retete arabesti/ramadan (4)
Raspunsuri - Pagina 5
hannen spune:
Laura,bobul este verde din cauza ca e "tinar".Cel maro,este cel uscat!La fel si fasolea,cind e tinara ...pastai,cind se usuca ramane fasolea (uscata)
Eu fac mincare de mazare cu morcov (taiat cubulete mici).De asta zici?
Monica,am emotii sa bag nautul la masina de tocat.am incercat cu el fiert si tot n-a iesit cum trebuie!Mi-e ca stric bunatate de mixer!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
dodo spune:
quote:
Originally posted by dumitrulaura
Bobul asta de care vorbesc este verde si mare. seamana cu fava beans. Daca dai pe google serch la images , fava beans cam asa arata. la noi la Romania se gaseste in conserva de la Durra. Au si salata de vinete gata facuta, si naut . Chiar si sarmalute din alea micute. Si citisem aici la un oment dat , facuse cieva o mancarica , cu fasole verde boabe nu pastai si nu mai stiu unde e.
Cred ca e vorba de broad beans, o varietate de bob mai mare si e verde, cind e copt devine alb ca fasolea, nu maro, cum zice cuscra. Eu il gatesc stir-fry, daca e verde (crud), cu porumb boabe sau stiuleti mititei, fasole verde, morcov taiat bucatele, suc de rosii si piept de pui sau pulpa dezosata. Daca e uscat, il pui la inmuiat ca pe fasole si-l fierbi a doua zi, dupa care se piseaza, se adauga tehina, ulei de masline, zeama de lamiie si se maninca precum hommos, numai ca se cheama foul.
Ortansa spune:
buna dimineata
am scris aseara un mesaj si mi-a cazut netul:-(,asa ca-l scriu din nou :-)
Laura-noi pregatim bobul verde(cel mare de care zici tu)asa:
se caleste o ceapa tocata fin,se adauga bobul si se calesc putin impreuna.se adauga 1-2 pahare de orez cu bobul lung,se amesteca si se adauga 3-4 pahare de apa sau supa de pui(strecurata).Se potriveste de sare si de piper.Se incearca orezul si daca e nevoie se mai adauga apa.cand orezul si bobul sunt fierte se stinge focul.Se serveste cu iaurt.
Bobul fiert se poate servi si ca atare,scurs de apa din conserva- cu sare si lamaie .se mananca cu ajutorul unei scobitori:-)
Monica-felicitari pt concurs.ce ma bucur ca tu ai castigat
hannen-ia un bob de naut si sfarama-l intre degete.daca se sfarama cu usurinta,n-are de ce sa-ti fie teama ca se va strica robotul.in retetele de falafel de aici se pune si bob si naut.nautul trebuie inmuiat cam 12-20 de ore,deci de pe o zi pe alta cred ca e de ajuns.
va traduc ingredientele necesare la falafel,din linkul cu bucataria libaneza:
• 1.5 pahar bob uscat(Ful Majroosh)
• 1/2 pahar naut uscat
• 1 pahar ceapa tocata
• 2 lingurite usturoi maruntit
• 1 lingurita cumin
• 1 lingura praf de copt
• 2 lingura sare
• 1 lingura piper negru
• 1 lingura hot chili powder (sau dupa gust)optional
• 1/2 pahar patrunjel tocat marunt
• ulei pt prajit
cred ca se face si doar cu naut,asa ca puteti sa scoateti bobul din reteta.se scurg boabele f bine de apa si se baga intr-un food processor,pana se maruntesc. se adauga si restul ingredientelor din lista.iese o pasta grunjoasa,verzuie(de la patrunjel).se incerca daca atunci cand formezi gogogloase in mana nu se farama.daca se farama se mai adauga putina apa.se formeaza bile care se aplatizeaza putin(cu mana,cu lingura sau dupa imaginatie) si se prajesc in baie de ulei.Se servesc neaparat cu sos tarator de tahina(la care se adauga putin patrunjel tocat) si cu muraturi si ardei iute murat.
I've gt you under my skin
dodo spune:
Brava ca ai cistigat, Monica, da'mi spui si mie ce concurs? Ca io am cam lipsit de pe-aici. Miine inshallah o sa scriu si reteta de fatair, n-am uitat, numai timp n-am avut. Aratafalafelul tau, ezact ca al meu, si da, eu ti-am zis ca-l tavalesc prin susan pt. un gust mai bun, daca mai prajesti si niste cartofi in uleiul de la falafel, iese un miros de-aduci vecinii pe la usa, al meu dupa miros stie ce e-n oala.,.
dumitrulaura spune:
Ortansa multumesc de reteta . Tocmai e pe foc.
Am mancat 1/4 din conserva cu bob. Intr-adevar e bun si asa. Bine ca m-am oprit la timp.
Am gasit si reteta www.recipezaar.com/18236" target="_blank"> de Fooll Mudammes. O incerc data viitoare.
norocuta spune:
quote:
Originally posted by hannen
[Norocuta,ia spune tu,taameya din ce se face,din naut sau din foul ca omul meu ba ca din foul!!nu mai pricep nika!
Asa am inteles si eu. Cand am intrebat initial sotul mi-a zis ca din foul, apoi i-am zis de voi cu nautul (si el stie de o noapte) mi-a zis ca si din naut.... stii tu, cate bordee atatea obicee
monica-elizabet spune:
Buna fetelor
si multumesc
mama ce activitate intensa e pe-aici...ma bucur
eu azi cred ca fac ceva super simplu Batata bi kezbera si niste orez cu legume si ciuperci...vad eu...ca nu prea am timp de gateli, treuie sa merg cu alex la controlul pentru sinuzita dupa amiaza...si vreau sa ajung si la ceva cumparaturi.
va pup pe toate fug sa bag retetele noi la listuta
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
hannen spune:
Bre lume,am facut falafelul.Nu se sfarima intre degete Ortansa,dar l-am bagat la masina de tocat ca am citit ca asa face cuscra!
No,l-am tocat si mi-a iesit cam sfaramicios insa nu s-a sfarimat in tigaie.A iesit bun la gust(l-am dat si prin susan) dar cam tare,omul zice ca parca i-am dat pietre sa roada.
Ortansa,suna asa bine reteta ta,cred ca o sa mai incerc o data si fac amestec,naut cu foul ca am si de ala.Aa,si nu i-am pus bicarbonat (asa scria in reteta cuscrei )ca n-am avut,si n-am stiut ca merge si cu praf de copt.Oare de aia a iesit asa tare??
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
monica-elizabet spune:
poate ai scurs prea bine toate ingredientele ca la mine iese chiar si cu nautul doar inmuiat cam molicica compozitia...adica o modelez...dar cu greu
oricum daca a fost bun la gust...asta conteaza...
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
dodo spune:
Yap, bicarbonatul il face sa fie mai pufos, de-aia rodea pietre cuscrul..Nu-i nika, data viitoare pui ceva de crescut-bicarb sau praf de copt(eu n-am pus niciodata praf de copt dar cred ca merge si asa). Daca vezi ca e cam sfarimicioasa compozitia, pune un pic de apa, 2-3 linguri si vezi daca se modeleaza mai usor. Eu il mai dau si prin sita fina de la masina de tocat si iese mai fin.