* Ghiocei de martie-aprilie 2006 * (45)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

MIHA, felicitari pentru baietel! ce-o sa se mai bucure Cristian ca o sa aiba un fratior sa faca ghidusii impreunaoricum, tu o sa fii cea mai rasfatata din familie, asta e clar, cu 3 baieti in jurpupici!
a, si nu te stresa cu examenul; si eu am facut scoala in spetembrie-octombrie-noiembrie (ca mergeam cand puteam) si examu' prim l-am avut in decembrie (picat la sala), iar finalul in martiepe parcurs insa am mai luat ore de condus, sa nu uit...Tin pumnii sa fie ok.

Catrinel, sanatate multa Oanei! de la gradi e problema? fetelor, eu ma stresez de numa cu gradinareala asta, vad ca e destul de greu la inceput...brrr...Anyway, sper sa nu fie nevoie de antib si sa fie sanatoasa Oana cat mai repede!

Ce mai citim noi
The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

NOE, habar nu am, dar nu prea cred. Poate sa fie si din parc, cum pune mana pe toate draciile ca sa le arunce la gunoi, ofofofof.
La gradi e intr-adevar greu la inceput, dar cand vad ce progrese face, si ce mult ii place acuma... sapt trecuta cand nu a fost 2 zile i-a lipsit tare, si tot o sriga pe prietena ei Mia... Luni s-a imbracat aproape singura ca sa plece. S.-a chinuit cu geaca, si-a pus caciula pe varful capului, a venit cu fularul, si isi cauta pantaloni, a incercat vreo 3 pulovere...sa mori de ras nu alta. Dar sa vezi ce nu mai mor eu de ras ca incepe sa aleaga cu cu ce vrea sa se imbrace

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinutza spune:

fetelor, multam din suflet pentru incurajari...nici nu stiti ce bine mi-au facut, maia les ieri cand eram in prgaul unei crize de plans de nervi, de suparare, de strans de gat pe careva...

Povestea suna cam asa: stiti ca saptamana trecuta ma plangeam ca mucosea la greu...in w-e a inceput iar sa tuseasca, expectorand, dar fara sa mai vomite ca data trecuta...nu a facut febra, poate si gratie medicamentelor homeopate pe care i le dadeam...ieri, impinsa de sot (un fel de toma necredinciosul al tratamentelor clasice), hai sa mergem sa ii facem a doua injectie cu beriglobin (asa cum ne-a spus doctoritza din spital)...simteam io ca nu-i cazul sa dau ochii cu doctora...si aici incep sa ii dau dreptate Monicai, care m-a avertizat ca astia de la Elias una-doua branuleaza si antibiotizeaza...asistenta mi-a spus sa o vada totusi doctora...hai sa stau...poate n-o fi ala asa de negru...ete ciu-ciu...mi-a facut internare ambulatoriu ...bronsita acuta ( e drept ca de dimineata simteam si eu ceva prin pieptul ei)...ne interna acolo fara doar si poate daca nu exista nush ce epidemie de burticaraie si i-a fost teama sa nu ia fata si altceva...asa ca acum ne ducem la 12 ore sa ii faca antibiotic..a patra runda intr-o luna juma'...va vine sa credeti???
Asa ca aseara am pus mana pe telefon si l-am sunat pe doctorul Stanciu si m-am programat pentru fata la el...asa nu se mai poate...e deja sensibilizata, aia la spital una-doua baga antibiotic (acelasi pentru toate nenorocirile) si pt ei e gata, au rezolvat...
Am intrebat-o pe asitenta sefa de la cresa daca au mai avut asa cazuri si mi-a zis ca ea n-a pomenit sa fi avut copil care s-o tina lant cu chestia asta...chiar si ea mi-a sugerat ca poate cei de la spital s-au grabit...nush ce sa zic...oricum si ea mi-a spus sa ma duc la Stanciu...asa ca acum imi fac listutza "neagra" pe care sa i-o prezint...
Hazbantu meu a zis ca pana in ianuarie sa n-o mai ducem la cresa...sa o punem bine pe picioare, sa baga imunizante in ea si mai vedem...

