Cancer la san?
Buna fetelor..Acum ceva timp am observat ca am un nodul sub sanul drept..as vrea sa va intreb dak poate sa fie un nodul din ala care te anunta k s-ar putea sa ai cancer la san sau e doar un punct de grasime care se va dizolva cu timpul... maine ma duc la doctor..m-am hotarat..dar mi-e frica..e posibil sa faci cancer la san la 20 de ani? eu stiam k doar la femeile peste 40 de ani exista acest risc.. din ce cauza poti face cancer la san? poate fi din cauza stresului? in familia mea nu a existat niciodata un astfel de caz..
Raspunsuri
marcellinna spune:
Tania,in primul rand te rog mult sa te linistesti.
Sunt foarte multe femei si chiar fete tinere de tot ce prezinta chisturi la san si chisturile astea nu sunt cancere.
Eu am chisturi la san de pe la varsta de 30 de ani,tot la a treia a patra ecografie de control mi se descopera cate unul nou.
Nu am cancer.
Fiica mea are 17 ani si deja are trei noduli din astia,nu sunt cancere,trebuie sa le urmarim cam la 6 luni cu cate o eco.
Pot aparea in urma unor dereglari hormonale .
Te rog din nou nu te speria,du-te la medic sa clarifici ce-i cu nodulul ala dar fi optimista.
Astept vesti bune de la tine.
cristina1974 spune:
Tania, si eu iti spun acelasi lucru. Am 33 de ani acum, insa in jur de 20 de ani cand aveam, mi-au iesit si mie o serie de noduli din astia,unii chiar durerosi. Mi-am facut griji si eu, ca si tine, insa la medic s-au dovedit doar dereglari pe fond hormonal. Nu mi s-a dat nici un tratament, si , in cateva luni, au disparut. Apoi apareau altii.
Toata problema asta a disparut in vreo doi-trei ani, cand si corpul meu a trecut de furtuna hormonala datorata pubertatii.
Trebuie sa te linistesti si sa mergi la doctor. Orice iti spune el, urmeaza cu sfintenie si ai sa vezi ca va fi bine.
Multa sanatate iti urez si nu uita un lucru foarte important: trebuie sa alungi panica, sa te relaxezi si sa ai o atitudine pozitiva.
Ajutati-o pe Sonia
Annie80 spune:
quote:
Initial creeata de Tania_01
Buna fetelor..Acum ceva timp am observat ca am un nodul sub sanul drept..as vrea sa va intreb dak poate sa fie un nodul din ala care te anunta k s-ar putea sa ai cancer la san sau e doar un punct de grasime care se va dizolva cu timpul... maine ma duc la doctor..m-am hotarat..dar mi-e frica..e posibil sa faci cancer la san la 20 de ani? eu stiam k doar la femeile peste 40 de ani exista acest risc.. din ce cauza poti face cancer la san? poate fi din cauza stresului? in familia mea nu a existat niciodata un astfel de caz..
nu vreau sa te sperii, dar poate aparea si mai devreme de 40 de ani, indiferent daca ai sau nu cazuri de cancer mamar in familie.
eu am un asemenea chist de 4 ani, doare in perioada CM, dar dr mia spus ca nu e cancer, nush de unde stie atata timp nu mia luat biopsie de acolo, dar ma rog, astept sa ajung pe meleaguri mai bune cu doctori paote mai competenti, sa repet mamo si eventual sa mi se ia o biopsie de acolo
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
dumitrulaura spune:
Si eu am descoperit la ecografie un nodul la sanul drept. M-am speriat si m-am dus la oncolog desi la ecografie mi-au spus sa stau linistita ca nu e malign. Nodulii necancerosi apar la eco bine definiti,au contur net, fara vascularizatie.
Asa ca du-te la eco si vezi ce-ti zice dr.
Mie mi-au recomandat ca cel putin o data pe an sa fac un eco la san.