Romania vazuta prin ochi de copil

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

quote:
Originally posted by danangie

quote:
Originally posted by mariamunteanu

Danangie, toti copiii plang la inceput la gradinita pana cand se acomodeaza. La copiii mei, desi sunt nascuti aici, acomodarea a durat 4 saptamani, iar dupa acest timp s-au obisnuit si le-a placut.
Deci nu tara straina este motivul pt. care a plans la gradinita.
De la 7 ani sigur ca e greu sa-i schimbi locul, mai ales ca merge la scoala. Copiii se obisnuiesc in orice tara daca vin de mici si daca traiesc impreuna cu parintii.

Inteleg ca de la 2,8 ani si pana la 7 ani nepoata ta a trait departe de parinti. Scuza-ma, dar aici e alta problema despre care nu vreau sa vorbesc pt. fiecare procedeaza cum crede cu propriii copii.

Maria

[b]Vezi tu...GIULIA la gradinita in Romania nu a plans niciodata. Din prima zi cand a dus-o i-a placut gradinita la nebunie. Deci.....

Pura intamplare, crede-ma.
Si poate atasamentul mai mare fata de bunici decat fata de parinti.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Cine stie.....cert e ca Giulia iubeste in aceeasi masura pe bunici si mama. Pura intamplare ca la gradinita din ro nu a plans niciodata? cine stie...

mult asteptat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Giulia s-ar fi obisnuit si la gradi din strainatate. Copiii se adapteaza mai usor decat adultii si isi fac mai usor prieteni chiar daca vorbesc limbi diferite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Initial creeata de vivianadupa ce ne-am intors din vacanta a fost foarte bulversata, a plans si nu a vrut sa se mai intoarca in tara. A vazut niste diferente pe care nu ar fi trebuit sa le observe la cei 9 ani si jumatate ai ei.

Din pacate remarca copilului face parte din aceeasi categorie cu bancul : o sotie se uita in oglinda si incepe sa se vaite : - Vai, iubire, ce grasa, odioasa, multa, monumentala sunt. Ma simt depresata, am nevoie de un compliment : - la care sotul - ai o vedere f buna, dragoste.

Ce poti sa-i spui unui copil care are dreptate ? Pentru el conceptele abstracte valoreaza 0 barat, oricata filosofie, compuneri, dezbateri ai face - el deschide ochii, vede si compara, as simple as that.

Pt. cine a zis ca la 9 ani nu se compara toalete, apai daca fi-mea care n-are nici 5 ani compara totul in cele mai mici detalii, dar'mite un copil de 9 ani ?

Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grenouille spune:

yeah. exact - un copil normal fix sta sa se uite la cat de "curat" (folosit de 5 ori in compunerea respectiva) e totul, si la cat de grijulie e vanzatoarea si la cat de curate sunt wc-urile de pe autostrada (de curiozitate, a vazut cineva cum arata alea? ) ??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by fortelady

yeah. exact - un copil normal fix sta sa se uite la cat de "curat" (folosit de 5 ori in compunerea respectiva) e totul, si la cat de grijulie e vanzatoarea si la cat de curate sunt wc-urile de pe autostrada (de curiozitate, a vazut cineva cum arata alea? ) ??

Ma scuzatz, dar nu am inteles nimic ? Puteti repeta ? Cu alte cuvinte, of courz.

Un copil de la 3-4 ani, daca e in plina sanatate mentala, pricepe tot si remarca enorm de multe detalii. Fi-mea remarca cate-o scama pe covor pe care io n-as fi vazut-o in veci, sau o gargarita in iarba, sau faptul ca mi-am prins sau nu parul, spre deosebire de sotzu', de ex. Dvs aveti copii ?

Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grenouille spune:

sa remarce detalii e una - sa revina cu amintiri de vacanta despre WC-uri e alta.
m-am exprimat mai clar acum?

nu e nevoie sa ai copii ca sa stii cum reactioneaza cand au 8-9 ani.
in general copiii au tendinta- mai ales in vacante si pusi in fatza noului, sa-si aminteasca chestiile misto si faine.

restul e, ca sa zic asa, adaos comercial dupa parerea mea. eu nu neg in nici un moment ca ro nu e cum e :D , da' mi se pare mare pacat sa te ascunzi in spatele unui copil cand ai de zis ca da, domne, am fost in europa si prin comparatie, in Ro e mizerie, nu-s autostrazi (deci nici wc-urile alea mirobolante, desi cre' ca alea de prin benzinarii se apropie cat de cat de descriere), pe oameni ii doare in spate si chelnerii sunt indolenti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by fortelady

sa remarce detalii e una - sa revina cu amintiri de vacanta despre WC-uri e alta.
m-am exprimat mai clar acum?

--------------------------
"blonda, 1,75, 90C, nu vand nimic, doar ma laud..."

Prima mea amintire intr-o tara straina (proaspata "iesita" si adolescenta) a fost WC-ul...habar nu avem ca se trage apa singura si orbecaiam dupa "lant"...am stat acolo vreo 5-6 minute (pe fundal de apeluri de ingrijorare ca am cazut acolo de la prietenii mai destupati ca mine).
Si da, am ramas impresionata de curatenia din WC...

Cauta un WC public in Times Square si povestea se schimba insa...

Anamaria

"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

exact,si baiatul meu (de 5 ani) cand ne ducem la vreun restaurant mai fitzos sau la vreun hotel ramane impresionat de toalete.cam asa:moamaaa,ce toaleta frumoasaaa!
iar cand vrea sa-mi povesteasca dupa un timp ceva despre restaurantul respectiv:nu mai tii minte mami,restaurantul ala cu toaleta frumoasa...

I've gt you under my skin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Remarca fetitei mele in Viena, pe cand avea vreo 9 ani:"mami aici nu pute WC-ul!"

Iar de cand suntem in Suedia imi spune ca poate in sfarsit sa mearga la WC la scoala, ca e asa de curat si nu...pute .
Deh, acum are 11 ani, s-o fi destupat? Si poate remarca si asta?

Mihaela si familia mea

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Hobby

Mergi la inceput