respect pentru clienti
![](images/user_woman.png)
In week-end am fost la un supermarket (mai micut ce-i drept), era seara, aproape de ora inchiderii si m-am bucurat ca nu erau foarte multi clienti. Stand la coada sa platesc alimentele cumparate am observat ca doamna care spala podeaua, avand mopul in mana, se apropia periculos de picioarele mele
. Nu m-am miscat de pe loc gandindu-ma ca daca tot a avut proasta inspiratie sa se apuce sa spele pe jos cat inca mai sunt clienti in magazin, va avea macar bunul simt sa ma ocoleasca. Neh, m-am inselat amarnic. Pe un ton apasat mi-a zis “Va dati mai incolo sa spal si eu?” ; eu i-am raspuns “e absolut necesar sa spalati acum?”, ea replicand “normal ca da, peste 10 minute se inchide magazinul si pana atunci trebuie sa termin de spalat si sa plec acasa”. In acest timp, ea, vanzatoarea si jandarmul mi-au aruncat niste priviri pline de dispret. Nu avea nici un rost sa-i explic ca trebuia sa-si faca treaba dupa inchiderea magazinului, iar daca tot anticipase momentul, din respect pentru clienti, nu trebuia sa ne deranjeze in modul acesta.
Chiar daca pare un incident minor, lipsa de respect pentru clienti este mereu prezenta in Romania. Nu pot decat sa sper ca cei implicati (competitorii) vor constientiza faptul ca o afacere creste atat timp cat se construieste si se consolideaza o cat mai buna relatie cu clientii.
Raspunsuri
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
izabela505 spune:
Azi iti da cu matura peste picioare, maine te da afara din magazin... Cand fetita mea avea cateva luni, intr-un supermarket mi s-a spus ca este interzisa intrarea cu carutul si mi s-a sugerat sa las copilul la intrare!!!!!!!!
Oliv75 spune:
E vorba de principiu. Si eu lucrez cu clientii si astept sa primesc ceea ce ofer, profesionalism si respect. Nu cred ca era imposibil sa mai astepte 10 minute si sa-si indeplineasca atributiunile din job description (ce fain suna job description pt femeie de servciu).
Glumesc, dar nu cred ca in fisa postului scria ca trebuia sa spele cat inca mai sunt clienti in magazin.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Androix/Androix.jpg)
Androix spune:
quote:
Originally posted by Guestus
Exact...al dracului de greu sa te dai 1 m in spate.
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_evil.gif)
Andreea
Oliv75 spune:
quote:
Originally posted by Guestus
Exact...al dracului de greu sa te dai 1 m in spate.
cobra mai esti, guestus
![](icon_smile_big.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Androix/Androix.jpg)
Androix spune:
Da cand mergi in hipermarket si te alearga aia cu masinile alea cu care spala pe jos te dai din calea lor sau si aia trebuie sa astepte inchiderea tarabei ca sa poata spala pe jos?
Problema ta este legata de femeiea de serviciu cu job description nu de faptul in sine...
Andreea
Oliv75 spune:
E o diferenta, aia asa trebuie sa faca ca sa pastreze curatenia dat fiind volumul foarte mare de clienti. Aici e cu totul alta poveste, e vorba de curatenia generala, finala.
dulcetica spune:
Ideea e ca avind in vedere ca tu cheltui o gramada de bani la ei in magazin ar trebui sa te trateze cu respect.E vorba si de atitudinea ingrijitoarei:“Va dati mai incolo sa spal si eu?” E total ireverentioasa!Un "va rog imi permiteti sa spal" cred ca ar fi fost in regula . Totusi chiar e atit de anormal sa te trateze civilizat ? In occident iti zimbesc,sint amabili si cred ca nu doar fiindca e in fisa postului ci din educatie,bun simt si pentru ca sint mai relaxati, bilateral.
Totusi ca sa-i explici care e intriga si sa constientizeze ca n-ai nici o vina ca existi ,tu trebuia sa-i raspunzi :cu multa placere stimata doamna,va rog!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elyda/elyda.jpg)
elyda spune:
quote:
Originally posted by dulcetica
Ideea e ca avind in vedere ca tu cheltui o gramada de bani la ei in magazin ar trebui sa te trateze cu respect.E vorba si de atitudinea ingrijitoarei:“Va dati mai incolo sa spal si eu?”E total ireverentioasa!Un "va rog imi permiteti sa spal" cred ca ar fi fost in regula . Totusi chiar e atit de anormal sa te trateze civilizat ? In occident iti zimbesc,sint amabili si cred ca nu doar fiindca e in fisa postului ci din educatie,bun simt si pentru ca sint mai relaxati, bilateral.
Totusi ca sa-i explici care e intriga si sa constientizeze ca n-ai nici o vina ca existi ,tu trebuia sa-i raspunzi :cu multa placere stimata doamna,va rog!
dulcetica
![](cool.gif)
![](cool.gif)
![](cool.gif)
dana
Oliv75 spune:
Nu-s o persoana fitoasa si chiar nu caut motive sa ma stresez fara rost, dar atitudinea lasa mult de dorit. In ceea ce priveste angajatii, nu este obligatoriu sa plece cand se termina programul cu clientii, daca ar fi asa, ultimii clienti, printre care ma numaram si eu, ar trebui sa-si uneasca fortele si sa ajute intreg colectivul la definitivarea curateniei