Romania is my country
Raspunsuri - Pagina 4
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bird70/bird70.jpg)
bird70 spune:
quote:
Originally posted by XIO
Bird , pai sa stii ca nici in Romania nu sunt platiti oamenii sa te ajute , dar tot o fac.
Tu ai citit ce am scris
![](alcool.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Bird , scuza asta o poate baga in fata oricine care sta cu mainile in buzunar.
Stii tu ce scrie in contractul aluia?
Nu
De ce nu ai specificat aceasta presupunere de-a ta atunci cand s-a vorbit despre cazul asemanator din Romania.
Vrei sa-ti spun eu de ce ?
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
![](images/user_woman.png)
alessia105 spune:
hai ca facuram ce facuram si ajunsaram la aspectul financiar ...mi se pare complet aiurea macar sa asociezi bunul simt si respectul fata de semeni cu banu .... pai ce are nene financiaru cu respectul fata de omul de langa tine??? Asta nu tine de bani ...nu tine de ce masina ai sau de ce mananci ...tine de cat te respecti pe tine ...pentru ca daca vrei respect de la altii trebuie sa vina de la tine in primul rand ... sunt oameni si oameni peste tot ...dar cum mai mai spus si la alt topic ..unii dintre noi romani credem ca avem numai drepturi ...cerem respect fara a respecta ... sunt convinsa ca daca ane2200 ( asta ca sa luam cazul de fata ) ar fi rugat pe cineva sa o ajute s-ar fi uitat la ea "uite-o si pe asta , ma deranjeaza tocmai pe mine" sau si mai si " pai ce femeie, e plodu meu??? " ( cum mi-a zis mie unu )
Eu asta mooor pe muulti dintre romani( ma rever la cei nascuti si crescuti inainte de 89) ca am fost crescuti si educati sa avem respect fata de ceilanti ...si na ajunsaram sa fim rai si egoisti ... si stiu n cazuri ... spre ex ..fostul meu domn ..a fost crescut si educat de bunica lui, o doamna extrem de manierata crescuta in perioada interbelica prin pensioanele din Paris ... de cand il cunosc a fost un adevarat gentelman ( ne cunoastem din copilarie) ..va jur ca a fost cel mai bine crescut copil/ adolescent/barbat pe care l-am cunoscut ...e acum de vreo 7-8 ani ...e de o nesimtire fantastica ...si mereu aceeasi remarca "pai ce daca ala nu face ..io de ce sa fac ...ce is prost "
Si apopos de ajutatul pe aeroport ... pleaca copilul de aici in Ro la scoala ...normal bahtai geamantanu de 26 de kg cu cadouri ( alata chestie aiurea la romani ...ca daca nu aduci ceva clar nu respecti) ..pe aeroport la Henri Coanda ...copil singur cu pliculetul ...s-a chinuit saracu 20 de min sa ia bagajul de pe banda ca nu l-a ajutat nimeni ...fratele meu a rugat sa fie lasat sa il ajute ( il vedeau prin usa) si nu l-au lasat ...a zis "bine dar ajutati-l dv atunci ..." nu, sunt platit "...na cum te simti vazand copilu cum se chinuie si tu nu poti face nimic
Ok ,nu e nimeni platit ....nu e copilul nimanui decat al nostru daaar ...nici pe aeroportul din Brussel nu e nimeni platit sa iti ia bagajele copilului de pe banda dar exista un document pe care il semnezi si care iti da dreptul sa iti iei copilul dupa ce trece de punctul de trecere de frontiera ... poate ca nimeni nu ar apela la nimeni daca nu ar fi nevoie ..nimeni nu ar "deranja pe nimeni "dar asta daca cineva acolo sus la "nivele inalte" ar gandi cu sentimetul nu cu buzunaru .
----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu'
si Spiderman
Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu
O parte din mine
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Adrianaa/Adrianaa.jpg)
Adrianaa spune:
Ehhh, "Romania is my country!"... cate sunt de spus... Acum putem sa vorbim cat vrem, sa ne spunem of-urile.
