Biserica Ortodoxa si actiunile caritabile
Raspunsuri - Pagina 14
![](images/user_woman.png)
mathilda spune:
quote:
Initial creeata de ligeea
In romania , biserica este perceputa ca una dintre cele mai de incredere institutii
Am vazut la Tv , ca la sarbatoarea Sfintei Parsceva s-au strans cca 1, 5 mil ? de credinciosi la moastele sfintei
majoritatea celor care au venit au pus si ceva in cutiile milei care erau insirate peste tot .
Ce se face cu acesti bani ce se face cu banii pe care majoritatea ii dam la biserici -sub forma de ,,danie sau plata a unor servicii ?
S-au deschis azi 2 subiecte care au ca obiect ajutorarea copiilor bolnavi de cancer . Se propune cointeresarea mmassmediei , a fundatiilor si chiar a bisericii .
De ce biserica Nu A INITIAT NICIODATA -LA NIVEL NATIONAL o initiativa de ajutorare a ceva , de strangere de fonduri pentru ceva -scuze , cu exceptia inundatiilor -pare surda si muta .
Peste tot se fac danii pentru propasirea altor schituri , biserici , pentru pelerinaje dar ma intreb
Biserica ortodoxa mai are si suflet sau doar lacase de inchinat ,
De ce in strainatate biserica -asa mi s-a relatat are actiuni caritabile de genul -strange hainute vechi , jucarii , surorile merg in spitale si ajuta -fie si numai prin perezenta bolnavii , organizeaza actiunile voluntarilor pentru ajutor la domiciliu persoanelor in nevoie , au sali de clasa pentru copii , au cantine pentru saraci
Nu ma intelegeti gresit , nu spun ca e peste tot , dar prezenta bisericii in comunitate inseamna maim mult decat pelerinajul la mosatele sfintei si ceremonii de ,,inscaunare fastuoase
De ce la noi , actiunile bisericii nu sunt vizibile ?
sau chiar lipsesc ...
ligeea
pai sa vezi ce vile si-au tras 2 preoti langa apartamentul mamei(si asta cred ca din acatiste, si alte cele ca doar nu-ti da chitanta si nici nu le impoziteaza). sau se duc la striptease(la clubul unde lucreaza varul meu barman). vrei si alte exemple?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)