Si italienii au criminalii lor

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

"SI" italienii au criminalii lor? Glumiti?

Si mafia italiana a cui o fii? Si asasinatele politice in plina strada, si macelurile cu mitraliera pe strazile din Chicago, si reglarile de conturi cu zeci de morti ale mafiei napolitane? Si romanii impuscati recent e pe srada?

Ati vazut voi asa ceva in Romania? Au SI italienii criminalii lor? Eu cred ca ar trebui sa le fie rusine sa vorbeasca tocami ei despre criminalitate. Daca scandalul izbucnea intr-un stat ca Elvetia sau Suedia poate mai intelegeam. Dar tocmai ei? Mi se face greata!!!!

Bun si ce vrei sa spui? Ca peste toate astea enumerate mai sus, mai au novoie si de criminalii nostri? Asta spuneau si ei, au destule bube, nu mai au nevoie si de tiganii nostri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

quote:
Originally posted by Letitia1

"SI" italienii au criminalii lor? Glumiti?

Si mafia italiana a cui o fii? Si asasinatele politice in plina strada, si macelurile cu mitraliera pe strazile din Chicago, si reglarile de conturi cu zeci de morti ale mafiei napolitane? Si romanii impuscati recent e pe srada?

Ati vazut voi asa ceva in Romania? Au SI italienii criminalii lor? Eu cred ca ar trebui sa le fie rusine sa vorbeasca tocami ei despre criminalitate. Daca scandalul izbucnea intr-un stat ca Elvetia sau Suedia poate mai intelegeam. Dar tocmai ei? Mi se face greata!!!!

Bun si ce vrei sa spui? Ca peste toate astea enumerate mai sus, mai au novoie si de criminalii nostri? Asta spuneau si ei, au destule bube, nu mai au nevoie si de tiganii nostri.

Nu, spuneam doar ca domnia si prostia se platesc. Adica daca aveau putina minte se protejau, cum au facut alte tari, dar ei au mers pe formula "Dumnezeu cu mila", daca e ieftin e si bun, vazand si facand. Acum trang ponoasele si tipa de zor ca e doar vina noastra. N-ar trebui sa-si asume si ei partea lor de vina, adica lipsa unei analize prealabile a posibilelor repercusiuni pe termen lung ?

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piccaflor spune:

ellej tocmai pt faptul ca au si ei destui criminali nu-si doresc si gunoaiele altora...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piccaflor spune:

"Ieftin si bun"?...saracii italieni,noroc cu noi dom'le......sa stii ca atit italienii cit si emigratii care lucreaza in acelasi loc si facind acelasi lucru sint platiti la fel!
Si stai tu linistita ca sint destui italieni care presteaza munca de jos...si chiar daca n-ar fi asa,in afara de romani mai sint 'nsphe mii de alti emigrati de diverse nationalitati,asa ca nu ramin ei fara gunoieri si cameriste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

quote:
Originally posted by piccaflor

"Ieftin si bun"?...saracii italieni,noroc cu noi dom'le......sa stii ca atit italienii cit si emigratii care lucreaza in acelasi loc si facind acelasi lucru sint platiti la fel!
Si stai tu linistita ca sint destui italieni care presteaza munca de jos...si chiar daca n-ar fi asa,in afara de romani mai sint 'nsphe mii de alti emigrati de diverse nationalitati,asa ca nu ramin ei fara gunoieri si cameriste

Picca si Matteo rasfatatul (2.09.2007)

Sa inteleg ca acceptarea tuturor romanilor/romilor in Italia a fost doar o mostra de generozitate exacerbata? Buni ca painea calda italienii astia, nu stiu cum sa mai faca loc amaratilor din pur dezinteres!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

quote:
Originally posted by ellej

Si noi ce sa facem? Sa-i testam pe toti care trec granita daca sunt potentiali criminali ? Ca inteleg ca respectivul tigan, cel cu crima, nu avea antecedente.

Ce credeau italienii, aduc din est pentru muncile lor de jos mana de lucru ieftina si buna, cu frica lui Dumnezeu, oameni numai buni de pus pe rana? Nu cred ca i-a obligat cineva sa-i lase sa stea in conditii promiscue, puteau, ca si alte tari ale UE, sa-i lase sa stea pe cei cu permis de munca, cu o locuinta decenta etc. Puteau sa se protejeze, dar n-au facut-o. Nu e corect sa ne arunce noua in cap acum laturile de care sunt si ei in mare parte responsabili.

Instinctiv imi vine sa spun ca nu trebuie sa lase rromii sa iasa din tara, ca e normal ca astia nu vin la munca serioasa aici, ci la furat, cersit. Dar asa ceva e imposibil. Cum mai spuneam.....au pasaport roman si deci ai trecere libera la granita pentru ca Ro e in UE. E drept, ca italienii nu au stiut sa gesteasca baracile astea de rromi. E drept, ca au inchis un ochi......dar acum.....vazandu-se cu cazurile de infractiuni si criminalitate pana la stele......s-au revoltat. si e normal ca nu vor recunoaste niciodata ca nu au stiut sa gesteasca situatia..........si asa arunci in carca romanilor faptele infractorilor. E greu sa stii......
Pe de alta parte sa stii ca nu numai rromii fac infractiuni. Sunt foarte foarte multi romani care sunt asi in a comite o infractiune.
Eh.....putem noi sa scriem aici cat in stele ....oricum nu rezolvam nimic........poate doar sa ne spunem "oful".......

mult asteptat

Mergi la inceput