Soacra-mea ii plange de mila, dar n-a zis pana acum din proprie initiativa ca sa stea cu fata acasa...ieri, dupa ce "vai mamaie iar esti bolnavioara", vine neagra de suparare la noi..o intreb ce-i...cica i-a spus socrului meu ca iar e fata bolnava si s-au certat..n-am zis nika...si mi-am inchipui ce i-a zis socra-miu, acelasi care atunci cand eram in spital i-a zis lui Traian ca sa nu mai ducem fata la cresa ca gasim noi o solutie (am inceput sa urasc vorba asta, zau), adica si-o oferea pe nevasta-sa voluntara ...numai ca a uitat s-o intrebe si pe ea...ea cica nu zicea nimic (asta mi-a povestit sotul, care si el e super suparat pe maica-sa din cauza asta)...si ieri sunt convinsa ca a intrat socru in ea si i-a zis sa stea acasa cu fata...si s-a adeverit pentru ca intr-un final, eu n-o mai intrebasem nimic, sa imi spuna asa cu ton de repros, de mare sacrifiu, ca nu se mai duce la tratamentul ala, ca o "sa stau mamaie cu tine pana la 3 ani sa te cresc ca lumea"...n-am mai comentat nimic, dar imi venea sa ii crap capul...dar i-am pove sotului... caruia i-au sarit nervii ca ce e aia "s-o creasca ca lumea?"...si i-am zis ca oricum noi n-o sa o crestem ca lumea dupa standardele ei niciodata si ca asta e mesajul pe care il primesc mereu de la ea...

Poate sunt eu deplasata, dusa cu capul...dar spuneti-mi si mie ca "mamaie" care trambiteaza peste tot cat isi iubeste nepoata, care se lauda cu ea peste tot mai ceva ca cioara-mama, nu da un telefon, nu mai zic de vizita in doua saptamani de stat in spital...mint..m-a sunat in prima zi sa ma intrebe cat stau si pe urma m-a mai sunat o data pentru ca mai in gluma mai in serios i-am reprosat lucrul asta...si de vizitat, a fost o data...pentru ca s-a nimerit sa fie musai sa mearga cu Traian la cumparaturi si pentru ca el trebuia sa vina la noi...dar nu va spun cum statea ca pe ace, ca ea trebuia sa ajunga acasa sa faca gratar ...
Si ma doare sufletul pentru ca eu chiar am pus suflet si i-am ajutat pe toti... abia cand am simtit ca sunt lasata balta cu fata (n-aveam nevoie de alt ajutor), am inceput sa fiu si eu mai rezervata si sa devin mai nesimtita...Nu mi-a placut niciodata sa barfesc, stiu ca sunt parintii sotului, dar de cand stau acasa, de cand e copilul, psihicul meu nu le mai rezista...stiu ca s-ar putea sa fie si mai rau, dar nu pot sa concep felul asta de a fi cu doua fetze...sunt multe de povestit si mi-e ca ma 'nervez de numa'...

Miha..felicitari pentru bebeu...deci n-a vrut sa fie roz????lasa ca-i bun si asa...o sa fii rasfata de atatia baieti ...

Diana mama, ce sa zic????!!! cu gradinareala asta vad ca-i cu dus si intors...acum chiar ma gandesc (in lumina celor spuse de ASlina despre Marc)ca poate era mai bine daca o lasam sa mai si raceasca pana acum...io ma bucuram ca am fata strong, dar ea nu se imuniza de loc...sper ca voi sa aveti numai sanatate...incepeti si voi ceva imunizare din timp...

