Pana cand fara papa ?

Pana cand fara papa ? | Autor: ginan

Link direct la acest mesaj

Am un baietel de 8 luni care, pe cat este de frumos pe atat este de rau. Cred ca este cel mai incapatanat, mofturos si ambitios copil din cati cunosc.Stiu ca nu sunt singura in situatia asta si acest gand ma consoleaza putin. N-am crezut ca mancatul va fi o problema. dar nu inteleg de ce in perioada 4-6 luni manca aproape orice, iar acum nu vrea sa manance decat lapte de la san. Biberonul i se pare o jucarie, ca si mancarea. Nici macar nu deschide gurita sa guste din lingurita. AM incercat sa schimb lingurita cu degetul, cu ardei, cu partea mai dura a frunzei de salata, dar nu a durat decat 2-3 zile. Nu mai am solutii si nici rabdare. Chiar daca nu aveti solutii pentru mine eu va multumesc oricum si va pupic.

P.S. Daca au mai fost cazuri, spuneti-mi pana la ce varsta a durat, sa ma pregatesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Si eu am mai patit asa cu Vladut dar ii distrag atentia cu diverse jucarele sau cu obiecte din bucatarie (polonic, linguri, capace, castroane de plastic etc. Mai avem o mingiuta plina cu figuri geometrice. Mingia are decupate formele geometrice iar Vladut e foarte incantat cand eu le potrivesc si el le impinge cu degetelul, de cate ori impinge cu degetelul cate o figura deschide si gura . Asta nu se intampla tot timpul, are periode

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iomi spune:

Din fericire noi nu am avut probleme cu mancatul (ba chiar din contra, nu stiu cum sa fac sa il mai satur!!!), dar stiu ce inseamna copil cu super personalitate!!!Pe de o parte ma consolez ca parca nici un malau nu mi-ar fi placut, dar dunt momente cand imi vine sa
Luca al meu a plans aproape non stop in primele luni, medicii imi spuneau ca nu are nici o problema, asa e el, o sa ii treaca. Ce-i drept a trecut la un moment dat, dar pe masura ce a crescut si a inceput sa comunice si-a manifestat personalitatea si in alte moduri. Suntem intr-o continua lupta si cu o cantitate de rabdare pe care nu credeam vreodata ca o avem, reusim sa il facem sa inteleaga ce are voie sa faca si ce nu, cand e de joaca si cand nu, ma rog, acum cand stau sa ma gandesc nu imi vine in cap nimi un exemplu mai concret...
Deci, daca nu te exaspereaza deja cuvintele astea, ai rabdare si imaginatie si o sa treceti voi si peste perioadele mai grele...
Succes!!
Ioana & bb Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Draga ginan. Daca bebe al tau zici ca a mancat bine si dintr-o data refuza sa primeasca altceva decat lapte, nu ti-ai pus problema unui control medical? Stiu ca e bun lapticul de la mamica lui dar deja de la 6 luni bebelusii trebuie sa primeasca si ceva mancare; out, ficatel, fructe bune... etc. Rezerva de fier nu mai e, lapticul tau nu i-o mai poate asigura, depinde si de cate kg are copilul. Cum este curba greutatii? E bine de vazut daca el creste doar cu lapticul de la tine. Daca e de cateva zile poate are ceva in gat, sau in cavitatea bucala, poate apar dintucii, daca e de mai multa vreme cel mai bine ar fi sa te consulti cu pediatrul.

Sanatate maxima de la Ciufulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ann Marie spune:

Bebita mea are tot 8 luni si exact acelasi lucru ca si tine patesc si eu, doar ca eu nu alaptez.o mai pacalesc doar cu cereale cu mere si cu fructe, dar si alea cu greu.Acum a mai si invatat sa scuipe si mi le sufla direct in nas, de imi vine sa ma prind cu mainile de cap.
Sper doar ca e un moft de moment, si v-a incepe si ea sa pape de toate.
Succes cu si imi pare rau ca nu am putut sa-ti dau nici un sfat.
Annie si Bebelita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Pana la un an, cat i-am dat san, baiatul meu nu a prea vrut sa manance altceva. Am mai auzit cazuri asemanatoare si s-au rezolvat cand mama a intrerupt alaptatul. La noi singura problema a fost ca la un an cand i-am facut analize i-a iesit o anemie destul de puternica, probabil fiindca laptele meu nu mai facea fata cerintelor organismului lui.

Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste

http://community.webshots.com/user/adrianacalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginan spune:

Chiar ieri (08.07.2003) cand a implinit 8 luni am fost la control si surpriza, BB-lusul are 8 Kg. Se pare ca in ultima luna a luat 600 g. Doctorul spune ca este perfect sanatos si foarte tonic dar, ar trebui sa-i dau si vitaminele prescrise (Sanasol si Fersol).
Bine-nteles ca nu le serveste.

Va multumesc pentru raspunsuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Draga Gina,
Nu am inca experienta bb-lui de 8 luni, insa am citit in foarte multe carti despre criza de la aceasta varsta, cand apare frica de orice. Din ceea ce am citit, se zice ca unora le este teama ca mama i-ar putea parasi cumva si au comportamente de genul asta: nu mananca altceva decat san (daca este) pentru ca astfel sunt mai aproape de mamica. In plus, se alinta foarte mult, vor in brate mai mult decat inainte si nu mai vor sa se joace decat daca se joaca si mama cu ei. Deci, daca pe langa lipsa poftei de mancare ai descoperit si celelalte, atunci nu iti fa griji - isi va reveni. Daca e asa, incearca sa il iei cu tine la masa, sa papati amandoi, explica-i ca si mami papa din farfurie si impartiti un fel de mancare impreuna (chiar daca tie nu iti vine sa mananci felul respectiv) stii tu, cu una mie, una tie. Sau, da exemplul unui alt copil mai mare - in general functioneaza grozav de bine.
Spui ca bb e sanatos! Atunci e doar vorba de rabdare si indemanare si totul va reveni la normal.
Va uram multa pofta de mancare,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilia spune:

Dar problema dintilor nu o luati in seama? In perioada de iesit dinti Adi nu mai manca nici putinul de pana atunci... Poate, ginan, ca puiului tau ii ies dintii, ca pana pe la un an jumate ii tot ies!!!
Adi si acum, la 2 ani si sapte luni, cand i-a iesit ultima masea tot asa s-a manifestat ... inapetententa...
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Subsemnez la ce a zis Emilia. Feciorasul meu care a facut un an pe 4 iulie, cand ii iese vreu dintisor e foarte atasat de mami si mai toata ziua ar suge.Si e drept ca uneori refuza mancarea. De fapt cand ii dau papa, ii dau ceva interesant de jucat sau deschid tv pe atomic si uite asa mai mancam ceva. De vreo 5 zile a spart al 8-lea dintisor si nu iti spun cam de cate ori suge pe zi si noaptea. Nu stiu cum voi reusi sa-l intarc. Uneori simt ca ma lasa puterile!!!. Si lapte la biberon, niciodata; doar ce gusta, daca nu ii vede culoare, si apoi se uita la biberon sa vada daca e alb sau colorat (in cazul asta accepta ceaiul).

Sanatate si pupicei,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput