Fructe si legume exotice (pentru Romania)

Fructe si legume exotice (pentru Romania) | Autor: Sheannamp

Link direct la acest mesaj

Am vazut ca pietele si hipermarketurile sunt pline de tot felul de fructe si, cred, legume exotice. Mango, papaya, avocado, rodii, cartof dulce, kiki, ghimbir, si astea sunt doar cele mai cunoscute (de mine) dar lista e foaaaarte lunga.
De ce am deschis acest subiect?
Pentru a cere sfaturi si informatii de la forumistele noastre mai familiarizate cu aceste legume si fructe exotice (Principe, te rog sa te simti direct avizata).
Cum se maninca, ce fel de retete putem face din ele, sunt fructe sau legume, la ce putem sa le asortam, dar, mai ales, cum sa stim sa alegem pe cele mai coapte si mai gustoase.

De exemplu, eu de pe forum am aflat ca avocado trebuie sa fie rotund, verde, fara prea zone maronii si este copt atunci cand consistenta lui este mai moale. Daca e tare trebuie pus la intuneric si lasat cateva zile sa se inmoaie.

Voi ce spuneti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns principe spune:

Sheanna,

da,avocado este mai bun cel rotund (are simburele mai mic)si pulpa fructului este mai groasa.

cind il cumparati incercati fructul astfel:
-miscati fructul sa-i simtiti samburele ..asta inseamna ca fructul este aproape de faza de maturitate.
-coaja sa nu aiba zonee maroni...posibil este trecut din copt.
- este de preferat sa cumparati fructul cind inca nu a ajuns la faza de maturitate(sa fie tare)si sa-l lasati la intuneric pina se coace.(invaluit in ziar)
-cind este copt are consistenta unei piersici moi.
-fructul se taie cu tot cu coaja si abia dupa ce s-a taiat se scoate din coaja.
daca nu folositi tot fructul ,conservati la frigider pastrand samburele inauntrul fructului... ca sa evitati oxidarea acestuia.

avocado este un fruct bogat in: proteine,vit(E,K,B6).
ajuta la scaderea nivelului de colesterol,este cunoscut ca un stimulent de crestete la copii,este usor de digerat,fortifica sistemul imunitar.

revin cu mai multe informatii.







monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Sa stiti ca pomelo cu coaja verde e ciudat la gust.Alegeti-l cu coaja galbena si e in regula.
Ananasul cum il selectati?Eu cred ca l-am nimerit mai tot timpul(adica de doua ori) crud!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Avocado ori e verde ori maroniu depinde de soi. Cand il cumperi tr sa fie tare (daca l iei moale in 2-3 zile e stricat). Eu asa l iau si n doua zile e numai bun de papat (nu l tin la intuneric), il tin intr o fructiera. Cand sunt gata de papat sunt un piiiiiiic moi. eu ii pap simpli cu ligurita. Am vazut aici multi bebei care papa cu ligurita din ei.

Rodiile, le papi sambureii aia mici rosii (cred ca pomegranate sunt rodiile)- atentie mare sambureii pateaza groaznic.

Cartfo dulce- la cuptor apoi cu carnita si salata daca ti plac combinatiile de dulce cu carne. Sa stii ca este de a dreptul dulce.

Mango, papaya se papa asa cum sunt. Mie mango nu mi prea place, mi se pare ca are un gust dulce-greu.

Aici mai sunt persimon- sunt f bune. Nu le stiu denumirea n romana. Arata exact ca si tomatele doar ca sunt portocalii cu coaja tare care se curata. Alea tr sa fie tari cand le cumperi. Sunt dulci si un pic cront.

Kiki? Ghimbir? cum arata? poate le stiu dar sun denumirea din engleza.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Ananasul la pipaiala sa nu fie ff tare!Mai molut un pic.

Aici sunt 3 soiuri de avocado. Mari verzi, mijlocii verzi si maro verzui. Nu i am invelit niciodata si nici moi nu i am cumparat ca se duc de tot repede, fac pete maro inauntru.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

Ananasul noi il culegem cand miroase puternic a ananas.
Avocado se inveleste sau se tine la intuneric ca sa se coaca uniform ,sa nu faca acele pete maronii inauntru.

Din coaja de anas poti face o bautura asemanatoare socatei...se prepara la fel...este f buna.

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Principe eu am observat acele pete maro inauntru cand era deja prea copt/moale.Daca faci guacamole din el e bine sa pui si sanburele in sos si i va pastra culoarea verde frumoasa.

A! cartoful dulce daca e acel soi tuguiat in capete, pus la cuptor (taiat in jumatati) are gust de dovleac!

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Fetelor, multam fain de informatii!
Sunt mare fan avocado.
Cartoful dulce de la noi este fie maro fie rosu-caramiziu. E mai lunguiet. Care e cel mai bun? se alege ca si un cartof obisnuit. Am inteles ca nu trebuie pastrat la frigider.

Apoi, ananasul. Din cand in cand exista promotii si atunci un kg ajunge la 2 dolari, de exemplu. Pe asta cum il alegem, sa fie cat de cat aromat si dulce, eu am luat unul si nu era tocmai cum stiu eu ca trebuie sa fie la gust
Coaja e verde sau trebuie sa fie mai mult galbena si rosie"? Trebuie sa miroasa sau nu?

Ghimbir e ginger. Sunt niste radacini albe. Nu am luat niciodata ca atare ci doar praf (dar nu e cine stie ce). In afara de bautura, ce altceva mai poti face.

Am luat mango odata dar nu mi-a placut mancat ca atare.
Papaya habar nu am cum se maninca si ce e.

Principe, am vazut paradisul in care stai si am inteles ca esti in tema cu aceste lucruri (am citi multe din recomandarile tale). De aia iti ceream sfaturi. La fel si romancelor de peste ocean.

A venit iarna si oferta de fructe si legume autohtone scade in schimb cea de fructe si legume exotice creste foarte mult.

A, si bananele, unele sunt verzi, la frigider nu se coc (mai si ingheata) iar in camera se fac maronii si se strica inainte de a se coace. Ce se poate face?

Multumesc anticipat (eu si baietii mei) si cred ca nu numai eu voi beneficia de sfaturile voastre.

Kiki am vazut acum la piata, sunt niste fructe portocalii, cam ca rosiile, dar tari, si care au la codita niste frunze verzi si lipite de fruct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

E! alea sunt persimons!!! cumpara le si cojeste le si papa le. Sunt f bune. Numai sa NU le cumpari moi!!!!TARI! sa fie.


Aici sunt 6 soiuri de banane. Vezi sa nu fie din alea ce tr sa le gatesti!!! Ca sunt banane fructe si banane legume.

Papaya fruct, dulce si are textura asa ca de piersica sa zic...Un piiiiic molut e bun de papat (noua nu ne place).

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Corina, !
Dar cum stim care banane sunt legume si care fructe?

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT


Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Alea maro eu stiu ca s legume. Si tot legume sunt alea maari verzi care parca cumva triunghiulare in sectiune (coaja cumva ca inauntru tot rotunde sunt). Le pregatesc cumva cei de aici, eu nu stiu cum.

Fructele sunt cele ce le stim noi numa' ca ori sunt mari si grase ori sunt mai micute. Galbene amandoua coapte. Dar sa vezi ca sunt aici unele mici cat degetele noastre, atat de draguteeeeeeeeeeeee.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput