Suntem de rasul tuturor!|

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

quote:
Originally posted by giulia71

ellej, io nu-ti inteleg inversunarea pe reactia mea , care a fost una de moment?!
Da, recunosc, mi-a fost rusine sa mai vorbesc romaneste cand am vazut cum "uscaturile" neamului nostru stau la usa Bisericii si cersesc!
Asta sunt eu, nu pot sa-mi schimb atitudinea si cred ca asa voi face si data viitoare de se va intampla, voi proceda la fel!

Sunt perfect de acord cu tine ca fiecare natie isi are propriile uscaturi, dar nu pot nega o realitate cruda in care traim, ca europenii ne considera tigani si in cele mai bune situatii "votre pays c'est rustique" asta ca sa nu zica, inapoiati!

Atata timp cat ne vom arata mizeria,nepasarea, indiferenta si prostia pana la cel mai inalt nivel, nu cred ca vreun popor ne va vedea cu ochi mai buni!
Din pacate....

Dar de ce te desconsideri tu, asta nu inteleg? Nu tu cersesti, nu tu esti infractor. Da, si mie mi-a fost ciuda sa vad ca la Sagrada Familia singura cersetoare era o tiganca romanca si ca in Praga un grup de tineri romani (trecusem pe langa ei cu putin timp inainte sa ne suim in tramvai) i-au smuls poseta unei fete. Ciuda, nu rusine ca sunt romanca.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

"votre pays c'est rustique"? recunosc aroganta franceza, lucrez cu si pentru ei de multi ani. Te asigur ca vorbele astea nu m-ar face sa-mi fie rusine deloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolada spune:

t nu inteleg cu ce va deranjeaza pe voi concret...da concret...ca zice strainul ca romanul e asa si asa?
Si daca va deranjeaza asa tare...ce faceti voi concret? da concret si la obiect...in afara de scrisul pe forum ....

pai eu consider ca fac destul prin faptu ca nu fur,nu cersesc si nu dau in cap.si cand cineva imi spune"datorita tie,romania a crescut enorm in ochii mei" cred ca am facut ceva. si inca mai vorbesc bine romaneste,se pune?
si nu ma deranjeaza ce zic strainii ,ma deranjeaza ca uneori au dreptate. si ma deranjeaza ca in ziare nu citesc de bine despre ro decat f.putin.
ellejce i aia "umilitate"?vrei sa zici "umilinta"?

www.camping-kasern-salzburg.com

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by carolada

t nu inteleg cu ce va deranjeaza pe voi concret...da concret...ca zice strainul ca romanul e asa si asa?
Si daca va deranjeaza asa tare...ce faceti voi concret? da concret si la obiect...in afara de scrisul pe forum ....

pai eu consider ca fac destul prin faptu ca nu fur,nu cersesc si nu dau in cap.si cand cineva imi spune"datorita tie,romania a crescut enorm in ochii mei" cred ca am facut ceva. si inca mai vorbesc bine romaneste,se pune?
si nu ma deranjeaza ce zic strainii ,ma deranjeaza ca uneori au dreptate. si ma deranjeaza ca in ziare nu citesc de bine despre ro decat f.putin.
ellejce i aia "umilitate"?vrei sa zici "umilinta"?

carolada

www.camping-kasern-salzburg.com

Da, umilinta voiam sa zic; daca tot vorbesc franceza toata ziua "humbleté" m-a influentat intr-un mod bizar. Ar trebui poate cu ocazia asta sa mai 'conspectezi' putin si din regulamentul forumului.

Mergi la inceput

pai eu consider ca fac destul prin faptu

probabil voiai sa spui faptul, asa ar veni in limba romana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analessya13 spune:

Va spun eu cine se mandreste ca e roman. Cei care in tara isi permit sa ia spaga, sa te faca sa astepti pe la cabinetele medicale, inclusiv alea particulare, aia care nu iti fac vreun serviciu decat daca ii oferi o atentie si lista e asa de mare... oricum stiti voi.

