Probleme cu vecinii

Probleme cu vecinii | Autor: Burtocika

Link direct la acest mesaj

Vecinii mei de deasupra au probleme cu instalatia de apa de la baie si ma inunda sistematic. Le-am facut observatie de nenumarate ori, m-am plans si la administrator, care mi-a spus ca nu prea are ce sa faca, si ei refuza sa isi repare instalatia !

Situatia dureaza de vreo 5 ani, iar acum am un bebe mic si mi-e frica sa nu se macine fierul beton din pardoseala, de la atata umiditate, si sa ii cada intr-o zi in cap !

Ce pot sa fac ? Care sunt demersurile legale si cui trebuie sa ma adresez ?

Boghi

poze Gongutza
si alte poze

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eve44 spune:

Ai asigurare la apartament?

EVE

"Cu penele altuia te poti impodobi ,dar nu poti zbura."L Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Da, singura solutie eleganta este asigurarea apartamentului. Am deschis si eu in primavara un subiect asemanator la legislative si concluzia aceasta a fost.DianaD & Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Subiectul il gasesti aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=96503DianaD & Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Multumesc pt link, o sa ma uit.

Da, am asigurare la apartament, dar din cate stiu eu, daca am citit bine contractul, asigurarea nu acopera infiltratiile, ci doar inundarile accidentale prin spargere de tevi sau chestii de genul asta.

Problema la ei este ca doar o data ne-au inundat mai tare, in rest este sifonul de la baie care condenseazza sau ceva in genul asta, practic nu este spart ... Nu stiu nici eu exact, ca nu ma pricep, iar un instalator n-au vrut sa cheme ...

Si cu asigurarea ce rezolv ? Imi zugravesc in fiecare ani ? E drept ca pe banii lor, dar pe nervii si timpul meu ...

Cum pot sa-i oblig sa-si rezolve problema ?!

Boghi

poze Gongutza
si alte poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tunitza spune:

Singura solutie este sa ii dai in judecata.Alta varianta nu exista din pacate.Eu stau la parterul unei case cu 2 etaje.Teava de scurgere este fisurata intre etajul 1 si 2 si la mine in casa in permanenta peretele este ud si este si balta pe jos.Desi problema exista de vreo 9 luni incoace vecinii mei refuza sa o rezolve.Cei de la 1 spun ca este vina celor de la 2 si cei de la 2 ca este vina celor de la 1...
M-am interesat peste tot am facut cele mai diverse sesizari si hirtii si degeaba.Solutia...sa-i dau in judecata.I-am dat si am avut primul termen la care ...s-a dat o aminare...nu stiu exact cum o sa se termine dar fiind singura solutie nu am ce face.
Si eu am un copil mic si inca unul pe drum si scurgerea respectiva este linga camerele lor...le-am spus i-am rugat sa rezolve dar degeaba.
Iti urez succes si multa rabdare ca altfel nu ai nici o sansa cu asemenea specimene.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Ar mai fi solutia sa vorbesti cu ei (cu binele) si sa le propui sa duci tu, pe banii tai un instalator , numa ca sa nu mai ai umezeala pe tavan!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sali spune:

Solutia data de ligia13 mi se pare cea mai buna, din punct de vedere practic.Desi extrem de neplacuta..

Cea cu judecata este doar pentru persoanele cu nervi tari si timp liber.Amanari dupa amanari, expertiza eventual, timp in care peretele se degradeaza continuu...Si apoi, cand in final sa zicem ca obtii o hotarare in favoarea ta, sa vezi distractie pana o sa o poti executa...
Vorbesc din experienta, atat ca justitiabil, cat si ca locatar care a avut in cap vecini atat de cretini incat dadeau voie zilnic cainelui lup sa faca pipi in baie pe ciment, dupa care spalau cu furtunul pe jos.
Tavanul baii mele de atunci era ud mai tot timpul, cand se mai usca era cu pete galbene iar mirosul cred ca n-am sa-l pot vreodata sa mi-l scot din minte, desi au trecut ani buni si intre timp m-am mutat cu totul in alta parte.
Ajunsesem sa spun ca o sa imi cumpar urmatorul apartament la ultimul etaj, in mod deliberat, pt a nu mai fi nevoita sa suport vreo tortura de la vecinii de deasupra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tunitza spune:

Din pacate cu vorba buna nu am ajuns niciunde...am tot vorbit si am vorbit si tot vorbit si dupa aia m-am rugat de ei si degeaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Cu firma de asigurari se rezolva cel mai elegant.
Tu chemi asiguratorul sa faca o expertiza (poze, etc). Impreuna cu o firma agreata de compania de asigurari stabilesti lucrarile de reparatii (O pata pe un perete este suficienta pentru a zugravi TOT peretele). Tu nu platesti nimic. Sau alegi tu firma sau zugravul, aduci un deviz asiguratorului iar dupa ce acesta este aprobat te apuci de lucrare si decontezi cheltuielile la asigurator.
Agentul firmei bate la usa vecinului cu nota de plata iar daca acesta refuza firma de asigurari il da in judecata. Procesele intentate de firmele de asigurari merg snur. In schimb daca ti-ai da tu vecinul in judecata iti garantez ca dupa 2-3 ani te lasi pagubasa si cu cheltuielile de judecata platite aiurea.
Deci, un telefon la asigurator urgent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Clar asigurare! Noi ne-am anuntat vecinii ca in caz de ceva nu noi le batem la usa, nu e treaba mea sa vad daca sint oameni de bun simt sau nu! Oricum, asigurarea mi se pare o chestie elementara cind ai un apartament, asa cum e si cea la masina.

Mergi la inceput