Tiramisu

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana n. spune:

Eu folosesc o crema mascarpone foarte buna si tare.Singura data cand mi-a iesit crema moale a fost cand am folosit mixerul la mascarpone.

------------------------

www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3286839" target="_blank">Diverse; www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3219207" target="_blank">Cununia civila; www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3374760" target="_blank">Nunta noastra; www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3545232" target="_blank">Luna de miere-Rep.Dominicana; www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3897115" target="_blank">Cuba; www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=4019345" target="_blank">Fuerteventura; www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=4106995" target="_blank">Pisica mea;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cylyche spune:

Ca sa nu fie crema moale eu pun prajitura la figider.Si eu stiu varianta cu mascarpone 500 g si hulala 500g

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

fetele mici secretele pt.crema de la cofetar...

-crema iese moale nu de la mixer ci de la albusurile crude...incercati altfel:bateti totul cu mixerul chiar si mascarponele dar albusurile frecati-le separat(tare -tare) apoi incet incet incorporati albusurile spuma cu o furculita amestecand de sus in jos. va iesi "batz" crema!

-saaau alta varianta dar folositi mai putin zahar ca frisca e deja dulce: bateti toate ingredientele cu mixerul(inclusiv mascarponele)iar separat preparati frisca in loc de albusuri.tot bat sta crema!
(eu fac varianta asta fiindca am citit ca albusurile crude se digera
foarte greu si pot produce indigestii serioase)dar galbenusurile se pot folosi crude digerandu-se usor...)

-varianta pt.copii este cu galbenusurile frecate bine bine cu zaharul pana isi dubleaza volumul apoi se adauga 60 ml lapte .Ce rezulta se aseaza pe un vas cu apa fierbinte amestecand in continuu pana se ingoasa..cand s-au intarit si racit se folosesc ca si ouale crude dar binenteles cu frisca in loc de albusuri si cu cafea fara cofeina + picaturi rom esenta .

-daca totusi va iese mai lichida ,atunci adaugati jumatate de pachet de unt moale ,frecati bine si puneti la frigider...crema se va intari datorita untului saaaau puteti pune intaritor de frisca la frisca batuta ca sa nu se lase intre timp!


-alta varianta este fara frisca sau albusuri(iese sigur dar trebuie sa amestecati galbenusurile cu zaharul pana se umfla bine/dubleaza volumul si se albesc)apoi adaugati restul.


reteta mea laudata este cu :

-400 g piscoturi
-5 galbenusuri
-500 g mascarpone
-6 linguri cu varf zahar pudra sau 5 linguri daca folositi frisca
-o lingurita mica rasa bine de ness pt.culoare si aroma
-(optional)1 pachet frisca + intaritor de frisca

cantitatile sunt cam pt.o tava de friptura cu piscoturile pe 2 randuri


ps:eu pt.decor folosesc ness dat prin sita foarte mica dar nu pus in strat ca pudra de cacao ,doar presarat foarte fin deasupra!
- siropul il fac doar din cafea normala(nu concentrata) rece fara zahar + un sfert pahar rom bautura

E o nebunie ce iese...dar este pt.adulti!Pt.copii se adapteaza...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gonghy spune:

Buna fetelor.
Alaltaieri am facut si eu o reteta de tiramisu pe care am primit-o de la o prietena din Italia.
Suna asa:
500 g mascarpone
15 linguri zahar
2 oua intregi
1 pachet piscoturi savoiardi
cafea
cacao
Eu am amestecat ouale intregi cu zaharul,cu mixerul dupa care am pus mascarponele (am folosit Esquisa si era tare,tare in cutie) cu lingura si am amestecat cu telul.
Care este problema mea.
Crema a iesit moale,s-a scurs toata in jos pe fundul vasului si am lasat-o eu la frigider da tot nu s-a intarit decat f f putin.
Oare nu e de la oua ca le-am pus intregi?? Sau nu e prea mult zahar,15 linguri??
Mie parca nu mi-o placut cand am auzit ca trebuie ouale puse intregi. Oricum a iesit foarte buna dar am ramas tare dezamagita de consistenta cremei pe care am facut-o.
Imi spuneti careva din voi care se pricepe pe viitor cum sa o fac sa fie mai tzapanoasa??? Da la reteta pe care o am eu.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre
http://community.webshots.com/user/gonghy
Poze cu noi
Laura si bebe Maya 19.09.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_m spune:

quote:
Originally posted by gonghy

Buna fetelor.
Alaltaieri am facut si eu o reteta de tiramisu pe care am primit-o de la o prietena din Italia.
Suna asa:
500 g mascarpone
15 linguri zahar
2 oua intregi
1 pachet piscoturi savoiardi
cafea
cacao
Eu am amestecat ouale intregi cu zaharul,cu mixerul dupa care am pus mascarponele (am folosit Esquisa si era tare,tare in cutie) cu lingura si am amestecat cu telul.
Care este problema mea.
Crema a iesit moale,s-a scurs toata in jos pe fundul vasului si am lasat-o eu la frigider da tot nu s-a intarit decat f f putin.
Oare nu e de la oua ca le-am pus intregi?? Sau nu e prea mult zahar,15 linguri??
Mie parca nu mi-o placut cand am auzit ca trebuie ouale puse intregi. Oricum a iesit foarte buna dar am ramas tare dezamagita de consistenta cremei pe care am facut-o.
Imi spuneti careva din voi care se pricepe pe viitor cum sa o fac sa fie mai tzapanoasa??? Da la reteta pe care o am eu.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre
http://community.webshots.com/user/gonghy
Poze cu noi
Laura si bebe Maya 19.09.2006



Eu cred ca trebuia sa bati doar albusurile cu mixerul , si pe urma incorporai in albsul batut : zaharul , galbenusul si mascarponele(fara sa le mai mixezi). Eu asa fac si nu mi-a iesit lichida niciodata

Ana si Clara Francesca (16.01.2006)
http://www.dropshots.com/ana_m

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gonghy spune:

Ana adica sa frec galbenusurile cu zaharul pana iasa o crema asa ca la tort,pun mascarpone amestec iar la sfarsit sa adaug albusurile batute spuma.
Da am intrebat daca nu cumva e si prea mult zahar.Voi ce spuneti?
Acum mi-s lamurita cu modul de preparare dar am nelamurirea cu zaharul

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre
http://community.webshots.com/user/gonghy
Poze cu noi
Laura si bebe Maya 19.09.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

quote:
Originally posted by gonghy

Ana adica sa frec galbenusurile cu zaharul pana iasa o crema asa ca la tort,pun mascarpone amestec iar la sfarsit sa adaug albusurile batute spuma.
Da am intrebat daca nu cumva e si prea mult zahar.Voi ce spuneti?
Acum mi-s lamurita cu modul de preparare dar am nelamurirea cu zaharul

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre
http://community.webshots.com/user/gonghy
Poze cu noi
Laura si bebe Maya 19.09.2006






nu mult ci foarte mult!!!

orienteaza-te dupa cantitatile altor retete care seama cu a ta si vei vedea cam cat sa pui!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gonghy spune:

quote:
livia

reteta mea laudata este cu :

-400 g piscoturi
-5 galbenusuri
-500 g mascarpone
-6 linguri cu varf zahar pudra sau 5 linguri daca folositi frisca
-o lingurita mica rasa bine de ness pt.culoare si aroma
-(optional)1 pachet frisca + intaritor de frisca




Livia amesteci galbenusurile cu zaharul,apoi adaugi mascarponele,nu??
Albusurile tu nu le mai pui?
Imi place cum suna reteta ta si e usoara,numa nu m-am dumirit cu albusurile.
Iar zahar o sa pun cum pui tu.
Fetelor iar eu cu intrebarile mele.
Pot pune zahar dinasta de prajituri pt diabetici la tiramisu??? Oare o sa iasa crema tzapanoasa cu zahar dinasta??
Sotzul meu nu are voie cu zahar deloc,numa dinasta ii pun eu Diamant(pt diabetici) sau zaharina.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre
http://community.webshots.com/user/gonghy
Poze cu noi
Laura si bebe Maya 19.09.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_m spune:

Gonghi, tiramisu il poti face cu sau fara albusuri . In reteta Liviei , nu se pun albusurile. Cu zaharul acela nu stiu , habar nu am nu am folosit niciodata

Ana si Clara Francesca (16.01.2006)
http://www.dropshots.com/ana_m

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

-eu cred ca poti folosi zaharul acela dar nu mai pui albusurile .

-galbenusurile trebuiesc frecate cu mixerul pana se intaresc foarte tare apoi adaugi mascarpone si o lingurita rasa (scuturata) de ness ca sa nu aiba gustul de oua crude...

-eu mai stiu ca mascarponele se freaca si el bine pana devine ca o frisca...apoi combini cele 2 compozitii amestecand usor

- daca-ti iese totusi mai moale atunci piscoturile doar le stropesti cu cafea si rom si nu le mai scufunzi in lichid si fiind mai uscate vor trage crema

Mergi la inceput