Catrinele...sanatate muuuuuulta Oanei......n-a facut febra, da cica s-o ia din timp sa nu mai faca pneumonie...acum stau si ma gandesc...paote era mai bine sa fi refuzat???...hai ca m-ai dat pe spate cu costu coproculturei...
Carmen...hai maaaaaaaaaa...nici mie nu imi place cand incepe sa fie zloata iarna, dar gandeste-te ca acum faci oamnei de zapada fara sa se mai uite chioras la tine nimeni
Micaalsa...cica bronsita acuta...la ea toate sunt acute mai nou..una simpla nu poa' sa faca si ea...
Gabi...era vorba, dar se pare ca a zburat vorba aia...ma bucur ca incepi sa iti mai revii un picutz...
Alina...ma duc sa mai cer pareri...ca dintr-astea care sar repede cu antibiotic m-am cam saturat..oricat de sensibila ar fi fata io tot zic ca prea repede baga antibiotic in ea...

revin si cu alte raspunsuri

------------------------------------------------------------------------
catrinutza - mamicutza ... de mariuci
varsta Mariucului (28 februarie 2006) Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze cu Mariuca
_

"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Catrinel_17

NOE, habar nu am, dar nu prea cred. Poate sa fie si din parc, cum pune mana pe toate draciile ca sa le arunce la gunoi, ofofofof.
La gradi e intr-adevar greu la inceput, dar cand vad ce progrese face, si ce mult ii place acuma... sapt trecuta cand nu a fost 2 zile i-a lipsit tare, si tot o sriga pe prietena ei Mia... Luni s-a imbracat aproape singura ca sa plece. S.-a chinuit cu geaca, si-a pus caciula pe varful capului, a venit cu fularul, si isi cauta pantaloni, a incercat vreo 3 pulovere...sa mori de ras nu alta. Dar sa vezi ce nu mai mor eu de ras ca incepe sa aleaga cu cu ce vrea sa se imbrace

Subscriu la ambele...si la progrese si la ne-muritul de ras in momentele in care nu ma inteleg cu ea la "asortat" ...in vara a vrut neaparat o pereche de sandalutze care se asortau la culoare cu rochitza, chiar daca erau unele de plastic, folosite la plaja...cam de atunci ne "distram" cu dorintza fierbinte de a ne imbraca singurele...

varsta Mariucului (28 februarie 2006) Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze cu Mariuca
_

"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenpit77 spune:

Noi pasta cu imbracatul singurele inca nu o avem, adica sa-si alega ea vestimentatia, si ne ste groaza cand o veni acest moment.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Catrinel_17

AAAAA, STEFANNA, si eu fac asa, nu bag in seama sfaturile (“ca de ce ii dau numai 2 perechi de sosete sin care una cu talpa mare de plastic) si nu ii dau papusi seriosi copilului, ca e rece pe jos”). Si tac si o las sa zica si fac ce vreau eu. M-a acuzat dupa aia ca “sunt o persoana rece”. In fine. Da, am devenit si eu (mai) acra cu ei, cred ca asta e evolutia fireasca a lururilor
Asa-i ca daca (de ex) iti spune sa ii dai fular mai gros, i-l dai tot pe ala subtire, desi de fapt voiai sa ii dai unul mai gros, dar fiindca ei au spus (si cum au spus), simti dorinta irezistibilaaa, sa faci fix invers? Eu asa simt….

Credeam ca numai io m-am transformat in muratura...si n-am fost asa cu ei...cat despre dorintele irezistibile de care vorbesti, corect....

quote:

Oana e OK, nu mai are diareee de mult, e totul bine, dar inca nu am rezultatele de la a doua coproculturaaa! Are numai mucei si tuseste. Acuma dupa ce i-am dat sirop de tuse nici nu prea mai tuseste. CATRINUTZA, poate e o raceala inofensiva, aici toti copii pe care ii stiu sunt mucosi!!! Da-i inainte cu homeopatia, si oanei ii prieste. Ce ii dai?

