Despre integrarea rromilor
Raspunsuri - Pagina 16
![](images/user_woman.png)
denizel spune:
quote:
Originally posted by mariamunteanu
Am luat traducerea cuvantului tigan gasita de Inaioana si am intrebat de ce oare i-or fi numit grecii asa ? Iar tu tragi concluzia ca eu sunt rasista.
Imi arati te rog unde am concluzionat ca esti rasista, in acest context?
Vezi? rastalmacesti! Poate ca eu am ras pentru ca stiu atat de bine de ce grecii ii numeau impuri si, prin urmare, mi-e foarte de mirare ca altii nu stiu
![](icon_smile_big.gif)
Seamana asta a acuzatie de rasism?
![](hop.gif)
quote:
Am spus ca abordarea crestina pe care ai propus-o tu (cu preotii care sa se duca la tigani si sa-i convinga sa nu mai fure/violeze etc) nu este potrivita pt. a-i integra. Se poate incerca pt. ca oricum nu strica, dar eu nu cred sa duca la integrare. Crestinismul este bun pt. oricine, numai ca abordarea propusa de tine nu le e potrivita acestor oameni.
Mai sus insa, repet, iar sustii idei rasiste!
Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca ii bagi pe toti in aceeasi oala: "tiganii fura, violeaza etc".
Deci solutia cu implicarea bisericii nu e una potrivita?
Care ar fi propunerea ta?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
livia spune:
Eu am scris ca om patit nu ca moderator...ai ce ai cu superioritatea...dar ti-am spus ca esti sus si ca ai dreptate ,ce mai vrei???
Cine a zis de albi si superiori?tot tu...dar,te intreb,de unde stii ca sunt alba?Hai sa vedem care e mai alba dintre noi ...o sa vezi ca pierzi...De unde stii ca nu fac parte dintr-o minoritate?Doar ti-am zis ca bunica are casa din chirpici...
Acum in calitate de moderator: NU MAI ACUZA SI AMENINTA !!!
Toti avem drepturi printre care si libera exprimare !!!
pai tu care nu ai citit tot vii si arunci cu acuze asupra unor oameni care chiar au patimit???
stii cum suna din ce scrii tu?-vaaaai dar cum ne permitem noi astia care am fost loviti sa ridicam glasul asupra celor care ne-au lovit??? dar trebuia sa le si multumim si sa-i mai invitam sa se descarce sau sa-i mai aduca si pe altii stresati ca ei ,ca nu ne suparam!!!!
-chiar asa sa ajungem???
quote:
Originally posted by inaioana
"Mama ma-sii" e injuratura ???Am folosit vreun cuvant urat, indecent, vulgar..sau ceva de genul asta? In topicul asta in care s-au exprimt niste opinii extrem de dure impotriva unei etnii intregi, tu, in virtutea faptului ca esti moderator, imi faci observatie mie ca am scris "mama ma-sii"?????
Eu am incheiat participarea mea la acest subiect.
Ramaneti sa scrieti "cu curaj" porcarii impotriva romilor sezand comod in scaunele voastre ergonomice de oameni albi si superiori.
Eu astept cu interes rezolutia CNCD.
Ioana cuSerghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004)
pozici
denizel spune:
quote:
Hai ca ma balbai.
Mai bine sa se distreze decat sa spuna ca-si zboara creierii din cauza ca sunt eu ne-crestina.
Maria, imi este absolut indiferenta apartenenta ta religioasa.
Promovarea unor idei rasiste, insa, nu imi este indiferenta.
Ma dadeam cu capul de pereti
![](icon_smile_big.gif)
Asa cum am mai spus, oamenii acestia, romii, din cauza urii si intolerantei manifestate de marea parte a romanilor, nu vor putea fi niciodata 'integrati'.
mariamunteanu spune:
quote:
Originally posted by denizel
Imi arati te rog unde am concluzionat ca esti rasista, in acest context?
Vezi? rastalmacesti! Poate ca eu am ras pentru ca stiu atat de bine de ce grecii ii numeau impuri si, prin urmare, mi-e foarte de mirare ca altii nu stiu.
Seamana asta a acuzatie de rasism?
Mai sus insa, repet, iar sustii idei rasiste!
Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca ii bagi pe toti in aceeasi oala: "tiganii fura, violeaza etc".
[/quote]
Daca tu stii de ce i-au numit grecii "impuri", puteai pur si simplu sa-mi raspunzi la intrebare fara alte complicatii.
Pardon, nu m-ai facut rasista, ci ai spus "Va rog frumos, la o parte toata lumea! Vreau sa-mi zbor creieeeeriiiiii ". Nu e nevoie sa recurgi la gesturi disperate pt. atat lucru, ai putea sa-ti dedici viata unei activitati cu mult mai inaltatoare. De exemplu facand misionariat in Ferentari sau pe unde mai locuiesc comunitati de rromi.
Bine, hai ca nu-i bag pe toti in aceeasi oala. 5% sunt integrati.
Maria
livia spune:
multumesc din suflet fetelor care si-au dat seama de ce am vrut sa spun si nu mi-au rastalmacit cuvintele iar celorlalte le urez numai bine si o viata cat mai placuta alaturi de ei in continuare...Se pare ca unii chiar nu au probleme si convietuiesc,fac afaceri impreuna si se viziteaza,si asta nu face decat sa ma bucure si...daca tot e asa de bine ,pai atunci tot asa sa fie si in continuare!!! Ce pot sa zic mai mult!?
