singur fara el.

Mergi la inceput

Catrinutza, vazui ca deschisesi subiect despre operatiunea olita. Inchizandu-se subiectul, iti raspund aici.
Pe Luca am inceput sa il pun la WC pe la vreun 1 an si 10 luni. Parea mai interesat de WC. Am facut si eu in fata lui, si sotul. A retinut. A inceput sa stea mai mult pe WC, ii aduceam carticele, stateam la povesti cu el. Nu realiza cand ii venea sa faca pishurel. Asa ca daca il puneam la WC se nimerea sa faca, se nimerea sa nu faca.
Mai devreme de varsta asta nu l-am pus pentru ca pediatrul mi-a recomandat nici macar sa nu incerc pana intr-un an si 6 luni ca nu e capabil copilul sa isi controleze sfincterele. Ii poti construi un reflex, dar nicidecum sa realizeze ca ii vine sa faca pishurel fuga la olitza. Cunosc un caz cand baietelul ajunsese sa se constipe din cauza olitei. Nah, ca sa vezi ca poate fi traumatizant dpdv psihologic, asta pentru cine o crede.
Am avut zile cand nu il puneam deloc la WC. La 2 ani fix, Luca nu a mai facut noaptea. Un indiciu ca al tau copil e pregatit sa faca la olitza. Motivul pentru care nu l-am invatat mai devreme a fost ca am ascultat de sfatul medicului de aici (mai auzisem asta de la tatal nasei Evei care e medic urolog pediatru in Iasi, singurul din Ro care mi-a spus sa nu ma grabesc cu oala) si nicidecum sa ascult de sfatul mamei soacre care de fiecare data cand vorbeam la telefon ne intreba de oala. Ca ea i-a invatat pe baietii ei de la 6 luni. Uite ca eu nu ma gandesc deloc ca fac economie la diapere. Sa nu mai comentez ca mi-am pus si ambitia cu ea. Uff, fac ce fac si iar ma leg de ea. Insa cand a venit ea la vreo 2 ani jumate ai copilului, gata, Luca trebuie sa faca la oala. Pus cu forta pe oala, facut prost cand facea pe el, vorbea urat. In momentele alae imi venea sa o fac pachet sa o trimit in Ro. Pana la urma Luca nu a mai vrut deloc pe oala. Statea cu cacuta in chilotei fara sa ii pese, numai ca nasurile noastre fine erau total deranjate si trebuia sa schimbam odorul. Asa ca am pus piciorul in prag si am zis ca facem o pauza de o sapt.-doua. Dupa acea pauza Luca a inceput sa stea la olitza, il aplaudam cand facea pp, il mai mituiam si cu cate o bombonica.
Si a reusit sa invete. Soacra trambitza de fericire ca i-a reusit planul. A invatat copilul. Degeaba ii aratam poze cu Luca pe WC cand facea pe la vreo 2 ani, am una chiar cu aspiratorul langa WC, Luca spunand ca face pipi numai cu aspiratorul langa el. In fine. Deci pe la 2 si jumate a invatat. Dar tine cont ca el nu mai facea deloc noaptea.
Sfaturi de la pediatrii de aici:
- pus la oala de la un an jumate. Nu vrea, nu il forta. O sa capete repulsie fata de oala;
- nu merge cu oala, incearca cu reductorul, copilul invata prin copiere;
- cand poate sta fara sa faca mult timp pipi, mai ales noaptea;
- cand urca scarile cu un picior in fata celuilalt e timpul sa incepi operatiunea;
Ai vreo graba sa o inveti? Ce faci cu ea cand pleci in vizita? Te cari cu oala dupa tine sau ii pui scutecul care e un mare NO NO odata ce ai inceput operatiunea?
Kim, voi ce mai faceti? Stiu ca pe Alice o puneai la olitza.

www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefanna spune:

