Despre integrarea rromilor
Raspunsuri - Pagina 30
![](images/user_woman.png)
alexiaaa23 spune:
La acest subiect s-a cerut parerea fiecaruia in legatura cu integrarea rromilor,dar din cate vad unele pareri nu se accepta.Sunt persoane care pur si simplu nu accepta ca nu toti oamenii gandesc la fel cu ele!Sunt pareri PRO si CONTRA,dar daca o persoana nu e pe aceeasi lungime de unda cu mine,nu am dreptul sa o jignesc sau sa o tratez cu un aer de superioritate!Mai mult,sper sa nu mi-o luati in nume de rau dar sunt persoane care banuiesc eu,le considera pe cele care au plecat din Ro,niste persoane care nu prea mai au dreptul la opinie tocmai ca nu mai locuiesc in tara!
Cred ca ar trebui sa ne masuram putin cuvintele si sa nu intrecem limita bunului simt pt ca nu stim cine se afla in spatele calculatorului.Poate fi o pustoaica de 18 ani sau o doamna de 50 ani,si nu cred ca avem dreptul de a o injosii.
Imi cer scuze ca am fost off topic,si sper sa nu mi-o luati in nume de rau!Dezbatem subiectul,il argumentam dar fara jigniri va rog,chiar mi se pare de prost gust si inca o data dam dovada ca ne asemanam putin cu cei pe care ii judecam momentan!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ladyJ spune:
[/quote]
Stiti ce cred ? Ca toata aceasta discutie este o aflare in treaba de o mana de cucoane care si-au gasit din apararea tiganilor un subiect trendy.
maria
[/quote]
Hai Maria,ca nu este chiar asa!
Nu ´´apara´´ nimeni minoritatea roma,ca inca nu e razboi si bataie,multumim lui Dumnezeu.
Se incearca doar o discutie obiectiva in care sa nu predomine doar fraze de genul ´´rommi sunt ticalosi,tiganii sunt criminali,nesimtitii,nespalatii..etc´´
Adevarul este intotdeauna la mijloc,nu crezi?
Multi nu cunosc aproape nimic despre tigani.Tot ce stiu este sa-i acuze,nefiind in stare sa gandeasca putintel mai profund.
Este deja un cliseu,discriminarea tiganilor.Ne-am obisnuit cu atitudinea asta si tinem cu dintii de ea.
Este foarte trist ca UNII tigani alimenteaza aceasta ura,prin faptele lor necuvenite,prin ´´salbaticismul´´ lor.
Dar,este trist si faptul ca mai degraba noi ceilalti aruncam cu piatra,in loc sa invatam sa ascultam,sa ne informam,sa incercam sa indreptam ceva.
Iar imi vine sa ma iau de maretul stat roman,de guvern si de toate institutiile,dar ma abtin....de data asta.
Si cred ca primul pas spre o integrare,ar fi ca noi,oamenii de rand sa nu-i mai uram,asa pe toti tiganii,in masa.
Sa comunicam.Sa incercam sa aflam ´´de ce´´.
Am luat odata de guler un copil,tigan,care a vrut sa-mi fure painea din mana.Si l-am intrebat ´´de ce furi´´? Mi-a raspuns ´´de foame´´.
II era foame!
Ce trebuia eu sa fac? sa-i dau in sut in fund,asa cum faceau majoritatea?Si dupa aceia sa ma mir ca nu se va integra?
ladyJ
alexiaaa23 spune:
De la sfarsitul celui de-al doi-lea razboi mondial au trecut ceva ani buni,si iata ca nici pana in ziua de azi nu au reusit rromii sa se integreze.(ma refer la marea majoritate,pt ca exista si exceptii bine-nteles)!
Prin anii 1990-1991,nu stiu exact anul dar promit sa ma informez si voi revenii cu date exacte a fost in Germania o revolta asemanatoare cu aceasta din Italia si tot impotriva romanilor si tot din cauza rromilor!
Am vazut un reportaj pe Discovery,unde au aratat exact ce si cum s-a intamplat,pt ca fusese filmat!
Stiti ce spuneau nemtii?
"Ne-am saturat de romani,put,locuiesc sub balcoanele noastre,fura,si mai cer si ajutor de la statul german!Ne-am saturat de ei,ori pleaca de buna voie ori ii trimitem noi!"In timpul acelei revolte au murit mai multi romani,rromi si alte persoane cu diferite cetatenii,pt ca se ajunsese sa dea foc apartamentelor unde nu erau nume nemtesti dintr-un cartier!
Cam asa suna mesajul lor,insa mai erau pe ici,colo si nemti care ne luau apararea si spuneau ca romanii sunt harnici,curati,nu asa cum cred ei.
Deci inca 16 ani de atunci si rromi nu s-au putut integra.
Nu s-au integrat in Romania ca noi nu ii acceptam,ii dispretuim.OK,sa spunem,dar de ce nu s-au integrat in alte tari?Asa cum s-au integrat turcii,indienii,arabii,romanii si multi altii?????????
Tot din vina romanilor?