Nu rastalmaciti ci luati urarea in cel mai serios sens!
mariamunteanu spune:
quote:
Asa cum am mai spus, oamenii acestia, romii, din cauza urii si intolerantei manifestate de marea parte a romanilor, nu vor putea fi niciodata 'integrati'.
Nu sunt de in totalitate de acord cu tine asupra acestui motiv al neintegrarii. Intoleranta romanilor nu este cauza, ci consecinta atitudinii rromilor. Cand te intalnesti pe strada seara, pe intuneric, cu un grup de rromi, nu-i asa ca ti se strange inima ? Sa nu spui ca nu. Poate ca acei rromi sunt inofensivi si totusi te temi pt. ca nu stii la ce sa te astepti din partea lor.
Maria
denizel spune:
quote:
Daca tu stii de ce i-au numit grecii "impuri", puteai pur si simplu sa-mi raspunzi la intrebare fara alte complicatii.
pai cum as fi putut sa-ti raspund la o intrebare simpla gen impur-intr-un-picior-ghici-tigan-ce-i?
![](bandit.gif)
Nu e clar pentru toata lumea de ce erau numiti impuri? Fiindca ei chiar sunt impuri, nu?
![](alcool.gif)
quote:
Nu e nevoie sa recurgi la gesturi disperate pt. atat lucru, ai putea sa-ti dedici viata unei activitati cu mult mai inaltatoare. De exemplu facand misionariat in Ferentari sau pe unde mai locuiesc comunitati de rromi.
Pai, zi si tu mai Maria! Ce poate fi mai inaltator decat sa-ti zbori creierii in piata publica pentru a lua apararea unei minoritati?
![](icon_smile_big.gif)
Merci pt. ideea cu misionariatul. Nu oricine e potrivit pentru a fi misionar, dar te poti implica si indirect, chestie pe care o fac demult si cu mult drag!
livia spune:
denizeeel pai ce zici tu aici ce e?..."Asa cum am mai spus, oamenii acestia, romii, din cauza urii si intolerantei manifestate de marea parte a romanilor, nu vor putea fi niciodata 'integrati'.
De ce din cauza romanilor??? De ce doar romanii sunt vinovati? Nu noi i-am luat de mana si i-am trecut hotarele si i-am pus sa faca ce fac...
Cum noi ne-o facem cu mana noastra asa si-o fac si ei! Nu ne face pe noi raspunzatori pt.faptele lor ! Acum sa fiu vinovata ca el omoara???Insemna ca romanii din Italia sunt vinovati ca unii fac ce fac?
Chiar ca nu mai inteleg nimic!
denizel spune:
quote:
Originally posted by mariamunteanuquote:
Nu sunt de in totalitate de acord cu tine asupra acestui motiv al neintegrarii. Intoleranta romanilor nu este cauza, ci consecinta atitudinii rromilor. Cand te intalnesti pe strada seara, pe intuneric, cu un grup de rromi, nu-i asa ca ti se strange inima ? Sa nu spui ca nu. Poate ca acei rromi sunt inofensivi si totusi te temi pt. ca nu stii la ce sa te astepti din partea lor.
Maria
Da, Maria! Exact! Mi-ar fi teama!
De ce mi-ar fi teama? Pentru ca stiu ca semenii mei, ne-romii, i-au facut sa ma urasca, fara sa ma cunoasca!
Asa cum voi ii urati in masa, fara sa ii cunoasteti, probabil ca asa ne urasc si ei pe noi. Si le dau dreptate!
Voua, insa, nu va dau dreptate! Nu voi ati fost sclavi, nu voi ati fost arsi pe rug, nu voi ati fost violate de stapani, nu voi ati fost omorati in al doilea razboi mondial.
Voi si starmosii vostri, ati participat sau v-ati dat acordul tacit la aceste atrocitati.
Toate astea nu pot fi sterse cu buretele! Trebuie sa existe undeva un act reparatoriu. Ceva! Ceva cat de mic! Exista asa ceva? Aveti cunostinta de asa ceva?
A cerut vreodata vreun guvernant scuze publice acestei etnii? Aud?
Edit
Inca ceva: tu te-ai suparat pe mine, doar fiindca am zis ca ai idei rasiste, da?
Cum? Pentru atata lucru te-ai suparat? Cine sunt eu? Un nick de pe un forum!
Ia spune, Maria? Ei ce motive au avut si au pentru a fi suparati pe noi? Sau motivele lor nu conteaza?
mariamunteanu spune:
quote:
pai cum as fi putut sa-ti raspund la o intrebare simpla gen impur-intr-un-picior-ghici-tigan-ce-i?
Nu e clar pentru toata lumea de ce erau numiti impuri? Fiindca ei chiar sunt impuri, nu?
_
Vaaaai, dar cum poti sa ai asemenea idei rasiste ? Cum sa fie ei impuri ?
quote:
Nu e nevoie sa recurgi la gesturi disperate pt. atat lucru, ai putea sa-ti dedici viata unei activitati cu mult mai inaltatoare. De exemplu facand misionariat in Ferentari sau pe unde mai locuiesc comunitati de rromi.
Pai, zi si tu mai Maria! Ce poate fi mai inaltator decat sa-ti zbori creierii in piata publica pentru a lua apararea unei minoritati?
Ce poate fi mai inaltator decat asta ? De exemplu, sa te dedici acelei minoritati. A fost o gluma.
_
Merci pt. ideea cu misionariatul. Nu oricine e potrivit pentru a fi misionar, dar te poti implica si indirect, chestie pe care o fac demult si cu mult drag!
Felicitari ! Sincer.
Maria