Vaccinul antigripal face bine sau nu?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

N-am zis ca este apa de ploaie. Totusi, am spus, imunogripul intareste sistemul imunitar. O raceala, chiar si o gripa, pot trece mai usor si mai repede daca sistemul imunitar este stimulat. Studii recente au aratat o reducere in medie cu cca o zi a duratei unei gripe pe pacientii ce-au luat in prealabil preparate din echinaceea. In medie, adica unii au scapat imediat, altii doar ceva mai repede, iar unii au bolit tot 7 zile cat e media unei gripe.
Vaccinul in schimb te scapa definitiv in sensul ca boala nu se mai lipeste de tine. Cazurile in care vaccinul nu prinde sunt rare, legate in general de defecte genetice (de exemplu niste celule albe capabile sa genereze anticorpii necesari lipsesc) sau probleme de sanatate care interfera cu sistemul imunitar (diabetul) sau chiar il compromit (HIV).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Cei obisnuiti cu scenariile "altfel" spun ca aceste vaccine (vaccinuri?) sunt "inventiile" marilor concerne farmaceutice care gestioneaza sume de bani incalculabile si decid inclusiv politica de stat.
Asa o fi...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Eu ma astept ca maine sa apara (daca n-o fi aparut deja) teoria ca ele de fapt sunt arma biologica cu care se intentioneaza exterminarea populatiei pe Glob.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

quote:
Originally posted by Adina Iulia

Eu ma astept ca maine sa apara (daca n-o fi aparut deja) teoria ca ele de fapt sunt arma biologica cu care se intentioneaza exterminarea populatiei pe Glob.

Adina + Olivia Q1.04

uuhhh si nu a aparut inca stirea asta?? precis?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Si eu am primit un mail in care am citit ca vaccinul antigripal ar fi otrava pentru organism. L-am sters dar indoiala s-a cuibarit in inima mea: sa-l fac la copii.. sa nu-l fac???

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Eu chiar azi i-am facut fetitei mele de 1 an si 2 luni vaccinul antigripal. Aici e campanie si toti copiii intre 0,6-3 ani sunt vaccinati gratuit, pe socoteala statului. Vreau sa zic ca au venit in nr f mare mamele cu copii la vaccinare. Nici nu ma asteptam. Aici s-a spus asa: gripa la copiii mici este mult mai agresiva ca la adulti, poate da in pneumonie sau infectii ale urechii. Eu am ales sa imi vaccinez copilul. Si eu ma vaccinam si niciodata nu am facut gripa dupa vaccin.

Si inca ceva: asa m-am saturat de articolele astea antivaccinare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

quote:
Originally posted by capcaunul
...... Modul in care substantele presupus active din extractele de plante folosite (ex. echinaceea) intaresc sistemul imunitar este inca nedeslusit in totalitate. In niciun caz Imunogripul nu induce imunitate!
Prezenta sufixului Imuno este o pacaleala comerciala.

Cu prefixul probabil doreai sa spui.
Eu cred ca se fac unele confuzii:cand spui ca se induce imunitate trebuie sa adaugi si de care pt. ca in cazul Imunogripului(denumire,dupa mine, neinspirata si aici ii dau dreptate Capcaunului),este vorba de imunitate nespecifica adica nu este "tintita"pe o boala.Produsele de acest gen cresc apararea organismului la infectii in general.
Vaccinurile cresc imunitatea specifica pt.boala care este data de virusurile sau bacteriile din care este preparat.Dar in cazul gripei nu prea ai cum sa prepari un vaccin chiar din acel,X, virusul care da gripa in toamna asta, ca nu ai timp sa-l faci si deaceea vaccinul nu te protejeaza sigur 100%.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VioletaH spune:

Cred ca unii chiar sufera de teoria conspiratiei...
Si ma dispera cum "descoperirile" astea propagate prin email gasesc atata atentie...

Vio 21+
http://community.webshots.com/user/violetahar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarrice spune:

Am citit mai demult un articol la recomandarea unui medic, in care scria ca toate vaccinurile ar face, de fapt, mai mult rau decat bine. Si ca noua nu ni se prezinta decat latura bun a alor. Aceea persoana nu si-a dus copii la nici un vaccin, ca sa nu mai vorbim de antigripale. La vremea aceea intrasem si eu la idei. Oricum copilul nu l-as fi scos din schema de vaccinare sub nici o forma. Imi trebuie mai mult decat atat ca sa ma convinga.
Chiar am sa caut acel articol sa vad daca il mai gasesc, sa-l pun aici. Era scris destul de pertinent. In nici un caz nu sustin ca e o aberatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarrice spune:

Am vazut abia acum ca se mai discuta despre vaccinari si la "parinti intreaba, parinti raspund". Cred ca e sezon. Sezon de vaccinari, sezon de discutii, de polemici. Aici se dezbate subtire problema, acolo s-a intrat in detalii serioase.

Mergi la inceput