De ce sa ma mandresc de faptul ca sunt romanca? Anul trecut am venit in tara ca na mi-era dor chiar daca nu mai am pe nimeni. Oricum mi-e dor de tara si nu de oameni. Eram insarcinata in 5 luni si trebuia sa fac ecografie morfologica. Nu va zic 2 zile cat am umblat si cate drumuri am facut Bacau- Iasi cu microbuze, ajungeam dimineata la Iasi si am stat in fata cabinetului pana la 3. Cand sa intru si eu mi-au zis sa vin maine. Le explic ce si cum, ca vin din jud. Bacau, ca mi-e greu ca nu am masina, ca e cald si nu va mai zic cum am stat numai in picioare atat in microbuz, cat si in fata la cabinet.( in microbuz, inchipuiti-va ca voia sa imi ofere loc o batranica)

Nimic, vin a doua zi si aceeasi poveste, nimic de facut.
Nu va mai zic ca la intrare in spital, la "receptie" erau 2 scrofite care mancau ciorba de fasole si le-am deranjat ca le-am cerut o informatie in timp ce mancau. Plus un miros de ceapa...

In fine, inutil sa va mai zic ca am stat aiurea pe la IASI fara sa rezolv nimic si am cheltuit o groaza de bani.

In cele din urma, ma decid sa ma duc la un cabinet particular in Bacau ca sa fiu sigura ca ma rezolva si ca nu mai astept atat.

Aveam programare la ora 13, dar am intrat in jur de 15, dr era ocupata cu avorturi. Intru, dupa ce am inceput sa le zic ca am programare, am platit ca fraiera 4 milioane de lei pt ecografie, mi-era si rau de-acuma, dr imi zice sa mai astept la ea in cabinet 5 min ca ajunge. Acele 5 min s-au transformat in mai mult de jumatate de ora. Imi face acea minunata ecografie si mi-o da pe un Cd pt ca tb sa o arat in Italia.

Cand am ajuns in Italia, le-am aratat CD, nici nu au vrut sa il vada si au mai si inceput sa rada ca in Romania suntem cum suntem si mai facem si eco pe CD-uri. Ce sa zic, trebuia sa ma dau mare si eu cu ceva, nu?

V-am scris toate astea, poate am plictisit pe unii, dar eu sincer nu am motive de mandrie, e jalnic unde suntem si ce popor am ajuns care mananca bors cu fasole si ceapa la biroul de informatii dintr-un spital. Pai sotul meu radea de nu mai putea, iar mie imi venea sa le pun borsul in cap cu taietei cu tot. Voi ati mai vazut asa ceva pe afara? Eu cred ca nu, suntem vai de capul nostru si mai avem pretentii de 2 bani.

Si ca sa-i raspund lui Guestus, cred ca e destul ca imi vad de treaba mea intr-o tara straina, ca m-am integrat si ca respect legile.

P.S. In Italia, nu am platit absolut nimic cat am fost insarcinata, nici anlize, nici eco si nici vizitele. Ei s-au comportat exemplar si si-au facut meseria. Nu ca la noi ca nu mai stii cum sa bagi in buzunarele lor bani si tot nu-si vad de treaba.

De ce sa fiu mandra, mi-e rusine, mi-e ciuda si mi-e scarba. Asta suntem, un popor de necipoliti, de tigani si atat de incorecti care nu vrem sa ne perfectionam si sa facem ceva bun sa ne fie bine.

Tot dam vina pe altul, tot continuam sa spunem ca si italienii au criminalii lor, in loc sa ne vedem de mizeria din ograda noastra.

Sa ne fie RUSINE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Stiu ca-s off-topic dar nu imi pot imagina din punct de vedere logic cum se poate mandri cineva ca e roman? A te naste roman sau englez sau chinez este O INTAMPLARE, cum poti fi MANDRU ca ti s-a INTAMPLAT ceva din pur hazard???

Sa fiu MANDRA ca am okii verzi si ca nu am frati sau surori? As fi putut eu influenta vreun pic aceste lucruri?

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analessya13 spune:

quote:
Originally posted by inaioana

Stiu ca-s off-topic dar nu imi pot imagina din punct de vedere logic cum se poate mandri cineva ca e roman? A te naste roman sau englez sau chinez este O INTAMPLARE, cum poti fi MANDRU ca ti s-a INTAMPLAT ceva din pur hazard???

Sa fiu MANDRA ca am okii verzi si ca nu am frati sau surori? As fi putut eu influenta vreun pic aceste lucruri?

pozici

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by inaioana

pozici

Deci si a-ti fi RUSINE ca esti roman este la fel de ilogic, nu?

Mergi la inceput

De ce sa fiu mandra, mi-e rusine, mi-e ciuda si mi-e scarba. Asta suntem, un popor de necipoliti, de tigani si atat de incorecti care nu vrem sa ne perfectionam si sa facem ceva bun sa ne fie bine.

Poate ar trebui sa vorbesti in nume personal? tu te cunosti mai bine.

Mergi la inceput