Tratament anti-matreata
Fetelor stiti cumva vreun sampon/tratament anti-matreata eficient? Sotul meu face de ceva vreme o matreata ingrozitoare, la nici o zi de cand se spala pe par. Ce-i drept, avea si inainte parul mai gras dar in nici un caz nu facea asa matreata ca acum.
Nu stiu ce sa ii cumpar, nu ii mai prieste nici un sampon aproape. Sa incerc Nizoral, Vichy sau mai bine sa il trimit la dermato?
Nu mai zic ca si mie imi cade ft mult par si e ft ft gras
. Ma gandeam de la ce o fi totusi...
Raspunsuri
Amnesty spune:
" "Mi se ingrasa parul si mi se rupe"
"De cand ma stiu, am avut parul foarte gras. Cand ma spal e frumos, dar dupa doua zile, parul devine uleios si imi apare matreata. In plus, ma mananca groaznic pielea capului. Am folosit tot felul de sampoane pentru par gras si pentru matreata, dar nimic nu mi-a folosit. Imi puteti oferi o solutie?"
NORICA - Deva
Un mijloc excelent de combatere a excesului seboreic si a matretii este tratamentul cu gel de gutui. Reteta e simpla si efectele nu intarzie sa apara.
Ingrediente: 1 lingura de seminte de gutui, 1/4 l apa.
Mod de preparare - Se pune apa la fiert, impreuna cu semintele de gutui. Dupa ce da in clocot, se trage vasul pe foc mic si se lasa sa fiarba potolit, sub capac, vreme de 15 minute. Imediat ce fiertura incepe sa semene cu o gelatina, facand clabuci grosi, se ia de pe foc. Se strecoara printr-o sita deasa si se lasa sa se raceasca.
Mod de folosire: Se intinde gelul de gutui in mod uniform pe tot parul (ca un gel de par obisnuit) si pe pielea capului, masandu-l usor cu varful degetelor. Preparatul da parului stralucire si volum, mentinand coafurile. Substantele active din semintele de gutui au o actiune benefica asupra parului gras si indeparteaza matreata. Daca este intrebuintat permanent, are efect pozitiv si asupra pielii capului, impiedicand caderea parului. Masajele cu gel de gutui le sunt recomandate si barbatilor care au probleme legate de caderea parului si matreata. Gelul de gutui se poate pastra in frigider, pentru a se folosi de mai multe ori."
tierry, citeam articolul asta ieri si mi-am adus aminte ca am mai auzit undeva de tratamentul asta. Ce-i natural nu poate sa strice. Eu zic ca merita incercat :)
The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall. 
Annie80 spune:
al meu a scapat de matreata rebela cu head&shoulders, si deatunci numai asta foloseste (ma mir ca nu se plictiseste de el, caci eu ma plictisesc repede de sampoane)
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
cristina22 spune:
m-am chinuit cu al meu sot ani intregi, incat am ajuns sa credem ca are o problema si ca vom merge la dermatolog. Dar, povestind cu prietena mea de la farmacie despre aceasta matreata care de fapt era sub forma de scuame, mi-a recomdat samponul de la Vichi. Fara exagerare, intr-o saptamana avea capul curat!
cristina si nazdravanul Andrei (22.11.2002)
Edyna spune:
Si eu si sotul meu am rezolvat problema cu sampon de la Ducray, eu am folosit acu cateva luni Selegel, el foloseste unul pentru matreata grasa, nu mai stiu exact cum se numeste. Efectul s-a vazut dupa prima spalare.
Am mai auzit ca inlocuirea samponului cu o pasta din ou cu iaurt ar fi foarte eficienta, dar nu am incercat niciodata.
Numai bine,
tumpi spune:
quote:
Originally posted by Edyna
Si eu si sotul meu am rezolvat problema cu sampon de la Ducray, eu am folosit acu cateva luni Selegel, el foloseste unul pentru matreata grasa, nu mai stiu exact cum se numeste. Efectul s-a vazut dupa prima spalare.
Am mai auzit ca inlocuirea samponului cu o pasta din ou cu iaurt ar fi foarte eficienta, dar nu am incercat niciodata.
Numai bine,
este vorba de Ducray Kertyol, este special pentru matreata grasa, Selegel -ul este pt matreata uscata.
Am folosit si eu Kertyol, dar nu pot spune ca mi-a facut cine stie ce si l-am folosit o luna si ceva.Da la mine cauza cred ca totusi e alta.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
pisi_ella spune:
Eu folosesc de ceva timp spray-ul (spuma) tratament pentru pielea capului de la Avon, "oxygenating scalp treatment" se cheama. La mine a dat rezultate super!
_Ella,
Emma &
Matei
Emma-Andreea, minunea mea....
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11054
Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.
magda raluca spune:
Tonic capilar de la Favisan; se cumpara de la plafar, este din plante si argila intr-o baza de alcool, pana in 10 lei sticluta (ajunge pentru un tratament complet).
regleaza si altre probleme (caderea parului, ingrasarea rapida etc)
Iubika spune:
Am incercat si eu o parte din produsele mentionate in raspunsurile la acest subiect. Nu am avut noroc. Pana asta -vara cand am gasit in farmacie DAN FREE, produs in India, cost cca 22 RON. Am zis sa`l incerc si pe asta. Am scapat de matreata si de enervantele cojitze.
Cred ca pana la urma tb sa incerci mai multe produse si sa vezi care ti se potriveste.
Pozici superbe!
The Cutest Babies!
Zambiti, va rog!
Un clic pour la forêt
I could give up chocolate but I'm not a quitter...
Click aici pentru a primi zilnic bancuri in casuta de mail!!
addiana spune:
la mine a functionat foarte bine solutia de la favisan- gasesti la orice plafar si este in jur de 8lei. e singura cu care am scapat, si am incercat o gramada de sampoane, tratamente care mai de care mai scumpe...
diana, denisa (06.07.2003)
si raisa (05.03.2006) 
poze