Pai pe langa cele din comert, adica Septilin (din plante himalayene) si Imunomix (echinaceea cu propolis), are de la medicul homeopat o schema individualizata...e pe zile si pe momente ale zilei...dimineata, de ex, ii dau de fiecare data altceva: baryta carb, silicea compus, calendula, natrium murila, pulmine histamine, pytolacca, streptococcinum...la pranz alternativ ii dau giardia ch30, house dust, d.farinae si lycopodium - bryonia (toate impotriva unor "nenici" care produc alergii), dupa-amiaza aconit compus, iar seara febbhb...in plus avem trusa pentru raceala (tinctura de echinaceea si filipendula, aconit compus, febbhb, ulei esential de eucalipt, pyrogen pt febra, picaturi pentru nas si o combinatie de plante pentru infuzie)si una pt tuse (ipeca compus, sambuscus, tinctura de petasites, sirop de tuse, ceai bronhicalm)...
Siropul de tuse nu-l vrea...si nici nu efan al ceaiurilor desi sunt aromate placut...ne-a mai dat si un amestec din plante gen sirop tot pentru imunitate, doar ca nici sa nu-l vada....
Cam asta...

_

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by alinaalex

Catrinutza, tu poti sa duci plasa cu jucarii la cresa? pe noi nu ne lasa cu nimic, adevarul e ca au sute de jucarii oriunde vezi cu okii, in schimb ne lasa sa mai aducem cate una acasa, daca cumva Marc se atasaza de vreuna. In afara de hainutze de schimb chiar nu ducem nimic. Nici macar sticlutza de ceai sau apa. Are acolo una personalizata. Stai linistita, nici Marc nu manaca homari sau caviar , desi la noi taxa de masa pe zi e de 12,5 RON, asta pe langa taxa de 5 mil, dar pot sa spun ca mancarea e super buna, 4 mese, in fiecare zi alte feluri (ceea ce acasa...sa fim seriosi...daca aveam eu chef sa gatesc zilnic tz feluri...): dimineata cereale/ cremvusti/ painica prajita/ soldatei cu pateu/unt, etc., la 11 masa de fructe, la 13 supica si felul 2 (gratare/snitelas etc. cu tot felul de garnituri), iar la 16, dupa somnic, o gustare plus ceva la pachet - iaurt, budinca, baton cu cereale, etc. Deci e mai mult decat ok. Daca as manca si eu zilnic acolo, sigur as pune ceva kile ...chiar am nevoie!
Marc s-a smecherit, in sensul ca mai nou altoieste copiii....de unde pana nu demult era ciuca batailor, adica il pocneau toate fetitele si el nu riposta, prefera sa planga sau sa stea resemnat, acum s-a facut al dracu' Pe Georgi, prietena lui o pocneste peste botic de cate ori are ocazia, de a ajuns saraca sa clipeasca speriata cand se apropie de ea (dar tot nedespartiti sunt), o mai si musca, pe mine la fel...si se imbranceste cu toti copiii de prin parc daca indraznesc sa-i ia vreo jucarie, lupta pt. orice lucru, numai sa feie al lui. si asta, of course, de cand merge la cresa. Acolo s-a antrenat, desi educatoarele zic ca nu prea se bate, i-o fi rusine de ele, ca fata de mine, ce sa spun...

Mai, au ei ceva jucarii...dar nu ff multe si nu ff evoluate...ce au mai adus parintii...si am zis ca e bine si pt ea sa fie lucruri cunoscute, ii va fi mai usor...noi ii ducem si scutece si schimburi...in rest nici noi nu ducem nimic daca nu vrem in mod special...eu ii duc ceai facut de mine ca sa nu ii mai dea de acolo de menta ca nu se pupa cu tratamentul homeopatic...in rest cam atata...
Mancarea e mai saracutza, ca de atat ajung banii...dar vorba ta...oricum acolo papa mai variat decat acasa, unde gatesc la 2-3 zile, si n-am mereu imaginatie culinara, chef sau timp sau produse la indemana...asa ca daca nu uit sa vad ce au avut in meniu, incer sa suplinesc acasa ce nu primeste acolo...in special fructe, doar ca nu se mai omoara cu ele ca inainte...
In ce priveste "negativele" educatiei de gradi nu pot sa zic ca s-a naravit...a avut o perioada in care musca tot ce rpindea, dar de cand i-a iesit si ultimul dintisor s-a potolit...s-au ca am tot certat-o??...in rest, am vazut influente pozitive...e mai linistita decat acasa...poate si faptul ca si eu, facandu-mi treburile linistita si avand mai mult timp disponibil pt ea a ajutat...de asta mi-e ciuda sa n-o mai duc, pentru ca chiar o ajuta...