Da, macar atat, ne-am castigat acest drept din plin dupa '89, dar cu atat am ramas!!! Vorbim, dezbatem, discutam interminabil si facem foarte putin. Nu cred ca exista in Europa un popor mai dispus la discutii. Altii vorbesc mai putin si fac mult mai mult. Noi am ramas blocati la stadiul de dezbateri si am uitat sa trecem la actiune.
istorioare cu talc (pentru copii)
![](nani.gif)
www.crestinortodox.ro/AscultaCasa_cu_mireasma_de_brad_lectura_Florian_Pitis-1261.html" target="_blank">povesti audio (pentru copii)
pashosha spune:
Bird,
sa stii ca daca as fi fost acum in Romania as fi reactionat la fel ca celellatle mamicila mesajele tale. Numai cand am ajuns in Australia am inteles ce inseamna sa faci numai ce este specificat in contractul tau de munca si ca atare te inteleg. (am incercat sa ti dau mesaj)
Imi pare rau sa constat ca lucrurile stau atat de rau in Romania. credeam ca odata cu UE ne mai civilizam un pic. Nu ma refer la mentalitate ca asta o sa dureze ani buni, dar ma refer la facilitati.
Cat despre persoane cu handicap, aici am ramas uimita cat de bine sunt tratate iar in spitale ..nu am cuvinte.
bird70 spune:
quote:
Originally posted by XIO
Stii tu ce scrie in contractul aluia?
Stiu ce scrie in contractul meu de munca
![](icon_smile_big.gif)
Anyway, revenind la contractul celui de la aeroport, daca ai o nemultumire ca nu ai fost ajutata cred ca e potrivit sa intrebi pe cineva daca ridicatul si manevrarea bagajelor tale intra in atributia personalului de la aeroport si daca se dovedeste ca intra in atributia acelui om atunci poti face o plangere. Daca nu facea parte din atributiile lui atunci poti evenutal sa le propui celor de la aeroport sa angajeze niste hamali. Sa ai pretentii de la cineva sa-ti ridice tie bagajele e ca si cum ti-ar spune tie cineva: vezi ca-i murdara podeaua in spital, ia pune mana pe mopul ala de dupa usa si sterge-o ca si asa te invarti pe aici. nu vrei? mamaaaaa ce lipsa de bun simt
![](bang.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Bird , lasa ce scrie in contractul tau , ca e cu totul altceva.
Si asa cum la tine exista infirmiere care fac asta ar fi trebuit sa fie si in aeroport cineva care sa faca asta .
Din moment ce femeia incurca bunul mers al lucrurilor pt. ca nu putea sa-si ridice bagajele aea , din moment ce un efort atat de mare putea sa-i dauneze ei si copilului cred ca putea cineva sa i le ridice inainte sa se ia de ea .
De problema cu ajutatul pacientului nu spun nimic , mi se pare o aberatie.
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
bird70 spune:
quote:
Originally posted by XIO
Bird , lasa ce scrie in contractul tau , ca e cu totul altceva.
Am vrut sa-ti arat ca lucrurile sunt diferite in strainatate fata de Romania din cauza implicatiilor legate de asigurari, implicatii pe care romanii nu le inteleg pentru ca nu au avut de-a face cu ele.
quote:
Si asa cum la tine exista infirmiere care fac asta ar fi trebuit sa fie si in aeroport cineva care sa faca asta .
Daca tu crezi asta, evident esti libera sa scrii o scrisoare la seful aeroportului sau a companiei si sa-l intrebi de ce nu exista acesti lucratori si sa-i explici cum vezi tu importanta existentei lor. Faptul ca o companie a decis sa nu angajeze acest tip de personal nu inseamna ca cei angajati cu alte responsabilitati trebuie sa preia aceste sarcini. Cum am spus, faptul ca spitalul nu a angajat femei de servici nu inseamna ca trebuie sa te duci tu sa dai cu mopul sau sa freci WC-urile doar pentru ca esti in zona.
quote:
Din moment ce femeia incurca bunul mers al lucrurilor pt. ca nu putea sa-si ridice bagajele aea , din moment ce un efort atat de mare putea sa-i dauneze ei si copilului cred ca putea cineva sa i le ridice inainte sa se ia de ea .