O intrebare logica...
alexiaaa23 spune:
Da intr-adevar acesti nenorociti de tigani se pot integra dar nu vrem noi romanii sa ii integram.Aseara cateva gunoaie de genul i-au bagat in spital pe 2 cumnati de ai mei,unu de 20 de ani si unul de 22.Cel de 22 se zbate intre viata si moarte,datorita multiplelor lovituri la cap,iar cel de 20 cu barbia rupta si unflat tot.Hemoragie interna si o operatie de 4 ore!!!!pt cele care considerati ca noi romanii,rai si discriminatori nu le permitem integrarea!!!
denizel spune:
quote:
Originally posted by mariamunteanu
Ah nu ? Atunci cum de ai raspuns tocmai tu la intrebarea pe care i-o adresasem Ioanei la pagina 28 si la care Ioana nu mi-a raspuns ?
...si...care este!
![](icon_smile_big.gif)
quote:
Stiti ce cred ? Ca toata aceasta discutie este o aflare in treaba de o mana de cucoane care si-au gasit din apararea tiganilor un subiect trendy.
![](toba.gif)
![](bis.gif)
![](cheers.gif)
![](coreografie.gif)
![](detectiv.gif)
alexia, imi pare rau pentru ce li s-a intamplat rudelor tale! Le doresc insanatosire grabnica!
mariamunteanu spune:
LadyJ, unele mesaje pro-tigani arata de parca romanii n-ar avea alta treaba decat sa-i asupreasca pe tigani si ca, in ura noastra inversunata, mai avem putin si ii exterminam. Ba mai mult, stramosii nostri i-au persecutat atat de mult, incat ei saracii au tot dreptul sa faca ceea ce fac, ba chiar si trebuie sa faca ceea ce fac si chiar mai rau.
Vreau sa aud parerea "aparatoarelor" tiganilor la mesajul postat deAlexiaaa23 . Am si eu un amic care acum 5 ani a fost batut cu o brutalitate iesita din comun de 5 tigani care au sarit din masina cu bate si leviere si nu s-au lasat pana cand nu l-au facut praf in bataie - a stat in spital 2 luni si de atunci nu mai e om intreg. Sigur, mi se va inchide gura cu replica "infractori sunt peste tot" si cu asta nu mai ai voie sa spui nimic pt ca altfel esti etichetat drept rasist.
Denizel, daca mi-ai raspuns la acel mesaj, inseamna ca l-ai citit, asa ca de ce ma pui sa-l repet ?
Maria
denizel spune:
mariamunteanu, a reusit amicul tau sa-i ierte pe aia de l-au batut? Pe tine nu te mai intreb. De fel asa, bag sama ca ierti mai greu .
quote:
Denizel, daca mi-ai raspuns la acel mesaj, inseamna ca l-ai citit, asa ca de ce ma pui sa-l repet ?
probabil ca ma confunzi. Nu te-am rugat sa repeti nimic!!!
ladyJ spune:
Maria,da,stramosii nostri i-au persecutat,nazistii i-au exterminat,noi astia de azi ii denigram,alungam,acuzam,negam.
In situatia data,nici ei,nici noi nu ne vom schimba.Din pura OBISNUINTA.-ei obisnuiti sa se revolte,sa traiasca in haite,sa se puna impotriva,-noi obisnuiti sa-i tratam ca o rasa inferioara.
Tu intelegi ce vreau eu sa zic?
Nu mai putem taia raul de la radacina,ca cei care i-au invatat pe romii de azi sa se poarte cum se poarta nu mai sunt.Asa ca nu ne ramane altceva de facut decat sa cascam ochii la noile generatii si sa schimbam putin unghiul abordarii acestei probleme.
Hai sa incepem noi,romanii,ca tot ne credem mai destepti.
ladyJ
mariamunteanu spune:
quote:
Originally posted by denizel
mariamunteanu, a reusit amicul tau sa-i ierte pe aia de l-au batut? Pe tine nu te mai intreb. De fel asa, bag sama ca ierti mai greu.
Mai bine m-ai fi intrebat daca a reusit sa-si revina dupa acel incident. A avut maxilarul dizlocat, coaste rupte, mana rupta, capul spart etc. Sau asta nu te intereseaza pe tine ... Poate chiar ti se pare perfect normal.
Poate-i propui sa intoarca si celalalt obraz. Adica, daca i-a mai ramas vreo portiune din corp nelovita, sa se ofere voluntar sa fie cotonogit ca sa se comporte ca un bun crestin, asa-i ?
Maria
mariamunteanu spune:
quote:
Originally posted by denizel
mariamunteanu, a reusit amicul tau sa-i ierte pe aia de l-au batut? Pe tine nu te mai intreb. De fel asa, bag sama ca ierti mai greu.
Mai bine m-ai fi intrebat daca a reusit sa-si revina dupa acel incident. A avut maxilarul dizlocat, coaste rupte, mana rupta, capul spart etc. Sau asta nu te intereseaza pe tine ... Poate chiar ti se pare perfect normal.
Poate-i propui sa intoarca si celalalt obraz. Adica, daca i-a mai ramas vreo portiune din corp nelovita, sa se ofere voluntar sa fie cotonogit ca sa se comporte ca un bun crestin, asa-i ?
Maria