De ce?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Eu cred ca problemele deriva si din faptul ca romanul e atotstiutor. Nu exista lucru la care sa nu se priceapa, mai ales la fotbal si medicina , parca asa era o vorba...

Cred ca fiecare ar trebui sa respecte meseria celuilalt, chiar daca maturatorul de strada matura de la stanga la dreapta, sa nu vina altul, de alta meserie sa-i spuna ca nu face bine(am dat un exemplu banal, dar se poate raporta la orice meserie). Din pacate in Ro sunt destui care fac asta, considerand ca anii de scoala (si nu ma refer acum la studiile superioare neaparat) sau experienta in meserie nu se cuvin respectate.
Poate sunt devina si oamenii, meseriasii, care in loc sa-si faca treaba asa cum se cuvine, o fac pe "romaneste"...lasa ma ca merge asa! De aici au ajuns romanii sa se priceapa toti la de toate...mai bine fac eu cu mana mea, decat sa vina unul si sa-mi faca de mantuiala si sa-l mai si platesc...si din pacate asta se rasfrange si in sectoarele unde nu ar trebui, in special medicina. In fine, asta a fost putin off topic, dar sunt lucrurile care ma deranjeaza cel mai mult in ceea ce priveste raportul dintre meserii, felul in care au ajuns sa nu mai fie respectate, daca tot veni vorba de asta...

Ceea ce o deranjeaza pe Sheannamp este nepasarea, delasarea, comoditatea de a trece prin filtrul gandirii sfaturile venite de la "neaveniti"-vezi vecina de la 3 sau vanzatoarea de la magazin...
Nu cred ca din aroganta sau de a se ridica pe ea deasupra altora a deschis subiectul, ci pentru ca tot ce s-a intrebat ea, ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru noi, romanii, indiferent unde locuim.
Sa fie un semnal de alarma ca putem fi condusi de un JIJI sau ca fetele noastre in loc sa mearga la un film sau la un teatru, sa citeasca o carte buna, prefera sa stea in fata oglinzii si sa-si doreasca sa ajunga ca Monica. Din pacate asta e realitatea, indiferent cat de aroganta sau nu ar fi initiatoarea subiectului...

E doar punctul meu de vedere.

Mihaela si fetele mele

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

ma lovi relevelatia ... multumita spuselor lui Marius ...adica mereu m*am intrebat de ce ? de ce sunt asa de pronita pe romani si pe subcultura existenta ...si Marius m-a ajutat sa vad altfel lucrurile ...

Marius are perfecta dreptate toti suntem pe o singura treapta , fiecare ne raportam la doza de cultura si bun simt a fiecaruia ..care depinde de spatiul si comunitatea in care ne "dezvoltam" ca oameni ...dar atunci te intrebi altceva ...mai de ce ma enerveaza la culmeeee toate astea ...si numai pe romani..si tot eu mi-am raspuns ..cum de ce ?!?! pentru ca stiu cum am fost ...stiu ca odata eram altfel si ca oameni dragi care odata aveau ceva de spus si de la care aveai odata ce invata s-au transformat parca peste noapte in oameni nepasatori ..oameni a caror cultura se rezuma la ce vb Directu'si Lumitatoru' Lazarus ...a caror creier parca a fost spalat ...si de asta toti mai multi dintre noi isis pun intrebarea de ce? de ce ne-am schimbat ?? Si ce e si mai rau e ca si celor care inca le pasa parca pe zi ce trece parca numai au putere sa lupte si incep incet devin "inghititi" de mase ...
Cultura romaneasca moare incet incet si noi nu facem nimic ... pana si tiganii isi apara cultura si traditiile ...noi nu ..preferam sa ne integram in alte culturi si sa le adoptam ...si stiti ce mi se pare cel mai revoltator ca daca spui anumite lucruri despre romani si Romania ti se raspunde .."daca nu iti convine in Romania ..pleaca" sau " ce iti pasa , esti la straini " ... esti in primul rand roman ...dar la noi pana si patriotismul moare ....

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

O parte din mine

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by alessia105
Si ce e si mai rau e ca si celor care inca le pasa parca pe zi ce trece parca numai au putere sa lupte si incep incet devin "inghititi" de mase ...