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

CATRINUTZA, nu pot saa cred ca i-au dat antibiotic "Preventiv", nu? ca preventiv a fost... ce naiba de medici sunt aia, e de groaza, pe bune. Pe Oana o vede numai daca tuseste 14 zile. dupa aia avem voie sa mergem. sau daca are febra mai mult de 3 zile, sau daca tusea se inrautateste rau.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by nshiro

ma bag si io in discutia ta cu poli...poate si faptul ca in jurul mariei se vorbeste muuuuuult mai mult japoneza, poate de asta e mai receptiva decat la limba romana....pana la urma o sa le invete pe ambele, dar ma gandesc ca fiind acolo si fiind si mititica, e mai bine sa stie sa ceara ajutorul in japoneza...ca poate il primeste....
quote:

In alta ordine de idei cum ati scapat de suza? Ca Maria acum e mai abtir decat niciodata, umbla cu cate doua dupa ea si uneori noaptea cu suza in gura fiind, cere suza…. Ieri a reusit performanta sa bage 3 suzete in gura toate deodata. Am reusit s-o prind si-n poza. Ia uitati aici: http://family.webshots.com/photo/2620429130100292454InnklA

M-am crizat de ras, crede-ma...asta da moment inaltator...o sa iti platesc drept de autor pentru ca ti-am folosit poza ca exemplu ca se poate si mai rau....sa ma lase toate "babele" astea ca vai fata mare cu suzeta....desi m-a pus pe ganduri, ce-i drept...cerd ca trebuie sa incep procesul de dezvatare repejor, inainte sa ajungem si noi la fel...mai ales ca si noi, ca si voi, ne-am "prostit" la "batranete"...
quote:
. Si tati nostru chiar inainte de masa de seara ii da Mariei snacks-uri, porcarii de-a lui, ca el le cumpara, eu le arunc si Maria e teroare cat de mult ii plac. Mai ales ca i le da taica-sau… daca iti zic cum e programul de masa la noi… halandala rau. La ora 3 ia o gustarica la gradinita (masa de pranz fiind la 12) de care eu nu prea sunt multumita, ori inghetata, ori prajitura, ori biscuiti, rareori un fruct a.i. cand vine acasa pe la 4 eu ii dau fructe, branzica, iaurtel. Masa de seara la 7 (mancare gatita obisnuita de care mananc si eu) doar ciuguleste. Vine tati pe la 8 si cat pregatesc eu masa pt el (ca noi mancam chestii diferite) urca sus cu Maria si servesc “antreul” chipsuri sau alte porcarii apoi coboara la masa iar Maria mananca tot ce-i da taica-sau (de la mine nu primeste) si manca bine, orez la greu plus peste sau ce-o mai fi… Cert e ca mananca bine dar ALERGAND… ia o gura mai face o tura se mai izbeste intr-un perete iar mai vine sa ia o gura iar o ia la fuga, cade, se impiedica, se suie pe o masuta si tot asa o tine. Tre sa fie flamada tare ca sa stea in scaunelul ei. Cand o hranesc eu la 7 mai sta dar daca e taica-sau acasa nici o sansa. Asaaa si dupa masa neaparat desertul bomboane, stie cum “le cheama” si pe japoneza si pe romaneste si pe engleza si le cere pe toate cele 3 limbi cand ma fac ca n-o aud….

Vorbesti de Maria-san sau de Mariuca???...io una zic ca fast-food-ul a fost inventat pentru mariuca... mancare alergata...mancare ce se poate manca din zbor, in timp ce face alte 100 de lucruri...si mariucu adora sa manance cu taica-su, chiar daca sunt mancaruri la care mai devreme facea nazuri....
Cat despre facut ca nu aud cand cere bobo (la noi e vorba de pastilutzele homeopate), il cheama si pe Bebe in ajutor ...

quote:

