Cat de ...egale vreti sa fiti cu barbatii?
Raspunsuri - Pagina 4
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nelia/nelia.jpg)
nelia spune:
Bineinteles ca vreau sa fiu egala cu barbatul! Ce intrebare e asta!?! Si nu numai cu el! Imi place sa stiu ca sint egala cu oricine, sa am aceleasi sanse cu orice om de pe acest pamint, indiferent daca le folosesc sau nu. Toti oamenii, indiferent de orice, ar trebui sa fie egali. Faptul ca ma folosesc sau nu de aceasta egalitate, asta e o problema de conjunctura, de moment, de alegere... Asa cum spunea Ruxij, chiar daca stau acasa si impletesc ciorapi, m-ar deranja sa stiu ca daca as iesi si as vrea sa fac ceva, orice ar insemna acel ceva, nu as putea pentru ca nu am dreptul asta. Imi place sa am drepturi, sa stiu ca exista acolo pentru mine la fel ca si pentru ceilalti, m-ar deranja cumplit sa fie altfel.
Luati de exemplu dreptul la vot. Poate ca nu ajungi, din motive obiective sau subiective, de fiecare data sa votezi, dar daca nu ai avea acest drept, cum te-ai simti!?! Exclus! Si nu e prea placut sa te simti in afara, e o frustrare care duce la altele si tot asa.
Cineva spunea mai sus: eu n-as vrea sa fiu egala barbatului. As vrea eu sa fiu femeia si el sa fie barbatul. Pentru mine asta inseamna dreptul la egalitate, nu sint de acord cu miscarile feministe extremiste: dreptul de a fi femeie alaturi de un barbat, la fel ca dreptul lui de a fi barbat linga o femeie. Pentru ca daca acest drept nu ar exista, garantez ca nu ai mai simti ca esti femeie, ci doar ca el e barbat.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">35+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
Totusi ma gandesc ca am obtinut de multicel drepturi egale cu ei...subiectul asta e din 2007 sau am accesat eu gresit un forum de acum jumatate de secol?
A mai ramas sa luptam pentru dreptul (oferit prin lege) al femeilor de a le cara sacosile, de a le schimba roata atunci cand au o pana, si de a le tine portiera la masina ca sa urce. Care se inscrie?
Si ei ar putea sa lupte pentru dreptul de a tese perdele si a coase goblen.
Adina + Olivia Q1.04
![](images/user_woman.png)
olguta12 spune:
Comparam merele cu portocalele.
Cat despre "egalitate", in VECI nu m-as compara cu un barbat(sau cu o alta femeie). Ma compar cu MINE.
De unde pina unde decide un barbat(ma repet- sau o femeie) care-mi sint "drepturile"?
N-am vazut pina acum nici o carte cu "reguli" diferite pt barbati si femei. Idei arhaice, si demodate pe care le acceptam fara sa spunem "pis".
Tatal meu mereu m-a invatzat sa nu ma simt inferioara fata de NIMENI-indiferent daca e femeie sau barbat- si mi-a reamintit din nou si din nou ca societatea ma va vede asa cum ma vad eu. Am incredere in MINE, vor avea si altii. Ma "dau lovita" si neajutorata- asa ma vor vede si altii.
Sigurantza financiara si fortza fizica nu au nimic de-a face cu "egalitatea".Nu in asta consta barbatia sau feminitatea. Sint destui barbati care sint slabutzi, mititei,neajutorati, si ai caror sotzii fac de doua ori mai multi bani decat ei. Asta inseamna ca nu-s barbati???
A te complace in rolul de "vrabiutza ranita" si neajutorata este cel mai "vechi" si mai nemernic rol pe care l-au jucat si inca il mai joaca femeile. Revenim la vechea poveste a Printesei care sta protzapita in turn, si-l asteapta pe Printz sa o salveze. Da-r-ar naiba-n el de turn, ca-l darim caramida cu caramida.
olguta12
"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours." www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE
POVESTEA DREI PISHCOT
filofteia spune:
Si totusi nu suntem egale!
Intr-o meserie preponderent barbateasca, trebuie sa muncesti de doua ori mai mult decat un barbat ca sa ai acelasi salariu. Sa fii sef?! Nici vorba... trebuie sa fii geniala! Mai bine un barbat prost decat o femeie desteapta...Asta o spun din proprie experienta. Si cunosc cel putin doua femei care depasesc cu mult cunostintele si capacitatea barbatilor din jur, dar sunt marginalizate pentru ca sunt femei.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
Filofteia , eu n-as putea sa lucrez in conditiile pe care le spui tu, si chiar nu le inteleg pe cele capabile si istete care accepta un astfel de tratament.
In schimb mi s-a intamplat sa am cunostinte care au atribuit esecul lor faptului ca sunt femei, desconsiderand alte argumente.
Adina + Olivia Q1.04
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/viviana/viviana.jpg)
viviana spune:
Eu nu vreau sa fiu egala cu barbatul.
Inca mai imi place sa mi se deschida usa cand intru undeva.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
filofteia spune:
quote:
si chiar nu le inteleg pe cele capabile si istete care accepta un astfel de tratament.
Adina
![](floare.gif)
Exista si satisfactii insa... atunci cand demonstrezi unui barbat ca esti mai buna...surprinzator , barbatii accepta asta mai usor decat femeile. Sunt in stare sa te felicite ca l-ai depasit sau ca i-ai demonstrat ca ai dreptate. Cu barbatii mi s-a intamplat, cu femeile nu.
![](icon_smile_big.gif)
ralcat spune:
Imi place sa fiu femeie asa cum imi place sa sotul meu sa fie barbatul.
Dar recunosc ca imi doresc egalitate in sanse, egalitate in salariu pentru aceeasi munca, egalitate in perceptia si asteptarile de la munca.
Nu vreau egalitate la sacosa, sau la spalat pe jos, pe astea le face unul din noi, eu de buna voie sau el batut la cap.
Vreau sa pot accede la aceleasi joburi, sa pot avea aceleasi vise in profesie sau mai departe, nu sa ma gandesc intai ca "eee, sunt femeie si mai mult ca sigur nu voi ajunge presedinte" sa zicem.
Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan
ina78 spune:
Eu prin egalitate inteleg: in sanse, in drepturi, in obligarii (sociale in general).
Nu vad ca egalitate: daca el bate cuie sa bat si eu (eu fac o prajitura), daca el bate covorul (eu sterg praful)... etc
Nu cred ca tine de egaltate sa saluyte primul barbatul, sa-mi deschida usa, sa-mi care sacosa... etc. Acestea cred ca tin de educatie, de bun simt.
Eu acasa am inteles eglitatea prin impartirea sarcinilor, prin echilibrarea muncii.
eu - Ina - puiutul meu
ruxij spune:
quote:
Originally posted by viviana
Eu nu vreau sa fiu egala cu barbatul.
Inca mai imi place sa mi se deschida usa cand intru undeva.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Cred ca treaba cu deschisul sau nedeschisul usii e atat de nesemnificativa... Dc. n-ai fi egala cu barbatul in fata legii si ai avea probleme serioase din pricina asta, nu cred ca te-ar incalzi ca ti-a deschis usa si dupa aia ti-a dat un branci afara.