Un fel de a fi

Un fel de a fi | Autor: iahim

Link direct la acest mesaj

Ieri am fost intr-un supermarchet...Era zi de sarbatoare,ora pranzului,multa,multa agitatie...Priveam in jur,la oamenii atat de pestriti,unii se plimbau,admirau rafturile,altii paseau grabiti,unii priveau indelung in jurul lor parca nici n-ar fi fost la cumparaturi...Cu certitudine a merge la suprmarchet a devenit un fel de a fi, un mod de a-ti petrece timpul liber, un mod de relaxare...Si cand ma gandesc ca vin sarbatorile...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Pentru mine nu e deloc un mod de relaxare sa umblu prin magazine aglomerate. Prefer sa merg la cumparaturi doar cand am nevoie de ceva anume si sa-mi petrec timpul liber altfel.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

Nu stiu altii cum sunt dar mie nu-mi plac locurile aglomerate (cu exceptia concertelor rock). Banuiesc ca ai fost la cumparaturi intr-un supermarket din Craiova, care nu se compara (dpdv al aglomeratiei) cu cele din Bucuresti in zile de sarbatoare sau in preajma lor. Deci se poate si mai rau. Oricum, consumerismul este o religie in zilele noastre, el fiind responsabil de ideea ca ceea ce ai in prezent este insuficient si deci nesatisfactor, iar luxul este perceput ca o necesitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AILUI spune:

salve,
Iahim, , eu nu am priceput prea bine de fapt care e problema, te deranja aglomeratia, oamenii care pareau ca nu au nici un scop, sau ce?
Eu nu impartasesc parerea ta ca e un mod de petrecere a timpului liber mersul la cumparaturi! Mie sincer tare miar place sa cumpar on line totul, dar, daca nu vad cu ochii mei si nu studiez f ine ceea ce iau nu pot, in special daca este vorba de cadouri, imbracaminte,sau alte chestii ce necesita observare mai atenta!
Si, sa fiu sincera, atunci cand fac cumparaturi pt cei din familie sau pt casa, tare bine ma simt, deabia astept sa ajung cu ele la destinatar/tie....cred ca de aici aceea stare de relxare de care spui tu...
Chiar stau si ma gandesc ce fatza am eu cand sunt la super marchet !!
Cred ca uneori sunt euforica (atunci cand dispun de bani si cumpar ceva pt cei dragi sau pt casa)iar alteori par pur si simplu aparent absenta, asta atunci cand fac zeci de calcule cum sa ma incadrez in suma de bani disponibila ca sa iau ceva.....si bun, si ieftin, si sami placa.....ceea ce e foooooarte greu , dupa care ma mai gandesc cand mai ajung si acasa , sa fac mancare, cat mai am pana mi iau copilu de la gradi etc etc.
Din pacate, in aceasta a doua stare suntem cel mai adesea multi !

Acum am observat, spuneai ca era zi de sarbatoare, pai atunci chiar ca era un stres sa faci cumparaturi, in asemenea zile e ultra aglomerat !

Ce sa zic, sa dea DD sa avem sanatate, sa avem cu ce, pentru ce si cum sa facem cumparaturi, ca restul....vine de la sine !!

mami ailuI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

quote:
Originally posted by AILUI

salve,

Chiar stau si ma gandesc ce fatza am eu cand sunt la super marchet !!

mami ailuI

Probabil ca semeni cu sotul meu; si el arata la fel cand mergem la cumparaturi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxie spune:

Ador sa fac cumparaturi, iar super si hypermarketurile sunt locul cel mai bun pentru ca gasesc acolo ce imi trebuie intr-un singur loc. Cel mai mult imi place sa cumpar jucarele pentru pitici, obiecte decorative pentru casa si cosmeticale pentru mine. Merg la supermarket o data pe saptamana in general, dar daca e nevoie si mai des. E ceva absolut necesar.
In schimb cred ca a devenit un fel de a fi plimbatul prin mall-uri, in loc sa iesi in parc sambata seara, iesi "la mall". A devenit un loc unde se etaleaza toalete, bijuterii, coafuri samd.

Roxie, bubulutza Denisa (23 decembrie 2005)si bebe Mihnea Sebastian (11 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katiapam spune:

salut
eu depinde de momente nu intotdeauna am chef de locutrile super aglomerate dar uneori da
depinde de psihic
tocmai s-a deschis un nou super-mega market aproape de mine inca nu am mers deci trebuie

ticker

GIULIA-20/06/07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Destul de dureros, zic eu.
Un supermarket este un loc in care se presupune ca lumea merge sa-si faca cumparaturile. Cosuri pline...graba...un mod de a rezolva problema aprovizionarii, eventual pe un termen cat mai indelungat.

Poate la noi nu este asa. Si mie mi s-a intamplat sa observ lumea care se plimba printre rafturi fara alt scop decat cel contemplativ, si mi se pare extrem de trist ca la noi in tara 40% din populatie se afla la limita subzistentei, deci nici pomeneala de cosuri pline de bunatati...se plimba si se uita pentru ca atat le-a mai ramas.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana_2007 spune:

Si mie imi place sa merg la cumparaturi dar nu tot timpul.Imi place sa merg atunci cand stiu ca este mai putin aglomerat,imi place sa fac cumparaturi pt puiutza mea si am observat ca de cand s-a nascut ea nu ma mai uit la haine pt mine,la creme si al alte chestii cum o faceam inainte,acum imi place sa ii cumpar hainutze ei,sa nu ii lipseasca nimic,sa aiba cat mai multe jucarii.

Sunt foarte multi oameni care se relaxeaza la cumparaturi,nu ies din supermarcket cu cosul plin dar pierd ceva ore plimbandu-se printre rafturi sau pur si simplu nu dispun de o suma foarme mare de bani si fac calcule pt a lua mai mult si mai ieftin.Asa se va intampla si de sarbatori si din aceasta cauza se creeaza aglomeratia aia.

"Cand vrei sa lauzi un copil lauda-i faptele, nu-l lauda pe el.
Facand astfel vei incuraja comportamentul, nu mandria."

Mergi la inceput