Dar nu ar fi mai usor ca femeia respectiva sa nu incurce lucrurile de la bun inceput? Ca asa si batranii pot sa spuna ca nu pot sa ridice bagajele grele si o femeie sanatoasa care are 40 kg nu poate manevra o valiza de 30 kg, etc. De ce e asa de greu de acceptat ca fiecare dintre noi este responsabil de propria persoana. Daca stiu ca sunt in luna a 8-a si nu pot manevra valiza, iau una mai mica si trimit restul bagajelor cu o firma care face delivery sau aranjez sa vina cineva cu mine pana acolo si sa ma astepte cineva la sosire, sau trimit totul cu cateva zile mai repede, etc. Adica trebuie aeroportul sa se gandesca la binele copilului femeii gravide ca ea nu poate?
ankalaura spune:
Mai, ati degenerat
Ane2000 a deschis si ea un subiect in care sa isi spuna oful, si voi o dati in clauze contractuale de pe alte meleaguri....
Ca spunem mult si nu facem nimic.... si cam ce am putea face??
Pe mine cred ca ma stie toata politia si primaria si ADP-ul pentru ca fac o tona de reclamatii si sesizari, si chiar m-as bucura sa mai faca si altii! Primesc numar de inregistrare, primesc raspuns, dar rareori ma consoleaza.
Cele din Bucuresti stiti cu siguranta cu ce probleme ne lovim acum pe strazi, cu toate santurile si noroaiele.... se schimba tevi, linii de tramvai... peste tot, de-odata, nimic nu se termina... Si sunt mamici care trebuie sa treaca pe acolo cu carucioarele pentru ca prin alta parte nu se poate trece. Am scris in martie la primarie, incurajata de scrisoarea pe care am primit-o de la dom' primar, cerand sa imi spuna daca se poate asfalta strada pe care e gradinita copilului meu, pentru ca era plina de hartoape si cand ploua, noroiul era pana la genunchi... Strada fiind in plin centru!
Mi se da nr de inregistrare, si primesc raspuns in aprilie, exact astfel:
ADMINISTRATIA DOMENIULUI PUBLIC SECTOR 2
Sos. Electronicii nr. 44
Tel. ..... Fax .....
E-mail : .....
=====================================================================
Nr. īnreg ADP 2 434/s/2007
Nr. īnreg PS 2 16160/2007
CATRE,
....... ANCA
Al. ......nr..... bl.....
Sc. .... et....., ap....., Sector 2
Mail Adress .........
Īn primul rānd, dorim sa va multumim pentru adresa dumneavoastra si a īntelegem dorinta de a locui īntr-un sector decent. Referitor la adresa dumneavoastrt, vt aducem la cunostinta ca, strada la care faceti referire se va reabilita in cadrul programului 2008.
DIRECTOR PRODUCTIE
Ing. ......
SEF SERVICIU ACC
Ing. .......
In iunie, se asfalteaza strada paralela, unde au sediul niste firma sonore.... Pozez strada, gropile, stada paralele asfaltata, le trimit iar mail, le pun pozele in atasament. Ba chiar le spun ca sunt convinsa ca asfaltarea strazii paralele a fost rezultatul unei spagi considerabile!
Iar imi da numar de inregistrare.
In iulie mi se raspunde astfel:
ADMINISTRATIA DOMENIULUI PUBLIC SECTOR 2
Sos. Electronicii nr. 44
Tel....... .....
E-mail : .......
========================================================================
Nr. 12434/27.06.2007
CATRE,
D-na Anca .....
In primul rand dorim sa va multumim pentru adresa dumneavoastra si va aducem la cunostinta ca, str. .......si str. ....... sunt incluse in programul de modernizare al Primariei Sectorului 2.
In sem.II-2007, Directia Investitii si Servicii Publice din cadrul Primariei Sectorului 2 va coordona lucrari de extindere necesar apa-canal pe aceste strazi si, dupa finalizarea acestora, vor fi reabilitate si din punct de vedere al sistemului rutier.
DIRECTOR GENERAL ADJUNCT SEF SERVICIU A.C.C.S.R.
ing. ......... Ing. .....
Duceti-va acum, va rog, in Floreasca, si spuneti-mi ce vedeti. Suntem in noiembrie si la anul in martie pariez ca situatia nu va fi alta.
Va intreb, ce sa facem mai mult???? Nu vedeti ca nimanui nu pasa??
La fel de bine am facut sesizari la politie pentru diverse situatii. La primarie pentru faptul ca acei gardieni din parc stau si sparg semnite, se iau de batranele care aduna seminte de flori dar nu ii vad pe galiganii care calaresc leaganele. Ba mai nou, si copii insotiti de parinti urca toboganul invers, cu talpile, iar copilul meu sterge cu pantalonii mizeria lor!
Am incercat toate caile. M-am revoltat, am vorbit, am incercat sa fac ceva, am scris, am spus, si??? Am ajuns sa cred ca ne meritam soarta. Apoi ma intorc si imi spun ca nu poate fi asa, ca ar trebui sa facem ceva, ca daca am face toti cate ceva, s-ar mai rezolva din probleme. Si apoi ajung iar pe strada cu gradinita, mai am putin si imi rup masina in doua - sunt o fericita, merg cu masina, nu cu caruciorul!!! si ma intreb - cat mai avem de asteptat????
Am scris acest lung mesaj cu aceste exemple pentru ca as vrea o data pentru totdeauna sa nu se mai creada ca nu stim altceva decat sa ne plangem, dar nu facem nimic in a schimba ceva. Sa nu se mai creada ca victimizam - si drept urmare, mai bine iti reduci bagajele decat sa te astepti sa fii ajutat. La fel de bine cum spuneam, mamele cu gemeni, sa isi cumpere carucioare cu locurile unul dupa altul, nu unul langa altul. Sau tot asa cum ar trebui sa nu ai pretentii sa te duci la Gradina Botanica - este vinovat Metrorexul ca tu nu te-ai ingrijit sa iti poti purta de grija?? Mai bine hai sa ne cumparam leagane in balcon din moment ce galiganii din parc strica locurile de joaca publice - ca doar nu suntem responsabili decat pentru noi. Poate in contractul gardianului spune ca trebuie sa aiba grija doar sa nu se rupa florile! Da' cine ne pune sa stam la bloc? Cine ne pune sa mergem cu masina prin Bucuresti? Cine ne pune sa avem gemeni? De ce sa nu ne asteptam de la ceilalti la nimic???
Am exagerat, fireste. Dar este vorba despre faptul ca noi suntem departe de tot - departe de a avea contracte in care iti este interzis sa ajuti o batranica sa de ridice... Pentru ca noi, cei mai multi, nici nu avem asigurare medicala peste contract.
Nu pot decat sa cred ca si la anul si peste 5 ani ne vom intreba acelasi lucru - cand vom ajunge si noi sa fim civilizati? Si o sa ne raspundem la fel ca azi: probabil ca niciodata....
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Adrianaa/Adrianaa.jpg)
Adrianaa spune:
Anca, trist si adevarat tot ce spui! Tu ai facut tot ce trebuie, asa ar trebui sa facem majoritatea si cred ca lucrurile ar lua o alta directie.
istorioare cu talc (pentru copii)
![](nani.gif)
www.crestinortodox.ro/AscultaCasa_cu_mireasma_de_brad_lectura_Florian_Pitis-1261.html" target="_blank">povesti audio (pentru copii)