Ce mult ati mai scris fetelor, si ce mare placere imi face sa va citesc.Ha nici macar nu am zis salut...ce purcelus sint!!!!!!!
Mihaser bravo mamica de baietel.... si io vreau de oi mai avea burtica doi sa produc o copie a primului copil, deci fetita!!!!! Sa cresca sanatos acolo in casuta temporara si tu sa ai energie pt atatea barbati in jurul tau.
Catrinutza pupici la Mariuca.E un mare adevar ca in Ro se sare pe antibiotic din prima.Cateva arugumete cunosc, dar nu are rost de polemici.Sistemul e cumva ciudat, si asa ca doctoru isi apara pielea ca a dat un antibiotic eficient.Insa sint si mamici care preferra sa mearga de 2 ori pe sapt la medic, decat sa ii faca copilul rezistent la antibiotic, plus alte minuni.
Cat despre problema socrilor, vad ca devine din ce in ce mai acuta pe aici.Catrinutzo mama te inteleg asa de bine.Si eu mi-am dorit relatii normale, de familie( mai ales ca sintem aici la capaul lumii) insa am fost luata de prostu care e pres la usa, il calci in picioare de cate ori poftesti, ca tot nu baga de seama si il duci de nas cum vrei tu.De data asta insa au sarit calul muuult prea mult, si am decis ca relatiile vor ramane rupte definitiv.Soacra mea imi mai intra in casa( o fac de dragul sotului meu)desi initial hotarasem sa vada copilul doar prin parcuri.Insa cu sora-sa veci nu vreau sa mai am de-a face.Vreau sa spun ca si in conditiile in care eu sint acra, tot se mai gaseste sa imi mai incalce regulile de crestere a fetei.Ma rog, m-am hotarat sa ignor totul, sa incerc sa vad ceea ce bun( daca mai sint in stare sa vad asa ceva) si sa avem relatie de buna ziua si de bun simt.
Ciuf uite asa aflu si eu de la tine ca tatal Ralucai este urolog pediatru... si culmea ca eu stagiul de pediatrie l-am facut in sectie de urologie(jumate din el).... desigur il stiu, dar cred ca nu am facut conexiunea intre numele lui si numele de familie al Ralucai... pe care sincer nici nu stiu daca l-am stiut vreo data... ea era Raluca din XII A si atat.Si eu am zis ca de apelat la soacra sa ma ajute cu ceva la copil NEVER.Nu ca nu s-ar pricepe, insa mi-e ca asa cum mi-a scos altele pe ochi, si pe asta mi-o va scoate, si plus ca e tot asa genul care tre sa aiba totul sub control, sa fac cum stie ea, ca asa e mai bine.Si ori as tine in mine si as inebuni, or m-as certa cu ea urat de tot, ceea ce nu mai am pofta sa se intample cate zile oi avea.Eu vin dintr-o familie pasnica, cu muulta liniste si iubire, fara intrigi ciudate, si asa vreau sa fie si caminul meu.Ca de ajung sa o urasc pe soaca-mea, se va reflecta si in viata copilului, ceea ce nu vreau.Vreau ca Bia sa o stie de bunica, si va depinde de ea de ii va castiga sau nu afectiunea fetitei.
Rocsana de sarbatoarea lui Papura Voda, nu ne-au mai dat foc la gard,dar l-au facut ferfenita... asa m-am enervat ca nici nu am mai avut pofta sa povestesc.S-a lasat cu politie si scandal.De suzeta ce sa zic... probabil ca daca nu am avea antecedente in familie de dinti stranbi de la suzeta si deget, nu m-as fi grabit sa o scot asa barbar.Pana la un punct o dorea numai la nani, motiv pt care o si striga nani.Apoi asa din senin a devenit si o pasiune diurna, lucru care m-a speriat, drept pt care am ascuns-o definitiv.Doua nopti a fost jaaaaaale, dar apoi gata.Insa cand i se casuna, ma pune sa o iau in brate si sa o caute ea in dulap in canita in care stia ca o tinem.
Andreea am vazut Thea, care e un deliciu.POza in care e in salopetica aia tricotata mi-a placut teribil de mult. Ce idee faina ai pt Craciun.Imi aduc aminte de cand eram acasa, si lucram cu adolescentii din Biserica mea.La Paste, la Craciun si nu numai, mergeam pe la spitale, pe la azile de batrani, pe la orfelinate, unoeri cu foarte putin, dar cu timp pt acei copilasi si batranei nenorociti.Imi amintesc ca intr-un an de Paste, un batranel ne-a zis"de cand ati fost aici de Craciun, am trait sperand ca va veti aminti de noi si de Paste.Si uite ca Dumnezeu mi-a implinit spernata".Adolescentii mei de atunci sint unii parinti( da parinti ffff tineri, ca-s io baba, da nu chiar o baba de o mie de ani), dar sper ca formeaza si ei altii in locul lor care sa duca ceva caldura si dragoste in locuri asa de triste.Te imbratisez pt o asa idee grozava.
Aalina pai Bia mea va ajunge sa vb ca fetita ta cand s-o marita Face legatura intre mutle chestii, spune cuvinte, unele prima silaba, altele ceva mai intregi, dar nici pe departe ca fetita ta.
Catrinel ei, ce rezultat a venit pt Oana?! O pupam ca poate de la pupul nostru bactetia se topeste si scapa Onica de ea.
Gataaa, ca m-am intins cat o zi de post, si mai am de facut atatea pt care as avea nevoie de lungimea unei zile de post.
Pupici de la cord pt toata lumea.

