De ce?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Dorsilia sa nu o invidiezi pe Sheannamp ca este medic si are consultanta non-stop;un medic este bine sa nu-si ingrijeasca familia si sunt putini cei care se hazardeaza.
daca va inchipuiti ca un medic poate fi lucid cand se imbolnaveste copilul si se interpun starile de panica cand te gandesti la ce este mai rau si.....credeti-ma ca el stie cel mai bine ce poate fi mai rau!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Dorsilia

Si hai sa te mai intreb ceva: de ce Guvernul, statul, nu respecta primii profesia de medic, medicii, si de ce le acorda retributii de toata jena? de ce spitalele sunt mereu in penurie de de toate, de ce sunt in pericol copiii si nu numai de infectii intraspitalicesti, de ce e atata delasare si punere la coada a sistemului sanitar? De ce atata lipsa de respect de la cel mai inalt nivel pt sanatatea omunlui, pt institutiile unde se acorda ingrijiri, pt personalul medical? DE CE?

pai este simplu:conceptia statului,ma rog a guvernului, aceeasi cu aceea care domina acest forum:medicii sunt spagari si se descurca ei,iar cu spitalele:doar nu o sa le oferim conditii de hotel la bopor,ca "baietii destepti" se trateaza in strainatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

quote:
Originally posted by b.nica

Dorsilia sa nu o invidiezi pe Sheannamp ca este medic si are consultanta non-stop;un medic este bine sa nu-si ingrijeasca familia si sunt putini cei care se hazardeaza.
daca va inchipuiti ca un medic poate fi lucid cand se imbolnaveste copilul si se interpun starile de panica cand te gandesti la ce este mai rau si.....credeti-ma ca el stie cel mai bine ce poate fi mai rau!

este un avantaj cert sa ai un medic in familie. Nu stai sa tremuri ca nu-ti raspunde padiatra, ca e plecata din oras si nu are cine sa-ti consulte copilul, ca tre sa mergi pe mana unuia de la urgente, Doamne fereste! Numai cine nu e medic poate intelege prin ce stari de panica trece o mama cand febra copilului trece de 39 si e fleasca in pat, frisoneaza si sta cu ochii semiinchisi, abia daca mai reactioneaza. Eu am doi copii mici acasa si stiu ca e bine sa ai pe cine sa te bazezi cand ai probleme. Nu numai un medic se gandeste la ce e mai rau. De aia e important sa ai un medic de incredere, care te respecta si-l respecti. Oricum, eu sunt aia care merge la medic si la controale nu numai de nevoie, si nu ca sa gasesc neaparat un diagnostic ci ca sa ma asigur ca totul functioneaza normal

Mergi la inceput

Daca nu s-ar consuma atata patima in criticarea medicilor ati putea afla de la ei ce trebuie sa faceti in situatii de urgenta;sunt masuri care se pot invata cu usurinta si pana vine medicul sa va ajutati puiul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

S-au suparat si se abtin?

Eu nu am patima impotriva nimanui. Ma deranjeaza cind cineva afiseaza un aer de superioritate.
Despre spaga... eu am mai propus ca medicii de pe forum din Romania sa spuna unde lucreaza (pentru ca am vazut ca nu primesc spaga nicicare), in felul asta isi vor gasi multi pacienti de pe forum.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

daca si-ar afisa locul de munca nu ar fi considerata reclama mascata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Nu stiu, ma gindeam ca e o solutie. Multa lume intreaba pe aici cit dai, unde dai etc. Am vazut ca sint fete care spun ca ele nu primesc, altele care spun ca stiu medici care nu primesc.
Faceti o lista cu ei si ies din "business" cei care primesc.
Acum sint off-topic...

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
[iRuxij, rafuielile personale se fac, din cate stiu, prin PM si nu prin mesaje off-topic. Repet, am cerut raspunsuri constructive, si, poate, solutii de cum sa limitam ca prostia, ignoranta, mitocania, kitscul sa acapareze total sistemul de valori modern.

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Am avut noi doua vreodata vreo rafuiala personala? Eu mi-am spus parerea despre acest topic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by sirimie
discutia este despre cit de rau e cind sfaturile proaste "bine intentionate" (toate sint bine intentionate) sint mai ascultate decit sfaturile de bun simt care vin de la oameni care stiu, si mai ales de la OMS.

Pentru mine OMS reprezinta o autoritate. Dar nu e la fel pentru toata lumea, ba as indrazni sa cred ca pentru majoritatea oamenilor care nu au legatura directa cu domeniul medical.
In definitiv cine-i OMS-ul asta? ar putea sa intrebe multi oameni. L-ai vazut pe oms? Te-a tratat oms-ul? Are vreun tratament miraculos pentru cancer? De unde sa aiba vreo faima pentru oameni care nu citesc jurnale medicale?
In plus oamenii asculta mai usor de cineva care pare ca este cu adevarat interesat de problema, si pana una, alta, colega, vecina, prietena sau verisoara dau sfaturi cu cele mai bune intentii. Ca si in alte situatii, nu mai conteaza ce sfaturi sunt date, ci felul in care sunt date.
Colega, vecina, prietena, trateaza persoana in cauza ca pe un egal, pe cand de multe ori medicul trateaza pacientul ca pe un copil nestiutor care trebuie sa asculte opinia informata a celui in halat alb. Asa ca intre superioritatea si detasarea celui pregatit sa dea tratamente si grija si implicarea vecinei... mie mi se pare de inteles ca de multe ori este aleasa cea de-a doua varianta.
In general pentru multi oameni conteaza mai mult cum li se spune ceva, decat ce li se spune. Dar asta nu inseamna ca sunt prosti. Ci ca sunt fiinte complexe si ca trebuie sa gasesti calea catre urechile lor. Daca iti pasa. Daca le acorzi respect neconditionat. Daca poti sa privesti ca pe un egal pe cineva care nu face parte din elita societatii.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp
Repet, am cerut raspunsuri constructive, si, poate, solutii de cum sa limitam ca prostia, ignoranta, mitocania, kitscul sa acapareze total sistemul de valori modern.

Din moment ce nu incerci sa ii intelegi pe oamenii din jurul tau, ci continui sa ii cataloghezi in toate felurile, ce raspunsuri constructive te astepti sa ai?
Daca tu nu poti sa respecti alegerile altora (vezi muzica, emisiunile, idolii) de ce pretinzi respect pentru ideile tale? Adica ma rog, poti sa pretinzi, dar nu te mira ca nu il capeti.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput