Suntem de rasul tuturor!|
Raspunsuri - Pagina 7
![](images/user_woman.png)
Danelutza spune:
Cel mai trist e ca italianii au inceput sa-si faca dreptate cu parul, pentru ca legile sint prea blinde in Italia. Aseara, intr-o parcare din Roma, patru romani au fost batuti cu violenta de catre presupusi italiani, asta nu se stie ce erau, intrucit aveau fetele acoperite. Trist... sper sa nu se ajunga mai departe, iar cind un turist roman va vizita Italia, sa fie luat la bataie, doar pentru ca este roman si vorbeste romaneste.
![](majoreta.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marina/Marina.jpg)
Marina spune:
mey daca va e asa de rusine cu natia romana de ce nu renuntati la cetatenie?
pentru mine una e absolut uimitor cum am ajuns sa fim judecati fiecare dintre noi, ca nu luam atitudine, ca adoptam pozitia strutului, ca nu ne reclamam vecinul ca nu stiu ce.
Si acum daca nu ati reusit sa aratati comunitatilor din care faceti parte cine sunteti cu adevarat de ce e vina noastra?
Witchie spune:
Deci
cu tiganii eu zic sa le coasa pe maneca un semn... nu steaua lu david ca aia e luata, poate ceva cu un cutit incrucisat cu un pistol. Sa-i excluda din scoli/institutii. Pe urma sa-i mute la marginea orasului,in niste spatii ingradite si daca se fac prea multi, sa le dea foc.
cu romanii care fura, eu zic sa le taiem mana dreapta.
cu romanii care dau in cap, sa li se scurteze capul.
Sa li se retraga cetatenia tuturor celor ce comit infractiuni. Sa-i dam afara din raiul nostru cel de toate zilele, sa nu mai ramana in Romania decat cei cu frica lui Dumnezeu ca tot suntem noi noua gradina a Maicii Domnului...
Si va rog sa incepem cu ministrul Justitiei si sa continuam cu colegii lui din guvern. Sau mai bine cu baselu. Ca si Baselu, cu flota, cu jurnalista, cu elenutza, are destule bube.
Iertati-mi sarcasmul. Dar eu ca roman care traieste in Romania pentru ca doar aici poate trai, ce ar trebui sa fac? Toate reprosurile primite din toate partile, toate flegmele mediatice aruncate intre ochi, tot PC-ul asta de doi lei care se aplica doar unilateral, tot pachetul asta trebuie sa-l duc cu mine?
Ce se presupune ca trebuie sa fac eu?
Sa incep sa-mi supraveghez concetatenii si sa fac rapoarte la politie? Pardon, asta se facea inainte si de-aia am ajuns in halul in care suntem: niste incrancenati si niste insingurati si niste oameni incapabili sa priceapa spiritul de comunitate, respectul pentru durerea altuia, respectul pentru valoara umana a aluia de langa el.
Romanii plecati din tara ii judeca pe aia ramasi acasa. De ce?
De ce sa ma simt si eu judecata? Sunt un cetatean onest, merg la lucru, platesc taxe, ma straduiesc sa traiesc fara sa dau in cap si fara sa astept sa ma ajute statul.
Sa presupunem ca eu sunt statul roman si vreau sa-mi rezolv problema cu tiganii care imi strica imaginea. Cam ce pot eu sa fac fara sa-mi sara in cap asociatiile pt drepturile omului? Cam ce pot eu, Statul, sa fac, fara sa se spuna ca romanii sunt rasisti, intoleranti, inapoiati, nedemni de onoarea de a fi membrii UE?
Ce-i tot dati cu statul e vinovat? Cine e statul asta si unde sta?
Romania nu merita sa intre in UE ziceti. Asa o fi. Dar voi chiar credeti ca Romania a intrat in UE pt ca au fost generosi baietii de la Bruxelles?
Pentru mine, ca cetatean roman, intrarea in UE a insemnat un show tv si cam atat. Nu imi merge mai bine de cand suntem in UE. Nu sunt mai bine tratata de cand suntem in UE, nici la mine acasa, nici in strainatate.
Concret, ce trebuie sa fac eu ca sa nu ma mai arate cu degetul de prin America, de prin Italia si de prin Canada, cei nascuti din parinti romani?
ladyJ spune:
quote:
Originally posted by Marina
mey daca va e asa de rusine cu natia romana de ce nu renuntati la cetatenie?
pentru mine una e absolut uimitor cum am ajuns sa fim judecati fiecare dintre noi, ca nu luam atitudine, ca adoptam pozitia strutului, ca nu ne reclamam vecinul ca nu stiu ce.
Si acum daca nu ati reusit sa aratati comunitatilor din care faceti parte cine sunteti cu adevarat de ce e vina noastra?
Marina
Eu personal nu cred ca asta e rezolvarea problemei este renuntarea la cetatenie.
Prietena mea are cetatenie italiana,dar tot romanca de origine ramane.Si cand este intrebate de tara de origine si ea spune ´´Romania´´,oamenii ,instinctiv isi tin gentile mai aproape....
Trebuie inasprite legile si respecate.Asta cred eu ca ar fi solutia.
ladyJ
De rasul curcilor,zau asa.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
Witchie, eu nu vad problema chiar asa.
Sistemul legislativ ar trebui adaptat conform situatiei - deja lucrurile scapa de sub control si este in pericol restul populatiei.
De ce sa sara asociatiile drepturilor omului? Nu ii discrimieaza nimeni pe romi, romani, italieni. Legea se aplica tuturor, fara referire la cetatenie sau apartenenta.
Mie mi se pare normal sa fie statul vinovat - in fond el este cel ce are instrumentele in mana. Nu cetateanul de rand, care nu stie pe unde sa fuga sa se ascunda de infractori.
PS: Mie imi este mult mai bine de cand am intrat in UE, de unde deduc ca este o chestiune pur relativa - unora le este mai bine, altora nu, deci nu putem generaliza in nici un sens.
Adina + Olivia Q1.04
Witchie spune:
Adina, daca tu zici ca o duci mai bine ok... eu personal n-am simtit nici o schimbare in bine. In rau, da.
A_Iulia spune:
Pai de exemplu eu o duc mai bine si din punctul de vedere al salarizarii (si nu putini romani au inceput sa se alinieze la cerinte cu cetatenii statelor membre), si al liberei circulatii (chiar in schimbul aplicarii cerintelor de viza de la rusi), si al posibilitatii de a lucra in strainatate...ar fi mai multe, dar astea 3 m-au vizat pe mine in mod direct.
Negativ chiar nu am simtit nici o influenta asupra mea.
Adina + Olivia Q1.04
ladyJ spune:
quote:
Originally posted by Witchie
Deci
cu tiganii eu zic sa le coasa pe maneca un semn... nu steaua lu david ca aia e luata, poate ceva cu un cutit incrucisat cu un pistol. Sa-i excluda din scoli/institutii. Pe urma sa-i mute la marginea orasului,in niste spatii ingradite si daca se fac prea multi, sa le dea foc.
cu romanii care fura, eu zic sa le taiem mana dreapta.
cu romanii care dau in cap, sa li se scurteze capul.
Sa li se retraga cetatenia tuturor celor ce comit infractiuni. Sa-i dam afara din raiul nostru cel de toate zilele, sa nu mai ramana in Romania decat cei cu frica lui Dumnezeu ca tot suntem noi noua gradina a Maicii Domnului...
Si va rog sa incepem cu ministrul Justitiei si sa continuam cu colegii lui din guvern. Sau mai bine cu baselu. Ca si Baselu, cu flota, cu jurnalista, cu elenutza, are destule bube.
Iertati-mi sarcasmul. Dar eu ca roman care traieste in Romania pentru ca doar aici poate trai, ce ar trebui sa fac? Toate reprosurile primite din toate partile, toate flegmele mediatice aruncate intre ochi, tot PC-ul asta de doi lei care se aplica doar unilateral, tot pachetul asta trebuie sa-l duc cu mine?
Ce se presupune ca trebuie sa fac eu?
Sa incep sa-mi supraveghez concetatenii si sa fac rapoarte la politie? Pardon, asta se facea inainte si de-aia am ajuns in halul in care suntem: niste incrancenati si niste insingurati si niste oameni incapabili sa priceapa spiritul de comunitate, respectul pentru durerea altuia, respectul pentru valoara umana a aluia de langa el.
Romanii plecati din tara ii judeca pe aia ramasi acasa. De ce?
De ce sa ma simt si eu judecata? Sunt un cetatean onest, merg la lucru, platesc taxe, ma straduiesc sa traiesc fara sa dau in cap si fara sa astept sa ma ajute statul.
Sa presupunem ca eu sunt statul roman si vreau sa-mi rezolv problema cu tiganii care imi strica imaginea. Cam ce pot eu sa fac fara sa-mi sara in cap asociatiile pt drepturile omului? Cam ce pot eu, Statul, sa fac, fara sa se spuna ca romanii sunt rasisti, intoleranti, inapoiati, nedemni de onoarea de a fi membrii UE?
Ce-i tot dati cu statul e vinovat? Cine e statul asta si unde sta?
Romania nu merita sa intre in UE ziceti. Asa o fi. Dar voi chiar credeti ca Romania a intrat in UE pt ca au fost generosi baietii de la Bruxelles?
Pentru mine, ca cetatean roman, intrarea in UE a insemnat un show tv si cam atat. Nu imi merge mai bine de cand suntem in UE. Nu sunt mai bine tratata de cand suntem in UE, nici la mine acasa, nici in strainatate.
Concret, ce trebuie sa fac eu ca sa nu ma mai arate cu degetul de prin America, de prin Italia si de prin Canada, cei nascuti din parinti romani?
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Imperfectul simplu
Ce poate sa faca statul roman?
Pai de exemplu ar putea trage la raspundere,asa cum se procedeaza peste tot in lume,orice cetatean care isi cumpara o masina scumpa,isi ridica vile de milione de euro.Si lozinca este ´´de unde ai mataluta bani..?´´
Lucrezi? Da..ok,cat castigi?Asa...atunci de unde ai bani sa-ti cumperi ultimul model de Mercedes??
Nu lucrezi?...De unde ai bani? Furi? Faci trafic de droguri?
Poftim la inchisoare..bani negri,evaziune fiscala,etc,etc.
Eu daca fac un transfer bancar de 10.000 euro,sunt obligata sa declar provenienta banilor.Ma intreb oare daca rromi sunt intrebati de unde au avut bani sa-si construiasca o casa de jumatate de milion.
Poate asta nu ar fi rezolvarea criminalitatii,dar af fi un pas spre o rezolvare.
ladyJ
iulia_b spune:
Ma gandesc ca romanii din afara tarii pot face aceleasi lucruri pe care le pot face romanii din tara. Sa se implice mai mult in viata comunitatii romanesti, sa se ajute si nu sa se judece, etc Din pacate mai ales in Italia, Spania este plecata o multime pestrita, manata mare parte de lipsuri si disperare.
Si iarasi ajungem ca de fapt rromii doar in mica parte comit infractiuni, ei sunt oropsiti si discriminati, romanii is cei de vina pt tot.
A_Iulia spune:
LadyJ, eu zic ca asta ar fi al doilea pas, inasprirea legilor referitoare la infractiunile economice.
Nu cred ca ne pun in pericol viata cei ce-si iau Mercedesuri si construiesc infloritoarea economie subterana.
Dar in primul rand mi-as dori sa pot sa stiu ca sansele ca sa mi se fure geanta in autobuz sau sa fiu batuta in cazul in care n-o dau sunt minime. Deocamdata e invers: cand te dai jos din autobuz, zici mersi ca ai scapat si de data asta.
Adina + Olivia Q1.04