Stefanna si Bianca-Nicola( macar la semnatura sa ma bucur si eu de numele de nicola)

Mergi la inceput

Stefanna, ce ma bucur ca scrisesi. Dupa cum se vede am un chef de munca ca magarul de fuga.
Da, tatal Ralucai lucreaza la urologie, il cheama ceva cu B, Brenaru, habar n-am. E inalt si cu chelie.
Tu ai invatat-o pe Nicola la olitza?
Stii, eu imi faceam procese de constiinta ca la mine primeaza dragostea posesiva. Prefer copiii langa mine, nu ma pot desparti de ei, dar nici socrii sa nu imi calce casa. Si pana la urma copiii cand isi mai vad bunicii? Sotul nu pare incantat de ideea de a merge in Ro numai pentru o luna. El vrea mai mult pentru copii. Iar eu sa imi las copiii cu socrii, fara sa stiu ce fac, ca eu nu prea cred ce mi se spune pana nu vad cu ochii mei, nu pot sta. Asa ca sunt tare indecisa.
Poze cu Nicola mai ai?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefanna spune:

Ciuf ... si io tot ca magaru de fuga am chef si mai e un pic si parca sint multimea vida!!!!!!!!!!!!!!!!!numai ca nu ma prea amuza comparatia.
De olita am avut ganduri MAAAARI in aprilie cand a venit mama, dar specimenu se criza, si se criza urat, ca eu ma crizam apoi mai rau decat ea, asa ca am renuntat. I-am luat apoi prin iulie cred colacel pt WC si din an in paste mai trage cate un pipilica pe acolo.Mai nou a prins distractia cu stau pe WC si o inebuneste pe mama cu jos pampersu ca vrea, vezi Doamne, fata caca.Sta si rade pe colac, se agata de jucariile de baie, trage ce este la indemana pe chiuveta si tot asa.Suzeta a fost grija mea, pampersu nu mai este.
Am uitat sa va pove(uite ca iar ma intind, pacatoasa de mine).Cand Bianca avea vreo 5 luni, un amic de al meu medic, care a lucrat pe la nu stiu ce fundatie in USa, mi-a spus ca daca o invat alfabetul pana la un an, capacitatea ei intelectuala va fi semnificativ mai mare, va avea o putere de asimilare mai mare, si va citi cu o viteza fantastica.Nu am cunostinte mai multe despre chestia asta, decat mi-a zis el( nu am avut timp de cercerate in domeniu).La acea vreme in sinea mea m-am amuzat, dar dupa ce a implinit un an, i-am cumparat niste litere dintr-un fel de spuma, pt baie.Si mama, care bagase la cutie chestia cu alfabetu, se juca cu ea prin curte, prin casa, ii arata literele si ii spunea de la ce vin si tot asa.Acum vreau sa va spun ca fata mea stie jumate din literele din alfabet( nu la rand), si oriunde le vede le zice.Daca vede T zice tati, daca vede D zice Dida( Dora), M (mami), y ighec.. si tot asa.E tare nostima.Ma rog, nu stiu ce diferenta va face, dar noua ne e tare draga cand ne arata fiecare litera in parte si se bucura de parca ar fi descoperit ceva cu totul nou.Mai stie sa numere pana la 5, si cunoaste toate cifrele... cand o invata sa socoteasca am sa o rog sa ma invete si pe mine
Acum i-a luat tata-su orga, si va sa spun cum e in casa?!
Danybv bun venit si de la noi... tu te rogi sa nasti normal si eu ma rugam sa nasc prin cezariana.Spre deosebire de mine, sper sa iti fie implinita dorinta.

Stefanna si Bianca-Nicola(22 martie 2006)

Mergi la inceput

Am reusit sa ma tin de promisiune si... am pus poze noi cu Alex. Maine am sa dorm pe birou, of cate iresposabilitate din partea mea!
PS. Nu ma pot baga la somn, sunt socata de cele intamplate cu Sebastian Lungu. Oare cine va plati ptr cele intamplate. O viata a fost distrusa si ei nu fac decat sa arunce acuzatii in stanga si dreapta.

Mergi la inceput

aici sunt pozele:http://www.flickr.com/gp/21142377@N06/24fZYR

Mergi la inceput