Catrinutza bine ca ati revenit cu bine! M-am crucit iar citind de conditiile si de “omenia” din spital… Asa am patit si noi in martie… febra, tuse, muci, antibiotic timp de o saptamana la sfarsitul caruia rezultatul, leucocitele in crestere. Si abia dupa inca o saptamana se indura si pediatrul nostru sa-i faca o raza la plamani si voila: plamanul stang putin “atins” in partea de sus. Schimbat antibiotic si dupa inca o saptamana au inceput sa-i scada si leucocitele…Am inteles ca in Romania s-ar face un vaccin impotriva pneumoniei… Mie doctorul mi-a spus ca daca face o data capata sensibilitate si recidiveaza mult mai usor dupa. Nu-ti spun ce morcov am pt iarna care urmeaza ca stiu cum ii tin in picioarele goale la gradi, ca nu au voie decat cu o singura bluza peste camasa de corp, ca la somnul de pranz ii dezbraca la piele si le pune pijamaua fara maieu, bluza de corp etc…. Aici nu se ia temperatura in fundulet sub nici o forma. Cat sunt noi nascuti la ceafa iar dupa ce mai cresc un picut la subrat ca adultii. Mariuca sta cuminte cu fundul in sus? Maria noastra are si ea un fix cu termometrul cum il gaseste in casa cum si-l baga prin tricouri. Odata tot tiuia prin preajma ei si nu stiam ce e… Ea e obisnuita ca noi tre sa luam temperatura in fiecare dimineata ca tre s-o scrim in carnetelul de gradinita.Da la voi asa de cald e de sta fara pamparsi? Mai sa stii ca Mariile astea au fobie de olita ca nici a mea nu vrea sub nici o forma. Cat s-o pun si s-o iau…Vad ca iar suteti cu muci. Sper ca ati si mers la doctor. Eu zic ca va fi ok Mariuca. Stii cum arata cardul nostru de la doctor? Fiecare luna e incercuita, ceea ce inseamna ca in fiecare luna l-am vizitat. Uneori erau numai muci, alteori rosu in gat, alteori haraiala in piept, alteori virusache care dadea febra, de fiecare data altceva. Si numai cand vedea numele gradinitei de pe fisa, fara a o mai consulta ne putea spune ce are… Singura luna neincercuita e august cand am fost in Romania. Lasa ca o sa fie bine si Mariuca va deveni din ce in ce mai puternica. Am cautat da nu am gasit decat in japoneza si nu mare branza decat prin auctions ca aia pe site-ul lor nici macar nu au poze, asa ca am fotografiat catalogul special pt tine: http://good-times.webshots.com/album/561466732iwRtAa

dar pentru fiecare a luat antibiotic??? ca am senzatia ca numai romanii au cultura antibioticului...ori avem industrie infloritoare......vrea nu vrea sta cu termometrul in dodou...desi mie mi-e teama sa nu se zbata si sa se raneasca...pana mea, nici mie nu mi-ar placea ceva infipt in zonele delicate...
E un vaccin ... Prevenar...in alte tari e pe lista obligatorie..la noi nici macar nu se stie de el...ma duc sa vorbesc cu Stanciu, el il recomanda (andreea stie)...sa imi spuna ce si cum...oricum cat e bolnavioara ciu-ciu vaccinare...
cat despre sensibilitate, chiar intr-atata??? !!!
Cat despre fotografiatul catalogului, uite un mare
In rest felicitari pentru vorbariciu vesel si innotator...mi-ar place sa gasesc si eu un curs pentru donshoara mea...ca sigur ar ajuta-o sa isi canalizeze energia...

vroiam sa iti zic mai multe, dar donsoara nu ma lasa...

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irina71 spune:

Fetelor, nu pot sa cred, mi-a raspuns Mariana la mesajul privat ! Imi multumeste pentru mesaj, si spera sa posteze un mesaj aici, dupa ce mai citeste din urma, caci nu a mai intrat de mult pe DC. Sper din suflet ca este OK, impreuna cu toata familia ei !

Irina, mami de Andrei (03.03.2006)

www.dropshots.com/Irina71
www.flickr.com/photos/14891034@N08/sets/" target="_blank">Multe poze cu mine

Mergi la inceput