Nu, nu cred ca devin inghititi de mase, doar ca nu le mai pasa, si asta e cel mai rau. Devin cumva separati si de aceea sunt considerati "deasupra". Recunosc si imi fac mea culpa, ca am aceleasi sentimente vis-a-vis de ce fac si ce cred unii sau altii, atata vreme cat aceia nu vor deveni constienti ca trebuie sa faca ceva, sa redea societatii romanesti ceea ce a fost ea odinioara, restul se lupta cu morile de vant, din pacate. De aceea am si spus in prima mea postare ca e o intrebare retorica...
Mi-a ramas intiparit in minte o faza, de acum 2-3 ani, cand eram cu fetele la plimbare, in SM, orasul unde am locuit in Ro. Un pusti de 9-10 ani a aruncat chiar in fata mea un ambalaj de la o napolitana, sau ciocolata...ce-o fi fost, pe jos. L-am rugat frumos sa ia ambalajul de jos, i-am aratat cosul la 2 metri in fata lui, iar el mi-a raspuns: ia tu hartia de jos daca vrei, eu n-o iau! Si a plecat mai departe, lasand hartia acolo si amuzandu-se cu prietenul cu care era, cat de smecheri au fost ei. Atunci a fost ultima data cand am spus ceva cuiva, m-am gandit ca daca un pusti poate sa fie asa, cum mi-ar raspunde un adult? Am devenit astfel ignoranta fata de cei care se comportau asa cum nu-mi convenea, desi comentam in sinea mea si ma intrebam mereu DE CE?

In rest ai dreptate alessia105, mi-a placut mult ce ai scris!

Mihaela si fetele mele

Hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by sirimie

Parerea mea este ca ea si si-a exprimat tristetea ca multa lume pe forum o contrazice desi ea e medic .

Asa cred si eu.
Pe de alta parte e normal ca oamenii sa nu fie intotdeauna de acord, nici cu sfaturile date de medici. Nu am fost intotdeauna de acord nici cu parerile lui Sheannamp, de exemplu...

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Si medicii gresesc adeseori (mi s-a intamplat de n ori), e imposibil sa asculti de un medic orbeste. Nu sunt Dumnezei, sunt oameni. N-ar mai fi atata suparare pe ei, daca ar trata macar omeneste pacientii, nu cu dispret cum fac unii ,ca deh, pacientul e prost, un fel de vierme. Eu in Ro din cauza asta n-am fost niciodata la ginecolog-pana la 27 de ani cand am plecat din tara. As fi murit inainte sa permit sa fiu tratata fara respect, sa-mi spuna "tu", "da' ce draga..." si sa imi vorbeasca vulgar. Acum am inteles ca e mai bine, mai ales la cabinetele particulare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Nu inteleg de ce nu va asumati concluzia care este limpede precum cristalul daca recititi postarile:ne deranjeaza Sheannamp si tot ce spune ea pt.ca este medic.Si medicii astia.....lasa ca stim noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Nu. Eu sint de parere ca nu trebuie sa asculti orbeste nici de sfatul medicului, tocmai pentru ca si ei gresesc, pentru ca asa cum spunea cineva, unii au fost si ei ultimii in clasa...
Am citit pe forum multe sfaturi proaste, unele care cica proveneau de la medici, altele de la persoane bine intentionate.
Este adevarat ca sint parinti care s-au confruntat cu o anumita problema de sanatate la copilul lor si sint foarte documentati. Nu vad de ce e o problema sa impartasesti cu altii din experienta ta. Mamici care alapteaza le pot incuraja pe novice etc. De ce cautam latura negativa numai?

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Originally posted by b.nica

Nu inteleg de ce nu va asumati concluzia care este limpede precum cristalul daca recititi postarile:ne deranjeaza Sheannamp si tot ce spune ea pt.ca este medic.Si medicii astia.....lasa ca stim noi!

Nici o legatura.

Mergi la inceput

Asa cum spuneam...la medicina se pricepe toata lumea...pe cand si un subiect cu fotbalul?

Mihaela si fetele mele

Hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Ramona, discutia este despre cit de rau e cind sfaturile proaste "bine intentionate" (toate sint bine intentionate) sint mai ascultate decit sfaturile de bun simt care vin de la oameni care stiu, si mai ales de la OMS.

De exemplu. Pentru unii e mai usor sa ii dai sirop in pepene galben decit sa mergi la doctor. Sau sa incepi diversificarea la 2 luni in loc sa alaptezi pina la 6 luni si sa incepi dupa aia, pentru ca asa ti-a zis tie cineva de pe forum.

Nu iti impune nimeni sa faci intr-un anume fel. Dar poti fi dezamagit ca tu spui ceva si ai dreptate, dar nu te asculta pe tine ci pe altcineva care te contrazice cu o aiureala.

Aici e vorba despre dezamagirea asta, nu despre dreptate. Cel putin eu asa am inteles.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput