De ce?

De ce? | Autor: Sheannamp

Link direct la acest mesaj

De ce doar aberatiile, ideile gresite, superstitiile si sfaturile provenite de la bagatorii in seama, cei care nu au nici o pregatire, nu au studiat nimic in schimb sunt primii care isi dau cu parerea raman adanc infipte in memorie?

De ce moasa comunala, baba cu veleitati de saman, vecina de la 3 stiu mai bine decat oamenii de stiinta, cercetatorii, medicii, avocatii, profesorii si in general orice individ cu studii superioare?

De ce oricate pagini s-ar scrie si explicatii ar curge tot ceea ce se aude la "radio shant" suna mai bine si trebuie obligatoriu urmat?

De ce fiecre mama stie intotdeauna ce este mai bine pentru copilul ei? Mai bine decat medicii, decat OMS, decat oricine?

De ce OTV si nu TVR Cultural sau Discovery Channel?

De ce bioenergeticieni obscuri si nu medici reputati?

De ce Gigi Becali si nu Andrei Plesu?

De ce Monica Columbeanu (acum observ cacofonia) si nu Marie Rose Mociornita?

De ce prostul gust, kitschul, incultura, mahalaua, barfa ordinara, maneaua, aberatiile pseudo-stiintifice, prisnitele, uleiul/mierea/sarea pe arsura si nu decenta, simplitatea, criticile constructive, sfaturile OMS, apa rece pe arsura?

Vreau si eu sa stiu de ce. De ce e mai simplu sa alegem prostia in loc sa depunem un mic efort ca sa ne desteptam?

Am deschis acest subiect aici, pentru ca, mai devreme sau mai tarziu tot la zzeu ar fi ajuns. Mentionez ca intentiile mele sunt cat se poate de serioase si constructive. Pentru polemica sterila, ma uitam la Dan Diaconescu sau il ascultam pe Prigoana!

Multumesc anticipat pentru orice fel de raspuns!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

mi se pare o intrebare extrem de serioasa si am sa imi iau libertatea sa mut acest topic de la Zona Zoster la Generale.
Si eu remarc extrem de des cum hoaxurile, ignoranta, babismele si aberatiile iau locul stiintei, logicii si bunului simt.
Sa iti exprimi o opinie stiintifica si fundamentata este absolut periculos in fata stiintei din popor, din batrani, din tramvai sau din lift.

Nici nu ai cum sa combati - timpul e de partea lor. E inutil sa ii faci sa inteleaga logica sau avansul stiintei sau medicinei. Acest segment nu poate dormi daca nu stie ca are intotdeauna si impotriva oricarui dialogant si la orice ora dreptate. Asa se nasc si evolueaza viitoarele babe atotstiitoare de palier sau soacre acre forever nesatisfacute.

De ce?

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

quote:
Initial creeata de Sheannamp

De ce e mai simplu sa alegem prostia in loc sa depunem un mic efort ca sa ne desteptam?
cred ca tocmai ti-ai raspuns. pt ca e mai usor sa nu faci nimic decat sa faci ceva. sa depui un efort cat de mic. sa filtrezi informatia.

si pt ca raportul de forte nu e echitabil.

si pt ca cei multi depun mereu mai multa presiune. mereu ai 5 babe vecine care te toaca marunt cand iesi cu bb fara caciula. si pt ca nu toti au sictirul necesar sa le-o taie scurt.

Impotriva bannarii aelitei
diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Sint cu un picior afara din birou, dar ma scarpin in cap si ma gindesc ce scop poate avea postarea asta?

DC este un amstecatura de oameni...unii mai scoliti, altii mai putin, unii aroganti, altii mai cu umor, unii religiosi (de toate felurile) altii atei, unii fandositi, altii din topor, unii saritori, altii bagatori de bete-n roate.

Intrebarea se vrea cumva: "uite ce buni sintem noi, voi sinteti o varza...De ce nu faci cum spun eu?"...Raspunsul e simplu (dar greu de inghitit): toti sintem altfel.

Si era o vorba din popor: poti duce calul la apa, dar nu-l poti face sa si bea.

Nu e datoria nimanui sa forteze "luminarea"... trebuie sa vina din interiorul fiecaruia. Si nu te face mai bun, mai performant, mai ne-kitch (stiu, nu-i cuvint...) mai, mai, mai, mai, mai...

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

ocebine - apropo stii ce audienta are OTVul? de infricosat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puppe spune:

Parerea mea:
Pentru ca, uneori, prea des, obosim sa luptam contra curentului si prefeream lasitatea, ascunzandu-ne in spatele dictonului " nu te pune cu prostul, ca are mintea odihnita".
Pentru ca riscam sa fim etichetate drept snoabe, filfizoane, sau mai stiu eu ce, daca nu bagam in seama parerea vecinei de la 2 care are 4 clase primare si detine adevarul absolut in orice privinta.
Pentu ca ne guverneaza (si la propriu, si la figurat) marlania, nesimtirea si prostul gust. Si nu mai are rost sa facem nota discordanta.
Pentru ca, in final, ne complacem in situatia asta.
Ma scuzati pentru vehementa si pesimism...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by desprecopii

Sau Fox News vs. BBC?
Citi se uita pe PBS si citi la Prison Break?
Citi stiu de ce-a mincat Paris Hilton ieri si citi stiu unde-i Kazakhstan pe harta?

Intrebarea e pusa agresiv si pe un ton tendentios. Degeaba faci bine daca dai omului peste nas...

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Initial creeata de Sheannamp
De ce e mai simplu sa alegem prostia in loc sa depunem un mic efort ca sa ne desteptam?

O posibila explicatie: atunci cand ii spui unui om ca e prost sau ca ideile lui sunt proaste il pierzi... automat provoci spiritul de contradictie... daca tu ii negi experienta el va face orice, mai putin sa accepte idea ta desteapta/buna.
Daca ii spui ca greseste poate mai ai sanse sa il faci sa accepte ceea ce e corect.

In alta ordine de idei, sa luam de exemplu diversificarea la 6 luni a unui bebelus alaptat. Asta e o idee noua in Romania... cati ani sa aiba? 6-8 ani? Pe cand intelepciunea populara are cat... zeci, sute de ani?
Pentru a schimba mentalitati gresite e nevoie de campanii de informare serioase, de implicarea Ministerului Sanatatii, a unor fundatii, a voluntarilor, a medicilor... ar trebui sa existe o directie unitara... uita-te si tu, cate mamici vin si spun ca dau suc de mere la 2-3 luni la indicatia medicilor?

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

ocebine - de ce ti se pare intrebarea lui sheane- agresiva? Ceea ce spune ea - despre sociatatea romana - este in mare parte dovedit de popularitatea OTVului, a cuplului Columbeanu, a scandalurilor si ineptiilor pe posturile publice, a manelelor, a ziarelor cu fete toppless, etc.
Nu are orice dreptul sa isi puna aceste intrebari?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana_2007 spune:

Si eu m-am saturat de sfatul babelor si oamenilor care nu au nici o pregatire dar se cred super destepti si vin sa ma contrazica medicul care mi-a prescris ceva sau mi-a dat un sfat bun este nu tocmai bun pt ca copilul ei a facut asa de parca al meu ar semana cu al ei.
Si mai sunt si care au pretentia sa vina acasa medicul sa ii controleze copilul in conditiile in care nu i-a in seama ceea ce spune cica habar nu are.
M-am saturat sa vad tot felul de persoane care isi dau aiere de mari vedere dar nici nu sunt in stare sa poarte un dialog ca atare cu un reporter dar au pretentia sa fie tratat bine si cu respect.
M-am saturat de persoane care se dau in stamba si ies in evidenta cu tot felul de chestii si nu fac alceva decat sa strice 'fata' tuturor care sunt din acelasi neam cu el si suntem bagati in aceeasi oala.

"Oamenii mari nu s-au considerat niciodata mari,
oamenii mici nu s-au considerat niciodata mici!"
sau

"Fiecare om mare a invatat mai intai ca trebuie sa asculte,
de cine trebuie sa asculte si cand trebuie sa asculte."

Oricat de mult ne-am dori ca totul sa fie altfel si sa nu ne mai punem vesnica intrebare :'de ce?' nu se va intampla asta pt ca este permis sa se intample asta.

"Cand vrei sa lauzi un copil lauda-i faptele, nu-l lauda pe el.
Facand astfel vei incuraja comportamentul, nu mandria."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana_2007 spune:

quote:
Originally posted by desprecopii

Eu nu ma uit la OTV pt ca mi se pare o televiuziune de mahala.

"Cand vrei sa lauzi un copil lauda-i faptele, nu-l lauda pe el.
Facand astfel vei incuraja comportamentul, nu mandria."

Mergi la inceput